ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mdhakan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Eylül 2007 00:06
Son Ziyaret:
26 Mart 2017 22:07
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Özkan
Doğum Tarihi:
26 Mart 1973
Yaş:
51
İl:
Erzincan
Meslek:
Göz Hastalıkları Uzmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Özkan
Göz Hastalıkları Uzmanı

SON 10 MESAJI

Karides Paylaşım Platformu
Ortalama 28 gün hamilelik devam eder.
Yapraklarda Delinme Ve Solma
Burhan bey, su değişimini dünden itibaren yapmaya başladım. Tabanda 1-2 cm lik gübreli toprak ve üstünde 5-6 cm Hagien kum var. Dış filtrem düzenli çalışıyor ve ışıklandırma olarak 2 adet beyaz ve 2 adet akvaryum floresanım mevcut bunlar 4-5 saatlik olarak sabah ve akşam çalışıyor. Aslında düzenimin iyi olduğunu düşünüyorum, çünkü baştan beridir aynı düzenle tüm Bitkilerim tuttu, balıklardan yavrular almaya başladım ama ne olduysa ilaçtan sonra oldu. Acaba bitkilerim eskiye döner mi?
Yapraklarda Delinme Ve Solma
Teşekkür ederim Burhan bey, su değişimi 10 gün önce %40 oranında yaptım.
Yapraklarda Delinme Ve Solma
Merhaba arkadaşlar, 3 ay kadar önce akvaryumumu bitkiliye çevirdim. 2 hafta öncesine kadar herşey yolundayken 2-3 balıkta mantar görmem üzerine suya ichthyo isimli ilaçtan ekledim. Herşey ondan sonra çok kötüye gitmeye başladı. Tüm bitkilerim solmaya ve delinmeye başladı. Amazonlarım tül gibi oldu. Cabombalarımın gövdeleri zayıflamaya ve kendiliğinden kırılmaya başladı, en son zeytinlerimde yapraklarda delinmeler görmeye başladım. Hagen kumun altında gübreli toprak olduğu için ekstra gübre eklemedim. Mayalı sistem co2 sürekli çalışıyor. Ne yapmam lazım acil yardımlarınızı bekliyorum. [IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/34010/image.jpeg[/IMG]


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/34010/1_image.jpeg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/34010/2_image.jpeg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/34010/image.jpeg[/IMG]
( DİKKAT )Akvaryum led aydınlatma
Öncelikle geçmiş olsun. Bende kendi yaptığım kapağın iç yüzünde silikon kaplı dış mekan tek çipli şerit ledi yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Silikon kaplı olmasına güvenerek sadece lehim yerlerini kendim ekstradan silikonladım. Silikonladığım Bağlantı noktalarında hiç bir problem olmadı, fakat zamanla zemini beyaz olan ledlerin zeminleri oksitlenmeden dolayı rengi koyulaşmaya başladı. Işık gücü özellikle oksitlenme olan yerlerde belirgin olarak azalmaya başladı. Ama ışık azalması rahatsız edecek boyutlara ulaşmadı. Eğer ışık biraz daha azalırsa büyük ihtimalle ledleri değiştiririm.

Ben led kullanımı konusuna sıcak bakıyorum. Florosan kullandığım dönemde sürekli oksitlenme ile uğraşırken şimdi 1 yıldır beni bu led sistemi idare ediyor.

Bir daha yaparsam buhar camı yerine, çerçeve tarifi veren arkadaşın tavsiyesi kafama yattı, onu uygulayabilirim. İleride bunu yaparsam tecrübemi paylaşırım.
ŞEHİRLERARASI OTOBÜSLE BALIK GÖNDERİMLERİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
parayı muavin alırsa, muavin parayı iç ediyor, emanet alıcıya ulaştığında, şoför alıcıdan para istiyor:
-paranın verilmiş olması lazım
-hayır kardeşim para mara verilmedi, sen verecen
- ...
 
 
Akvaryumda patlama riski?
yalnız üst kısma kayıt atmak yeterli olur mu acaba, çünkü akvaryumu komple boşaltmak özellikle kumu çok zahmetli bir iş???
Akvaryumda patlama riski?
Merhaba arkadaşlar,
 
yaklaşık 2 ay kadar önce 115x45x50 cm boyutlarında yeni akvaryum yaptırdım. Akvaryumu yapan camcı arkadaş 8 mm cam önerdi ve kayıt-kuşağa gerek olmadığını, bir problem yaşanmayacağını söyledi. Sista akvaryum silikonu ile akvaryumun inşaası yapıldı. 1-2 gün içinde su bekletildi. Etrafına herhangi bir köşebent veya koruma yapılmadı. İşin bu kısmına kadar herşey normal fakat akvaryumda 1-2 hafta  önce uzun kenarların ortalarında esneme meydana geldi (yaklaşık 5-6 mm kadar).
 
1-2 gün önce, bana akvaryumu yapan camcının daha önceden yaptığı 6-7 akvaryumun patladığını öğrendim.Sok Kizgin 
Bu durum beni çok tedirgin etti. Ne yapacağımı bilemiyorum. Akvaryuma patlama riskini en aza indirecek, dış yüzeyinden nasıl bir önlem alabilirim?
 
Acaba akvaryumu tamamen boşaltıp içine kayıt kuşak mı yapsam? yalnız üstten kayıt kuşak mı yapsam?
 
Ya da hiç riske girmeden sıfırdan yeni bir akvaryum mu yaptırsam??
 
Yani kafam çok karıştı.
 
Yardımlarınızı bekliyorum
 
MutsuzMutsuzMutsuz
Yavruların Bakımı Gelişmesi Ve Beslenmesi
Ana tankımda en büyüğü 17 cm olan 7 adet yunusum var. Yavru tankımda da boyları 2.5-3 cm olan 40 kadar yavru var.

Benim bir sorum olacak; yavru balıkları ne zaman ana tanka alabiliriz?

Yavru balıklarım tek tek ölüyor...
Fotoğraf: http://img227.yukle.tc/image.php?id=1975IMAGE_112.jpg

Canlıdaki Belirtiler:sert yüzme hareketleri

Akvaryum Kapasitesi (litre):45

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:2 boy yunus mevcut

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: pipo filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Yavru akvaryumumu kuralı 20 gün kadar oldu. son 2 gün içinde 10 adet 3 aylık yavrularım öldü. akvaryumda 40 kadar 3 ayllık 50 kadar da 3 haftalık yavrular var. balıklar son  bir kaç gündür sert yüzme hareketleri yapıyorlar. balıkların hareketleri dışında üzerlerinde görünür herhangi başka bir bulgu yok. Akvaryuma kum koymadım. Dipte bir miktar yem birikmişti. Ölümlerden sonra hemen yemleri temizledim ve %30 kadar su değişimi yaptım. Ne yapmam konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.