Akvaryum.Com
  • Şelale Filtre Önerisi


    Profil resmi
    OgiStotch

    Merhabalar,60 Litrelik bir akvaryumum var. İçinde Lepistes besleyeceğim. Çok büyük bir akvaryum olmadığı için şelale filtre almayı düşündüm. Önerdiğiniz şelale filtreler var mı?

    Profil resmi
    Myawuz20

    Selale degil ama, sunsun 602b kullaniyorum cok memnunum.1300 1400 tl arasina bulunabiliyor ,icine istedigin gibi siporaks matriks vs koyabiliyorsun ve ses hic yok.

    (2) (41)

    German Ram Yüzgeçlerde Ve Burunda Mikrokurtlar


    Profil resmi
    RadiantHydrogen
    13:01
    Fotoğraf: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/110924/250620251228261.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/110924/250620251228271.jpg[/IMG]

    [B]Şüpheli Etken Parazit: [K]Dermocystidium[/K][/B]

    Etkin ve mevcut bir tedavisi bulunmamakla birlikte bir nematod veya sestod [K]değildir[/K]. Dermocystidiaceae [K]familyasındandır[/K]. Kurt, kurtçuk, mikrokurt, kılcal kurt, kancalı kurt, planarya, hydra, solucan, toprak solucanı, kök solucanı, bitki kurdu, bitki solucanı, kök kurdu, toprak kurdu [K]değildir[/K]. Şu an yükseklisans öğrencileri de olmak üzere yaklaşık 5 yıldır akvaryum balıklarındaki dermocystidium patojenleri ve varyeteleri için mikroskobik düzeyde literatürik çalışmalar yurtdışında devam etmektedir. Kombine tedaviler denenmiş ancak çoğunlukla yanıt alınamamış ve eğer yanıt alanlar varsa aldıklarını bildirmemişlerdir. [K]Dermocystidium[/K]’un fungus ve protozoan ara formu(Mesomycetozoa) olmasından dolayı levamizol, emamectin benzoate, nematol, nilverm, mintiverm ve türevleri tedavide [K]etkisizdir[/K].
    Bu parazit, konak türünde ve türün varyete bazında çok seçici davranmaktadır. Etkilediği türler Neon veya Kardinal Tetra, Kırmızı Burun Tetra, German Blue Ramirezi, Discus(Electric Blue Ram, German Blue Ram ve Bolivian Ram’ın bulunduğu tankta sadece German Blue Ram’da konakçı olabilmiştir.) Koi balıklarında farklı bir varyasyonu vardır. Ve somon balıklarına da enfekte olmaktadır. Genellikle akvaryumdaki aynı tür varyete balıklardan 1’inde görülmesi durumunda aynı türün aynı varyetelerinin yüzde 25’inin kaybedildiği bildirilmiş. Kesinlikle bir solucan, kurt ve kurtçuk değildir. Morfolojik olarak öyle görünse de bir mantar(aynı zamanda protozoa) sınıfındadır ve [K]metronidazol[/K] tedavisi veya [K]kanamisin[/K] tedavisi tavsiye edilmektedir. Hiçbir çözüm bulunamadığında ve ilk fark edildiği anda konak balığın tanktan mutlaka ayrılması gerekmektedir. Balıkların satın alındığı kaynağın mutlaka sorgulanması gerekmektedir. Ayrıca dermocystidium’un birçok varyetesi bulunmakta bazılarının kistik yapısı(baloncuk, kesecik) bariz bir şekilde öne çıkmakta ve içinde kurt benzeri gövdenin konağa yerleşik halde bulunduğu formları da mevcuttur.

    [K]Önceden denenmiş ancak etkinlikleri konusunda şüphe olan tedavi girişimleri;[/K]
    [B]•Antibakteriyel ve antifungal ilaçlar,
    •Akvaryum tuzu ve Metilen Kombini,
    •Balığa günde 2 defa olmak kaydıyla 30 dakikalık(derişimde maksimum 50 ppm genel olarak tavsiye edilmekte) metilen banyosu ve ana tankta metilen tedavisi,
    •Benim şu an uyguladığım [K]Cupramine[/K] tedavisi[/B]

