ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pegasus06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
27
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Nisan 2016 13:57
Son Ziyaret:
09 Temmuz 2016 05:21
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Efe Fatih Bektaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Efe Fatih Bektaş

SON 10 MESAJI

140 Lt Akvaryuma Tur Tavsiyesi
Merhaba,
140 litre frontoza ve yunuslar için çok küçük o yüzden 2e-4d sarı prenses ve yanına balık istiyosanız iceman çok güzel olur. İlla balıkları ufakken almanıza gerek yok. Benim önerim şöyle ki, eğer dediğiniz anlaşmaya uyarsanız balıklara yazık olur çünkü yunus koloniler halinde yaşıyan bir balık 2 tane alıcağınıza hiç almayın daha iyi. Hem göz zevkiniz bozulmasın hem de balıklarınızın yaşamı. İyi hobiler :)
Lepistes Akvaryumum
Merhaba Fırat Bey,
Sizi canı gönülden tebrik ederim. Bu hobiyi severek yapan insanların olması beni çok mutlu ediyor. Akvaryum öncesi-sonrası bakımından oldukça iyileştirilmiş. Balıklarınız artık daha sağlıklı yaşıycak. Bir iki öneride ben veriyim akvaruyumun arkasına siyah bir fon çekerseniz balıklarınız ışıl ışıl parlıycak. Ayrıca içeriye bir adet hindistan cevizinden mağara yerleştirmenizde oldukça güzel olur ve canlı olarak isterseniz corydoras çeşitlerinden 2 adet almanız akvaruyuma tropikal bi hava vericektir. (Bambularınızın nitrat emme özelliği sayesince corydoraslarınız oldukça sağlıklı yaşıyacaklardır emin olabilirsiniz)
Dip Çekimi
Sabah sabah iyi güldüm ya [:)))]
Bilginizin olmamasına ramen balıklarınızın sağlığını düşünmüşsünüz sizi tebrik ederim. https://www.youtube.com/watch?v=dyShys6Www4&feature=related buyrun çok iyi bi çalışma size de öneririm. Forumda böyle temiz insanlar olması beni çok mutlu ediyor.
Plati Balığım Hareketsiz
Merhaba,
Ayırmanıza gerek yoktu bence su değişikliği daha kötü bi seçim olur. Dişi platiler doğum yaptıktan sonra çok kırılgan olurlar. Vitaminli yemler ve artemia vermeyi deneyin. Eğer işe yaramazsa su değerlerini ve sıcaklığını dengede tutun buda işe yaramazsa balığınızda iç parazit olabilir.
Lepistes Üretimi Hakkında Bilgi
Merhaba,
Bence hiç bulaşma derim buzdolabında üretimi ilk defa duyuyorum altı üstü lepistes üreticeksiniz bir adet 70-80 litrelik, bir adette 10 litrelik akvaryum ufak çaplı bir üretim için yeterli olur. Hiç buzdolabıyla uğraşıp zahmete girme. Lepistes üretilmesi en kolay balık. 2 adet ısıtıcı ve bir iç filtre daha al. Yavru akvaryumunun içine pipo filtre bir ısıtıcı ve küçük bir bitki koy ve yavru yemleriyle sağlıklı bi şekilde büyüt. Anaç tankı içinse yine bir adet ısıtıcı, iç filtre ve 2-3 paket rafya koysan yeterli olur.
Yumurta Mı Değil Mi ?
Fotoğraf yeterince net değil anlıyamadım fakat karides stresten yumurtalarını bırakabiliyor balıklardan korktuğu için bırakmış olabilir. Onun dışında salyangozlarla alakası yok gibi.
Hamile Balık Hakkında Sorum
Merhaba Burak Bey,
Balıklarınız daha büyüyecek strese girmeye başlıycaklar, akvaryumunuzda bir balık hastalansa yanında en az 10 balık götürür. Bence balıklar büyümeden tanıdığınız birisine verin, satmaya çalışın ve ya yeni bir akvaryum bulup bi kısmını o oraya alın.
Dekor Ve Bıtkı Tavsıyelerı Alıyorum Buyrun
Merhabala,
Mertle aynı fikirdeyim o renkli kumu önce kaldırmalısınız. Ardından kum olarak hagen kum, bitki olaraksa anubias ve riccia öneririm. Yavruların saklanması için ideal bi akvaryum olur eğer filtreniz öyle kalıcaksa ve hiç dip çekimle uğraşmak istemiyosanız taban temizleyicisi olarak minare salyangozu öneririm (oldukça hızlı ve çok üreyebiliyolar). Onun dışında akvaryumu taşlardan mağara gibi yerlerle destekliyebilirsiniz.
Bilgi Eksikliği
Karidesler aslında ilk hafta akvaryuma alışma sürecinde olurlar. Genelde akvaryumda başka balıklar olduğundan korkarlar ve üreme sorunu yaşarlar. Ve bu da karideslerin saklanıp sadece gece meydana çıkmalarına sebep olur. Eğer akvaryumunuzda sadece karidesler yaşarsa, alıştıklarında sabah akşam demeden rahatlıkla geziceklerdir. Her balık stres sorunu yaşar bu karideslerdede olur en iyisi sadece karides beslemeniz. Hatta içinde çeşitli bitkiler yetiştirebilirsiniz. Bitkili akvaryumlarda karidesleriniz daha güzel gözükücektir. Ve karidesleriniz uygun ortama ve su değerlerine alıştıktan sonra her ay üremeye başlıyacaklar. Artık bi müddet sonra karides bolluğu yaşıyacaksınız. 35-40 litre karidesleri üremesi için oldukça uygun bir miktar. Karidesler üredikçe akvaryumun heryerinde görmeye başlıycaksınız ve seyretmesi oldukça zevkli bir akvaryumunuz olucak. Tabi önce biraz düşünün takıldığınız yerlerde yardımcı olmaya çalışıcam.
Bilgi Eksikliği
Tekrar merhaba,
Bence n11 den alışveriş yapmayın çünkü hatırladığım kadarıyla çok güvenilir değil. Hem sizde şüpheleniyosunuz bozulma ihtimalleri var diye. Sitemizin ilanlar kısmından neredeyse her türlü malzeme ve canlı bulabilirsiniz. Benim önerim 35 litrede lepisteslere boş yere eziyet etmiş olursunuz. Bence güzel bir karides tankı yapabilirsiniz:

- Bir adet hava motoru ve ikili pipo filtre
- Hagen kum 2-3 kg akvaryumun ebatlarına kalmış
- Artık yaz mevsimine girdiğimiz için karideslerin oda sıcaklığında rahatça üremeleri mümkün yani ısıtıca gerek yok
- Bitki olarak her türlü moss türü karidesler için yeterli olacaktır. Eğer moss alıcaksanız bu ilandan http://www.akvaryum.com/Forum/a_kalite_20_cesit_moss_uygun_fiyat_i13149.asp yeterince hoş ve sağlıklı her tür mosslar var. Bi bakın derim :)
- Cattapa yaprakları ve kızılağaç kozalakları suyu dengeliyecektir. Hatta nitrat sorununu ortadan kaldırmak için bambu ve ya minare salyangozu temin edebilirsiniz.
- Son olarak eğer ilk kez karides akvaryumu kurucaksanız kiraz karides gibi dayanıklı ve kolay üriyebilen bir tür öneririm.

Oldukça zevkli bir deneyim olur sizin için ama tabi ki bu benim önerim. İsterseniz lepistes akvaryumuda yapabilirsiniz fakat çok hoş olmaz çünkü balıkların özgürce süzülmesini izlemek sizin içinizi dahada rahat tutar. Onun dışında karideslerin yanına lepistes yavruları büyütebilirsiniz dostça yaşıyacaklardır. Tabi büyüdüklerinde daha büyük bir akvaryuma ihtiyaç duyacaklardır.

İlla ben bitkili bir akvaryum kurmak istiyorum diyorsanız;

- Manado kum
- Co2
- Güçlü bir power led lamba (Kendinizin yapıcağı)
- Dış filtre

Bu saydığım 4 öğe çok hoş görüntüsü olan ve sağlıklı bir bitki tankı için vazgeçilmez öğelerdir.
Bitki olarak önericeklerim ise;

- Amazon
- Anubias (Karides akvaryumunda olmamasına dikkat)
- Cuba (Baya zahmetli fakat bir o kadarda uğraşlarınıza deyicek bir bitki)
- Tilki kuyruğu
- Ve Hydrocotyle tripartita

Bu bitkilerin neredeyse hepsini ve ya benzer türlerini sitemizin ilanlarından bulabilirsin. Benimde sipariş etmek için hazırlandığım bir ilanı atıyım sana. http://www.akvaryum.com/Forum/koklu_uyum_sikintisi_olmayan_kelepir_bitkiler_i22335.asp Hem ucuz hemde bol çeşitli bir ilan bakmanızı öneririm.

Şuan için diyeceklerim bu kadar. Mutlu hobiler :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.