ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mert_Taşkıran
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
31
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Temmuz 2006 16:35
Son Ziyaret:
14 Şubat 2013 10:10
Toplam Mesaj:
661 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Taşkıran
Doğum Tarihi:
26 Ocak 1973
Yaş:
51
İl:
Istanbul
Meslek:
Gıda Sanayi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Taşkıran Bahçelievler / İstanbul 0537 781 64 84 Discus Club Türkiye

SON 10 MESAJI

EŞ DİSCUSUM YUMURTLADI VE AKABINDE ERKEK YUMURTALARI YEDİ NAPCAM?
Bünyamin Bey, çift bu denli kavga ediyorsa daha sonrasında çok üzücü sonuçlar doğar. Tavsiyem yumurtladıktan sonra yumurtaları dişiye bırakın erkeği akvaryumdan alın. Eğer yumurtlarda yine bir sonuç elde edemezseniz bu çifti sakinleşene kadar birbirinden ayırın bu süre 40 gün ile 90 gün arasıdır.
 
 
Saygılarımla,
EŞ DİSCUSUM YUMURTLADI VE AKABINDE ERKEK YUMURTALARI YEDİ NAPCAM?
Bünyamin Bey, discuslarda eşten yavru alma yani üretim en zor kısımdır. Bundan dolayı emek isteyen ve meşakatli bir süreçtir.
 
1- Cinsiyet belirleme her zaman yanıltıcı olma olasılığı yüksek bir durumdur. Tabiki bir tahmin yaparak erkek ve dişiyi ayırıyorsunuz. Ancak ben yavrular çıkınca tam emin oluyorum.
 
2- Bu en büyük göstergedir.
 
3- Erkek döllemiş olsa %80 yemez.
 
4- Discuslar eşlerini kendi seçerler. Sizin belirleyeceğiniz çiftlerde eş olma olasılığı düşüktür ayrıca çok problem çıkar bu nedenle tavsiye etmem.
 
 
Saygılarımla,
Mert_Taşkıran2011-05-19 07:50:33
EŞ DİSCUSUM YUMURTLADI VE AKABINDE ERKEK YUMURTALARI YEDİ NAPCAM?
Bünyamin Bey, yazınızı okudum. Eş alımı ile ilgili her zaman yazılarımda yazdığım uyarıları tekrarlamak ve sizede sormak istiyorum.
 
Sizin durumunuzu bilmediğim için, aldığınız kişiyi tenzih ediyorum. Uyarım genele yöneliktir.
Arkadaşlar "satılık discus çift" ilanlarında en büyük sıkıntı eş discusların fiyatının pahalı olması ve satışının daha kolay olmasından kaynaklanan, kötü niyetli kişilerinde eş olmayan discusları eş diye sattıklarına hatta bazen 2 dişiyi eş diye sattıklarına şahit oldum. Bundan dolayı tanımadığınız bir kişiden eş discus alırken, kesinlikle bu çiftin yavrular çıkmış halde başında beklerken video veya fotoğrafını isteyin. Genellikle herkes böylesine bir mutlu anı muhakkak ölümsüzleştirir. İşte o anda çekemedim vs. gibi bahaneleri kabul etmeyin ve o çifti almayın.
 
Sizin çiftinize gelince bu çifti çok iyi bildiğinizi tahmin ederek şunları söyleyebilirim, Erkek eğer bu yumurtaları döllemiş olsa yemezdi. Bence siz dölledi zannettiniz ama burada sadece dişi yumurtladı ve erkek hazır değil, döllemedi etrafında gezindi ve yumurtları yedi. Siz bu yumurtalara kafeste koysanız döllenmemiş yumurtalar çıkmaz. Zaten erkek döllemiş olsa gözü gibi bakarlardı. Kafes çok huysuz çiftler için geçerlidir. Ama bazen de kafesi kaldırıyorsunuz yine yiyorlar. Tavsiyem yine söylüyorum bu çiftin gerçek eş olduğunu biliyorsanız erkek hazır olana kadar beklemenizden yanadır.
 
 
Saygılarımla,
Mert_Taşkıran2011-05-18 09:17:49
Damacana su kullanımı?
Öncelikle erkek yumurtaları döllüyormu? Çünkü birçok arkadaşımız discusunun yumurta dökmesinden sonra hemen yavru beklentisi içine giriyor. Halbuki erkek döllemediği takdirde eş hazır değil ve beklenmesi gerekiyor.

