ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kadir3411
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ekim 2013 23:28
Son Ziyaret:
27 Ağustos 2014 11:46
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kadir döner
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 5 MESAJI

487 litre akvaryum tür tavsiyesi
büyük akvaryumda sıkıntı olmaz. ıceman le yunus  sıkıntısız yaşarlar.. etcil yemde verseniz bitkiselde verseniz yiyecekelrdir.  zaten en ideal olanı  böyle beslenmesidir. yanlarına redfin , imparator , mpanga, demosoni, saulosi, afra coube, neon spot atabilirsin oldukca güzel balıklardır.
mücevher
Aslında ideal olanı 20 lt bir balık... ama bu seferde insanın gözüne balıklar az gelebiliyor... mücevher tek eşli balık.. normal şartlarda birlikte yaşayabilir. lakin çiftleşme zamanı kendisinin iki katı büyüklüğündeki balıklara bile kafa tutabiliyor..  fazla balık koyacaksanız hava sirkülasyonu çok iyi olmalı ... 4 çıkışlı bir hava moturu bile yetmeyebilir.  örneğin 300 lt lik bir akvaryumda 4 çıkışlı hava moturu kullanıp 40 ila 60 civarı (balıkların büyüklüklerine göre değişebilir.) oksijen yeterli gelmeyebilir.. buda akvaryumda 4-5 saat sonra balıkların havasız kalıp bir kısmının ölmesine neden olacaktır. bence mücevher yerine daha uygun malawi türleri tercih edebilirsin.. mavi-sarı imparator, redfin, paslı, albino imparator yada afra serisinden seçebilirsin.
400 lt önerileriniz
kayasız olmaz zaten balıkların girebilecekleri saklanabilecekleri bölge edinebilecekleri  kayalıklar olmalı.  400 lt için 40- 50 kg koyabilirsin. ancak silis kum diğer kumlara göre biraz pahalı olabilir.. ama ucuz satılan yerler var.. 
400 lt önerileriniz
400 lt akvaryum oldukca iyi. balıklar rahat eder.  iyi bir dış filtre istiyorsan fluval kullanabilirsin.  akvaryumlarda dip çekim yapmak zor ve zahmetlidir. kendimde 300 lt lik  akvaryum var. kuralı yaklaşık 2 sene oldu ve hiç dip çekimi yapmadım. ki burda benim tavsiyem silis kum kullanırsanız pislikler alta inmez. balıklar kumla oynadıkca suya karışır ve filtre aracılığı ile temizlenir.  tek yapmanız gereken dış filtreyi daha kısa aralıklarla temizlemeniz olacaktır. eğer daha kalın kum kullanıyorsanız midye kırığı, dere kumu vs dip çekimini düzenli olarak 15 günde bir yada ayda bir yapabilirsiniz.  ancak şunuda belirtmek isterim. dip çekimi süresi akvaryumdaki balık sayısına ve sizin yemlemenize bağladır. az balık varsa ayda bir ama fazla olursa 15 günde bir dip çekimi yapmanızı öneririm.
Yavrularınızı nasıl besliyorsunuz?
malavi yavrularının en zor dönemi ilk iki aydır.   özellikle ilk bir ayı atlattınız mı gerisi daha kolay olur. yavrularınızı artemia ile büyütebilirsiniz. ayrıca toz şeklinde yavru yemleri var.  yalnız size şunu belirteyim yavrular yumurtalarını üstünden atmadan yem vermeyiniz.  yavru için en büyük besin kaynağı bol protein içeren yumurtadır. yumurta bitene kadar bunla beslenirler. bundan sonraki adımda artemia verebilirsin. küçük kutuda hazır çıkartılmış olanları var 6-7 tl civarında bir şey.  içerisinde milyonlarca artemia var. balıklarını daha sağlıklı ve çabuk büyütecektir. ayrıca tetranın pul yemlerindende verebilirsin.   su değişimlerinde düzenli ve 3/1 oranında olmalıdır.  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.