ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9612
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2012 23:07
Son Ziyaret:
2 dakika önce
Toplam Mesaj:
5466 [1.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
234 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut lowtech bitkili rasbora, helena, karides, bataklık kereviti, ember, neon, kırmızıburun, ramshorn, physa, goldfish, corydoras

SON 10 MESAJI

Sığ (shallow) Akvaryum Isıtıcı
Merhaba, tetra 25 ht2 25w 10 litrede çapraz olarak kullandım. uzunluğu 21 cm. Birçok ısıtıcının kablo giriş kısmı su altında kaldığında kireçlenmeden dolayı zarar görüyor. O yüzden kesin bilgi yoksa tamamıyla suya daldırmamakta yarar var.
Kiraz Karides Bu Yemden Yer Mi
Merhaba, karma tropikal yem yerine karidesler için özel hazırlanmış yemlerden vermeniz daha iyi olur. Örneğin shrimps forever (omurgasızlarda özelleşmiş bir marka), sera, tetra, tropical gibi markaların böyle yemleri var. Bunlar çoğunlukla pul yem gibi yüzen yem değil batan yemlerdir. Ayrıca linkteki ürün 1140 gr ise karides çiftliğiniz yoksa kovayı bitirmeniz 3-5 yıl sürecektir. En fazla 50 gr alın, size 3-4 ay yeter. Zaten hiç beslemeseniz bile tankınızdaki yosun ve mikroorganizmalar yeterli gelecektir.
Dünyada Akvaristlik
[QUOTE=Samnastrp]
Ben böyle bir mesajın geleceğini zaten tahmin ettim bu yüzdende metinde:
“Öncelikle merhaba daha önce böyle bir konu yazıldımı bilmiyorum bunların pek de önemli konular olduğunuda düşünmüyorum ama “şahsen” ben herhangi bir konuda istatistik veya küçük bilgiler okumaktan zevk alıyorum bu zevki birilerine de yaşatmak için bu konuyu yazdım umarım sizde benim kadar zevk alırsınız.

Dikkat aşırı derecede acemilik içerir lütfen konuda yaptığım hataları affedin “
Bu kısım zaten hatalarım olduğunu belirtiyor.Dediğim gibi kaynak kısıtlıydı.Aynı zamanda ben bu yazıyı kesin bilgiler değişmez ve önemli kanılar olacak şekilde değil eğlence olsun diye yaptım biliyorum siz buna cevap vereceksiniz ve sonra tartışma çıkacak eğlence için olan konu istenmeyen yerlere gelecek o yüzden lütfen uzatmayalım.Hatalarım olduğunu kabul ediyorum.
Güncelleme
[K]Yazıyı düzgün mü okudunuz ülkemizi bi sıralamaya mı koydum ben?[/K]
[/QUOTE]
[K]"Hobide kaçıncı sıradayız?Resim spor gibi hobilerle dünya verisinde 2 veya 3 bazı kaynakta 5 ila 10 nuncu en sevilen hobiyiz."[/K] Eğer doğru anlaşılacak cümleler kurmayı başaramıyorsanız bunun nedeni benim yazıyı düzgün okumamam değil.
Yazınızdaki hataları belirttim. Hatalarınızı kabul etmenizin yolu yukardaki üslubunuzla olmamalı. Sizinle bunun ötesinde bir polemiğe girmeyeceğim. Eğlence arıyorsanız bu kadar derin konulara dalmayın.

Ayrıca sizin yararlandığınız (yararlanamadığınız) kaynaktaki bilgileri alıntıladım. Wikipedi...[EDIT]GhostKoi,2025-11-23 02:16:03[/EDIT]
Dünyada Akvaristlik
Merhaba, bu yazıda paylaştığınız bazı veriler gerçeği yansıtmıyor. Yararlandığınız kaynakları dikkatli okumadığınız ya da doğru soruları yapay zekaya sormadığınız düşüncesindeyim.

Öncelikle, hobiye başladığım 1982-83 yıllarında Afyon'da yaşıyordum. O tarihte bu küçük şehirde 3 tane tam teşekküllü akvaryumcu mevcuttu ve oraların müdavimiydim. Bir yayınevi o zamanlar akvaryum balıklarıyla ilgili hobi kitapları basmaktaydı ve ulaşıp alabiliyordum. Yani Türkiye'de bu hobinin başlangıcını çok daha eski tarihlere götürmek mümkün.

