ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gökhan1907
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Şubat 2011 13:25
Son Ziyaret:
09 Aralık 2023 19:45
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan Gönültaş
Doğum Tarihi:
21 Temmuz 1971
Yaş:
52
İl:
Ankara
Meslek:
Basın-Muhabir
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan Gönültaş

SON 10 MESAJI

Bitki Akvaryumunda Florasanmi Power Ledmi ?
forumlarda bitkili akvaryumda led kullanımı diye bir başlık olması lazım, Mustafa bey var İstanbul'da çözüm için tek geçerim kendisini ona yazarsanız yardımcı olacaktır.

bitkili tankta led kullanımı ve darkaura (mustafa bey)
Bir Başka Dünyanın En Son Videosu Syf 56'da
Japon balıkları genellikle barışçıl oldukları için sorun çıkmıyor. Onları üzecek küçük türler olmadığı sürece birlikte rahatça bakılabiliyorlar...Tankımla ilgili eğer vakit bulabilirsem fotoğraf ve video çekip ekleyebilirim, oradan yorumları da birlikte okuyabiliriz...
Bir Başka Dünyanın En Son Videosu Syf 56'da
Gerçekten başarılı ve özgün bir Japon balığı tankı olmuş, emek verildiği belli oluyor. Tebrik ederim...Başka japon balığı tankı için de bir örnek oluşturur inşallah, çünkü bu balıklara gereken özen ne yazık ki gösterilmiyor...
hagen siyah kum sorunu
Hagem kumu 1 yıldan bu yana kullanıyorum, siyah renk vermiyor ve salınım da yapmıyor. Piyasada hagen adı altında birçok kum satılıyor, onlardan birinin azizliğine uğramış olabilirsiniz, eğer bulanıklık kesilmezse tavsiyem kumu değiştirmeniz.

Hagen maliyetli oluyor diyorsanız, siyah bazalt kum da işinizi görebilir ancak önce ince elekten geçirip çok iyi yıkamanız gerekiyor, ben 2.tankımda bu kumu kullanıyorum, hagen'e göre daha mat bir kum ama yine de fena sayılmaz...
Sazlarım Sararıyor Ve Kopuyor Neden?
Öncelikle kolay gelsin...
Benim tankımda da dev sazlardan bolca var, bu sararma ve çürüme olayı sazlarda sık rastlanan bir durum...eğer yeni dallar yetişiyorsa sorun olmaz.Ancak çürüme ileri düzeyde ise suda beğenmediği bir durum var demektir. 
Bazen şebeke sularındaki değişimlerden olumsuz etkilenebiliyorlar, benim başıma bir kez gelmişti ve neredeyse tamamı çürümüştü. Genelde saz fazla seçici bir bitki değildir ama belki su değişimi (dinlenmiş su kullanın) ve sıvı gübre takviyesi ile durumu kontrol altına alabilirsiniz.
Dallar sağlam ama kökten çürüme yapıp kopuyorsa, zeminle ilgili bir sorun da olabilir. Kökleri boğan yapıda bir taban malzemesinden kaynaklı sorun olabilir.
Ankara'da olsaydınız size dev saz verebilirdim, bende o kadar fazlalar ki artık akvaryumda sorun haline bile geldiler :)
bu arada zemin olarak siyah hagen kum var bende...
Lepistes Akvaryum’um için canlı bitkiye geçmek istiyorum.
Öncelikle kolaylıklar diliyorum...Bitkili akvaryum bence bu hobinin olmazsa olmazı...
benim 2 bitkili akvaryumum var biri ana tank 125x50x60 diğeri 100x50x65
ana tankımda hagen'in siyah kumunu kullanıyorum, tavsiye ederim zemin koyu oluyor demezseniz bitkili akvaryumlar için uygun bir seçenek olduğunu düşünüyorum...
aydınlatmanızı yazmamışsınız sanırım, seçeceğiniz türler önemli ölçüde ışık ve CO2 ile ilgili olacaktır...Eğer CO2 ihtiyacı düşük türler düşünüyorsanız litre başı 0.5watt aydınlatmanın size yeteceğini düşünüyorum.
Benim tankımda 4x54 watt T5 fluoresanlar var. Bunlar aşırı ısınma yapıyor adana'da uzun yıllar görev yapan biri olarak sıcakta kesinlikle fan yada fanlar gerekecektir size...
Bitki türleri olarak eğer çok yoğun ilgilenmeyecekseniz daha toleranslı türleri seçmenizi öneririm. Dev saz, anubias, ludwigia, java türleri, gül, tütün v.b gibi türlerle güzel bir kombinasyon oluşturabilirsiniz.
Aquaclay kumu kullanan arkadaşım bitkileri sabitleyemediği için bu kumdan vazgeçti :) ona midye kırığından bi karışım yaptık, henüz tam sonucu söylemek için erken ama ben uzun yıllar midye kırığında özellikle amazonları harika yetiştirmiştim...
Eksikle varsa yazışmaya devam edebiliriz, kolaylıklar dilerim..(bu arada tanklarınızın fotoğraflarını da eklerseniz sevinirim)
Ciklet için akvaryumumun dekoru uygunmu (resim var)
Bana kalırsa açık mavi bir fon daha ferah olur. Bir de küplerin yerleri ortalıkta değil de daha geride falan olursa utangaç cichlidler daha rahat edebilir belki :)
Bu arada bitki olarak sert yapraklı olan anubiaslardan 2-3 kök de koyarsanız daha güzel bir ortam oluşur....Arkadaşın biri doğal bulmadığını söylemiş, aslında bana kalırsa küp yerine doğal taşlardan ortam oluşturabilirseniz daha güzel olur, ona katılıyorum.
Bitkili Akvaryum Maden Suyu Kullanımı
Arkadaşlar tüm yazılanları okudum. Dikkatimi çeken suyu berraklaştırdığını söyleyen arkadaşlar var, bu ilgimi çekti. Ara sıra da olsa su bulanıklığı yaşıyorum, bir zamanlar maden suyu kullanmıştım ama yararı zararı ne oldu derseniz pek ölçme şansım da olmamıştı.
Benim 350 lt.bitkili tankım var. Sıvı gübreler kullanıyorum maden suyu yerine.
Bu da lLow Tech
Gerçekten çok başarılı. darısı başımıza diyelim :)
Reaktör mü - Difüzör mü
Mevcut sistemimde difüzör kullanıyorum fena sayılmaz. Reaktör de aldım ama kullanmadım öylece duruyor...Bu arada aydınlatma için T5 önermem bende 4 tane 54wT5 var, bin pişmanım aşırı ısınma oluyor. Bunun çözerim derseniz aydınlatma iyi ama ben hala memnun olacağım bişey bulamadım, fan gürültülü ve kapak açık kalıyor, buharlaşmada cabası...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.