ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
YunusŞeymaMert
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Kasım 2014 15:07
Son Ziyaret:
26 Ocak 2015 12:37
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Yunus Şeyma Mert
Doğum Tarihi:
12 Ağustos 1986
Yaş:
38
İl:
Ankara
Meslek:
Ziraat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Yunus MERT
Şeyma MERT
Şeyma MERT
SON 10 MESAJI
Twinstar Nano Yapımı
Arkadaşlar,
Arkadaşlar,
Araştırdım ve plaka olarak platin kaplı titanyum kullanıldığın öğrendim.
Tabi bu bilgiye ulaşmadan önce evde bir deneme yapmıştım. Ancak paslanmaz çelik iyonize olup suya karışıyor, suyu resmen kirletiyor. Bunu bir yoğurt kabında deneyerek gördüm. Ben bu işi bu şekilde paslanmaz çelik ile yapmanızı tavsiye etmiyorum. Ancak illa yapıcam diyorsanız da su iyonizeri diye arayıp firmalardan plaka talep edebilirsiniz. Onlarda filtre sistemlerinde bunu kullanıyorlar. Daha sağlıklı ve kesin çözüm olur. Veya platin levha bulabiliyorsanız onları deneyin, o daha iyi. Bu plakalarında çok pahalıya geleceğini sanmıyorum.
Tercih sizin.
Twinstar Nano Yapımı
Merhaba hobici arkadaşlar.
YunusŞeymaMert 2014-12-26 15:50:43
Merhaba hobici arkadaşlar.
Konuya biraz geç dahil oldum ancak okuduktan sonra konuyla ilgili biraz araştırma yaptım.
Öncelikle bir arkadaşımın babasının galvaniz kaplama işinde olduğunu öğrendim. Elektroliz hakkındaki bilgisi nedeniyle kendisiyle irtibata geçtim. İşimize yarayacak birçok bilgi verdi.
Konumuzu kendisine izah ettim. Yanlış yaptığınız birçok şeyin olduğunu fark ettim.
1- Herşey aklımda kalmadı keşke not alsaydım diyorum. Elektroliz tek yönlü olan birşey. Ancak anotdan mı katota gidiyor yoksa katotdan mı anota gidiyor hatırlamıyorum. Neyse, başlangıç tarafı hangisiyse mutlaka platin gibi korozyona uğramayan bir metal kullanılmalı hatta mümkünse iki ucu da platin olmalıymış. Çünkü biz kaplama yapmayacağız. Ama platin nereden bulunur hiç bilmiyorum. Paslanmaz çelik kısa vadede iş görür ancak uzun süre denemememizi önerdi. Basit birşey olduğu için ayda bir değiştirilebilir diye düşünüyorum.
2- Kullanılan enerji kaynağı elektrolizin verimli ve düzenli olması için mutlaka doğru akım olmalı. Yani akü veya pil. Yada regülatör ile ac yi dc ye çevireceğiz. Direk adaptör kullanmak hem verimi düşürür hem de ağır metallerin suya karışmasına neden olur. Eğer hazır sistem kullananlar bize kontrol ünitesinden çıkan voltajın ne olduğunu yazarlarsa emin olabiliriz. Adaptörler ac dir ancak acaba kontrol ünitesi bunu dc ye çeviriyor mu?
3- Plakaların daha uzun ömürlü olmaları için, ömrünü doldurduktan sonra tuz ruhu ile yıkayıp, sirke ve suyla temizledikten sonra TERS olarak bağlayabiliriz (platin)(çeliği bilmiyorum). Berk Bey, bu işlemi yaparak, eğer atmadıysanız elinizde ki eski plakayı denerseniz ve bizle paylaşırsanız sevinirim.
Konunun birçok kişiye faydası olacağını düşünerek ve kendim de deneyeceğim için araştırmaya devam edeceğim.
Deneyenlere kolay gelsin.
Pirinç
Arkadaşlar,
Arkadaşlar,
Sürekli çeltik tarlalarında denetleme yapan bir ziraat mühendisi olarak duruma açıklık getireyim.