Su konusuna gelince, ph suda hareket oldukça yukarı gelir ve iletkenliği düşük sularda 7 civarı yüksek sularda ise 9 ph'a kadar yükselebilir. Bundan dolayı ph konusuna takılmayın. Tavsiyem damacana su ile şebeke suyunu %50 olarak karıştırmanız ve ilk denemenizi bu şekilde yapmanızdan yanadır.


Saygılarımla,
discuslarım hasta mı?
Bülent Bey, discuslarınız hastalığa şu an direniyorlar. Şartları iyileştirmeniz gerekiyor aksi takdirde hastalık kapıda görünüyor. İlk yapmanız gereken su değişimlerinizi 2 günde bir %25'e çıkartın.
 
Kafada delikler ise mineral eksikliğinden kaynaklanıyor. Discus için mineral sıvıları var. Bunlardan bir tane temin edin ve prospektüse uygun olarak kullanın. Bu çok dert edilecek bir durum değildir. Ama mineral eksikliğinide giderici önlemleride alın.
 
 
Saygılarımla,
Mert_Taşkıran2011-05-03 08:14:38
İkinci kez eş tutma

İbrahim Bey, discuslar eşlerini seçerler. Bu denemenizde eş tutma yüzdesi %50'dir.

İkisini birden üretim tankına koyabilirsiniz. Bazı durumlarda erkek dişiyi beğeniyor fakat dişi  beğenmiyor, tersi olduğu durumlarda oluyor. Her ikisininde birbirini beğenmesi gerekir.Yaklaşık 1 ay içersinde eğer eşleşme olmuyorsa birbirlerine uyum sağlamamışlardır ayırabilirsiniz yoksa kızgın erkek dişiyi döverek öldürebilir.

 

Saygılarımla,

 

 

diskus hava motoru

Turan Bey, aslında sump'ın dönüşünden kaynaklanan su hareketi discuslarınızın oksijen ihtiyacını karşılayabilir.

Hava motoru bağlamamızdaki esas amaç tabiki balıklarımızın oksiyen ihtiyacıdır, ikinci amacı ise suda oluşan zararlı gazların sudan havalanndırmak suretiyle atılmasıdır. Bundan dolayı hava moyoru bağlamanızda fayda vardır.

 

Saygılarımla,

 

 

Aklımdaki soru

Cem Bey, genelde aynı varyetedeki discusların eşleşmesi yavru güzelliği açısından daha doğrudur. Ama discuslar farklı varyeteler arasındada eş tutarlar. Bunların yavrusu genelde istediğiniz kalite ve saflıkta değildir.

Size ve arkadaşlarımıza tavsiyem aynı varyetedeki discusları eşleştirmenizdir.

Saygılarımla,

 

delik kafa mı?
Ateş Bey, bu discusu aldığınız yere geri iade edin. Eğer hole in head hastalığı olmasa bile formu bozuk, bu formda bir discus size gelecekte de sıkıntılar çıkaracak, hiçbir zaman size keyif vermeyecektir. Kolay gelsin.
 
 
Saygılarımla,
Discus Macerası Ve Cama Cam
Levent Bey, bunu bir hobici olarak sizin anlamanız ve uygulamanız çok önemli, her zaman bitkili tankta da discus olabileceği ama kumu en az 2 ayda bir yıkamanız gerekir dememin sebebi de bu kararmaları önlemek içindir. Ama özellikle 1 yaşına kadar kesinlikle cama cam akvaryumda discusun büyütülmesi sağlığı ve sizin görsel zevkiniz için çok önemlidir.
 
Bitkili bir akvaryum tabiki büyük görsel keyif sağlar ama cama cam akvaryumda Discusların güzelliği ve renkleri öne çıkınca bitkili tankın görsel keyfini unutuyorsunuz. Bitkili akvaryumda aslında sorun bitki değil kum'dur. Kum'un içi bir süre sonra öyle bir bakteri doluyorki discusların üstüne yapışıyor onlarda bu bakterilerden arınmak için mukoza üretiyor buda kararmalarına sebep oluyor.
 
Ama yinede herkes akvaryumunun hangi halinden keyif alıyorsa öyle kursun.
 
 
Saygılarımla,

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.