ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dimbeleth
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
104
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2009 17:14
Son Ziyaret:
19 dakika önce
Toplam Mesaj:
83 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
26 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
23 Nisan 1996
Yaş:
29
İl:
Artvin
Meslek:
Fizikokimya MSc
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SCK ----- Tropheus Murago youtube.com/@lusingurocks?si=KK7gb4bHtbOfIvZq

SON 10 MESAJI

Sarı Prenses Aldım Yeni 40 Adet
Balıkların dişi erkek ayrımını yapıp ya da bilen birine yaptırıp kendi koloninizi ayırın, geri kalanı elden çıkarın. Canlı yükü çok fazla.
Cichlid trace afrika göllerindeki iz elementleri içerir. Arkasında malawi gölü için yazan miktarı haftalık olarak ekleyebilirsiniz.
Yem olarak da tropical, nls gibi markaların uygun yemlerini kullanabilirsiniz (nls thera, tropical africa carnivor, 3algae vs).
Balıklarım Neden Suyun Üzerindeler
Sump malzemesi olarak aquario neo media hard önerebilirim. Yüzey alanı çok yüksek ve hard olanı bir miktar ph artırıyor, tropheuslar için daha iyi.
Yem olarak da detaylı içeriklerini bilmiyorum kullandıklarınızı ama sanırım hepsi yüksek spirulina içeriyor (tropheusa uygun bitkisel yemler hepsi tabi). Tavsiyem farklı içeriklerde yemler kullanmanız. Mesela algaemax 9 çeşit alg içeriyor. Dainichi'nin yemleri de çok iyidir. Birçok yem farklı marka olmasına rağmen aynı içerikte olabiliyor, çeşitlilik açısından ona dikkat etmek gerekiyor.[EDIT]dimbeleth,2025-08-30 22:25:23[/EDIT]
Balıklarım Neden Suyun Üzerindeler
Amonyak, nitrit ve nitrat diyecektim ama yüzde 40 su değişimi yapıyorsanız o değildir muhtemelen. Su değişimini nasıl ve neyle yapıyorsunuz, hangi kimyasalları kullanıyorsunuz?
Termometre suyun içinde mi kırıldı?
Ölçümleri de test kitleriyle yapabilirsiniz.
80cm Akvaryum İçin Filtre
Dış filtrenin malzeme kapasitesi daha fazla olduğu için daha sağlıklı olacaktır. Ama fiyatlar, modeller vs hakkında bilgim yok malesef.
80cm Akvaryum İçin Filtre
Hayırlı olsun.
İç filtre kullanacaksanız, Eheim pick up serisini çok duydum, sessiz ve iyi filtrasyon yaptığı söyleniyor. Hiç deneme şansım olmadı, yeni kuracağım bitkili akvaryumum için bir tane aldım ama henüz çalıştırmadım. Uygun boyuttaki modelini düşünebilirsiniz.
Sump Kafa Motoru Oase
165*50*50 (15 cm'i sump) tropheus tankımda yan sumpta venusaqua p2200 (3000l/h) kafa motoru kullanıyorum filtrasyondan memnunum ama sesten dolayı değiştirmek istiyorum. Aklımda Oase optimax 3000 (2800 l/h) var. Oasenin daha sessiz olduğunu duydum. Kullanan var mı, gerçekten sessiz mi, başka alternatifler olabilir mi?
Yeni Akvaryum - Balık Atlama Problemi
[QUOTE=K0L0Ni]

Bitki tarafından besin olarak kullanılabilir, işlenebilir azottan söz ediyorum.[/QUOTE]

Bitki tarafından besin olarak kullanılabilir azot formları nitrat (NO3-) ve amonyak (NH3) formudur.
Sizin besin olarak kullanılabilir azot dediğiniz hangi formu, ismini yazmıyorsunuz, sadece azot diyorsunuz. Başka bir formundan bahsediyorsanız belirtirseniz karışıklık olmaz.
Yeni Akvaryum - Balık Atlama Problemi
[QUOTE=K0L0Ni]

Amonyağın, nitritin veya nitratın içinde azot olması konusu da diğer bir yanlış.[/QUOTE]

Azot doğada N2 şeklinde bulunur ve gaz haldedir. Suda çözünürlüğü ise çok azdır.
Amonyak, nitrit ve nitratın içinde azot olması yanlış demişsiniz. Amonyak NH3, nitrat NO3- ve nitrit NO2- şeklindedir, yani hepsi azot atomu içerir.
Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum
[QUOTE=Orhan76]

Hocam her ne kadar kırmızı/kahve alg dense de aslında bu yapı bir diatomdur. Sizin söylemlerinizden yola çıkarak şunu söyleyeyim tamamen karanlık veya yetersiz ışık alan ortamda oluşurlar. Benim başıma da gelmişti. Bu olayı yaşadıktan sonra aydınlatma için zaman ayarlı priz kullanmaya başladım evimde olmadığım zamanlarda da otomatik yanıp sönsün diye. Temizlik konusuna gelirsek camlardaki kolay güzel bir silme ve akıntıyla geçiyor. Diğer kayalardakiler için nerite salyangoz veya otocat tavsiye edebilirim.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim.
Bildiğim kadarıyla tropheuslar doğal ortamında diatomla besleniyor. Bu durumda görüntüdense balıklar için besin daha önemli benim için. Camları vs sarmadığı için bir sorun da olmuyor şimdilik, sadece taşların üzerindeler.
Eskisi gibi taşları kazımadıkları için merak etmiştim zaten. Eski haline alışmışlardı, yiyorlardı, artık bir şekilde buna da alıştırmam gerekecek.[EDIT]dimbeleth,2025-08-20 12:13:55[/EDIT]
Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum
Aradan biraz zaman geçti ama şimdi kafama takılmaya başladı. Akvaryumdaki taşların üstü yeşil yosun kaplıydı. 3 hafta evde yoktum, bu sürede akvaryum aydınlatması hiç açılmadı. 3 hafta sonra döndüğümde taşların üzerindeki yosunlar bu şekilde kırmızı kahverengi gibi bir renk almıştı. Sonra akvaryumu ve sumpı temizleyip eskiden olduğu gibi aydınlatmaya devam ettim. Taşlar hala aynı şekilde. Nasıl bu şekilde oldu ve bu yosunun türü nedir bilen var mı? Tekrar yeşil yosunlu haline döndürmek istiyorum, yeşil olanları yedikleri gibi buna çok fazla saldırmıyorlar.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72765/200820251113431.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72765/200820251113571.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.