ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tropesk
Kullanıcı Grubu:
Kurumsal Üye
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
68
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Kasım 2010 17:05
Son Ziyaret:
28 Mart 2024 00:41
Toplam Mesaj:
164 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Erdil
Doğum Tarihi:
10 Mart 1974
Yaş:
50
İl:
Eskisehir
Meslek:
hukuk / tropesk
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



SON 10 MESAJI

Tropesk Kuruluş 2013 - 2014
Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Evet yoğun bir süreç yaşadık. Bir o kadar da emek harcandı. Maddi ve manevi birikimlerimizi buraya aktardık. Bunları da tüm dostlarımızla paylaştık. Parasal değerde değil ama gönül ortağımız çoktu. Şu an verimli ve düzenli olarak çalışmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda da kendimizi nasıl geliştirebiliriz, daha neler yapabiliriz diye düşüncelerimiz var. Allah herkese gönlündekini versin...
Tropesk Kuruluş 2013 - 2014
    Herkese selamlar, 
Umarım tüm dostların keyfi ve sağlığı yerindedir. Farklı kulvarlarda oldukça yoğun tempomuz devam ediyor. Vakit bulup fotoğraf çekme imkanı buldukça da sizlere küçük değişikliklerden bahsetmeye çalışıyorum. 


Çalışma ofisimiz son halini aldı gibi artık. Küçücük eksikler dışında bitti...













İçeriye bir de bu açılardan bakalım...




Balıklarımızın da keyfi yerinde. 


Brichardi Bulombora









Moori Chaitika




Sp.Black İkola




Moori İlangi








Moori İsanga




Brichardi Kalemie








Moori Red Rainbow







Moori Golden Kazumba




Brichardi Kipili





Sp.Black Kriza




Sp.Red Moliro




Sp.Mpimbwe Orange Cheek




Brichardi Namansi Mpimbwe






Ve bu arkadaşlar da yeni misafirlerimiz...






Lütfen Maşallah'larımızı eksik etmeyelim...
tropesk2014-06-06 13:36:33
230 akvaryumluk Malawiizmir showroom kuruluyor...
    Sevgili Birand;
Özverili, planlı ve düzenli çalışmalarının karşılığını alacağın fazlası ile belli ediyor kendini zaten. Yapmış olduğun bu tesisle öğrencilik yıllarımın geçtiği güzelim İzmir'e ve güzel ülkeme hobicilik adına katacağın değerler için şimdiden tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum sana. Senin, benim ve diğer tüm bu işe gönül vermiş dostlarımızın yapacağı elit yerler ile artık dışarıya meydan okuma vakti geldi sanırım. İnşallah emeklerin seni hak ettiğin yerlere taşır. Allah kolaylık ve sabırlar versin. Dualarım seninle... 
Tropesk Kuruluş 2013 - 2014
  Tüm dostlara selamlar;
Sonunda elime alabildim şu makineyi. Bir kaç resim çekerek sizlerle paylaşmak istedim. Fazlaca olmamakla birlikte ufak tefek değişikler yapılıyor tabii ki. Örneğin ana tanklarımızın üst kapaklarını değiştirdik. 

Biz bunu önceden Flexi'den yaptık. Zamanla bel veren malzememizin etrafını aliminyum profillerle çerçeveledik. Evet gayet sağlam oldu. Ancak hep "kullanım kolaylığı" ilkesini benimsemiş kişiler olarak bu malzemenin eksikliklerini de gördük. Çözüm olarak tüm kapakları çıkardık ve onları küçük tanklarda kullanmak üzere depoladık. 

Yerlerine ise daha hafif, daha dayanıklı, daha görsel ve özellikle çok daha kullanışlı olan duşakabin kapılarından yaptırdık. Bence de gayet iyi yaptık.






Zaman içerisinde çeşitlerimize de yeni türler ekleniyor. Örneğin Kalemie'ler, Red Cheek'ler ve İkola'lar bunlardan bazıları. Yeni Canary'leri de üretime aldık inşallah. Bunlarla beraber çekilen diğer resimlerden de ekleme yaparak resim zenginliğini artırıyorum. 




Yüzümüz eskidi farkındayım arkadaşlar. Yaklaşık olarak 10 aydır bu konu üzerinden paylaşımlar yapıyorum. Fazlaca yenilik olmadığından da biraz rölantide gidiyorum. Nasip olursa güncel resim ve videolar yüklemeye devam edeceğim. Bir de "tropesk kuruluş 2013-2014"  ismini değiştirmeyi düşündüm. Ancak bu konuyu herkes  bu isimle takip etti, açıkçası bende kıyamadım ve böyle kalmasını istedim. 

İlginiz için çok teşekkür ederim. 
TropHane--Emrah07 (Foto syf 3)
 Allah sabır ve kolaylıklar versin. Umarım her şey gönlünüze olur...
Tropesk Kuruluş 2013 - 2014
Arkadaşlar, herkese gönülden selamlar.
Bakıyorum ki azalan paylaşımlardan ötürü serzenişte olan arkadaşlarımız var. Bunun başlıca sebebi biraz ortamdan uzaklaşıp, kafamı toplamaktı. Bunda da muvaffak oldum sanırım. 