İşlenmiş pirinci çimlendirmeniz zor olur, ama üzerinde kabuğuyla duran çeltiği ekerseniz çok kolay çimlenir.
Şimdi bende birşey merak ettim! Siz daha önce hiç çeltik tarlası görmediniz sanırım. Yani bitkinin büyüme hızı ve bitki boyunu biliyor musunuz?
Ben söyleyim; ekimden 20 gün kadar sonra kardeşlenme başlangıcına gelir (BBCH 12-21), bu arada, arada bir suyun dışına çıkması gerekir yoksa boğulur. Sonra alır başını gider çok hızlı büyür ve ekimden birbuçuk iki ay sonra da yaklaşık 2 metre olur.
Sewellia Lineolata (Tiger Hillstream Loach) üretimi hakkında
Teşekkür ederim Bünyamin Bey.
Teşekkür ederim Bünyamin Bey.
Eşime makalenin tümünü tercüme ettirip inceleyeceğim.
Dün balığı getirdim ve alıştırdıktan sonra akvaryuma saldım. cinsiyetlerini tam olarak anlayamadım çok küçük bir şişmanlık söz konusu sadece, o da dikkatli bakarsanız. Ancak hareketlerine baktığımda oldukça uyumlular. Kendi balığım yeni getirdiğimin etrafında dolanıyor ancak daha bir temaslarını görmedim. Sanıyorum bir dişi bir erkek oldu. Yoksa bende ki balık yanına yaklaştırmazdı diye düşünüyorum.
Sewellia Lineolata (Tiger Hillstream Loach) üretimi hakkında
Merhaba arkadaşlar,
Merhaba arkadaşlar,
Kusura bakmayın konuyu hortlatmak gibi olacak yalnız sizde takdir edersiniz ki bu nadir tür hakkında neredeyse kimsenin tam bir fikri yok ve daha önce tecrübe etmiş birilerini görünce sizlere danışmak istedim.
Öncelikle durumumu izah edeyim;
Yaklaşık 3 yıl önce bu türün erkeğini buldum ve aldım. Zaten satan adam da kelebek vatoz sattığını sanıyordu, türü tanımıyordu. 3 yıldır loach'uma eş aradım ancak sadece 1 akvaryumcunun şahsi akvaryumunda gördüm. Çok yalvardım ama satmadı. Geçtiğimiz gün erkeği öldüğü için dişisini bana hediye edeceğini söyledi. Kısmetse bugün balığı evinden getirecek ve bana hediye edecek :) (yıllardır beklediğim an).
Benim asıl amacım bu türden yavru almak olduğu için bugün akvaryumu yeniden düzenleyeceğim ve sanırım şu an boş olan önplan için de bitki almam gerekecek.
Akvaryumum 380lt ve bitkili. Arka planda anubias'lar mango köklerine sarılmış bitkiler, graminea'ler ve zemin için bir kaç farklı tür bitkim var. 6 ay kadar önce heveslenip aldığım portakal salyangozlar ön plandaki monte carloların kökünü kuruttuğu için uzun süredir boştu ve bende geçen gün denemek amaçlı mini parvula diktim ancak onu da yeyip yemeyeceklerini bilmiyorum. Karidesler için moss kaplı hindistan cevizi ve mosslarla örülmüş ağaç şeklinde büyükçe (50 cm kadar) ağaç köküm mevcut. Canlı olarak da galaksi raspora, raspora, kardinal neon ve kırmızı burun mevcut. Ayrıca temizlik ekibimde neriteler, portakal salyangozlar, cüce vatozlar, karidesler, otosimptuslar ve saeler var(sae ler henüz 2-3 cm).
Şimdi tüm bunları göz önünde bulundurarak yapmayı planladığım ve sizden yardım isteyeceğim konular var.
1- Öncelikle geçtiğimiz yıl bölgeyi sahiplenip diğer türleri rahatsız ettiği için küçük testiyi akvaryumdan çıkarmıştım, onu tekrar koyup sahiplenip sahiplenmeyeceğine bakacağım, gerekirse yeni bir mağara tarzı birşey ayarlayacağım.