    [B]Hastalık Belirtileri:[/B] German Blue Ram’in Yüzgeç epitelinde, Göz Katlantılarında ve Burun Boşluklarında İlerlemiş, Kıvrılmış Kıl Kurdu Benzeri canlılar mevcuttur. Balıkta iştah, merak ve günlük aktiviteler sorunsuz.
    [B]Akvaryum Kapasitesi (litre):[/B] 100 Litre
    [B]Akvaryumdaki Diğer Canlılar:[/B] Bitkili
    [B]Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):[/B] 6,75 pH, 80-180 tds-ppm, Sıcaklık 25,7-27,2 Derece, Amonyak(?), Nitrat 5-10 ppm
    [B]Filtrasyon:[/B] Tetra Ex 600
    [B]İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:[/B] 1,2 Lt’lik Kaba alınan German Blue’ya Costapur ve Mycopur ikisinden de 1’er Damla, aşağıda verilen tuz banyosu tavsiyesi üzerine banyo yerine 750 microsiemens yani 375 tds-ppm civarında sera ectopur tuzuyla başlanarak, ph ve sıcaklık stabilitesi, devamlılığı da sağlanarak optimal düzeyde tuzlu kapta balık karantinada tutulmakta. Mycopur x Costapur(1’er Damla) Karantina Süresi 24 Saat([K]Etkisi Belirsiz[/K]), Tuzlu(475-500 ppm) karantina süresi 24 saat([K]Etkisi belirsiz[/K]), Seachem Cupramine 1,2 Lt’ye 0,6 Damla: 120 saat([K]96. Saat: Patojen, balığın vücut boşluklarından yavaş yavaş yok oluyor ancak konak cildinden ayrılmıyor.120. Saat: Kafa yakınındaki Patojenlerden biri uzamış, tüyümsü yapı göstererek şişmiş ve muhtemelen patlayarak(tahminen kistik yapısını saçarak) veya hifsi yapısı çözünerek vücut boşluklarından yok olmuş ve cilt üzerinde sayısı azalmış, kalanlar ise görece ince haldedir. Yaklaşık 1,5cm’e yakın, beyaz, sosis gibi şişmiş ve tüyümsü haldeki patladığını(veya hifsi olarak dağıldığını) düşündüğüm yapının herhangi gözle görülür kalıntısı yoktur. Kalıntı olmaması Bir nematod veya sestod olmadığı yönünde şüpheleri biraz daha doğrulamaktadır. 120. Saatte Bakır(Cupramine) tedavisi olumlu yanıt veriyor gibi görünmektedir, balığın iştahı ve yeme saldırması yerindedir.[/K])
    [B]Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): [/B] 2-3 hafta önce tabana serili aquabasis pro(5 yıllık, kodlama yapar gibi tds 280’e sabitliyor) ve eski aktif toprağın(3-5 yıllık, silis kumla karışık) tamamıyla kaldırılması. Yeni aktif toprağın eklenmesi ancak yeni kum miktarı bitki kökleri için yetersiz kalınca eski aktif toprağın yıkanarak tekrar kullanılması(dolayısıyla bu işlemlerde akvaryum içinin çokça çamur banyosuna dönmesi kaçınılmaz oldu). Ayrıca 20 Litrelik neocaridina(40-50 adet) tankımda planarya sanarak 2-3 gün boyunca hareketsiz olarak camda gördüğüm bu parazitler, birkaç gün boyunca mevcuttu ve birkaç gün sonrasında balık harici bir yerde görmedim. Yani karides tankının camı(2-3 gün) ve bu balık(şu an) haricinde hiçbir canlı veya yüzeyde görünür bir parazit mevcut değil. O tanktan ana tanka kepçe teması? 2 hafta önce internetten 11 tür farklı bitki alınması, hepsinin 5-15dk arası [K]Potasyum Permanganat[/K](lavanta rengi derişiminde) ile dezenfekte edilmesi ve ekilmesi.

    Bu parazitle karşılaşmış bir başka arkadaş da forumda konu açarak yardım istemiş. Balığı da german blue ramirezi yani benim balıkla aynı. [K]Seachem Cupramine[/K] almış ve başka bir arkadaşa da tavsiye etmiş. Ben de nokta atışı olması amaçlı(Paraguard yerine) [K]Cupramine[/K] aldım. Birkaç güne elime geçecek ancak konuyu açmamın sebebi; forumda, googleda, yapay zekada tarama yapmama rağmen bu parazitin türünün genel olarak bilinmiyor gibi görünüyor olması. Parazitte çengel, kanca yok, gövdesinin bir kutbunda Y şeklinde bir morfoloji yok, kırmızı renkli değil. Tek renkli(krem), zamanla kıvrılmaya meyilli. Anüsle bağlantısını hiç görmedim. İlk günlerde kılcal bir şekilde yüzgeçlerde, sırt yüzgecine yakın yerde ve daha çok vücut boşluklarına girişin rahat olduğu göz derisi katlantıları gibi bölgelerde, incecik bir bakteri filamanı veya kümelenmesi gibi görünüyordu. Günler sürdükçe giderek uzuyor bu yavaşlıkta kıvrılıyor. Ve dün de göz katlantısından burun boşluğuna ilerlemiş.