Bu hobi 18. yyda ortaya çıkmadı. Sizin verdiğiniz kaynaklara göre,

" Koi ve japon balığının sazan balığından türetilmesine yaklaşık 2000 yıl önce başlandığı sanılmaktadır. Mısır’da Oxyrhynchus kazı alanında bulunan kalıntılarda Eski Mısır sanatına ait, dikdörtgen tapınak havuzları içinde kutsal balıkların beslenmesine dair çizimlere rastlanmıştır. Birçok kültürün tarihinde hem işlevsel hem de dekoratif nedenlerle balık beslendiğine rastlanır. Çinliler, Song hanedanı döneminde büyük seramik kaplar kullanarak Japon balıklarını iç ortama taşımıştır."

"Orta Çağ Avrupası'ndaki manastırlarda ise sazan havuzları bir standart olarak bulunuyordu.
Deniz balıkları da benzer şekilde yüzyıllar boyunca değerlendirilmiştir. Zengin Romalıların tuzlu su havuzlarında Taşemengiller ve diğer balık türlerini besledikleri bilinmektedir. Tertullianus özellikle ince bir kefal için 8000 Sestertius ödendiğini bildirmektedir. Cicero'da bir avukat olan Quintus Hortensius'un sevdiği bir numunenin öldüğünde ağladığını bildirmiştir."

"MS 600-900 yılları arasında Tang Hanedanlığında Japon balıklarını akvaryum ve süs havuzlarında yetiştirmek popülerleşti. Özel günlerde akvaryumlarda sergilendi.[3]

MS 960-1279 arasında Song Hanedanlığı tarafından bu renkli balıkların üretilmesi için sıkı teşvikler yapıldı. 1162 yılında, Song Hanedanlığı'nın imparatoriçesi, kırmızı ve altın çeşidini toplamak için bir göletin inşasını emretti. Bu zamana kadar, saray dışındaki insanlara altın (sarı) renkteki altın balığı bulundurmak yasaktı, çünkü sarı, imparatorluk rengini simgeliyordu.[4]

MS 1368–1644 arasında Ming Hanedanlığı döneminde, Japon balıkları kapalı mekanlarda da yetiştirilmeye başlandı, bu da açık havada göletlerde hayatta kalamayacak mutasyonların üremesine olanak sağladı. Kuyruklu Japon balığının ilk örnekleri Ming Hanedanlığı'nda kayıt alına alındı. 1603 yılında Japon balıkları Çin coğrafyasından Japonya'ya ithal edildi. 1611 yılında ise Portekiz'e ve oradan Avrupa'nın diğer bölgelerine pazarlandı.[5][6]"
Japon balığı - Vikipedi

"En yaşlı akvaryumm balığı 43 yaşında ölmüştür"[:?][:?] Forumda bile Japon Balığı - 10 - 30 yıl belirtiliyor. Bu türün bazı üyelerinin 45 yıl yaşadığı yönünde söylentiler var. Kaynak belirtilmeli. Koi'ler ise ortalama 40 yıl yaşam sürerken 1 örneğin 110 yıl yaşadığı kayıtlara geçmiş.

Bir toplumda akvaristlik yapan kişi sayısı hiçbir zaman istatistiksel olarak doğru saptanamaz. Özellikle de kayıt dışılığın yaygın olduğu bizimki gibi ülkelerde bu mümkün değildir. Sağdan soldan alırsınız kaydı kuydu olmaz. Koruma altındaki türlere bile kaçak erişirsiniz.

Son olarak bu bir yarışma alanı değildir. Hobide ülkemizin kaçıncı sırada olduğunu değerlendirebilecek bir ölçüt yoktur. Akvaryum düzenlemesi yarışmalarında derece alan kişiler de ülke adına değil, bireysel olarak yarışmaktadır.

Keyifli hobiler.


Beta Yum. Sürprizli Ve Mutlu Başlayıp Hüzünlü Son
Mart 2024- Kasım 2025 tam 18 ay... Hüzünlüyü de geçtim, trajik bir son.

13. ayda elimde hiç betta yavrusu kalmamıştı. fakat 2 tanesini 8 ve 11 yaşındaki yeğenlerime vermiştim. 1 yıldan fazla zamandır 10 litrelik saklama kaplarında bakıyorlardı. Doğrusu anneleri ilgileniyordu daha çok. Ben de şaşırıp duruyordum, eferim, eferim benden iyi bakıyorlar, benimkiler öldü diyordum. Bunlar geçen okul tatilinde 1 hf bir yerlere gittiler, bu arada ufaklık iddiaya göre prizde yer bulamamış, abisinin ısıtıcısını çekmiş kendisininkini takmış. Uğradığımda annesi dedi ki bu 3-4 gündür yerde yatıyor. Baktım kuyruk erimesi falan can çekişiyor. Aldım eve götürdüm, şartları düzenledim, ilaçladım, fakat sabaha ölmüş, cenaze töreni düzenledim.

