ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eros
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Aralık 2006 20:03
Son Ziyaret:
03 Ağustos 2013 12:04
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
CENK HIZDIL
Doğum Tarihi:
12 Haziran 1974
Yaş:
49
İl:
Istanbul
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

CENK HIZDIL
BAKIRKÖY - İSTANBUL

SON 9 MESAJI

6ve7 çizgili frontosa eş tutarsa..

yani tavsiyeniz bir tarafı 6 bir tarafı 7 bantlı olanı elimden çıkarmam mı?

6ve7 çizgili frontosa eş tutarsa..

öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim. konunun ilk mesajlarında okuduğum kadarıyla 6 çizgili ve 7 çizgili frontosa ların eşleşmesi ile bir tarafı 6 diğer tarafı 7 çizgili yavrular doğabileceğinden bahsedilmiş.

benim elimdeki yetişkin frontosalardan birisi de aynı şekilde yani bir tarafı 6 diğer tarafı 7 çizgili. bu durumda benim elimdeki de kırma sayılıyor. şimdi eğer bu çiftten yavru alma durumum olursa birinin kırma olması yavruları ne derece etkiler?

6ve7 çizgili frontosa eş tutarsa..

peki hangisi daha makbul 7 çizgili olan mı? yoksa 6 çizgili olan mı?

bende de bir tane 6 çizgili ve bir tane de bir tarafı 6 bir tarafı 7 çizgili frontosa var. ve davranışlarından edindiğim izlenime göre eş tutmuş görünüyorlar.

eros2007-1-27 20:38:20
papağanlarım bunalıma girdi ne yapmalıyım
bu arada dişi yem yememeye başladı. akvaryumun köşesinde yerde amuda dikilir gibi duruyor hep. bazen erkek gelip onu hareketlendiriyor ama 15 saniye sonra yine aynı yerde hareketsiz duruyor. sizce çözümü var mı?
papağanlarım hareketsiz yatıyor

arkadaşlar papağanlarım iki gün önce yumurta döktü. ve dolayısı ile akvaryumda terör esmeye başladı. 130 lt akvaryumumda bir çift 17-18 cm boyunda papağan, 11-12 cm boyunda bir çift yunus. 10-11 cm boyunda bir çift sarı prenses var. yumurtalar kayanın üzerinde iken papağanlar büyük problem çıkardı diğer balıklar için stresten diğer balıklar da birbirine girmişlerdi. ne yapacağım diye foruma konu açmıştım gelen öneriler doğrultusunda (papağanlarımdan yavru alma imkansız olduğu için) kayayı akvaryumdan çıkarmıştım. bir iki dakikalık arayıştan sonra papağanlar saldırganlıktan vaz geçmişler ve akvaryumdaki hayat sakin haline dönmüştü. lafı çok uzattım sadede geleyim.

dün papağanların her ikisi de kumun üzerine oturdular hareketsiz halde duruyorlardı. kesinlikle yüzmüyorlar. erkek ise bunalımda sinir krizleri geçirdi kendini camdan cama vurdu. sonra tekrar sakinleşti ve kumun üzerinde arasıra yan arasıra da hareketsiz yatıyor. bu arada yem yeme olayını da bıraktı. bu bunalımdan balıkları nasıl kurtarabilirim. balıklarımı kaybetmek istemiyorum. cevaplar için şimdiden teşekkürler.

bu arada dün stresi belki biraz azaltır düşüncesi ile 10 ml  kadar aqutan ekledim akvaryuma...


papağanlarım bunalıma girdi ne yapmalıyım
papağanlarım konusunda ilginç gelişmeler var. yumurta döktükleri kayayı akvaryumdan çıkarmıştım dün. bütün gece boyunca sorun ortadan kalktı. ancak sabah erkek papağanı çok durgun gördüm akvaryumun köşesine çekilmiş kumun üzerine oturmuş hiç yüzmüyordu. adeta bunalıma girmiş gibiydi. öğlen saatlerinde çılgına dönmüş gibi kendini bir o cama bir bu cama vurmaya başladı. bu durum bir iki dakika kadar devam etti. ve şu an yine durgun vaziyette. akvaryumun bir köşesine çekildi ve hareketsiz bunalım takılıyor. dişisi de sanki yanında ona moral verir gibi yaklaşımlarda. yumurtlama olayından önce her ikisi de oldukça sağlıklı ve hareketli balıklardı. sizce yapmam gereken birşeyler var mı? az önce belki streslerine iyi gelir diye 10 ml yakın aqutan damlattım akvaryuma. sanki bir nebze iyi geldi...
papağanlarım bunalıma girdi ne yapmalıyım
yumurtaların döküldüğü kayayı akvaryumdan çıkardım. şimdilik olay çözülmüş görünüyor. daha mantıklı bir çözüm bulamadığım için en basit yolu tercih ettik.
papağanlarım bunalıma girdi ne yapmalıyım

papağanım yumurta döktü. ve doğal olarak akvaryumumda terör esiyor. 130 lt lik akvaryumumda papağanlarımın yanı sıra bir çift yunusum bir çift de sarı prensesim var.

yumurtalardan bir sonuç alamayacağımı biliyorum. ancak bu durumdan nasıl kurtulabilirim. akvaryumdaki stres yüzünden yunuslar ve sarı prensesler de birbiri ile dalaşmaya başladı. acil olarak fikirlerinizi bekliyorum.

(diğer balıklarımı ayırabilmem için başka bir akvaryumum da yok bu arada o tipte bir çözüm yok en azından)

gelecek cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

eros2007-1-12 17:47:16

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.