ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TemporizeR
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mayıs 2024 03:50
Son Ziyaret:
7 Saat 37 Dakika önce
Toplam Mesaj:
55 [0.35 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
50 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halil Bey
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Halil Bey

SON 10 MESAJI

60-70 Litre Bitkili Akvaryum İçin İdeal Filtre
Aybi ölçülerde lepistes ve karides bakıyorum sfp34 var gayet yeterli başka bisey bakmana gerek yok
Erkek Moli Disi Moliyi Dövüyor
100lt akvaryumda moli plati karışık bakıyorum. Yaklaşık 6 adet moli vardı ancak 1 tane siyah erkek moli var 2 tane erkek moli öldürdü yetmedi 1 tane disiyi de kovalayıp vura vura öldürecek. Neden böyle davranır. Sanki tek eşli hayvanmis gibi 1 tane seçmiş kendine geriye kalan herkesi öldürüyor. Bu balik stresten kuyruğunu oynayamaz hale geldi. Lepistes tankına ayırdım ancak yaşar mı bilmiyorum. Garibim yuzmekte çok zorlanıyor oraya buraya sıkışıyor yada dibe çöküyor.

Hem bu balığın durumu hem o vahşi erkek konusunda yapabileceğim bisey var mi?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246358/111020242232031.jpg[/IMG]
Sunsun 603b Mi Yoksa Eheim 2213-05 Mi Almalıyım ?
[QUOTE=srnozcn]

Değerli yorumun için teşekkür ederim. Bugün aldım 603b, satın aldığım yerde motoru üste taktılar fakat şelale aparatıyla gözlemliyorum 60cm akvaryumun yatayda diğer kısmında hiç bir dalgalanma yok. Videolarda daha yüksek gibiydi bu bağlantı şekli mi sorunlu acaba yoksa normali bu mu ?



Ben de ayni şekilde şelaleden geçtim. Motor sesinden gına gelmişti ama şuan debisi çok az geliyor gözüme anlamadım.



Haklısınız ama sunsun ile bi başlangıç yapmak istedim açıkçası zaten çok bi zarar ettircek fiyatta da değil bakalım yakarsa tecrübe kazandık deriz :))

Vanası yarım açıkmış arkadaşlar tamamdır debi arttı :))[/QUOTE]

Ben olduğu gibi kullaniyorum giriş çıkış değiştirmedim akvaryumdan ortalama 1 metre asagida Ses sifir. Eğer ses varsa yada debi az ise içinde hava kalmış olabilir yada elyaf koyduysan fazla gelmiş olabilir. Biraz salla donder çevir ya da bekle bikac güne kendisi atar havayı.
75cm akvaryum selale aparati ile su çıkışı su yüzeyi seviyesinde karşıya itip yanlardan çeviriyor bende. Öyle Karadeniz dalgası bekleme. Çaprazdan su yuzeyine bakınca ışık sabit değilde dalgaliysa yeterli :)
Sunsun 603b Mi Yoksa Eheim 2213-05 Mi Almalıyım ?
Bende sunsun 603b kullanıyorum 5aydir. Bitkili canlidoguran tankimda(moli plati var.) Tavsiyem sunsun almanız. Sebebine gelirse ister Mercedes olsun ister fiat ister ford amacimiz 100km yolu olan A sehrinden B sehrine gitmek 90km hizla gitmek. Hepsi o hizi yapiyor o yuzden az yakan araca bakmalisin. Sunsun f/p urunudur. Haftalik su degisimi yaparım nadir dip cekemi yapiyorum. Baliklar sağlıklı filtrede sorun yok.
Karides
Bende de bolca lepistes ve yavrulari, salyangoz ve yavrulari , karides ve yavrulari var. Hepsi kardeş kardeş yaşıyor. Benim akvaryum 50lt ve bol bitkili.
Kumun İçinde Oluşan Hava Kabarcıkları Ve Renk Deği
[QUOTE=MasterChief]Kumda oksijenin ulaşmadığı derinlikleri deşmeyin, nitrat tüketen bakterileri rahat bırakın. Yüzeye yakın ise eşelerseniz bu defa amonyak açığa çıkar.[/QUOTE]

Yok dokunuyorum ben o kendiliginden pit pit arada sırada cikiyor. Ama umarım zehirli gaz vs değildir. Suan için bitki yada canlılarda sorun yok ama ne olduğunu bilmek istediğimden attim
Kumun İçinde Oluşan Hava Kabarcıkları Ve Renk Deği
[QUOTE=Tarkan6767]Benimde aynen bu şekilde oluyor o kısımlar temizlenmediği için yosunlanma oluyor renk değişiyor normaldir. Ben oraları cımbızla kumu ittiriyorum temizleniyor -. hava kabarcığı da sanırım yosunların fotosentezinden kaynaklı. Sonuçta kum altında sirkülasyon olmadığından kaynaklandığını düşünüyorum kendi akvaryumumda.[/QUOTE]

Evet olabilir. Fotosentez ise sıkıntı yok sonuçta oksijen. Zehirli gaz vs olmasın yeter :)
Kumun İçinde Oluşan Hava Kabarcıkları Ve Renk Deği
Merhaba,

Yaklaşık 100lt lowtech bitkili tank mevcut. Tankta ışıktan kaynaklı olduğunu düşündüğüm kahverengi yosun oluştu. Tum filtre dahil bitkiler üzerinde kumda mevcut. Ancak son günlerde kumun altında da bu oluşumu görüyorum ve hava kabarcıgi oluşmaya başladı. Bitki gelisimi yada canlılarda sorun yok. Acaba zararlı bisey midir? Nasıl giderebilirim. Resimlerde kumun kenarina bakinca fark ediliyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246358/290920242208481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246358/290920242208501.jpg[/IMG]
70*40*40 Boyutuna Filtre Tavsiyesi
Sunsun603b kullanıyorum bitkili canlidoguran tankim var. Gayet yeterli geliyor. Sifir ses ve uygun fiyatlı dis filtre.
Sudaki Beyaz Toz Zerrecikleri
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, su değişimde kumu karıştırmış olabilirmisiniz.[/QUOTE]

Şu değişimi yapmamıştım. Sabah kalktığımda bu şekilde gördüm yaklaşık 1 hafta 10gundur böyle canlilar etkilenmedi ama görüntüyü etkiliyor yakinlasinca

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.