    Elimde aquatan, bactofish, costapur, mycopur, baktopur, ectopur tuz, kaya tuzu ve metilen damlalardan başka bir ilaç olmadığı için costapur ve mycopur ile ampirik bir tedavi denemesine giriştim belki burundan beyne ilerlemeyi durdurum diye. Balığın iştahı, merakı ve günlük davranışları tamamıyla yerinde. Ancak bu parazit türü tam olarak nedir, german blue ramlerde genel olarak mukozal hassasiyete bağlı türe özel bir parazit midir? Tedavisi nedir ve nasıl yapılır, şu an acil müdahale yapılabilir mi diye sizleri de bilgilendirmek amaçlı konuyu açmış bulunuyorum. Ortak fark ettiğim durum ise mutlaka [K]karides tankının bulunması[/K], 3 konu başlığının da haziran ayında açılması([K]sıcaklık[/K]), [K]dışarıdan bitki alınması/yeni bitki ekimleri[/K], karides tankıyla ana tank arasında bir şekilde [K]temasın[/K] bulunması, [K]yıllanmış toprağın karıştırılması[/K]. [K]Sitraks[/K], [K]Paraks[/K] tabletleri eczanede bulamadım. [K]Nilverm[/K] ve [K]Mintiverm[/K] denenebilir belki. Forumda sıklıkla bahsedilmiş.

    Forumda aynı parazitle ve aynı balık türüyle alakalı açılmış olan başlık linkini aşağıya bırakıyorum. Parazitin türü belirlenememiş ancak [K]Cupramine[/K] alındığı belirtilmiş ve 1 hafta içinde parazitlerle alakalı başka bir başlıkta, balık sahibi tarafından başkasına [K]Cupramine[/K] tavsiye edilmiş.

    [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/ramirezi_ve220;stve252;nde_kurtve231;uk_k992586.asp?PID=5998982#![/URL]

    [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/ramirezi_dis_parazit_k992616.asp[/URL][EDIT]RadiantHydrogen,2025-07-01 19:44:30[/EDIT]

    Profil resmi
    GhostKoi

    [QUOTE=RadiantHydrogen]Yahu ne tavsiyen doğru, ne tespitin doğru. Seni dinlesek balık gecikmeden dolayı ölüp gidecek. Bir tane(1) yardımcı olma amaçlı mesajın yok üstüne üstlük hatanı kapatmak için paragraflarca mesaj yazıyorsun. Maksat bir şey öğrenmek, paylaşmak, yardımcı olmak falan değil seninki. Üstelemek, haklı çıkmak ve hataya rağmen diretmek. Yahu arkadaşım balığı kurtarmaya çalışıyoruz bunu da kayıt altına alıyoruz. Sana mı beğendireceğim ya? Ne buluttan nem kaptın sen böyle.
    [/QUOTE]
    Az geri gidelim, hala duruyor orda. Silmeyi unutmuşsun. Kılkurdu benzeri canlı diyorsun tanımlarken. Nedir kılkurdu? bir nematod, yani oksiyür. Sen baştan yanlış yönlendiriyorsun. Biz de sana yardımcı olmaya çalıştık. Suç mu oldu. Sonra sağdan soldan bakıp teşhis koyup mesajını değiştiriyorsun. Bizleri suçluyorsun. Sen böyle saygısızca diretirsen ben de olumsuz yazarım tabi.

    Teşhisini neye göre koyduğunu efendice yazsaydın yardımcı olmaya da çalışırdık. "[B]Aha ben şu kanıtlarla dermatocystidum düşündüm, ama tedavisi de yokmuş [/B]" deseydin beraber arardık elbet. Sadece senin balığında görülmüyor ki koilerde de görülüyormuş. Ben hiç rastlamadım ama parazit o yüzden ilgi alanıma girdi. Yani senin kara kaşın gözün hürmetine değil. Ama sen yazdığın 2 paragraf için bile kaynak göstermedin ısrarımıza rağmen. Artık çok geç. Şansını bakır sülfatla dene bakalım. Çok mu lazım bana senin konun. Üslubuna tav olduğum için üsteliyorum. Sanki önerdiğimiz tedaviyi uyguladın da... Dedim ya, balığın ölümünü de bizden bilecen, ramak kala oldu yani. [:devil:]

    Bu kadar uğraştığına göre sevgiyle yaklaşıyorsun demek. Neyse, tedavisi, emeği senden, Şifa Allahtan.

