Fırıdak Lepistes


kaan sahinÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 49
kaan sahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2015 13:34
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Kendi etrafında hızlıca dönme, iştahsızlık, sırt kısmında kambur

Akvaryum Kapasitesi (litre): 70 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 5xmoli, 8xneon tetra, 5xlepistes, 30 yavru

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 27-28 derece

Filitrasyon: jebo 625 dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryuma haftada %20 su değişimi yapıyorum. Balık 2 gün önce doğum yaptı belirtiler 1 haftadır devam ediyor. 5 gün önce yavru akvaryumuna almıştım doğurunca ana akvaryuma saldım tekrar. Ben videoya alamadım ama dönme hareketi aşağıdaki videodakine çok benziyor. Sırt kısmındaki kamburluk fotorafta belli oluyor. Balık genelde bitkinin çok olduğu yerlerde alt kısımlarda duruyo, akvaryumda görmekte zorlanıyorum.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=_nk5v30MKRI&feature=youtu.be[/VID]



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2015 14:19
Özellikle dişi canlı doğuranlarda sıkça görülüyor, iyi beslenmeyen balıklarda oluyor, vitamin mineral, ve benzeri yönlerden birde böyle balık hamile kalınca bu tür sorunlar gözüyor ölüyorda balık. Canlı doğuranlarınızın sağlıklı olmasını istiyorsanız, onları canlı yemle besleyin "artemia çıkarmak" gibi googleye yazın artemia nasıl çıkartılı diye öğrenirsiniz. Onun haricinde balığın kuru yemlerine 3 günde bir balık vitamini sıvısı alın akvaryumcudan örneğni Biyo Vitafish gibi bir damla damlatın kuru yemine atın yesin, su değişimlerinden sonar her 50 litre akvaryum suyuna 5 damla vitamin damlatabilirsiniz. Canlı yem çıkarmakla uğraşmak istemiyorsanız. Rotifish kabuksuz artemia vardır ondan alıp arada destekleyebilirsiniz , kullanacağınız miktar kadarınını 5 dakika bir miktar içme suyuna atın bekletin sonar atın yesinler. örneğin benim bir canlı doğuran besleyen arkadaşım var sadece canlı yemle besler lepistelerini artemia çıkardır biraz pahalıdır zahmetlidir ama memnun balıklarının üreme gelişmelerinden pek sorun yaşadığı görülmüyor. Yemi çok kısma bir balığı ne kadar iyi beslerseniz o kadar iyi yaşarlar ürerler sorunsuz şekilde.

Rotifish kabuksuz arteima (kullanımı çok kolay zahmetsiz) 15 TL.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaan sahinÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 49
kaan sahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2015 20:45
Tavsiyeleriniz için teşekkürler,
Sera artemia shrimps kullanıyordum 3 hafta önce bitti yarın yeni yemler,artemia, vitamin alıcam. Başka dikkat etmem gereken bişey var mı? Bu hasta balığı ayırmalımıyım? Hastalık bulaşıcı mıdır? Tedavisi için ne yapmalıyım? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir