Discus Macerası Ve Cama Cam


tatalevoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 752
tatalevoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2011 10:58
Arkadaşımın toplu halde almış olduğu balıklar kısa zamanda telef olduğu için artık yeter ben uğraşamam diye bana vermiş olduğu 50 litrelik akvaryum ile bende bu hobiye başladım. İlk etapta canlı doğuranlar ve acemiliğin vermiş olduğu ölümler . Sonra yavaş yavaş araştırmalar ve sonucunda işi biraz kapmanı getirmiş olduğu hobiyi daha da sevme durumları. Canlı doğuranlar artık beni tatmin etmeyip malavi arkasından frontozaya geçiş. Kaç kere akvaryum kumlarının dekorlarının değiştiğini hatırlamıyorum bile. Neyse taki discusla tanışana kadar ben bu hobinin ne olduğunu anlamadığımı şimdi anlıyorum.

Aslında bu yazıyı yazma nedenim cama cam akvaryum ile ilgili birkaç şey söylemek isteyişimdendir. Forumda bir çok kez discusla beraber neon çöpçü v.s balıklar nıye beslemıyorsunuz. Bitkisiz discus akvaryumumu olur diye yakınıyordum .Hatta cama cam besleyenleri ticari amaç güttüğünü düşünüyordum. Balıklarımın tam gelışim göstermediğini ve devamlı koyu renkte tankta gezdiklerini görünce yeter artık diyerek bütün bitki kum ve balıkları çıkardım .Artık bende cama camda beliyorum discuslarımı. Ve gerçekten şunu anladım balıklarda ve renklerınde ınanılmaz değişiklikler oldu .Artık koloni halinde bile yüzmeye başladılar. Cama camın hep görsel olarak kötü olabileceğini düşünüyordum. Ancak neden bunca zaman cama cama geçmedim diye kendimi hayıflıyorum. Demek ki forumdaki üstatların cama camda discus beslemeleri boşuna değilmiş. Bitkili discus besleyenlerin bir kere cama cama geçmesini ve farkı görmesini tavsiye ediyorum

Bana Bu Tecrübeyi Kazandıran Forumda ki Herkese Teşekkür Ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert_TaşkıranÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 661
Mert_TaşkıranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2011 12:37
Levent Bey, bunu bir hobici olarak sizin anlamanız ve uygulamanız çok önemli, her zaman bitkili tankta da discus olabileceği ama kumu en az 2 ayda bir yıkamanız gerekir dememin sebebi de bu kararmaları önlemek içindir. Ama özellikle 1 yaşına kadar kesinlikle cama cam akvaryumda discusun büyütülmesi sağlığı ve sizin görsel zevkiniz için çok önemlidir.
 
Bitkili bir akvaryum tabiki büyük görsel keyif sağlar ama cama cam akvaryumda Discusların güzelliği ve renkleri öne çıkınca bitkili tankın görsel keyfini unutuyorsunuz. Bitkili akvaryumda aslında sorun bitki değil kum'dur. Kum'un içi bir süre sonra öyle bir bakteri doluyorki discusların üstüne yapışıyor onlarda bu bakterilerden arınmak için mukoza üretiyor buda kararmalarına sebep oluyor.
 
Ama yinede herkes akvaryumunun hangi halinden keyif alıyorsa öyle kursun.
 
 
Saygılarımla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tatalevoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 752
tatalevoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2011 13:15
Çok teşekkür ederim mert bey.Ben artık doğru yolu bulduğuma inanıyorum .Bu tecrübeyi kazanabilemk adına cok paralar harcadım ama değdi açıkcası.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DİSCUSLOVEÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 41
DİSCUSLOVEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2011 23:42
Doğru yolu bulduğunuz için sizi tebrik ederim....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir