discuslarım hasta mı?


bulenttÇevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6
bulenttÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2011 02:21
    3  aylık yaklaşık 4-6 cm arası discus yavrularımın kafa bölgesinde delikler oluştu yada ben öyle oldugunu düşünüyorum.1 ay'dır bende olan yavrular geldigi günden beri stres barları (cizgilerini ) hep görünür durumda tutuyor . Birbirlerine karşı karartma yapıyorlar cogunlukla.Dışkıları zaman zaman beyaz sümüksü normal dışkı gibi bütün ve kalın şeklinde geliyor .Yani ipliksi degil.Balıklar iştahlılar  yem yemede problem yok her an tetikteler.Saklanma kuytuluklara çekilme gibi bir durumları yok.Discusları tetra bits, ev yapımı dana yüregikli karışım,thera+a,tropical regular ,kankurdu kurusu ile besliyorum 2-3 günde %10-15 su dib cekimi yapılıyor.Akvaryumun boyutları 100 uzunluk  75  yükseklik 60 cm en  450 litre civarı sump ta biyolojik sünger ,elyaf, zeolit, ve makarnalar ( yararlı bakteriler için  delikli küçük taşlar) bulunmakta, akvaryumda 11 cüce vatoz 3-5 cm civarı,10 kırmızıburun tetra, 4 kankuyruk tetra,3 adet neon, bol miktarda karides, 11 civarı kuhli ,3 katil salyangoz ve iyi miktarda salyangoz bulunmakta.bitkili akvaryum tabanda bitki kumu bulunmakta  (AQUACLAY) jawa mos,gül,limon, anubias ,saz v.b bitkiler bulunmakta.
     Balıklara ait resimlerden bakarak yardımcı olursanız sevinirim.Balıkların yeme atik davranmaları cekingenlik,durgunluk ,köşeye çekilmeme,vucut salgısı salmamalarından dolayı tereddüte girdim acaba iç parazitmi yoksa mineral eksikligimi ve tedavileri hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum .Şimdiden herkeze teşekkürederim gec cevap verirsem sakın darılmayın zaman problemi yaşamaktayım.
 
 
 
      

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert_TaşkıranÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 661
Mert_TaşkıranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2011 08:14
Bülent Bey, discuslarınız hastalığa şu an direniyorlar. Şartları iyileştirmeniz gerekiyor aksi takdirde hastalık kapıda görünüyor. İlk yapmanız gereken su değişimlerinizi 2 günde bir %25'e çıkartın.
 
Kafada delikler ise mineral eksikliğinden kaynaklanıyor. Discus için mineral sıvıları var. Bunlardan bir tane temin edin ve prospektüse uygun olarak kullanın. Bu çok dert edilecek bir durum değildir. Ama mineral eksikliğinide giderici önlemleride alın.
 
 
Saygılarımla,
Mert_Taşkıran2011-05-03 08:14:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bulenttÇevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6
bulenttÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 00:43
     Teşekkürederim  Mert Bey.Discus'a gönül vermiş ,hobiyi en iyi şekilde yaşayan , yaşatan ve temsil eden bir ustanın tavsiyelerine sahip olmak güzel bir duygu.Tavsiyeleriniz sayesinde discuslarımı daha saglıklı günlerin  bekledigini biliyorum. Harfiyen uygulayacagım.
   Başarılarınızın devamını diliyorum ,bir çok kereler daha  ülkemizin ve ülkemizde discus besleyenlerin gögsünü kabartacagınıza inanıyorum.
 
Saygılar sunarım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir