ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hasancemalsargin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
117
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ocak 2016 14:33
Son Ziyaret:
10 Ekim 2022 12:42
Toplam Mesaj:
70 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hasan Cemal SARGIN
Doğum Tarihi:
02 Şubat 1981
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hasan Cemal SARGIN

SON 10 MESAJI

Aliexpres Kargosu Neden Ulaşmıyor
Yurtdışından ptt kargoya teslim edilen ürünlerde bazen biraz sabırlı olmakta fayda var. En son ABD den sipariş ettiğim elektronik bir kart tr ye girdikten 40gun sonra elime ulaşmış idi. Daha sonra takip numarasından kontrol ettiğimde gümrük işleri bittikten bir gün sonra elime ulaştığını görmüş idim. Son ana kadar acaba gelen kart kayboldu mu diye epey kaygılandığımı da itiraf etmeliyim.
Demasoni Dışkı Normal Mi?
Akvaryumda ölü noktaların ( sirkülasyon anlamında) olması gayet normal. Eğer bunun önüne geçmek istiyorsanız dalga motoru deneyebilirsiniz.
600 Litre Bitkili Discus İçin Tavsiyeleriniz;
[QUOTE=homer]Herkese sağlıklı balıklar.. Sizce hangi bitkileri ve tank arkadaşlarını edinmeliyim?[/QUOTE]

Aslında tek doğru yok bu gibi durumlarda ancak benim 5 senelik bitkili fiscus akvaryumumda sorun yaşamadığım ve önerebileceğim tank arkadaşları:

1-kardinal neon sürü halinde(20li grup en azından), dikkat edilmesi gereken nokta discusların neonları sadece ilk gün yem olarak algılaması

2-çöpçü (yem artıkları için önemli)

3-cüce vatoz (discuslar yumurtlamaya başlayınca sorun olabiliyor😊)

4-malezya trampet salyangozu(yem artıkları için)

5-trampetlerin üremesini kontrol altına alabilmek için katil salyangoz

6-bence bitkili discusların en radikal tank arkadaşları kiraz karidesler(genellikle yem artıkları için ama arada da discuslara yem oldukları için)

7-bakımı nispeten daha kolay olan java fern, subulata, karideslerin saklanabilmesi için moss, arka plan için saz ve zeytin.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181370/210920171640081.jpg[/IMG]
Dıy Otomatik Su Değişim Sistemi Projesi
[QUOTE=Baltug]

Hasam bey yem olayı kolay yahu [:D]1 yıl boyunca otomatik yemleme cihazı kullandım çok verimliydi günde iki kez yemleme yapıyordu sorunsuz.Hemde kalitesiz çin malı birşeydi nerden bulduğumu bile hatırlamıyorum.
Linkinizi inceledim çok güzel sistem kurmuşşsunuz tebrikler.Bana biraz maliyetli gibi geldi ve her gün 4 litre su değişimi yapıyor sizin sistem(86400 sn * 0.05ml) bu bana fazla yaklaşık 50 litrelik bir tankım var.Daha seyrek miktarda damlama fazla basınçtan patlama yapmasın ?
Linkinizin son mesajında yeni bi sistem planınızdan bahsetmişsiniz var mı bi haber merak ettim[:?]
Motorlu dairesel vanalar hakkında ise hiç bir bilgim yok maalesef.Selenoid valf musluk basıncından sıkıntı çıkartır mı diyorsunuz şimdi ? [/QUOTE]

Selenoid valfler musluk basıncında sorunsuz bir şekilde çalışır, ancak maliyet konusunda damlama sisteminden daha pahalıya gelecektir. Damlama sisteminde hassas ayar vanası ile istediğiniz miktarda su akmasını sağlayabilirsiniz. Örnek 5sn de 1damla gibi. Bu arada merak etmeyin damlama sisteminde kullanacağınız hortumların hepsi musluk basıncına dayanıklı malzemelerdir. Evdeki tesisatı patlatabilecek yüksek bir basınç değişimi olduğunda tüm evdeki en zayıf halka ilk olarak su akıtmaya başlayacaktır.

