ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kaan sahin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Kasım 2014 14:05
Son Ziyaret:
17 Ocak 2017 11:16
Toplam Mesaj:
49 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kaan şahin
Doğum Tarihi:
19 Kasım 1991
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Fırıdak Lepistes
Tavsiyeleriniz için teşekkürler,
Sera artemia shrimps kullanıyordum 3 hafta önce bitti yarın yeni yemler,artemia, vitamin alıcam. Başka dikkat etmem gereken bişey var mı? Bu hasta balığı ayırmalımıyım? Hastalık bulaşıcı mıdır? Tedavisi için ne yapmalıyım? 
Fırıdak Lepistes
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Kendi etrafında hızlıca dönme, iştahsızlık, sırt kısmında kambur

Akvaryum Kapasitesi (litre): 70 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 5xmoli, 8xneon tetra, 5xlepistes, 30 yavru

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 27-28 derece

Filitrasyon: jebo 625 dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryuma haftada %20 su değişimi yapıyorum. Balık 2 gün önce doğum yaptı belirtiler 1 haftadır devam ediyor. 5 gün önce yavru akvaryumuna almıştım doğurunca ana akvaryuma saldım tekrar. Ben videoya alamadım ama dönme hareketi aşağıdaki videodakine çok benziyor. Sırt kısmındaki kamburluk fotorafta belli oluyor. Balık genelde bitkinin çok olduğu yerlerde alt kısımlarda duruyo, akvaryumda görmekte zorlanıyorum.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=_nk5v30MKRI&feature=youtu.be[/VID]


ana tankta lepistes yavruları
Teşekkür ederim içimi rahatlattınız. 1,5 ay önce bir doğum yapmışlardı ordan 3 yavru sağ çıkabildi :) Bu sefer ayırayım dedim yavrularken görünce. Artık yavru tankımda var takip edip orda yavrulatmayı planlıyorum. Tekrar teşekkürler
ana tankta lepistes yavruları
Merhabalar,
2.5 hafta önce lepisteslerimden biri doğum yaptı. Yavruları 25 ltlik yavru akvaryumunda besliyordum. Dün ana tanka aldım hepsini. Sizce erken mi davranmışım? Yavrular ne kadarlık olduktan sonra ana tanka almalıyım?
Akvaryumum 70 lt bitkili. İçerisinde 5 adet molly, 8 adet neon tetra, 6 yetişkin lepistes var.
Resmi:

70 cm ilk bitkili akvaryumum - güncelleme sf4
Herkese merhabalar,
Ufak tefek değişiklikler yaptım yeni fotorafları ekliyorum. Balıklar gayet sağlıklılar, bitkilerde fena değiller ama özellikle rosanervig yapraklarında delikler devam ediyor. Sıvı gübreyi günlük düzenli olarak veriyorum. Işıklandırma 10 saatti onu 8 saate çekmeyi düşünüyorum bakalım nasıl sonuç verecek.




70 cm ilk bitkili akvaryumum - güncelleme sf4
Teşekkür ederim yorumlarınız için

Bitkilerimi karmakarışık ekmiştim ama neredeyse hepsi adaptasyon sürecini atlattı. Bende biraz daha tecrübe kazandıktan sonra co2 desteği ve belki biraz zemin takviyesiyle yeni bir düzenleme yapmayı düşünüyorum. Bu sürede hem kendi akvaryumumu gözlüyorum hemde yapılan çalışmaları takip ediyorum. Bundan sonraki düzenlemeyi ne yaptığımı bilerek yapacağım. Sanırım biraz daha zamana ihtiyacım var. Kendimi hazır hissettiğimde tavsiyelerinizi bekliyor olacağım :)
Ustalara bir kaç sorum var
[QUOTE=yigitbaris]Kaan bey lifetechi öneren benim ve 1.5 ay kullanmışsınız taşma sızma vs yasadınızmı? Sese gelince fluvaldan kaç desibel fazladır sesi lifetechin?Ayrıca hangi eheim veya fluvalı 80 100 150liraya alabiliyoruz 2.elde olsa? maddi durumu göz önüne alarak konuşmak lazım. Burada kime sorarsanız eheim veya fluval der zaten. Bunu bilmek için müneccim olmaya gerekk yok.Arada 5 6 kat fiyat farkı var.fluval filtre arasındaki fiyat farkından daha az desibel farkı olan bir cihaza ve 1.5 ay kullanmış ve sorun yaşamamış biri olarak nasıl kötü olduğunu ima ediyorsunuz.Elinden onlarca filtre gecmiş biri olarak kesinlikle fiyat performansta lifetech ve sunsunun üzerine tanımam.Diyorsanızkı ben kıyasladım eheim ve fluval lifetechten daha iyi size soruyorum neye göre kime göre? herkez bir dış filtreye 400lira harcama yapamıyor.İkinci eli dahı bahsetttiniz filtrelerin önerdiğim filtreden kat kat üzerinde.Bakınız onlarca internet sitesi.