    (23) (2042)

    Hagen Orjinal Kum


    Profil resmi
    proavkayrumcu

    Hagen orjinal kum diye aldığım kum gerçekten orjinalmi ? mıknatısla kum yapışıyor. internette benimki gibi kumu olan görmedim [:x] siyah suda başta çıktı 2 kez yıkadım reeflowers iceland black sand kutusundan verdi adam ama internetti örnek resimle benimki farklı gibi kumu değiştireyimmi daha canlı bitki ve hayvan gelmedi ama su oturdu berrak görünüyor kumun görübüşü hoşumada gitmişti ama tedirgin oldum

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262497/010720252216501.jpg[/IMG]

    (0) (17)

    Axolotlım Yem Yemiyor


    Profil resmi
    usay
    15:12
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262734/300620251509431.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262734/300620251510131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262734/300620251510541.jpg[/IMG]
    Axolotlım nedensizce tankına sığınma yeri koyduktan sonra havada suyun en üstünde duruyodu sonradan yemi geç yemeue başladı derecesine dikkat ediyorum herhangi bir hastalığı varmı bilmiyorum kaç günde ne kadar yem vermeliyim suya herhangi bir klor alıcı falan atmalımıyım yardımcı olursanız teşekkür ederim

    Profil resmi
    usay

    Teşekkür ederim büyük ihtimal alıcam alınca bitki eklicem para biriktiriyorum fan aldım ama 24 derecr aşağısına inmiyo nasıl sıcaklığını düşürebilirim ama bu akvaryumda yaşarsa ne gibi sıkıntıları olur [EDIT]usay,2025-07-01 22:08:25[/EDIT]

    (4) (142)

    Beta Balığım Çok Durgun Ne Yapmalıyım


    Profil resmi
    Sbozkurt

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258964/010720252155131.jpg[/IMG]

    Herkese iyi akşamlar
    Beta balığım bugün hic bişeyi yokken akşam 7 den sonra bu şekilde oldu
    Acaba ne yapmam gerekiyor bu konuda bilgilendircek arkadaslardan yardım istiyorum
    Suyun yüzünde oldugu yerde hic hareket etmiyor ..

    Profil resmi
    Sbozkurt

    [QUOTE=proavkayrumcu]Az önce akvaryumcudaydım 7 beta balığının hepsi durgundu [:x][/QUOTE]


    Neden acaba bu şekildedir sıcaklardan kaynaklımı acaba 😏

    (2) (37)

    Akvaryum Arka Fon Ve Motorun Fazla Çalışması


    Profil resmi
    proavkayrumcu

    Akvaryumun arkasına hangi fon kağıdını kullanmalıyım ? siyah mavi turkuaz veya buzlu blurlu görüntü
    ve Motordan hem fazla ses geliyor hemde verdiği gaz tüm akvaryuma dağılıyor buda ışığı yakınca sanki suda beyaz şeyler uçuşuyomuş kirli gibi görüntü çıkarıyor motoru değiştirmeden bu sorunu nasıl çözerim

    Profil resmi
    proavkayrumcu

    Peki buzlu denen arkası bulanık olan fon kağıtı nasıldır sizce çoğu ünlü youtuber onlardan kuulanmış mendebur lemur karınca çitfliğim vb

    (2) (47)

