ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kusay
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
36
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Temmuz 2007 00:40
Son Ziyaret:
05 Nisan 2024 23:42
Toplam Mesaj:
100 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan KAYA
Doğum Tarihi:
26 Aralık 1986
Yaş:
37
İl:
Kocaeli
Meslek:
Hidrolik.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan KAYA



SON 10 MESAJI

En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/30768/201120191023071.jpg[/IMG]
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/30768/261020192341081.jpg[/IMG]

Erkek damalı barb.
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/30768/211020192353281.jpg[/IMG]
169 mesajla forum özel üyesi olmak
Bütün bilgileri kapatamamışsınız malesef. Bu forumda statüler yazılan mesaj sayısıyla değil içeriği ve uslubuyla belirleniyor. İnanın statünün hiçbir anlamı yok. Forumların amacı bildiğinizi paylaşmak bilmediğinizi öğrenmektir. Bunu yapamıyorsanız forumun kurucusu da olsanız bir anlamı yok. Zaten sanal bir ortamdasınız burda yönetici yada özel üye olduğunuzda dışarıda kimse size olan bakış açısını değiştirmiyor. Foruma üye iseniz faydalanmaya bakın derim. Bu forumda hiçbir statünün yetemeyeceği arkadaşlarımız var. Faydalana bildiğiniz kadar faydalanın.
Yalın'ın klibinde ki araba?
1957 Jaguar XK 150 gibi geldi. Çok zarif bir otomobil ingiliz olduğu kesin. 
Cüce Amerikan Dünyası
Buda bizim ramirezilerin dişisi.


kusay2013-02-04 22:55:44
Lepistes Islah Çalışmaları
Elbette hiç kimseye sen şunu besle, sen bunu besle deme hakkım yok.  İsterseniz melezleme yaparsınız isterseniz dişi gambusyanızı yunusla döllersiniz. Bu yaptıklarınızın etik sonuçları tamamen sizi bağlar. İlk mesajımda da yazdım sorunların büyük bir kısmı ekosisteminizle alakalıdır. Ölen balıklar tabiki oluyor ama sizinde yazdığınız gibi sisteminiz yeterli ise sadece zayıflar etkileniyor. Birçok türde yaşadığım doğal bir eleme yöntemi aslında bu. Kilit noktanın balığınızı tanıyıp onun ihtiyaçları doğrultusnda bir sistem oluşturulması olduğunu düşünüyorum. Sürekli bir hastalıktan bahsediyorsunuz filtrenin dahi olmadığı akvaryumlarım var yıllardır sadece azalan suyu ekliyorum çok hassas türleride besledim ama nedense birkaç kez dışarıdan gelen beyaz benek dışında hiçbir hastalıkla karşılaşmamışken ilaç bile kullanmadan balıklar parazitlerden kurtulabiliyorlar. Bu arada bahsettiğiniz katılmasamda size göre acınası olan canlılarda melezleme ve seçici üretim gibi tekniklerin sonucudur.
Lepistes Islah Çalışmaları
[QUOTE=umutgunay]Dayanıklı balık beslemek için renkli lepisteslerden vaz geçmk yerine dayanıklı lepistesler üretmeyi tercih ederim.
[/QUOTE]

 Neden dayanıklı balıkların renksiz olabileceğini düşünüyorsunuz? Ayrıca dayanıklılıktan kastınız nedir? Bahsettiğiniz dayanaksız lepisteslerden bizde besliyoruz ve şuana kadar yine sizin bahsettiğiniz zayıflıkların hiçbirisiyle karşılaşmadık. Balıkların sağlığı (ki kendi düşüncemdir eğer ekosisteme dahil olmadan önce hastalıklı değilse) tamamıyla ekosisteminizle alakalıdır.

[QUOTE=umutgunay]. Zaten bu melezleme işi bir iki defada bitecek bir iş değil. Zamanla genler oturacak, temizlenecek... Sonunda elimizde kalan balıklar melez değil, dayanıklı Lepistesler olacak.
[/QUOTE]

 Bu yazdıklarınız yapılabilmesi için belirli bir akademik eğitim, akademik birikim, deneyler ve laboratuvar ortamları gerekmezmi?. Oturacak temizlenecek demişsiniz nasıl anlaşılacak bunlar. Canlıların dayanabildiği kadarıyla bir uyum yetenekleri zaten var ki en büyük örnekde akvaryumlarda yaşıyor olabilmeleri değilmidir? Eskiler hep söyler lepisteslerin ne kadar dayanıklı olduğunu görme şansım olmadı ama bahsettikleri balıklar doğala yakın yada doğal türlerdi. Peki neden şimdi bu haldeler?.

