ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hidro Dinamik
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2159
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2023 02:25
Son Ziyaret:
2 dakika önce
Toplam Mesaj:
1517 [2.40 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
311 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

♠♠♠Hidro Dinamik♠♠♠

SON 10 MESAJI

200lt Lowtech'e İkinci Led Bar Hangisi?
Sakal yosunu en ufaktan farklılıktan en çok yararlanan olduğundan renklerin çok farkı olacağını zannetmiyorum. Mavi-beyaz olan soğuk beyaz etkisi yapıp sadece balık görselliğini artırmak için iyi olur. 4 Renkli veya 6500k olanı tercih ederdim.

Led barlardan hiç kullanmadım. Akvaryum yüksekliği 50cm civarındaysa bu aydınlatmaların sayısı artsada bitkilerin alt kısımları için yeterli olmayacaktır.
Alta ulaştırabilmek için ileride 3. 4. eklenirse üst kısım fazla aydınlanıp camlarda yeşil nokta veya bitkilerin üstünde saç yosununu tetikleyebilir. Yani 2. yeterli gelmezse armatürleri komple elden geçirmek daha mantıklı olur.[EDIT]Hidro Dinamik,2025-07-11 15:59:21[/EDIT]
En Dayanıklı Lepistes Irkı Nedir
Yerli ve ithalden kasıt nedir?
X varyete yurtdışında üretilip getirilirse ithal, ülkemizde üretilirse yerli oluyor.
Varyete bozulmasının sebebi geri çaprazlama yöntemi olmadan rastgele üretilmesinden kaynaklı. Kardeşler arası yavrulama sadece görünümü değil genetik olarak rahatsızlıkların ihtimalinide artırır. Geri çaprazlama yapacak kadar imkana sahip olmayanlar, arada bir farklı kan ekleyerek kısmen varyetenin devamını sağlar.

İthal balığın sorunu ise hem ülkedeki şebeke suyuna alışık olmaması hemde üretim ve yolculuk aşamasında hırpalanmasından kaynaklı erken ölümlerin görülmesinden.

Yani sizin aldığınız balık ithal edilmiş olsa da yavruları yerli olur. Bu varyete farkı değildir.

Hangisi daha iyidir dediğimizde ancak tahmini konuşuruz. Yerli olupta sağlıksız ortamlara maruz kalmış balıkta kısa zamanda ölebilir.

Hem yerli olsun hem sağlıklı olsun diyerek hobiciden almaya kalktığımızda ise yine sorun yaşayabiliriz. Malum hobici adı altında üretimhane kuranlar var.

Burada yerli diye tabir ettiğimiz melezlenmiş yavrular ise sağlıklı olma ihtimali elbette fazla. Sonuçta atalarının hastalığını taşımama ihtimali her nesilde azalarak aktarılıyor.
Yüksek Sıcaklığa Dayanabilecek Yosun/artık Yiyici
[QUOTE=AmatorLepistesci]
Hocam şimdi aklıma geldi diğer vatozla kavga edip ölme ihtimali var mı, diğer vatozu da bulamıyorum çünkü, ikiside erkek gibi görünüyordu, diğer vatozuda birkaç kere( gece ışıklar kapandıktan çok sonra da olmak üzere) aramama rağmen bulamadım.[/QUOTE]
Şuan 200lt içerisinde 3 tane 2.5-3 yaşında erkek, 8 10 tane bıyıkları yeni çıkmış erkeğim var. Yem kavgaları en fazla 10 20 saniyelik kovalamayla bitiyor. Damızlık erkeklerde ise bölgesini değiştirmek isteyen çıkarsa bir kaç dakikalık kafa tokuşturma sonucu bitiyor. Daha bir tane bile kaybım olmadı.

Kovalama veya tokuşma sırasında bir yere takılıp yaralanan olursa o şekilde ölebilir, onuda çok rahat farkederdiniz zaten. Yani yaralanmaya bağlı enfeksiyon kapıp o şekilde ölebilir.

Eğer 7 8 cm üzeri vatozsa diğer canlıların yemesi zor, hele ki kafa ve kılçığı serttir. Daha küçük boyda yavruysa bir kaç güne her şeyini tüketmiş olabilirler.