    225 Litre İwagumi


    Profil resmi
    mustafazkara1
    19:56
    9 beğeni
    Öncelikle merhaba. Yaklaşık 25 senedir akvaryum hobisiyle iç içeyim . Bu hobi o kadar geniş ve detaylıki her gün yeni şeyler öğreniyoruz. Bende öncelikle bildiklerimi burda paylaşıp yeni kurulumumu yapmadan önce eksiklerim yada tavsiyeleriniz olursa benimle paylaşmanızı isterim.
    İstediğim tarz iwagumi tarzı.
    Elimde bulunan malzemeler ile başlayalım.
    Akvaryum (88x60x48 cm) – yaklaşık 250 litre net hacim.
    Filtre – Eheim clasic 600 1000 L/saat
    Isıtıcı – 300W ısıtıcı. ısı 24 derece.
    Co2 - ista co2 1 litre tüp drop checker
    Gübre Seachem Flourish - Creaqua iron - potasyum - makro
    Bakteri Tropica Bacto Active
    Aydınlatma - lm301 h ozel bitki yetistirme ledi ve ayni zamanda spektrum grow dagilimli..
    Toprak Tropica Substrate - Tropica Aquarium Soil
    Bitkiler - Micranthemum Monte Carlo - Alternanthera Reinecki Mini - Eleocharis Viviparan Hairgrass
    Kullanılan malzemelerim bunlar. Günde 6 saat 18-24 arası ışık verip 24 saat co2 vermeye başladım. 3 günde 1 yüzde 40 su değişimi yapmayı planlıyorum ilk 30 gün .
    Yapmam gereken eksik bir durum var mı acaba tecrübeli arkadaşların desteğini bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

    1. Gün fotoğrafı aşağıda . . Her hafta gelişmeleri yükleyeceğim.[:)]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/153454/200520251955331.jpg[/IMG][EDIT]mustafazkara1,2025-05-20 19:56:52[/EDIT]

    Profil resmi
    mustafazkara1

    [B]42. GÜN GÜNCELLEMESİ 👍🏿[/B]

    Herşey yolunda şuan için sadece bazı montelerimde hafif kararmalar oldu vayram iznine giderken kesilen co2 kaynaklı . Düzenli gübreleme yapıyorum şuan sağlıklı görünüyor.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/153454/010720252137281.jpg[/IMG]

    (19) (2976)

    Akvaryumlarımı Tanıtayım 😍


    Profil resmi
    flanormimar

    1 beğeni
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/010720252053221.jpg[/IMG]

    Herkese iyi forumlar.. Yıllar sonra yeniden akvaryum hobisine geri dönmenin mutluluğunu yaşıyorum siz değerli akvaristler arasında yer almak gerçekten çok güzel bir duygu. Farklı tropikal tür balıkları toplamayı beslemeyi satın almayı incelemeyi çok seviyorum. En sevdiğim tür sanıyorum japon pirinç balıkları yumurtalarını toplamak çok keyifli. Bu hobiye gönül veren tüm arkadaşlarımı YouTube kanalıma bekliyorum :)

    https://youtube.com/@flanormimar?si=WkHhUCf0xDsC-mvG



    Sol üstteki tankın yaşı 3 ay
    Ölçüler: 59x33x34
    Canlılar:
    6 transgenetik tetra
    5 tayland buz balığı
    4 neon tetra
    2 kuhli
    2 komando çöpçü
    5 sae
    6 zebra danio
    6 tetrazon
    5 zargana
    9 Ember tetra
    4 ramirezi gold
    1 vatoz

    Sol alttaki tankın yaşı:4 ay
    Ölçüler: 37x35x24
    Canlılar:
    20 adet yetişkin Japon pirinç balığı
    1 adet yavru (1 aylık) Japon pirinç balığı
    1 adet sarı vatoz
    1 adet komando çöpçü

    Yanındaki tankın yaşı: 4 ay
    Ölçüler: 37x35x24
    Canlılar:
    6 adet beyaz bulut dağ balığı
    4 adet panda garra rufa
    1 adet hayalet
    2 adet albino çöpçü

    Aksolotl tankı yaşı: 5 ay
    Ölçüler: 59x20x34
    Canlılar:

    2 adet 23-24 cm arası boyda 1 dişi 1 erkek aksolotl

    Sağ üstteki tankın yaşı :3 ay
    Ölçüler: 58x25x43

    Canlılar:
    9 adet lissotriton vulgaris
    1 adet yavru lissotriton vulgaris
    4 adet albino beyaz bulut dağ balığı
    1 adet galaxy betta
    3-4 adet katil salyangoz

    Sağ en alttaki plastik kaplarda:

    Yaş:1 ay
    Ölçüler: 9 litre
    Canlılar: birinde 2 adet diğerinde bir adet vahşi kerevit jumbo boydan küçük.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/010720252101141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/010720252101181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/010720252101231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/010720252101291.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/010720252101341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/010720252101391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/010720252101441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/010720252101511.jpg[/IMG]

    Fikir, öneri ve yorumlarınızı alabilirim [:3]

    Profil resmi
    bendeniztayfun

    Merhaba Öncelikle tanklar güzel duruyor elinize sağlık. Yorumumda en alttaki transgenetik tetra tankında filtrasyon yetersiz. Uyumsuz türler var tetrazonlar bence olmamalı yada sadece terazonlar olmalı. Diğer tanklarda ciddi bir sıkıntı göremedim gayet yeterli sadece beta tankında beta tek olsaydı yada sadece tetralar olsaydı daha uygun olurdu. Sorun yoksa balıklar gözlemlenerek süreç takip edilip gerekirse gerekli aksiyonlar alınmalıdır. İyi hobiler dilerim.