2- Daha önce cüce vatozların yavrularında yaşadığım kötü tecrübe için, filtrenin şelalesini su üzerinde kalacak ve içine yavruların giremeyeceği yükseklikte ayarlayacağım. Emiş hortumunun da üzerine ya bez saracağım yada sünger takacağım.
3- Akvaryumum şu an 25C'de bunu 1 derece daha düşürmeyi planlıyorum.
SİZDEN İSTEDİĞİM YARDIM ŞU:
-Bu tür, yumurtalarını nereye nasıl dökerler veya taşırlar mı?
-Yavru alabildiğim durumda akvaryumdan hangi canlı türlerini çıkartmam gerek?
-Akvaryum akıntısı zeminde mi olmalı yoksa yüzeyde mi?
-Yıllardır balıklarıma kendi karışımımı hazırlıyorum yoğun olarak pul spirulina kullanıyorum, bu karışımı değiştirmeli miyim?
-Yukarıda yazan salyangoz türleri yavrular veya yumurtalar için tehlike oluşturur mu?
Arkadaşlar, abilerim, bu konularda ve aklınıza gelen başka konu varsa, dikkat etmem gereken hususlar varsa yazabilirseniz çok mutlu olurum.
Eğer bir kaç sene içinde sağlıklı yavru alamazsamda hobiyi bırakacağım sanırım.
Yorumlarınızı ivedilikle bekliyorum.
Saygılarımla.
Yunus MERT
sudaki pusluluk
acaba akvaryuma gereğinden fazla excel atıp su değişimini aksatmış olabilir misin?
acaba akvaryuma gereğinden fazla excel atıp su değişimini aksatmış olabilir misin?
Moss Kaplama Yöntemi (Dry start method)
Besi agar olarak şekerli yoğurt kullanılmasının mantığını anlayabilmiş değilim. Bence çok yanlış bir yöntem! Eğer başarılı ve basit bir agar ortamı hazırlanmak isteniyorsa keçi boynuzunu sıcak suyla ıslatıp blender dan geçirebilirsiniz. Ancak gerek yoğurt gerekse keçi boynuzunda gerekli nem sağlancak olursa cyanobakterlerin çoğalması ve alg patlaması yaşamanız kaçınılmaz.
Besi agar olarak şekerli yoğurt kullanılmasının mantığını anlayabilmiş değilim. Bence çok yanlış bir yöntem! Eğer başarılı ve basit bir agar ortamı hazırlanmak isteniyorsa keçi boynuzunu sıcak suyla ıslatıp blender dan geçirebilirsiniz. Ancak gerek yoğurt gerekse keçi boynuzunda gerekli nem sağlancak olursa cyanobakterlerin çoğalması ve alg patlaması yaşamanız kaçınılmaz.
Tekrar etmek istiyorum; şekerli yoğurt yerine keçi boynuzu belkide 100 kat daha verimli bir ortam oluşturur.
Bitkilerin köklerini kesmek
Bitki köklerinin neden uçlarından budanması gerektiğini bilimsel bir şekilde açıklamak istiyorum.
YunusŞeymaMert 2014-11-17 11:46:59
Bitki köklerinin neden uçlarından budanması gerektiğini bilimsel bir şekilde açıklamak istiyorum.
Yalnızca akvaryum değil bütün bitkilerin kök uçlarında kaliptra denilen bir bölge vardır. Kök yapısına göre farklılık gösterse de genellikle 0.5 cm uzunluğunda, beyaz renkli, jolemsi bir maddeyle kaplı kısımdır. kaliptra denilen organdan taş, kaya, diğer bitkilerin odunsu dallarına vb. tutunmayı sağlayan ve zamanla taşı delip geçebilecek kadar güçlü olan kaliptrojen denilen bir enzim salgılar. Bitki dikildiği yerde eğer kaliptrojen salgılamasına gerek duymazsa zamanla bu enzimi körelir ve tekrar salgılayamaz.
