ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
RamboRamirezi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Haziran 2022 14:05
Son Ziyaret:
18 Kasım 2024 14:47
Toplam Mesaj:
9 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
seyit emre görücü
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Gaziantep
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

-SEG-

SON 9 MESAJI

Tekeler
Aslında bu mümkün hatta bir sürü ticaretini yapan var fakat önce sabırla bir tuzlu su tankı kurmanız gerekiyor :-D Ama sabırlaa.....
Kribensis Cinsiyet Ayrımı Hk.
Hocam Merhabalar ,
Zaten google de bakınca dişilerin ağzının altı sarı erkeklerde farklılık göstermekte .
Eğer derseniz bende de 3 tane erkek var ama dişi yok takas edebiliriz ?
Eşsiz Wild Betta İmbellis Veil Tail
Sinan Bey Merhaba ,
Burak derken nereden temin ettiniz acaba öğrenebilir miyim lütfen ?[:)]
Corydorasçılar buraya
Merhabalar ,
Bende de ;
Komando ,
Albino ,
Sterbai
1 tanede venezuala var ( Bunun gözlerini hayalet balığı yedi fakat 2 aydır yaşıyor bir problem yok Not: Hayalet balığı iade ettim )
Aralarında en sevdiğim Sterbai çünkü turuncu yüzgeçleri ve benekli vücudu çok farklı duruyor akvaryumda.

Keyifli hobiler.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235462/220820220924231.jpg[/IMG]
Forumda Denk Gelmediğim Checkered Barb
[;)][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235462/080820221013371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235462/080820221013381.jpg[/IMG]
Sizlerle paylaştığım bu balık hakkında bu mecrada birkaç bilgi için araştırmayı denedim fakat bulamadım .
Belkide aşağıdaki belirteceğim detaylar bilinen mecralardan alıntı olarak sizleri bilgilendirecektir. [;)]

Vikipedia Der ki ;
Dama barb, Endonezya Sumatra, dereler, nehirler ve göller için endemik bir siprinid balık türüdür. Ayrıca Kolombiya'da vahşi doğada kurulmuştur. Yetişkin erkeklerin siyah uçlu kırmızı yüzgeçleri vardır. 5 cm uzunluğa kadar büyüyecek. Bu tür, cinsinin bilinen tek üyesidir.

Bilimsel Adı : Oliotius Oligolepis
Ortak İsim(ler) : Dama Dikeni, Damalı Diken, Dama Tahtası Dikeni, Ada Dikeni
Endonezya'daki Batı ve Orta Sumatra'daki Köken Dereler, Nehirler ve Göller
Sıcaklık Aralığı : 20–25°C
Su Parametreleri : pH 6,0 – 6,5, dGH 10,0
Yetişkin boyutu : 4 ila 5 Cm uzunluğunda
Diyet : Omnivor

Bu balıklar, adlarını dama tahtası desenini taklit eden parlak gümüş ve siyah pullarından alır.
Tür adlarını Oligolepis, eski Yunancada 'az' anlamına gelen Oligoi ve 'balık pulu' anlamına gelen Lepis'ten alırlar.
Endonezya'ya özgü olmalarına rağmen, bu balıklar artık vahşi doğada yerleşik büyük Checker Barb popülasyonlarının bulunduğu Columbia'ya tanıtıldı.
Ticari olarak yetiştirilirler ve çevrimiçi olarak satın alınabilirler.

Erkek Checker Barb'ı dişiden renklerine göre ayırt etmek oldukça kolaydır. Dişi Checker Barb'ın şekli daha yuvarlaktır ve kahverengimsi sarı bir sırt yüzgeci vardır. Erkeklerde daha yoğun bir renk vardır ve siyah kenarları olan kahverengimsi kırmızı sırt yüzgeçleri vardır.

Hastalık
Dama Barb, dayanıklı bir balık olarak tanımlanır ve onları etkileyebilecek hastalıklar hakkında çok fazla bilgi yoktur. Bununla birlikte, bakteriyel enfeksiyonlara yakalandıkları bilinmektedir ve ayrıca parazitlerle de enfekte olabilirler. Bu hastalıklar hem balıkların hem de akvaryumun uygun bakımıyla önlenebilir.
Tank Boyutu Gereksinimi
Checker Barb'ın en az 20 galonluk bir akvaryumda tutulması önerilir. Geniş açık alana sahip aktif bir balık oldukları için daha geniş bir tank önerilir. Küçükken her balık için en az 2 galon olmalıdır. Olgunlaştıkça, tanklarının her bir balık için 3 galon ihtiyacı olacaktır. Onlar bir nano okul balığıdır ve en az 6 kişilik bir grupta barındırılmaları gerekir. Checker Barbs temiz, iyi oksijenli suyu tercih eder ve iyi bir akvaryum filtrasyon sistemi şarttır.
Tank Arkadaşları
Dama Barb genellikle barışçıl bir balık türüdür ve okullarında doğru miktarda balıkla uygun koşullarda tutuldukları sürece diğer türleri rahatsız etmez. Checker Barb, en az 6, tercihen daha fazla gruplar halinde tutulmalarını gerektiren bir okul balığıdır. Bu balıkların tankınızda daha büyük bir gruplanması, daha az ürkek olmalarına ve daha doğal görünümlü bir görüntüye neden olacaktır. Erkekler, gruptaki rakiplerin varlığında daha iyi renklenme geliştirme eğilimindedir. Erkekler bazen birbirleriyle savaşacaklar. Grupta erkeklerden daha fazla dişi tutmak önemlidir. Bu, erkeklerin kavgaya girmesini önlemeye yardımcı olur. Bu bazen gerçekleşse de, Damalı Barb'ınızı daha büyük bir okulda tutarsanız, savaşacak ve potansiyel olarak zarar verebilecek en zayıf erkeği aramalarını önleyebilirsiniz.