    (1) (44)

    Bu Akvaryum Eski Haline Döner Mi?


    Profil resmi
    akandemir1

    Dostlar hayırlı akşamlar. Bu akvaryumun birkaç aydır böyle birkaç işden dolayı bakamadım ama asıl olay bana hediye gelen vatozlar sanırım hastalıklıydı ve burdaki canlı yaşamını katletti bitkilerin kökleri çürüdü koptu balıklar öldü. İçindeki salyangozlar duruyor büyük ihtimalle tüm ölen balıkları ve bitkileri yediler ne yapmam lazım dostlar yardımcı olur musunuz?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236221/010720252124501.jpg[/IMG]

    (0) (28)

    Uzun Zaman Sonra Demasoni İle Devam


    Profil resmi
    umitopall
    22:22
    Ölçüler:100/50/45
    Canlı Türleri: Demasoni- Belki Sarı Prenses
    Bitki Türleri: -
    Tankın Yaşı: 0
    Filtrasyon ve Işıklandırma: Sunsun hw-302 Orionled C serisi
    Tasarım ve Dekorasyon: Silis kum / Gnays Kaya [EDIT]umitopall ,2025-06-30 20:25:21[/EDIT]

    Profil resmi
    umitopall

    100/50/45 full ultra clear cama geçtik

    Canlılar eklendi

    Demosani dişilerden birisi yavru aldı [:nazar:]gelişmeleri paylaşacağım

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180581/010720252117121.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180581/010720252119321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180581/010720252119341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180581/010720252119371.jpg[/IMG][EDIT]umitopall ,2025-07-01 21:20:03[/EDIT]

    (3) (533)
  • SON MESAJLAR

    GÜNCEL 100 TANITIM

    SON İLANLAR

    FORUM İSTATİSTİKLERİ

    • 3,797,668 Mesaj
    • 408,613 Konu
    • 91 Forum
    • 145,128 Forum Üyesi
    • 1,466 Özel Forum Üyesi
    • 29 Kıdemli Akvarist
    • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

    Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

    Akvaryum Tanıtımı

    Uzun Aradan Sonra Tekrar


    Profil resmi
    Ahmetkngr - 00:04

    Ölçüler:40x40x40
    Canlı Türleri: lepistes,moli,plati,nerite salyangozu
    Bitki Türleri: bacopa monieri.ludwigia repens,gül,tütün,saz,subulata,tuberculatum,tripatri,cüce saz.
    Tankın Yaşı: 10gün
    Filtrasyon ve Işıklandırma: sunsun 603b dış filtre. Dıy yapım smd led armatür.
    Tasarım ve Dekorasyon: herhangibi bir stil yok tamamen elimde olan bitkilere göre. Yaklaşık 2 sene sonra tekrardan tabiri caizse elimizi alıştırmak için kurduğum basit bir tank.

    Selam Arkadaşlar yaklaşık 2 sene sonra hobimizden ayrı kalamayıp basit bir akvaryum tekrardan kurdum.
    Akvaryumda genel olarak bitkilerim çok güzel gidiyor. Zemin olarak e ticaret sitesinden getirttiğim standart bazalt siyah bir kum kullandım bitkileri destekleme amacı ile ara ara jbl misket gübre eklemesi yaptım. Zemini kalın tuttum misket gübreler beni her zaman korkutuyor :)
    Kurulumdan 5 gün sonra 3 adet nerite 15 gün sonra da yaklaşık 10 adet kadar canlı doğuran eklemesi yaptım.
    Filtrede sera siporax,sünger ve seacham matrix kullandım. Zaten mini boy bir dış filtre olunca doldu sayılır.
    Bitkiler ilk 1 hafta cok güzel gelişme gösteriyorlardı. Şuan 10 günde tripatri,subulata da sararmalar başladı.
    Ara ara ekleme yapacağım. Her ne kadar tasarım akvaryumu olmasa da kendi zevkimizce yaptığımız akvaryumlar güzel yorumlarınız ve yapacağınız eleştiriler için teşekkürler...

