ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
karizma4444
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Temmuz 2009 23:21
Son Ziyaret:
12 Şubat 2010 13:23
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa topçu
Doğum Tarihi:
18 Mayıs 1984
Yaş:
39
İl:
Malatya
Meslek:
eczacı kalfası
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


akvaryumcu

SON 10 MESAJI

Akvaryuma Bitki Koyunca Yosunlanma Başladı?
Cvp için teşekkür ediyorum fakat akvaryumda kök bulunmuyor. Isıklandırma ise fazla kullanmıyorum. Oda aydınlık zaten. Direk güneş ışığı almıyor akvaryum ama aydınlık bi yerde.
Akvaryuma Bitki Koyunca Yosunlanma Başladı?
Arkadaşlar ben akvaryumuma 3 adet amazon bitkisi ve 15 taneye yakın elodea koydum. Koyduktan birkaç hafta sonra akvaryumdaki taşlarda ve camda yasunlanma başladı. Yosunlanma aşırı değil ama akvaryum camında, bitkilerin üstünde yağlanmaya benzer bi tabaka oluyor ve taşların üstünde de yeşil bir tabaka oluyor. 2 haftada bir temizlemek zorunda kalıyorum 60 lt tankı. Isıda, akvaryumun yerinde, balık türlerinde hiçbir şekilde değişme olmadı. Herşey bitkileri koyduktan sonra başladı. Yosun bitkiyle alakalı olabilirmi sizce. Eskiden 2 ayda bir temizlerdim tankı. Birtek haftada bir dip çekimi ve su ekleme yapardım. Ama şimdi yosunun ve haliyle yosun kokusunun önüne geçemediğim için 2 haftada bir akvaryumun camlarını, taşları çıkarıp temizliyorum. Bu haliyle beni de balıkları da yoruyor. Balıklarım canlı doğuran moli, lepistes, ve bi çift de kılıç. Nasıl bu sorunun önüne geçerim lütfen yardım edin. Akvaryum kesinlikle direk güneş almıyor.,Isı 24 derecede sabit ilk kurduğumdan beri. Kuralı 1 yılı geçti. Sorun bitkiyse bitkileri çıkarıp plastikte koyarım. Daha önce bu sorunla karşılaşan varsa lütfen cevap yazsın lütfen.
Şimdiden yazan arkadaşlara teşekkürler.
                                                            Saygılar...
Adem TANIŞ2010-02-12 00:49:00
Bu türler birbirini yermi?
Arkadaşlar bende 3d 1e moli ve bi çift kılıç var. Gurami balığı beslemek istiyorum sizce beraber yaşarlarmı? Deneyen ya da daha önceden deneyimi olan arkadaşlar varsa lütfen cvp yazsınlar... Saygılar...
Bitkilerde demir eksikliği sorunu?
Arkadaşlar benim 3 kök amazon bitkim var. Bitkikerimin 2 si son zamanlarda rengini değiştirdi. Yaprakların açık yeşil bi rengi var. Galiba demir eksikliği var. Ferro sanol duodenal die bi kapsül var.  hamilelerde kulanılan demir eksiklihi hapı. Eczanede var. Onu kullansam köklere yakın yerlerere yarımşar kps gömsem sorun olurmu? Yoksa drek küçük bi çivi parçasımı gömsem kökün yanına. Hangisi daha iyi olur ve bunların balıklara zararı olur mu. Akv 60 lt sıcaklık sabit iç filtre 10 balık var. Deneyen ya da bien varsa yazsın ltfn. Saygılar...
Akvaryum+Bitki= KOKU

Bitkili her akvaryumda koku oluyormu arkadaşlar yokmu bi fikri olan...

Akvaryum+Bitki= KOKU
Bitkilerle beraber herhangi birşey eklemedim. Gübre vs bişey de kullanmıyorum, ışık ta  açık olmuyor. odanın köşesinde akvaryum duruyor. Akşam 2 saat açarsam açıyorum ışığı. Gündüz az bi ışık değiyor zaten. Eyer öyleyse balık sayısını azaltabilirim sorun olmaz. Yeterki düzenli bi akv olsun.
Akvaryum+Bitki= KOKU
Mrb arkadaşlar. Benim sorunum akvaryumun koku yapması. Bitki koymadan önce böyle bir sorunum yoktu fakat akvaryumuma elodea ve amazon bitkilerini koyduktan sonra camlarım 1 hafta içinde sararıyor. Bitkilerin üstü bi tabakayla kaplanıyor. Tam yosun değil bu tabaka ama rahatsız ediyor beni ve evde koku yapıyor. Güneş ışığını doğdudan vermiyorum akvaryuma, sorunlu balığım da yok, haftada bir düzenli dip çekimi ve su değişimi yapıyorum 3/1 oranında. Suyum 1 hafta olmadan sararıyor hemen ve 60 lt akvaryumumda yosunla  koku oluyor. Işıklandırma az zaten neden böyle birşey oluyor acaba? Taban kumu midye kırığı. 2 çöpçü toplam 15 balık var, 60*30*30 ölçüler, 26 derece su ısısı, düzenli filtrasyon(iç filtre)
 
Cvp yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Saygılar...
elodealarla başım dertte.
Arkadaşlar bundan yaklaşık 1 ay önce  bir demet elodea aldım. 3 erli gruplar halinde dikim yaptım ve gayette güzel büyüdüler. Şimdi ise boyları çok uzadı ve yanından filizler, verip büyüdü. Yanındaki filizlerini koparıp diktim  büyüyorlar. Ama diğerleri hala uzun. Acaba diyorum ortadan koparıp onları diksem yine büyümeye devam ederlermi? 1 tanesini öyle yaptım 2 haftadır aynı bekliyor. Ne büyüme ne de bi filiz. Aksine uç tarafı kararıp çürümeye başladı. Ayrıca 2 ay önce aldığım amazon bitkisinin de birkaç yaprağı kararmaya başladı. Bu arada ısı 24 derece, haftada 1 kez  su değişimi 3/1 oranında, 60 lt akvaryum, 7 cm kum, çöpçü, moli,neon,lepistes balıkları toplam 13 adet, düzenli filtrasyon ve ışık (iç filtre). Ne önerirsiniz bilgisi olan varsa lütfen yazsın. Şimdiden yazan arkadaşlara teşekkürler. Saygılar...
melek balığı elodea yapraklarını yiyor?
Bitkinin sağlıklı beslenememesi derken neyi kastettiniz? Co2 falan vermiyorum gübre de yok öyle kendi halinde büyüyorlar. Zaten bunları verecek maliyetim de yok. Kısacası az maliyetli olarak ne verebilirim?
melek balığı elodea yapraklarını yiyor?
Arkadaşlar melek balığım var 3 tane. 4 lepistes 3 moli ve 2 çöpçüyle yaşıyorlar. 60 lt bitkili akvaryumum var. Melek balıklarını akvaryum attıktan birkaç gün sonra elodealarımın yaprağının yok olduğunu gördüm. balıkları aç bırakmıyorum acaba elodealarmı çok tatlı bişey. Ne yapabilirim bu konuda bi fikri olan varmı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.