ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
iso979
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Eylül 2005 03:51
Son Ziyaret:
07 Kasım 2021 17:19
Toplam Mesaj:
55 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İshak Yaşar
Doğum Tarihi:
07 Nisan 1979
Yaş:
45
İl:
Izmir
Meslek:
Tercüman
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ishak Yasar
Izmir

SON 10 MESAJI

AKVARYUM HOBİSİNİN KALBİ 17 HAZİRANDA İZMİRDE ATACAK...
Bugünkü etkinliğe katılmak istiyorum fakat İzmir dışındayım, eğer yetişirsem 17'sinde ben de eşimle gelebilirim. Tekrar akvaryum kurmak istiyorum, belki bu kadar insanı bir arada görürse biraz daha yumuşar... (Çocuktan dolayı biraz tedirgin, çocuklu arkadaşlar varsa yardımları dokunabilir)
Tür önerilerinizi bekliyorum !
Ben olsam, birkaç dekor malzemesi ve 2 Japon balığı ile başlardım. En azından ilk deneme ise başlangıç için uygun olur. İlk başlayan tanıdıklarımdan gördüğüm kadarı ile küçük balıklarla başlayanlar bir süre sonra sıkılıyor.
kontrplak akv. iç kısma boya yerine
Belki cam yerine Pleksi (Akrilik cam) kullanılırsa sorun olmayabilir.
Kırık Akvaryumu Nasıl Tamir Edebiliriz ?
Camları tamamen dağıtıp, kırılan camı yenileyerek tamir etmek mümkün. Ama camın üzerine cam yapıştırmak veya sadece kırık camı değiştirmek sorunu sadece bir süre geçiştirir, zaman ilerledikçe sızıntılar başlar.
En güzeli, daha önce akvaryum yapmış biri varsa etrafta, eskisini dağıtıp, tamamen silikondan vs. arındırıp yeniden toplamaktır.
astronot için akvaryumun içi nasıl döşenmeli
Astronotlar için mümkün olduğunca az kum kullanın veya hiç kum kullanmayın bence. Çünkü dipte biriken artıklar nitrat patlamasına sebep olur ve temizlemesi epey zor olacaktır. Ama illa kum koyacağım derseniz, iri ve renkli çakıllardan koymanızı tavsiye ederim, gayet hoş oluyor ve temizlemesi daha kolay. Akvaryumun içine orta boy kayalar ve kütükler ile etrafında dolaşabileceği alanlar oluşturmak da iyi olacaktır. Akvaryumun üzerini e mutlaka örtün, sürekli atlama eğilimindedirler.
80 lt. Akvaryuma Şelale Filtre
Bir tane daha koysanız daha sağlıklı olur. Ben 80*30*20lik akvaryumumda tek ile yetinmedim, bana su temiz gibi gelmedi. ben de 2.sini koydum, iyi olmuştu.
Suyun havalandırılması için de iyi oluyor bu filtreler. Canlı doğuranlar veya az balık olan akvaryumlara uygun. Suyu çok kirlenen tanklara yeterli gelmez. 
120*50*50 yaptık( yeni foto eklendi)
Hayırlı olsun, sağlıklı balıklarla ve keyifli günlerde kullanmak nasip olsun.
Camların maliyeti ne kadar oldu, ben de aynı boylarda bir tank yapmayı düşünüyorum yakın zamanda, maliyet hakkında fikrim olması açısından soruyorum.
Dere kumu tanecik boyutu-Yardım
İnce kum bazı bitkilerin köklerine zarar veriyor. Tankımda bulunan anubiasları ince kumdan dolayı az daha kaybediyordum. Sonradan taşa bağlayıp kurtarablidim...
Bitkileri ona göre seçmeniz iyi olur...
Karakaya fon
Yaklaşık 3 aydan bu yana kaurak taşları ile böyle bir arka plan yapayı düşünüyorum. İnşallah ben de bir gün böyle bir arka plan yapma imkanı bulurum...
Anubias
6-7 yaprak ara ile kesip ayrı yerlere dikebilirsin. Kesip ayırdığın kısmı ekerken, bir makas ile kök saçaklarının ucundan bir parmak kadar kesip atarsan daha iyi büyüyorlar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.