    İlk kurulum günümüz...
    35567/270520250000481.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235567/270520250001541.jpg[/IMG]

    Yanlış hatırlamıyorsam 4 veya 5 günü.
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235567/270520250002001.jpg[/IMG]

    10 gününde hali bu şekilde dedigim gibi birkaç bitki aramızdan ayrılacak.
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235567/270520250003181.jpg[/IMG]

    (3) (8) (3)
    Canlı Tanıtımı

    Xiphophorus Alvarezi (vahşi Form Kılıçkuyruk)


    Profil resmi
    eackgzz - 18:17

    Aylardır aradığım canlıları karma tankta da olsalar sonunda buldum. Beslediğim her balığın doğadaki formuyla beslemek istiyorum. Uzun süre sonra canlı doğuran grubuna da giriş yapmış oldum böylece.

    Benim için renkleriyle, hareketleriyle çok güzeller. 10 dişi 3 erkek ile başladım daha sonradan kanı devam ettirmek istiyorum. Dişilerin çoğu dolu ama karma tankta oldukları için gelen yavrulardan çok bir ümidim olmasa da aradığım forma en yakın olanlarla devam edeceğim. Suyu acı su yapacaktım fakat elimde çokça java fern bulunduğundan heba etmek istemedim. Yavrulara da el sürmeyeceğim için hem saklanma alanı olur diye düşündüm. Fern'leri başka bir akvaryuma ayırabilirsem acı suya döneceğim.

    Umarım bu tarz unutulmuş renksiz diye nitelendirilen doğal türleri daha çok görürüz akvaryumlarda. Bundan sonraki hedefim ise en safkanından velifera bulmak olacak ama bunlardan çok daha zor olacağının farkındayım maalesef [:D] Çünkü bu balıkları karma tanklarda tek tük görsek bile ne yazık ki velifera diye satılan canlılar yelken kuyruk moli bile ancak ucundan olacak türden.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/040520251815041.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/040520251814491.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/040520251815091.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/040520251815181.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/040520251814311.jpg[/IMG]

    (18) (19) (7)

    En Güncel 50 İlan


    Forumda Son Konular


    SON MESAJLAR

    Denitrifikasyon


    Profil resmi
    Radinant - 14:50


    Merhabalar ;

    Bu konuda hobiyi daha ileriye götürmek adına ve akvaryuma bilinçli bir şekilde müdahale edilmesi açısından dip çekimi yaparken kumu karıştırmak ve bunun denitrifikasyon bakterilerine etkilerini açıklamak istiyorum.Bu konu ile ilgi ve bilgili kişilerin fikirleri , tavsiyeleri ve görüşleri nelerdir acaba ?

    Müsadenizle ben başlamak istiyorum.

    Şimdi akvaryumumuzdaki biyolojik döngüyü biliyoruz.Kısaca yine hatırlatmak gerekirse ; arık yemler ve balık dışkılarından oluşan amonyak , aerobik yani nitrifikasyon bakterileri tarafından önce biraz daha az ehirli olan nitrite , daha sonra daha az zehirli olan nitrata döndürülür.Amonyağı nitrite döndüren bakteriler , nitrosomonas  , nitriti nitrata döndürülen bakteriler nitrobacter'di.

    Buraya kadar döngü tamamlanırken artık bundan sonra nitrat'ı azot gazına çevirip akvaryumdan atmak gerekir.İşte tam bu sırada anaerobik yani denitrifikasyon bakterileri devreye girer ve nitratı akvaryumdan atarlar.Bu işlemi yapan bakteriler ise ; pseudomonas ve omnibacterium bakterileridiri.

    Artık konumuza dönebiliriz.
     
    Hobicilerin bir kısmı dip çekimi yaparken kum yüzeyindeki artık yemler , balık dışkıları vs. çekerken , diğer bir kısmı kumuda karıştırarak altınıda temizlemek amacı ile denitrifikasyon bakterileri için gerekli ortamı farketmeden , istemeden bozarlar.
     