[QUOTE=umutgunay] Zaten Lepistesin özelliği o uzun kuyrukları ve mükemmel renkleri değil mi, herkes sadece yabani form lepistes besleyecek olsa Lepistesin bir özelliği kalmaz. Direkt gambusya besleyelim o zaman, daha dayanıklı. Daha çok yavru verir, ısıtıcı falan da istemez... Bu avantajlarının yanında renksiz olması yüzünden gambusya bir akvaryum balığı değildir. Kısacası dayanıklı olsun diye gösterişsiz lepistes beslemektense gösterişli ve dayanıklı lepistesler üretmek daha mantıklı geliyor bana...

[/QUOTE]

Vahşi form lepistesler de renk konusunda oldukça doyurucular hatta çok daha orantılı çok daha güzeller. O kocaman kuyrukla işte ben burdayım diyen parlak renklerle gerçek bir ekosistemde gerçek predatörlerle başbaşa kaldığını düşünürsek istediğiniz balıkla melezleyin yinede başarılı olunmuş sayılmayacaktır. Sadece lepistesler için değil ama nedense yetinemiyoruz daha renkli olsun yüzgeçleri uzasın kuyruğu kocaman olsun bu işin sonu yok maalesef. Ayrıca dayanıklı olması için renksiz lepistesler (ki doğal formlar bile oldukça renkliyken) yada gambusya beslemenize gerek yok sağılıklı, balığı tanıyarak hazırlanmış bir sucul ekosistemde istediğiniz lepistesi rahatlıkla besleyebiliyorsunuz bizzat şuanda bizim beslediğimiz gibi.

 Haddimi aşmadan size tavsiyem ekosisteminiz üzerine yoğunlaşmanızdır.

 [QUOTE=Yusuf_06]Vahşi form balık derken Doğadan alınmış lepistesleri mi kastediyorsunuz Eğer öyleyse ben hiç katılmıyorum çünkü eğer vahşi form lepistesler revaçta olursa bu sefer ticaret simsarları o aç gözlerini doğaya dikeceklerdir. Aynen şu anda bazı akvaryumcuların lepistes diye gambusya satıp gölleri yağmaladığı gibi.. [/QUOTE]

 Tabiki vahşi form, doğadan yakalanmış yada doğadan yakalanmış anaçların yavruları.  Kesinlikle haklısınız bazı türlerde şuanda bile bu sorun yaşanmakta doğada nesilleri tehdit altında olan türler var. İşte meselede bu zaten doymuyoruz daha renkli daha gösterişli istiyoruz onlarda istediğimizi veriyorlar. Eminim bu konuyu gördükten sonra bile göllere gidip gambusya yakalayanlar olmuştur. Ayrıca vahşi balık besleyelim derken bu herkes beslesin demek olmuyor en basitinden ülkedeki büyük üreticiler alırlar üretip dağıtırlar bu kadar basit aslında.
Lepistes Islah Çalışmaları
İlk mesajınızda belirtmiş olduğunuz lepisteslerin direnç gösteremediği rahatsızlıkların en büyük sebeplerinden birisi zaten bu balıkların bilinçsizce üretilmesinden kaynaklanmaktadır. Columnaris bakterisine gelince en büyük sebebi, bakteriyel kirlilik, yetersiz beslenme veya dışarıdan ekosisteme giren organik veya inorganiklerdir.(fiziksel kirlenme(balıkların taşınması sırasında vb.)).En kolay tedavi yöntemi ise temiz bir sistemdir.  Eğer balıklarınız akvaryumunuzda bu hastalığa yakalanmış ise, türlerin doğal yada hibrit olmasının gerekli müdahele yağılmadığı sürece herhangi bir getirisi olmayacaktır. Özetle söylemek istediğim lepisteslerin dirençlerini kaybetmelerinin en büyük sebebi bilinçsizce üretilmesi, seçici üretim gibi tekniklerle doğada hayatta kalmayı başaramayacak şekilde üretilmesidir. Ki en büyük sorun bu iken aynı cins olmalarına rağmen literatürde farklı türler olarak sınıflandırılan iki türün melezlenmesi ne kadar doğrudur?. Eğer dayanıklı lepistes beslemek istiyorsanız vahşi form balıklar edinin, hatta birkaç ay önce forumda ilanı bile vardı.
349. Yedek Subay Aday Adayları
Allah hayırlısıyla bitirip gelmeyi nasip eylesin. Geçen yıl bu zamanlar 341.kd önce anlara sonra kırıkkaledeydim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.