ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mahir06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2025 10:38
Son Ziyaret:
9 Saat 11 Dakika önce
Toplam Mesaj:
5 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Mahir Boydak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Mahir Boydak

SON 5 MESAJI

Hygrophila Difformis Yapraklarında Kararma

[QUOTE=Orhan76]

Ben siyah sakal yosununa (BBA) benzettim. Bu durumda ışığı ilk etapta biraz daha azaltmanızı (günlük 4 saat gibi) ve sıvı karbon (seachem flourish excel gibi) girişi yapmanızı tavsiye ederim.[/QUOTE]

Merhaba Orhan Bey
Teşekkür ederim cevabınız için, daha önce hiç siyah sakal yosunu ile uğraşmamıştım. Ancak daha önce diatomla bir mücadelem olmuştu, o dokunduğunuzdan sümüksü bir yapı olarak ele geliyordu. Bu yapraklarda öyle bir hissiyat yok. Yaprağın kendisine dokunuyormuşsunuz gibi ama nedense bu şekilde siyahlaşıyor sonrasında da solarak gidiyor. Bir çeşit çürüme var.
Hygrophila Difformis Yapraklarında Kararma
Merhaba Değerli Hobiciler,

Yaklaşık 5 aydır baktığım içerisinde noen tetra, çöpçü ve vatoz bulunan tankımda bulunan Hygrophila Difformis (çınar) bitkilerinin yapraklarında kararma var ve yavaş yavaş ölüyor gibiler. Akvaryum tabanında JBL Aquabasis ve Manado var. Co2 vermiyorum ve ışık olarak da yaklaşık 5 saat Orionled c serisi kullanıyorum. İçerisinde bir de Tütün var ancak onun da yapraklarında kısmı kararmalar olsa da ciddi bir durum yok. Durumu daha iyi anlayabilmeniz için bir kaç resimde ekliyorum. Nedenini ve biliyorsanız çözümü konusunda desteklerinize ihtiyacım var.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255039/160720251030511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255039/160720251030521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255039/160720251030541.jpg[/IMG]
Akvaryuma Yeni Nerite Salyangoz Ekleme
Merhaba Değerli Hobiciler,

İçerisinde Neon Tetra, Panda Çöpçü ve Limon vatoz bulunan 120lt akvaryumuma Nerite Salyangoz eklemek istiyorum. Bir süredir yeşil yosunlarla başım dertte ve daha önce bu salyongozlar yeşil yosunları başka bir tankımda temizlemişlerdi. Yıllar önce kurmuş olduğum tankımda beyaz benek dahil pek çok hastalıktan çektiğim için artık hiç bir balık ya da bitkiyi karantina akvaryumunda 14 gün bekletmeden ana tankıma eklemiyorum. Bu bekletme sırasında da muhakkak Seachem Paraguard kullanıyorum ve 5 aydır bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Ama şu an bu tanka nerite salyangoz eklemek istiyorum ancak firma Paraguard'ı kesinlikle omurgasızlarla kullanılmaması gerektiğine dair bir uyarı koymuş. Sorum şu; Neriteleri karantinada bekletmeli miyim? Beyaz benek vb. bir hastalık taşırlar mı? Bekletmem gerektiğini düşünüyorsanız bekletirken ana tanka bir hastalık taşımamaları garanti altına almak için kullanabileceğim ve onlara zarar vermeyecek bir yöntem veya kimyasal biliyor musunuz?
Creaqua E Line 30 Orion Led B Serisi 30
[QUOTE=the__legend][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/69427/110320240949031.jpg[/IMG]

Merhaba
10.03.2024 tarihi itibariyle (dün) Orion led C90 alıp kullanmaya başlamış durumdayım. Bitkiler ve diatom/algler üzerinde etkileri hakkında gelişmeleri buradan bildireceğim. İlk izlenimim olumlu yönde hatta harika diyebilirim ama peşin konuşmamak adına tecrübe ettikten sonra bakacağıızz. Dilerim kaliteli aydınlatma konusunda dış ülkelere bağımlıktan kurtarır.[/QUOTE]


Merhaba Eren Bey,

Ben de şu an aynı ürünü almayı düşünüyorum " Orion led C90 ". Üzerinden biraz zaman geçmiş rica etsem deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Memnun kaldınız mı? Tavsiye eder misiniz?

Kolaylıklar,[EDIT]Mahir06,2025-05-07 15:55:57[/EDIT]
Bitki Toprağına Alternatif Leonardit Deneme
Merhaba,

Ben de maliyetin çok artması nedeniyle alternatif bir yöntem arayışına girdim. Leonardit'in kullanılabileceğine dair çelişkili bilgiler var. Aslan (Giyotyn) Bey siz denediniz mi? Denediyseniz akvaryumunuz ne durumda? Bizi bilgilendirirseniz çok sevinirim.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.