Şimdi koca sülaleden 1 tek balık kaldı elimizde.[:D]
Kilickuyruk Baligindaki Bu Sey Ne?
Parazit ya da dışkı gibi durmuyor. Büyük olasılıkla fazla gelişmiş bir yüzgeç ya da erkeklik organı.
Alüminyum Profil İle Akvaryum Yapımı
[QUOTE=AlloyVector]Arkadaşlar tamamen el yapımı olarak bir akvaryum yapmak istiyorum. bükme alüminyum profil vei kalın mika ile sadece 20x20 cm birşey yapabilir miyim?
Alüminyum profil için bu profiller uygun mu? https://metaldeposu.com/urun-kategori/aluminyum-kosebent/
[/QUOTE]

Tasarınızı ve elinizdeki malzemeyi kestiremiyorum fakat 20x20x20= 8 l herhangi bir canlıyı beslemekte zorlanacağınız ancak çiçek vazosu olarak kullanmanızın daha uygun olacağı ölçüler. Uğraştığınıza değmez. Mika uygun değildir. Cam kullanabilirsiniz. Bu ebatlarda bir tank için köşebent ya da çerçeve gerekli değildir. Zaten linkteki ürün 10 cmx10cm ve kalınlığı 1 cm ve 6m olarak satılmakta olduğu görülüyor. Sehpa yapmak isteseniz bile alüminyum esnek olmasından dolayı uygun bir malzeme değil. Onun yerine demir sac kullanmanız yerinde olur.
🎧 Şu Anda Hangi Şarkıyı Dinliyorsunuz?
[VID]https://youtu.be/_LnDMGKwYN8?si=SMPhU7I6YqXZB9VW[/VID]

Altyazılar burda:
[VID]https://youtu.be/rCsXVBjUB0Q?si=bQANgP-DZqimJKEv[/VID]
🎧 Şu Anda Hangi Şarkıyı Dinliyorsunuz?
Kapak fotoğrafına aldanmayın, Müstehcenlik yok, düzgün bir cover.
[VID]https://youtu.be/ZWJNhOoTh20?si=wg9p6RfvqTgUPE50[/VID][EDIT]GhostKoi,2025-11-19 00:03:25[/EDIT]
Yeni Gelen Bitkilerde Şap İle Dezenfekte Edilmesi
[QUOTE=AmatorChannaci]........ sakal ve salyangoz yumurta ve türlerine karşı dezenfekte etmek istiyorum, daha önce excel, 20 ye 1 oranında çamaşır suyu kullndım ve hassas bitkilerde erime benzeri şeyler gördüm( çamaşır suyunda 60-90 saniye arası daldırma yapıyordum) bir süre araştırdıktan sonra yabancılarda şap kullananları gördüm, bir youtube kanalı da bu yöntemi test etmiş ve çamaşır suyundan daha etkili ve hassas bitkiler konusunda da daha sağlıklı olduğunu göstermiş ( tek öldüremesiği malezya trompet salyangozu yumurtaları imiş, ki bu da kendim de bitkili akvaryumlarımda kullansam da ne yazık ki ülkemizde pek yaygın olmayan bir tür)
Bu yöntemi daha önce denemiş olan var mı, genel fikrimiz nedir, alum on aquarium plants diye yazıp aratırsanız da araştırmanıza katkı sağlayabilir.[/QUOTE]

Denemiş olan kişi yazacaktır zaten, neden internette şimdi arama yapsın[:?] Ortamda aşırı besin yoksa salyangoz üremesi de sınırlı oluyor. Ben helenalarla tamamıyla çözüyorum. Hatta kırmızı ramshorn yetiştirdiğim tankımı helenalardan arındırmam gerekti. Yine de istediğim kadar üremiyorlar.

Anubiaslar üzerindeki inatçı sakal yosunları için fırçalamayla beraber peroksit(oksijenli su) kullandım fakat yapraklara ciddi hasar verdi. Size fikir versin diye karşılaştırmalı 2 video: (doğrusu böyle bir sorunum olmadığı için detaylı izlemedim, sadece arşivledim.)
[VID]https://youtu.be/s2bSdZ3ZEmE?si=zR6P2YDlkso1t7KR[/VID]
[VID]https://youtu.be/Psv6ZMcpjR0?si=0IhbTxYTMTrcW8TI[/VID]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.