    Peki ;
     
    Kumunzu karıştırdığınız sürece akvaryumunuzda denitrifikasyon bakterilerinin oluşmayacağını  ,
     
    Nitrifikasyon bakterileri tarafından amonyaktan nitrite , nitritten nitrata dönen azot bileşenlerini nitrifikasyon bakterileri olmadığından akvaryumdan atamayacağını ,
     
    Denitrifikasyon bakterilerinin , nitrifikasyon bakterileri gibi 10-15 günde değilde 10 ayda oluştuğunu ,
     
    Denitrifikasyon yani anaerobik (oksijensiz ortam bakterileri) bakteriler için oksijensiz ortam ve bu oksijensiz ortamında akvaryumda kalın kum kullanarak ve bu kumu hiç karıştırmayarak sağlandığını ;
     
    Denitrifikasyon bakterileri olmadığı sürece daha sıklıkla su değişimi yapmak zorunda olduğunuzu biliyormuydunuz ? ? ?
     
    Saygılar
    Radinant2008-10-19 15:05:57

    Cevapsız Konu
    40x35x30 Extra Clear Akvaryum

    Profil resmi
    barsbingul -

    Satılan Malzeme(ler): 40x35x30 Extra Clear Akvaryum, 6mm Cam Kalınlığı, Makina Rodajlı
    Adet Fiyatı: 1000 TL
    Toplu Alım Fiyatı: 1000 TL
    Adedi: 1
    İrtibat Bilgileri: 05079169003 Whatsapptan yazabilirsiniz.
    Nakliye ile İlgili Ek Bilgiler:
    Diğer Ek Bilgiler:
    Fotoğraf:
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238558/070620251249461.jpg[/IMG]

    İmbellis Paradise


    Profil resmi
    merutay -

    Ölçüler: 40*20*20
    Canlı Türleri: Betta imbellis, neocaridina shrimp
    Bitki Türleri: Hygrophilia pinnatifida, cryptocoryne wendtii, bucephalandra türleri
    Tankın Yaşı: 07.05.2025
    Filtrasyon ve Işıklandırma: Küçük pipo filtre, temu akvaryum led
    Toprak ve dere kumu taban.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234606/210620251652031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234606/210620251652221.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234606/210620251652351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234606/210620251655451.jpg[/IMG]
    [EDIT]merutay,2025-06-21 17:00:51[/EDIT]

    (6) - (6092990)

    Son 50 Tanıtım


    Profil Yorumları

    Genetiktetra Surekli Ölüyir


    Profil resmi
    Ahmetbekdas - 12:06

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262674/290620251203311.jpg[/IMG]
    30 dan fazla tetra.vardi 18 e kadar düstü haftada bir mutlaka ölen oluyor akvaryum temzizligine dikkat ediyorum kirmizi yesil pul yemi veriyorum.ic filtreyi surekli calistirmiyorum yoruluyorlar diye ondan mi ölüm yasiyorum yada ne yapmam gerekiyor bilgi verirseniz memnun olurum

    (6093703)
    Canlı Tanıtımı

    Red tail big ear ribbon yavrum


    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/02032019001203840.jpg

    () (11) (7)
    Blue lace big dorsal

    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/07032019235747486.jpg

    () ()
    Sohbeti tam ekranda aç  

    Ana sayfa gösterim biçimi: Günün ilk açılışında genel bakışı, kalanında akışı göster. (Varsayılan) Her zaman akışı göster. Her zaman genel bakışı göster.

    İstanbul


    Trend Akvaryum

    240 adet akvaryumda satışa sunulan balıklar, bitkiler ve karidesler, geniş malzeme ve yem stoğu ile hem deniz hem tatlı su canlıları satışı yapmakta olan Trend Akvaryum Türkiye'nin en büyük tatlı su akvaryumcusudur. Geniş ürün yelpazeli sanal mağazası da bulunan firma Üsküdar'da bulunmaktadır.

    İzmir


    Malawi İzmir

    Malawi ve Tanganyika Cichlidleri'nin çeşidi kadar, Dennerle bayisi olması ile bitkili ve tropikal türlerde de oldukça iddialı bir akvaryumcu.

    Ankara


    Doğa Akvaryum

    Tetra türleri, canlıdoğuranlar, cüce cichlidler, discus ve pek çok bitki türünü bulabileceğiniz bir akvaryumcu.

    Adana


    Guppy Pet Shop

    Geniş yelpazeli sanal mağazası ve dükkanıyla Anadolu'nun en öne çıkan firmalarından.

    Son 24 Saatte En Çok Mesaj Gelen Konular


    Son 24 Saatte En Çok Beğeni Alan Konular