ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cıtırcıq_321
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Nisan 2010 18:00
Son Ziyaret:
17 Nisan 2010 21:46
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cansu kılıçoğlu
Doğum Tarihi:
06 Aralık 1989
Yaş:
34
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

cansu kılıçoğlu

SON 2 MESAJI

akvaryum kurmada altın kurallar (acemilere)
Azda olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Yorum ve eleştiriniz için teşekkürler Tebessüm freeasabird2010-04-18 10:56:11
akvaryum kurmada altın kurallar (acemilere)
     İLK İKİ GÜN                                              
  Akvaryumu pencereden doğrudan ışık almayacak şekilde duvar kenarına yerleştiriniz. Doğrudan güneş ışığı alan akvaryumlarda aşırı ısınma ve yosunlanma olabilir. Bir odanın en gölge köşesi akvaryum için en uygun yerdir.
  +Demir ve minerallerce zenginleştirmek için hafifçe ıslattığımız tabana laterit kumu serpiniz. Üzerine kumu dökmeden önce lateritin kuruyum sertleşmesini bekleyiniz.
  + Soğuk suyla iyice yıkayıp çalkaladığınız akvaryum kumunu yaklaşık 5 cm kalınlığında bir tabaka oluşturacak şekilde akvaryum tabanına yayınız. Önden arkaya doğru yükselen hafif bir eğim veriniz.
  + Kumu karıştırmamak için üzerine koyacağınız tabağa su dökerek akvaryumu yarısına kadar suyla doldurunuz.
  + Kullandığınız malzemeler kireçli yada toksik olmamalıdır.
  + Kısa boylu bitkileri öne, uzunları veya hızlı büyüyenleri arkaya yerleştiriniz.
  + Akvaryumu tamamen doldurunuz. Filtre, termometre ve termostatlı ısıtıcı yerleştirip çalıştırınız. Isıtıcı ve termometreyi, suyun sıcaklığını istediğiniz noktada tutacak şekilde ayarlayınız. (tropik akvaryumlarda genelde 25 C). Akvaryuma, sudaki kloru ve ağır metalleri nötralize etmek için  uygun miktarda su hazırlama solüsyonunu ekleyiniz.
  + Akvaryumu bir gün boş bekletiniz!!
  + ilk günlerde akvaryum suyu bulanık olabilir. Biyolojik dönüşümler başladıkça birkaç gün içinde su kendiliğinden berraklaşacaktır.
    Üçüncü Gün
  + Işığı saatli bir şaltere bağlayıp akvaryumun düzenli olarak günde 10-12 saat aydınlanmasını sağlayınız.
  + Akvaryuma ilk balıkları koyunuz. Dayanıklı, yosun yemeyen türler olmasını (örneğin lepistes, black molly gibi canlı doğuranlar) tercih ediniz.
  + Balıklarımıza günde 2 veya 3 kez yem veriniz.
        2 hafta sonra
  + Yaklaşık 1/4 oranında ilk su değişimini yapınız. akvaryuma koyacağınız dinlendirilmiş  taze suya, litre olarak hacmine uygun miktarlarda su hazırlama preparatı ve demirli sıvı akvaryum gübresi ekleyiniz.
        Daha sonrası
  + Akvaryumun son balık nüfusunu oluşturmayı aşamalı olarak bir aya yayınız. Balıklarınızı tamamladıktan sonra da mümkün olduğu kadar akvaryumunuza dışardan balık ilave etmeyiniz.
  + Yeni aldığınız balıkları ayrı bir karantina akvaryumunda bir hafta kadar gözlemleyip ancak sağlıklı olduklarından emin olduktan sonra esas akvaryuma koyunuz.
  + Balıkların toplu olarak bulunduğu akvaryuma kesinlikle ilaç atmayınız. İlaçların çoğu, bazı bakteri türlerini yok edip akvaryumdaki biyolojik dengeyi bozar. Böylece sağlıklı balıklarında hayatı tehlikeye girer. En iyisi, hasta balıkları teşhis eder etmez küçük bir karantina akvaryumuna ayırmak, gereken ilaçlamayıda orada yapmaktır.
         **Bilinçli kurulan bir akvaryumun işleyen bir biyolojik düzen haline gelip doğal güzelliğine kavuşması 2-3 ay kadar sürecektir**Tebessüm
                                                 YEMLEMEDE ALTIN KURALLAR
        Yemlemede aşırıya kaçmayınız. Balıklar verilen yemi birkaç dakika içinde bitirmeli, 6-8 dakika içinde bitiremiyorsa verilen yem fazladır. dibe çöken yem orada çürüyerek zehir üretecektir. Aşırı yem tokluk değil hazımsızlıkla birlikte ölüm getirecektir.
  ** Balıklarınıza verdiğiniz kuru yemleri ufalamadan bütün olarak veriniz! ufalayarak verdiğiniz yemler sudaki protein oranını artıracak, oksijen oranını düşürecektir!!Höyt
  ** Balıklarınıza ayda bir haşlanmış ıspanak verin. Haşlanmış ıspanağı balıklarınızın kabızlık problemini giderecektir. (Eğer balıklarınızın dışkısı anüsünde  asılı kalıyorsa ve düşmeyip uzuyorsa kabızlık sorunu yaşıyor demektir.)
  ** Balıklarınıza az, ama sık sık yem veriniz.Göz%20Kirpma
cıtırcıq_3212010-04-16 19:42:48

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.