Yeni sistemi bitirdim ancak henüz detaylı olarak yazamadım. Bu vesileyle o paylaşımı da yakında yapmak için fotolarını çekeceğim😊
Dıy Otomatik Su Değişim Sistemi Projesi
[QUOTE=demirsoy]Bildiğim kadarıyla selenoid valfler gaz tarsferinde rantabıl ama sıvı transferinde istediğin debiyi yakalamaya bilirsiniz.

ki selenoidler basınç altında çalışmaları için geliştirilmiştir diye biliyorum yinede bir araştırın.[/QUOTE][QUOTE=demirsoy]Bildiğim kadarıyla selenoid valfler gaz tarsferinde rantabıl ama sıvı transferinde istediğin debiyi yakalamaya bilirsiniz.

ki selenoidler basınç altında çalışmaları için geliştirilmiştir diye biliyorum yinede bir araştırın.[/QUOTE][QUOTE=demirsoy]Bildiğim kadarıyla selenoid valfler gaz tarsferinde rantabıl ama sıvı transferinde istediğin debiyi yakalamaya bilirsiniz.

ki selenoidler basınç altında çalışmaları için geliştirilmiştir diye biliyorum yinede bir araştırın.[/QUOTE]

Selenoid valflerde dikkat edilmesi gereken iki konu var,
1.düzgün çakışabilmesi için gerekli basınç farkı
2.normalde açık ya da kapalı seçimi

Selenoid valf yerine motorlu dairesel vanaları kullanmak daha mantıklı
Bu tip vanalar 0 basınç farkında dahi çalışabiliyor.
Dıy Otomatik Su Değişim Sistemi Projesi
[QUOTE=Baltug][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/76255/150120181704231.jpg[/IMG]
Hepinize merhabalar, yukarıda bir otomatik su değişimi sistemi tasarladım.Alttaki tank sump değildir.değiştirilecek suyun bekletildiği tanktır.burdaki suyu bir hava motoruyla havalandırıp ısıtıcıyla ısıtıp kafa motoruyla tanka basmayı düşündüm.Overflow borularıyla da taşan suyu direk tahliye edeceğim.Kafa motoru bir zamanlayıcılı prize bağlayıp her haftanın bir gününde çalıştırmayı düşündüm.Bu su azaldıkça da çeşmeden azalan suyu şamandıra yardımıyla tamamlamayı düşündüm.Burda su bir hafta dinlenmiş ve havalanmış olacak.
Öğrenci olduğum için ya memleketimdeki evime ya da öğrenci evime kuracağım.Her halükarda tanktan 2-3 ay uzak kalacağım zamanlar olucak.Bu yüzden böyle bir sisteme ihtiyacım var.
Sizden istediğim bu sistemde benim göremediğim sorun oluşturacak yerlerde bana fikir vermeniz sevgili forum ahalisi[:)]
Mesela şamandıra kullanmak güvenli midir ?Ne tarz bi boruyla bağlamalıyım ? vs.[:?]
Olabildiğince basit bir sistem olmasına dikkat ettim ve internette gördüğüm sistemlerden fikir alarak böyle bir çizim yaptım.[/QUOTE]

2-3aylık bir sure su değişimini sağlayabilmeniz için daha basit bir sistem düşünebilirsiniz.

Örneğini aşağıdaki linkte
http://www.akvaryum.com/Forum/otomatik_su_degistirme_sistemi_k870240.asp

Açıkladığım sistem ile yaklaşık 2sene boyunca su değişikliğini hiç bir zaman kendim yapmadım. Ancak yem olayını yakından takip etmeniz gerekecektir.
Discus ile yaşayabilecek kerevit
Benim akvaryumumda da yüzlerce karides ve 7discus keyifle yaşıyorlar. Ayrıca akvaryum sıcaklığını 26 derece tutuyorum. Yeterince saklanacak yeri olduğunda karidesler artan yemleri de yiyerek büyük katkı sağlıyorlar.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181370/210920171640081.jpg[/IMG]
Su Pirelerini Beslemenin Kolay Yolu
Burak bey,

Ben de zamanında uğraşıp gerçek anlamda yeşil su haline getirememiştim su bidonlarını. Sonra forumda okuduğum ve denediğim metodla sürekli bir şekilde yeşil suya kavuştum.

http://www.akvaryum.com/Forum/su_piresi_denemesi_k908995.asp?PID=5403171
Sump Suyu Geri Kaçırıyor Çekvalf Gerekli
[QUOTE=burakksk]

Hiç gerek yok, fiziki olarak taşma ihtimali yok eğer hacmi ayarladıysanız

Macera aramayın [/QUOTE]

Check valf ile debi kaybınız olacağını da unutmamak gerekir
Su Piresi Denemesi
Ben ısıtıcı kullanmıyorum..zaten dışarıda güneşte kendi haline bırakılmış su pire kültürlerinin çoğu yüksek sıcaklıktan dolayı çöküyor. Ama en ideal ureme sıcaklığı 20derece ve civarı

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.