ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mustafa41
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Mayıs 2012 01:50
Son Ziyaret:
29 Nisan 2024 15:40
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Altıntas
Doğum Tarihi:
15 Nisan 1995
Yaş:
29
İl:
Kocaeli
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mustafa a

SON 10 MESAJI

Bir sorum olacak
haklısınız aslında 
Bir sorum olacak
230 litre akvaryumum var iki tane astronot bakıyorum boyları yaklaşık 12-13 cm ufak bir astronot daha almak istiyorum sorun yaratırlar mı almak istediğim balık 6 cm civarı. birde yanlarına challenger koymayı düşünüyorum nasıl olur sorun yaratırlar mı? şimdiden teşekkürler.Vieja2013-04-29 10:29:15
kocaeli/körfez petshop fikirlerinizi bekliyorum.
hayırlı olsun derim
eğer yarımcada açarsan cidden iş yaparsın burda bir tane petshop var oda faiş fiyatlarla satıyor vede ilgi yok eğer bu işi yapıcaksan en önemlisi ilgi. Müşteriyi ilgi alaka çekiyor nede olsa bu bir hobi :)
Bir sorum olucak
Tamam sağolun bilgilendirdiğiniz için
Bir sorum olucak
Oh amma çok yem kullanıyorsun bunları not almalıyım :D
kullandığın kumu merak ettim bitkilerin bakımını ?
Bir sorum olucak
Birde ne kumu kullandığınızı sormayı unuttum makrakanta çok hoşmuş ve şirin duruyor. benimde yeni gelicek akvaryumuma çok şey almam lazım vede bunlar için para lazım 18 yaşındayım ailemin desteğiyle yapıyorum bunları :D akvaryum malzemeleri gereğinden fazla pahalı insanın içi acıyor bi dip çekme aleti plastikten kıytırık bişey için on lira verdim. anlıcağınız kısıtlı maddiyatla bu işi yapmaya çalışıyorum elimdeki malzemelerde kuzenimin bozduğu akvaryumundan kaldı bana dış filtre filan. devamlı bir arayış içersindeyim artık yapabildiğim kadar :)
Bir sorum olucak
Çok teşekkür ederim bilgiler için gerçekten işime yarıcak şeyler anlatıyorsunuz.
Akvaryumunuz çok hoş kalabalık vede çok türde balığınız var. aldığınızda balıklar bukadar büyükmüydü ? birde 39 sn de ekranda gözüken siyah çizgili balığın cinsi nedir akvaryumunuzun boyutlarınıda merak ediyorum. hangi yemleri kullanıyorsunuz benim bir toz yemim var birde pul günde 4 kere azar azar veriyorum 5 tane balığım var meleğim bu sabah kalktığımda ölmüştü. akvavryumum 48-38-28 boyutlarında inş bu günlerde 80 cm lik bir akvaryum gelicek onu dediğiniz gibi bir akvaryum yapmak istiyorum :)
taban kumu
Elimdeki kumun ne olduğunu bilmiyorum dere kumuda olabilir

Bir sorum olucak
[QUOTE=umutgunay]:) barbus ve melekleri elden çıkarmaya bak. Canlı doğuran akvaryumunda bir kural vardır:
devamlı balık sokulmaz ve temizlik dışında nadiren akvaryum düzeni değiştirilir.
Böylece düzen kurabileceksiniz, hastalıklara karşı dayanıklı olan kendi üretiminiz olan balıklar yetiştireceksiniz. Canlı doğuranlarda ne zaman müdahale etmeden torun sahibi olursanız, o zaman o akvaryum olmuş demektir. Buna göre ilk alacağınız balıklar şunlar olmalı:
iri, karnı dolu, sağlıklı, hareketli dişiler. Böyle bir kılıçkuyruk 300'den fazla yavru verebilir. Plati de küçük yavru doğurduğundan kılıçkuyruk gibi bol yavru verir. Damızlık boy balıklar arayın. Lepistesler 20-50 yavru verir. Moli ve veliferalar iri doğurduğundan az sayıda doğurur. Yine de damızlık boydakiler 50 kadar yavru verir. Anaç balıklar alın, çok çeşitli yemler verin, iyice besleyin. Kendi damızlıklarınızı elde edin. Erkekleri az tutun. Tek kılıç, tek plati... Dişiler kalabalık olabilir. Tabi bunun yanında akvaryumunuzu bolca bitkilendirmek şart. Yoksa o yavrular yem olur. Başlangıçta bence elodea demetleri alıp 15 cm civarı budayın, budadıklarınızı da diğerlerine yakın olarak dikin. Güzelce ışıklandırın. Çok güzel ve hızlı büyüyecekler. Tekrar tekrar budayıp kısa zamanda akvaryumu bitki tankına çevirirsiniz. Diğer bitkilerin elodea kadar güzel gelişip doldurması zor. Bacopa gibi hızlı büyüyen bitkiler de var ama onların yavru için saklanacak alan oluşturmaları konusunda o kadar da sık olmadıklarından daha uzun sürer. Daha sonraları gül, bacopa, cabomba gibi bitkiler de dikersiniz...[/QUOTE]

Nasıl elden çıkarabilirimki akvaryumcular takas yaparmı dersiniz. damızlık boy balıklar ve anaç balıkları nasıl tanımlanabilir ? neonlar, danio zebra , kardinal tetralara da beslemek istiyorum bunlardan yavru elde edebilirmiyim peki ? tavsiyelerinizi dikkate alıcam dediğiniz bitkilerle başlıcam bu işe :)
taban kumu
Bilmiyorum derekumu olup olmadığını midye kırığı diyenler var sorun yaratırmı ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.