Bunun için yeri değiştirilcek olan bitkinin kök uçlarından, kök boyuna göre 1, 2 veya 5 cm kesilerek budanır. Bu işlem hem bitkinin yerinde, gerekli enzimleri salgılayabilmeleri için gereklidir, hem de örnek vermek gerekirse subulata gibi rizom atarak çoğalan bitkilerde, rizom oluşumunu teşvik etmektedir. Ancak fotosentez organları kuvvetli olmayan bitkilerde, bitkinin yeni kök oluşturacak enerjiyi karşılayamayacağı için, kök budaması bitkinin ölümüne sebep olabilir.
Üst üste kök budaması yapılacak bitkilerde ise, ikinci budama için bitki söküldüğünde, yeni oluşan köklere hiç dokunmadan, eski budanmış kökleri mümkün olduğunca kökten kesmenizde fayda vardır. Çünkü bitki kendi kökünü parçalayacak enzimleri salgılamayacağı için, yeni oluşan sağlıklı köklerin, eski çürümüş ve parçalanamayan atıkların içinde çürüme tehlikesi vardır.
Ekleme: Anubias türlerinin köklerinin ucunun beyaz olmasının sebebi kaliptradan salgılanan kaliptrojendir.
Genellikle kökleri dışarıda bırakılarak yetiştirilen anubias, basit bir örnek olduğu için eklemek istedim.
👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Bütün akvaryum tutkunlarına merhaba.
M.Tuna 2014-11-09 15:49:17
Bütün akvaryum tutkunlarına merhaba.
Uzun zamandır sitenizi takip ediyorum. "Artık bilgi aldığım yeter, birazda ben bilgi ve tecrübelerimi paylaşayım" dedim. Hobiye ilkokulda, babamın discus akvaryumunda merak sardım. Yıllarca babamla beraber evimizdeki iki akvaryumda çeşitli türler besledik ve çoğalttık. Kendime ait ilk tankım; birçok hobicinin yaptığı gibi canlı doğuranlardan oluşmaktaydı. Ziraat mühendisliğini bitirdikten sonra hobim ile mesleğimi harmanlayıp bitkili akvaryuma geçiş yaptım. Yıllarca yetiştirdiğim ve izlediğim çok çeşitli türler olmasına karşın, bitkili akvaryumlarda ki mikro ekolojik dengeyi takip etmek kadar hiçbirşeyden zevk almadım.
28 yaşımdayım ve Ankara'da ikamet ediyorum. Hobici bir bayanla evlenmenin avantajı olarak 400 litrelik bitkili tankımı evin baş köşesinde sergileyebiliyorum.
Gerektiğinde tecrübelerinizden faydalanıp gerektiğinde tecrübelerimle size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
Herkese sağlıklı ve doyumsuz hobiler diliyorum.
Bulamadığım Yosun Türü. Yardım Lütfen.
[QUOTE=duranay]Hayır mavi olanları çıkarın mavi floresan deniz akvaryumlarında kullanılıyor,beyazlar kalsın mavileri grolüx ile değiştirin, bulamazsanız 865-840-827 kodlu osram kullanabilirsiniz.[/QUOTE]
[QUOTE=duranay]Hayır mavi olanları çıkarın mavi floresan deniz akvaryumlarında kullanılıyor,beyazlar kalsın mavileri grolüx ile değiştirin, bulamazsanız 865-840-827 kodlu osram kullanabilirsiniz.[/QUOTE]
duranay beye katılıyorum. mavi dediğiniz flolar, coralstar veya taklidi lambalar genellikle anemonlarda kullanılır. beyaz ışıklarınız eğer frost white tarzı soğuk beyaz ise 2 tanesi biraz fazla olabilir. mavileri grolüx ile, beyazlardan birisinide osram floura ile değiştirirseniz daha iyi olacağı görüşündeyim.
ayrıca kurulumdan sonra akvaryumda dengeyi sağlayana kadar herhangi bi gübre veya co2 vermeyin. bitkilerin kullanamadığı her besin yosun gelişimini teşvik edecektir.