Mağara varsa içinde ölmüş olabilir. Dişilere sürekli yumurta döktüren erkek vatoz kolay kolay küpünden çıkmaz da öyle bir detay belirtmediğinizden mağarada ölmesi veya akvaryumdan atlayıp kuytu köşede kuruması muhtemel.
[EDIT]Hidro Dinamik,2025-07-11 01:31:40[/EDIT]
Yüksek Sıcaklığa Dayanabilecek Yosun/artık Yiyici
[QUOTE=AmatorLepistesci]
Misket gübre vardı, balığın ölüsüne baktığımda balık kaskatı kesilmişti, derisininin altı siyah gözüküyordu, ama gübre tarzı birşey görmedim, karideslerim de var, ama hocam cüce vatozu da ayrı seviyorum, o yüzden tutuyorum. Vatozu daha çok yem artığı için tutuyorum, yosun oluşumum da tankd nadiren de olsa güneş ışığa almasına rağmen son zamanlarda iyice yavaşladı, otocinclusum 1 tane, onu da ileri zamanlarda daha büyük bir tanka alacağım [/QUOTE]
Benimde akvaryumlarımda karides, vatoz ve salyangoz var da lepistesleri sahiplendirecek yer bulmada problem yaşıyorsanız canlı yükü kısmen daha fazla olan vatozdan hatta gerekirse otocinclustanda vazgeçmek daha mantıklı olur. Canlı yükü kontrol altında tutulabiliyorsa elbette sorun olmaz.

Deri altının siyah gözükmesi garip geldi ama sebebini bilmiyorum. Öldüğünde beyazlaşıp katılaşması normal bir durum. Gübreyi emdiği gibi öleceğini sanmam. Misket gübreler suya hızlı karışır ama çok derine gömülmediyse kendi ulaşmış olabilir. Düşük ihtimalde olsa su değerlerine göre bana daha makul geliyor.[EDIT]Hidro Dinamik,2025-07-10 16:06:55[/EDIT]
Akvaryumda Ağaç Gövdesi Kullanımı
Ağacın türüne karar verilebilirse daha sağlıklı olur.

Kaynar suda bekletmekten ziyade kaynatmak gerekir. Kaynatma sonrası fırınlamada yapılırsa tadından yenmez.

Ağaç su dibine direk çökecek yapıda değilse su içinde sabitlemek gerekir, benim kullandıklarımda bu süre 1 2 ayı buldu. Salınım ise daha uzun sürüyor, ilk zamanlar şeffafımsı sümüksü yapı oluşup suyuda yavaş yavaş sarartıyor. Normalde bu salınımı akvaryum içinde yaptırsakta ağaç türüne bağlı tüm salınım akvaryum dışında yapılması gerekebilir, buda çok uzun zaman ve emek ister.[EDIT]Hidro Dinamik,2025-07-10 16:09:17[/EDIT]
Yüksek Sıcaklığa Dayanabilecek Yosun/artık Yiyici
Nerite ve karideslerin yiyemeyeceği yosunu vatozlarda yemez. İkiside algle beslenir, karidesler artan yemleride yer. Karidesler, otocinclus ve vatozun giremediği yerlere bile rahatlıkla ulaşabilir. Kaldı ki otocinclusta olduğuna göre vatoz eklemek canlı yükünü artırmaktan başka işe yaramaz.

Ölüm sebebi su değerlerinden olduğunu hiç zannetmiyorum, bahsettiğiniz türler arasında en dayanıklı canlı cüce vatoz. Özellikle aç bırakılmıyorsa zayıf halka olması çok çok zor.
Misket/kapsül gübre kullanımı varsa yemiş olabilir, belkide belirlenemeyen bir hastalıktan (tümör gibi) öldü.
Tüm canlılar için sıcaklığıda kontrol altında tutmaya özen gösterin; yüzeyi dalgalandıracak fan gibi basit yöntemler en azından 3 5 derece aşağı çekerken işe yarıyor.
[EDIT]Hidro Dinamik,2025-07-10 15:50:39[/EDIT]
Anıbuasdaki Bu Şey Ne
Çiçek açmış. Yerini sevdiğinde zorda olsa görülebilen bir olay.
Tilki Kuyruğu Çürüyor
Artan yemleri hava hortumuyla dip çekimi yaparak alabilirsiniz. Çok gerekmedikçe kuru yem yemiyordur, haftada 2 kez beslemek bile idare edecektir.

Java fernin rizom kısmı gömülmediği sürece istediğiniz gibi sabitleyebilirsiniz. Köklerin bir kısmından taşa yapıştırabilirisiniz veya çok ince misinayla sarılabilir.
En Dayanıklı Lepistes Irkı Nedir
Önemli olan sağlıklı akvaryum kurup, sağlıklı balık bulmak.

Yavruların büyüyüp sahiplendirileceği zamana kadar olan süreye göre hareket etmek gerek. Anladığım kadarıyla yavru ve yetişkin kayıplarını millet bu süreçte yaşıyor.
İlk batın yavrular sahiplendirileceği boya gelene kadar dişiler 2. 3. batıni doğuruyor.
3 İn 1 Güney Amerika Tanklarım
Maşallah, elinize sağlık. [:nazar:][:3] Artık darısı başımıza. [:)))]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.