ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MasterChiefHakan
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2973
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Haziran 2021 11:17
Son Ziyaret:
9 Saat 33 Dakika önce
Toplam Mesaj:
3129 [2.68 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
583 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan YILDIZ
Doğum Tarihi:
02 Şubat 1978
Yaş:
46
İl:
Ankara
Meslek:
Chief in the Ministry of Justice.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Lütfen yanıtlarınızı “alıntı” veya "bildirim" yaparak yazınız.

SON 10 MESAJI

Akvaryumda Herşey Tamam Mı?
Balıkları savurmuyorsa akıntı sorun olmaz.
Bu Bitkinin İsmi Nedir?
Saksı bitkisine benzettim. Sarmaşık gibi.
Kumdan Dolayı Bulanan Akvaryuma Balık Konurmu
Filtreyi çalıştırıp suyun biraz bulanıklığını geçirdikten sonra balıkları akvaryuma ekleyebilirsiniz. Kovada oksijen verecek hava taşı varsa yarım gün kovada bekleyebilirler. Su berraklaştırıcı bu süreçte faydalı olabilir.
Lepistes Türleri Hakkında
Www.google.com -》 "lepistes türleri" -》 Lepistes türleri listelenir.[EDIT]MasterChiefHakan,2024-09-07 10:00:00[/EDIT]
Betta Balığım Çok Hareketsiz Ve Yem Yemiyor
Balık formsuz. Daha net fotoğrafını çekerseniz hastalığı hakkında yorum yapılabilir. İki tarafından da fotoğraf çekin. Bir de ağız bölgesini çekin, mantar var mı görülsün.
Yemlemeyi çok yapmayın. Açlığa bir haftadan daha fazla dayanabilir. Dibe çöken yemleri çıkarın akvaryumdan, suyu kirletmesin.
Su sıcaklığı 24-30 derece arasında olsun, daha soğuk ya da daha sıcak olmasın. Isı ölçeriniz (dereceniz) yoksa bir tane alın.

[URL]https://www.akvaryum.com/betta_splendens_(beta)_tatlisur_6_279.asp[/URL][EDIT]MasterChiefHakan,2024-09-07 09:50:13[/EDIT]
Akvaryumda Herşey Tamam Mı?
Merhaba, aramıza hoş geldiniz. Beslediğiniz canlılar için en iyi koşulları sağlamak istediğiniz için bu konuyu açtığınız anlaşılıyor. Balıklarınız sağlıklı görünüyor. Son eklenen de akvaryuma alışınca dipte durmaktan vaz geçer. Eğer uzun süre dipte durursa hastalıktan bahsetmek gerek. O zaman bu konu üzerinden yanıt (mesaj) yazabilirsiniz.

Dipte kum olması daha iyi olur. Büyük taşların arasına yem düşerse balıkların görüp yemesi zor olur. Ben olsam o büyük taşların sayısını yarıya indirirdim. Salyangoz be vatoz dibe düşen yemlerle beslenir, şimdiki hâliyle taşlar yeme ulaşmalarını zorlaştırır.

Zemindeki plastik bitkiyi çıkarmanızı öneririm. Boyalı dekorlar akvaryumda önerilmiyor. Elodea gibi canlı bitki ekleyebilirsiniz. Canlı bitki ne kadar çok olursa hem görseli güzelleşir hem de balık sağlığı için faydalı olur.

Filtreniz fiziksel filtreleme yapmaya ve oksijen takviyesi sağlamaya yeterli olur fakat faydalı bakteri kolonileşmesi için yetersiz. Bakteri kültürü ve bakteri besini ürünlerini alıp her su değişiminde üzerlerinde yazan oranlarda kullanabilirsiniz. Filtrenize ilaveten kendinden motorlu pipo filtre (örneğin Dophin SFP serisi) alıp kullanabilirsiniz, iki filtre birlikte çalışınca biyolojik filtrelemeye de yeterli olur. Yalnız mevcut filtrenizin su çıkışını şu şekilde değiştirmenizi tavsiye ederim: Su çıkışı su ile paralel olsun, hatta sessiz çalışması için birkaç milimetre sudan aşağıda olsun, su çıkışı hafif yukarı doğru olsun ki bu sayede su yüzeyinde dalgalanma yapsın. Dalga boyu ne kadar büyük olursa suya oksijen desteği o kadar fazla olur. Yönü ise bir kenardan diğer kenara doğru olursa akıntı yaparak pislikleri kendine çekecektir.

Araştırmacı olmaya devam edin. Akvaryum hobisiyle ilgili aklınıza takılanları bu sitenin arama kısmından veya internetten araştırın. Ayrıntılarda kararsız kalırsanız bu forum sitesinde yeni konu açarak üyelerine danışabilirsiniz.

Keyifli hobiler dilerim.

[K]Ekleme[/K]: [U]Termostatlı[/U] ısıtıcı olmalı, 50 veya 100 wattlık bir ısıtıcı yeterli olur.
Balıklarınızın özelliklerini okuyun, hangi dereceler arasınsa beslenmesi gerekiyorsa ortada bir dereceye ayarlayın ısıtıcıyı.
Akvaryundaki bitki tilki kuyruğu olmalı. Yüzeyde serbest yüzer hâlde durabilir, kum olsa kuma dikebilirsiniz.

Su rengi normale dönene kadar su değişimlerini sık ve büyük oranda yapın.[EDIT]MasterChiefHakan,2024-09-07 10:28:16[/EDIT]
Hastalık
Transgenetik tetralar veya göremediğim başka balık, ölen balıkların kuyruklarını yemiş olabilir.
Hastalık
Her hafta 70 litre (~ %25) su değişimi yapıyorsunuz. Dış filtre de kullanıyorsunuz. (Filtreyi hiç kapatmadığınızı ve belli aralıklarla filtre malzemelerini yıkadığınızı varsayıyorum.) Su ile ilgili problem olacağını sanmıyorum. Üstelik 300 litrede 20 balık varken. Başka bir sıkıntı var. Bir balığın diğerinin kuyruğunu yemesi veya başka bir neden.
Akvaryumun genel bir fotoğrafını paylaşırsanız tahmin yürütebiliriz.[EDIT]MasterChiefHakan,2024-09-06 08:28:44[/EDIT]
Hastalık
Akvaryum suyu en fazla kaç dereceye çıkıyor?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.