Diğer balıklar, Checker Barb'ın hızlı hareketinden kolayca etkilenmedikleri sürece akvaryum kurulumlarına güvenle eklenebilir ve kendileri bu nano balıklar için bir tehdit oluşturmazlar. Onlar için bazı iyi tank arkadaşları daha küçük Barbs, Rainbowfish, Danios ve küçük Gouramis olabilir. Daha küçük balıklarla tutuluyorlarsa, onların da bir okulda yaşamaları daha iyidir.

üreme
Checker Barb üremesi kolay bir balıktır ve hatta acemi bir yetiştirici tarafından yetiştirilebilir. Erkekler bölgesinin merkezinde bulunan akvaryumdaki bitkilerde sabah erkenden yumurtlayacak yumurta saçan bir balıktır. Bitki genellikle erkek tarafından seçilir. Sadece çiftler halinde yetiştirilirlerse başarılı bir şekilde üremelerini sağlamak daha kolaydır. Topluluk düzeninde olduklarında, erkeklerin üremek yerine kavga etmesi daha olasıdır.

Özel bir üreme tankı, Checker Barb'ı yetiştirirken başarıyı sağlamanın güvenli ve kolay bir yoludur. Yumurtlamayı tetiklemek için, tanklarındaki suyu soğutarak bir kışı simüle etmeniz gerekir. Checker Barb, bu adımı gerçekleştirmeden yine de ortaya çıkabilir, ancak bu olası değildir. Su seviyelerini düşürmenin de yumurtlamayı tetiklemeye yardımcı olduğu bilinmektedir.
Soldaki görseldir sağdaki görüntüde bana aittir.
Apistogramma Dünyası
Merhabalar , Bende bayağı severek besliyorum 3 adet tefem mevcut daha cinsleri belli değil geçenlerde de denk geldiğim 2 adet yavuruyu sahiplendim ama cinslerini bilmiyorum .
Aşağıya ekliyorum yardımcı olursanız memnun olurum :-) birisi kuyruğunda leopar deseni var diğerinin kuyruğu düz ve saydam henüz .
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235462/290720221001351.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235462/290720221001471.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235462/290720221001551.jpg[/IMG]
Ramirezi Cinsiyeti
Merhabalar ,
Çok tatlı 2 ramirezi görüyorum .
BKAYA 'nın da dediği gibi soldaki dişi ve sağdaki erkek ayrıca fark gayet görünür biçimde ortada şayet şöyle bir durum var ;
İlla akvaryumda bir cinsten özellikle eş tutan balıklar için 1 dişi ve 1 erkek olduğu dahilde çift tutacak çiftleşecek diye bir kaide yok muhakk bunların yanında 1 veya 2 adet farklı dişi olması gerekiyor erkek kendi dişisini , dişi de kendi erkeğini seçer çift tutarsa ancak o şekilde çiftleşme gerçekleşir.
Balıklar için genel yorumumda formlarını tam anlamıyla doldurmuş olgunluktalar fakat biraz daha protein takviyesi sağlarsan daha parlak ve mavi görünürler.[:)]
Canlı Doğuran
ikisinin beraber yaşama konusunda pek bir bilgim yok fakat killifish için sahibindende ararsan istanbulda veya bursa da mevcut ne olursa olsun arayıp stoklarında mevcut mu diye sormakta fayda var.
Kum Şelalesi Hakk
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235462/160620221433381.jpg[/IMG]
Merhabalar ,
Mutlu hobiler herkese .
65 cm ithal akvaryum için bu tarz bir şelale yapmayı düşünüyorum .
Taş , moss , motor vs. mevcut fakat boru veya hortumları nerden bulabilirim.
İnternette bazı sitelerde var evet ama mesela sadece boru var ama dirsek ve T ler yok .
Daha önce yapan yardımcı olacak varsa memnun olurum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.