Aslında olayın özeti şudur 1 tlniz varsa ekmek alırsınız.
10tlniz varsada döner alırsınız. İkisiylede doyarsınız ama döner daha iyi demek abeske iştikalden başka bir şey değildir.Tıpkı ekonomik bir dış filtre arayan arkadaşlara bu sitede onlarca kişinin yaptıgı gibi eheim ve fluvalı önermek gibi.

Ucuz malın yahnisi elbette yenmez ama burada kaçırdıgınız nokta sudur ki ucuz mal alan birisi yahni yiyemez.Yahni yiyemeyen birinede o zaman hiç bir şey yeme öl demekte bu sitedeki arkadaşlara yakışmaz.Herkezden ricam insanlar durumlarını söylediklerinde herkezin bildiği en iyileri söyleyip  hobi beni aşar dedirtip uzaklaştırmak yerine.Gercekten durumuna göre en iyi ürünleri belirleyip içimize çekmektir.Yanlış anlamayınız kaan bey sözüm size (sadece size) değil bu sitede ekonomik ürünler hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlara en pahalı yem ve aksesuarları öneren herkezedir.

Dostum sende kusura bakma baya yazıstık seninle en uyguna orada buldum biliyorsun. Sende bakmışındır fiyatlara sanırım. tamamen senin şansızlığın gitti...daki en kötü satıcılardan birine denk gelmişsin... ve biz 80dende aza aldık sanırım.Özelden satıcının adını bana yazarsan bende konunun takipçisi olmak isterim.
[/QUOTE]
Merhabalar,
Öncelikle ben çok bilmişlik ve ya müneccimlik yapmaya çalışmadım, öyle bir iddaam da yok. Sadece arkadaşa yardımcı olmaya tecrübelerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Ben dış filtremde taşma, sızma vs bir problem yaşamadım su temizliğinden de memnunum burada haklısınız. Ama arkadaşımız ilk mesajında ses konusunda hassas olduğunu en önemli kriterin ses olduğunu belirtmiş. Benim akvaryumum da yatağımın hemen yanında ve ses her gece beni rahatsız ediyor bende bu durumu dile getirdim. Ayrıca kullandığım model 625 modeli belki diğerlerinde ses problemi yoktur. Markayı kötülemedim sadece yaşadığım durumu paylaştım.
Fiyat konusuna gelirsek malzeme ve yem ilanları bölümünde dış filtre satan arkadaşlarımız mevcut. Eheim 2213 modeli 120 lt (net hacim daha da düşüktür) bir akvaryuma yeterli olur sanıyorum. İlanlar bölümüne sizde bakarsanız fiyatların ne mertebede olduğunu görürsünüz. Ben bu başlığı geç farketmiştim malzeme alırken acele ettim ve biraz pişmanlık yaşadım. Örnek olarak ilk bulduğum eheim 2213 ilanının linkini veriyim, aramaya uğraşmayın.
 http://www.akvaryum.com/Forum/eheim_2213_aski_ve_ic_filtreler_cok_uygun_fiyata_k813248.asp
70 cm ilk bitkili akvaryumum - güncelleme sf4
[QUOTE=yahya09]Merhaba 3.fotoğrafta delik yapraklı bitki var sanırım zeytin ve o delikler potasyum eksikliğinden oluşuyor yanılmıyorsam.[/QUOTE]
Haklısınız dikkatinizden kacmamış:) bitkinin adı rosanervig aözellikle alt kısımdaki yaprakların bazılarında delikler başladı. Sera florena sıvı gubre kullanıyordum.2 gün evvel reeflowers aquaplant all inclusive satın aldım.bu gubrenin icinde potasyumda varmış ozellikle dikkat ettim. Umarım iyi gelir. Günlük 5-6 damla kullanıyorm. Dogru kullandıgımdan emin degilim ama :) Başka bir öneriniz var mı? kaan sahin2014-12-23 00:41:28
70 cm ilk bitkili akvaryumum - güncelleme sf4
Artık standart her pazar gelişmeler ve yeni fotoraflar paylaşmayı düşünüyorum sizde yorum yapmaya devam edin :)

Ayarlı priz aldım artık ışıklarım 8:00-13:00   17:00-22:00 açık kalıyor. Bitkiler yavaşta olsa gelişmeye devam ediyo bende uzayanları budayıp uygun yerlere dikmeye çalışıyorum. Parvulalar çok yavaş ama olsun. Yakında co2 tüplü sistem kurmayı düşünüyorum. Belki bir adet floresan daha ekleyebilirim(aquastar). 3 lepistes yavrusu var oldukça sağlıklılar. 2 dişi lepistesim hamile yakında yeni yavrular gelebilir :)

Artık fotoraflara geçelim :







Tabana Uygun Bitki
[QUOTE=Saulosi]CO2, gübre isteyen bitkilerden bir bitkili kuruyorum. Işıklandırma iyi. Yine CO2, gübre istemeyecek bakımı kolay taban bitkisi almak istiyorum. Neler tavsiye edersiniz? [/QUOTE]
Co2 istemeyen bitkiler arıyorsunuz sanırım ama co2 siz taban bitkisi yetiştirmek zor. Yaşatsanız bile sağlıklı gelişip zemini kaplamaları pek mümkün değil maalesef.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.