SON MESAJLAR
- Akvaryuma Su Üstü Bitkisi Eklemek vanvanspor, 03:11
Yeni Üye Forumu - Turba Bataklığı Biyotopu, Danau Sentarum eackgzz, 02:46
Akvaryum Tanıtımı - Ankarada Canlı Bitki Hidro Dinamik, 02:27
Ankaralı Akvaristler - Eriyen Ve Sararan Yapraklar Emre karabas, 02:23
Bitki Akvaryumları Genel - Uzun Zaman Sonra Demasoni İle Devam vamos, 00:28
Akvaryum Tanıtımı - 120.50. 70 Akvaryum Dış Filtre neomeo, 00:19
Malzemeler ve Yemler Forumu - Tilki Kuyruğu Çürüyor Hidro Dinamik, 23:56
Bitki Türleri ve Bakımı - Show Boy Damızlık Velifera Büyütme Aşaması Jemaisvu, 23:15
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 22:20
Akvaryum Tanıtımı - Canlipetshop.com Güvenilir Mi? barus, 22:12
Omurgasızlar - Gelişim Gözlemleyemiyorum Sakduman200, 21:58
Bitki Akvaryumları Genel - Microfex Kültüründe Sivrisinek Larvası NightWist, 20:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Çöpçü Balığım Ters Ve Yüzeyde RelaxrUD, 18:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Orionled Kullanılır Mı Emre karabas, 17:16
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Patlaması Hakkında mutlubaba, 16:52
Yeni Üye Forumu - Yavru Lepistesleri Ayrı Yere Aldım Ama Filtre Yok? cihann7, 16:05
Yeni Üye Forumu - 2 Haftalık Ve Yetişkin Lepistesler Bir Arada Japonseven, 15:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Helena Salyangoz Ürüyecekmi ? vanvanspor, 15:42
Yeni Üye Forumu - Arka Fon Saydamlaştı ? vanvanspor, 15:42
Yeni Üye Forumu - Yeni Tür Tanıtımı... hemichromis Exsul. onuribrahim, 15:02
Nadir Tür Gördüm - 90*45*45 Natural Style CoryCory, 15:00
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumdaki Salyangozlar MasterChiefHakan, 14:48
Canlı Doğuranlar - 90x50x50 Akvaryum Yaptıracağım Ne Kadar Patlar? AmatorLepistesci, 14:39
Yeni Üye Forumu - Silikonlu Akvaryum Aguamentist, 10:01
Yeni Üye Forumu - Akvaryumbitkicim.com Aguamentist, 09:58
Yeni Üye Forumu - 230 Litre Kurduğum Akvaryumuma Hangi Tür ? tsp7, 09:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel Orhan76, 08:44
Canlı Doğuranlar - Neolamprologus Multifasciatus bendeniztayfun, 23:58
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Akvaryum Ve Patlayan Dış Filtre Hasanbey0101, 23:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yerli Gobilerimiz(kafkas Cüce Gobisi) Ali S, 23:01
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığım Oranda Mı Değil Mi? ShowaSanshoku, 21:17
Yeni Üye Forumu - Crystalpro Flora Npk Ve Trace İkilisi yyiImaz, 20:59
Taban ve Gübreleme - 30 Lt Kaç Lepistes Karahanlı, 18:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Resimdeki Şelale Filtreden Kullanan Var Mı? sahinsahiner, 18:45
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Ehtiyar, 15:37
Güney Amerikan Cichlidleri - Motordan Çıkan Hava Baloncuğu Her Yerde: Resimli vanvanspor, 14:40
Yeni Üye Forumu - Bu Balıklar Birlikte Yaşarmı MasterChiefHakan, 14:04
Yeni Üye Forumu - Akvaryumlarımı Tanıtayım 😍 flanormimar, 11:21
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Beta Akvaryum Kurulumu İnci Kefali, 10:28
Yeni Üye Forumu - Ücretsiz Akvaryum Arayanlar KaanE, 10:00
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Afrika Kelebek Balığı Hakkında Her Şey MasterChiefHakan, 09:26
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Trichopsis Vittata - Yavrular 2. Sfda İnci Kefali, 06:17
Akvaryum Tanıtımı - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili Emre karabas, 05:21
Akvaryum Tanıtımı - Tuzlu Su Yeni Kurulum 160 Lt Poetika35, 04:18
Deniz Akvaryumları Genel - Akvaryumum Hakkında Yorumlarınız Ve Tavsiyeleriniz Hoppala, 03:45
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Aquel Hyper Max 4500 Alınır Mı ? Hüdai, 01:31
Filtreleme Seçenekleri - Erkek Prenses Sorunu koraykbl, 01:12
Yeni Üye Forumu - Bu Akvaryumu Ne Kadar Fiyatlamalıyım AmatorLepistesci, 00:38
Fiyat Forumu - Biyolojik Filtre Önerir Misiniz Myawuz20, 23:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İmbellis Paradise B.CENİK, 22:22
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 02:59
- Super Red Cüce Vatoz Yavrular Tuby 01:47
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 00:40
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 00:40
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 00:40
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 00:40
- Microfex Kültürü sefailgaz 00:16
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 23:21
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 23:08
- Fluval Isıtıcı Ve Xxl Ağaç Kökü dark blue 22:28
- Siyah Cüce Vatoz Cucevatozcu 21:39
- Vivaparus Salyangoz Ve Çeşitler Cucevatozcu 21:39
- 2.67 Tüp Furcifer 21:33
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 21:33
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 21:33
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 21:14
- Bloody&mavi Melek&sarı Ateş&siyah Gül&çikolata Kar betta.ist 21:14
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 21:14
- Artemia & Microfex & Grindal Kurt betta.ist 21:14
- Christmass Moss Ve Pellia Moss emregungor 21:12
- Hydrocotyle Leucocephala, Myriophyllum Tuberculatu emregungor 21:12
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 20:19
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 20:19
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 20:16
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 20:16
- Helena, Lepistes, Ramshorn Ve Çeşitli Bitki GhostKoi 20:01
- Nakliye Dahil 150 Cm Dolaplı Akvaryum İ.sedef 16:34
- 40*40*40 Full Clear Akvaryum Wolkan 16:25
- 80x30x30 Bölmeli Akvaryumlar Wolkan 16:25
- Siyah Calvus (black Cameron) mercedesclk 16:16
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 15:51
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 15:51
- Super Red Tül Kuyruk Damızlık Çift DTkadir 15:33
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 15:28
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 15:28
- Damızlık Cüce Vatoz Türleri Balikcidede 15:28
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 15:28
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 15:18
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 15:18
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 15:14
- Cüce Krvt & Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Ramshor scorpion26 15:14
- Resun Dms 400t5 40 X 30 X 38 Cm 45 Litre scorpion26 15:14
- High Tech Bitkili Akvaryum hakanmidilic 15:13
- Extra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanmidilic 15:13
- Philipinne Blue Melek Arıyorum... Laetacara 14:05
- Sicce Shark 300 Protein Skimmer vel1d 13:57
- Hb White Lepistes omererbas 13:42
- Aquaclear 30 & Newa Cobra (yüzey Emişli Filtre) blenny 13:37
- Eheim 2213 Musluklu blenny 13:37
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:35
KULLANICILAR
- 76 Online Kullanıcı, 42 Üye
Online Kullanıcılar
urzais,
aupqua,
Oquanus,
Tuby,
thePunisher31,
Thesinoo,
MehmetAkif,
koz26,
HaydarGul,
osmandbnl,
BaldGuy,
Akax,
Tkots,
UfukHoca,
xkurso,
czafer58,
xfuriousx,
KaanE,
Mikail Erdoğan,
Smokie,
furkanvurucu,
AquaBurak,
Dalgicc,
vamos,
sportbets_onsa,
Ehtiyar,
bendeniztayfun,
ThanatoZek,
Hidro Dinamik,
batuhan.ylmz,
Barış18,
1403balik,
Emre karabas,
Berk026,
Laetacara,
mar76,
popokio,
neomeo,
GOLDFISH,
ertus0770,
blenny,
makav,
sefailgaz,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.