Öncelikle Hakan beyin sorusuna ilk ağızdan cevap vereyim. (Hakan Arp) Marka tescili ile ilgili çalışmalarımız yapıldı. Sonuçlanmasını bekliyoruz. Ayrıca ithalat ve ihracat belgelerini de alıyorum. Kullanır mıyız  bilmiyorum. Kendimize ait internet sitesini de 2011 yılı başında kurmuştuk aslında.(tropesk.com) Daha çok hobicilik anlamında kurulmuş bir siteydi. Şu zamanda güncelliğini kaybetmiş durumda. Çünkü tasarımını tamamladığımız, kurumsallaşan yapımıza daha uygun bir site çalışmasını bitirmek üzereyiz. Çok daha kapsamlı ve amaçlı bir siteyi hizmetinize sunacağız inşallah. (tropesk.com.tr) Gelişmeleri yine buradan sizlerle paylaşırız tabii ki. 

Şimdi, aslında elimizde yeniliklerle alakalı bir done olmasa da, şu anki durumu gösterebilecek resimler paylaşmak isterim. Resimleri bu seferlik telefonla çektim arkadaşlar. Daha görsel çalışmalar gelecek. İlginiz için çok teşekkür ederim.



Sağlıcakla kalın...
Tropesk Kuruluş 2013 - 2014
    Arkadaşlar, herkesi sevgiyle selamlıyorum öncelikle.
Bu sefer ayrılık biraz uzun oldu sanırım. Ama sizler de hak verirsiniz ki çok yorucu bir süreçten geçtim. Hem kafa olarak hem de fiziksel olarak oldukça yıprandım. Düzenin oturduğunu, sorunsuzca işlediğini gördükten sonra da kendime bir doğum günü hediyesi verdim. Önce bir yurt dışı gezisine katıldım. Hemen ardından da Ayvalık'taki yazlıkta biraz kafa dinledim. Enerjimi doldurdum. Tekrar aranıza döndüm. Devam eden süreci ve tabii ki yeni gelişmeleri yine buradan sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Sizlerin iyi dileklerinize her zaman ihtiyacım var. İlginiz için teşekkür ederim.


[QUOTE=sedatı_ego]MAŞALLAH. Elinize, emeğinize, ruhunuza sağlık. Allah utandırmasın,güç kuvvet versin. Umarım bu olağanüstü emeklerin karşılığını fazlasıyla alırısınız. Bu arada adresinizi öğrene bilir miyim ? Bilecik'te ikamet ediyorum Eskişehir de böyle bir yer olduğunu yeni gördüm. Yaklaşık 2 yıldır Frontozsa beslediğim den Forumdan uzak kalmıştım . [/QUOTE]

Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Yerimiz Eskişehir Adalet Sarayı'nın hemen arkasındadır. (Kurtuluş mah. Sevilen sok. No:3)



tropesk2014-03-24 21:05:57

[QUOTE=gandalfmk]Hakan Bey,

Konunuzu dün akşam ilk kez gördüm ve baştan sona hepsini okudum. Bilirsiniz forumlarda yıllardır bu hobiyle uğraştığı halde genellikle yazmayan, sessizce okumayı tercih edenler vardır, onlardan biriyim diyebilirim  İşim icabı da bir işi şu ankinden daha kolay, daha az işçilik harcayarak nasıl yaparız diye düşünürüm hep...

Yaklaşık 20 yıldır (çocukluğumdan beri) bu hobiyle uğraşan biri olarak tropheusları hiç bir zaman sevemedim. Ancak üretimhanenizi tropheusla bağlantısından çok sistem olarak değerlendirdim kendimce. Şuana kadar bulabildiğim yalnızca iki eksik var:

- Biri atık suyun geri kazanımı nasıl yapılabilir sorusuydu benim için, ki zaten bunun üzerinde çalıştığınızı yazmışsınız. (Benim ilk aklıma gelen sera, akvaryum bitkileri serası vb. yerler için sulama suyu olarak değerlendirilebileceği idi. İçindeki nitrattan dolayı bitkiler için değerli bir su bu)
- Diğer konu ise şöyle; zaten evinizde çokca (sanırım 16 idi) akvaryumun hale hazırda kurulu olduğunu yazmışsınız. Şuan ise yine yanlış hatırlamıyorsam 24 ad. oldu. Yani bu kadar yatırımla %50 bir kapasite artışı yaptınız yalnızca ve ısıtma için muhtemelen ekstra gider kalemi oluştu (Çünkü eviniz zaten ısıtılıyordu). Ancak tüm bu yatırımın da kar/zarar hesabından çok stratejik bir kararla marka olma isteğiyle oluşturulmuş bir proje olduğunu ve resmi olarak da profesyonel hayata geçme isteği olduğunu düşünüyorum.
Dolayısıyla iyi çalışılmamış diyebileceğim hiç birşey bulamadım.

Biliyorum uzattım kusuruma bakmayın, söylemek istediğim tek şey muhteşem bir iş çıkarmış olduğunuzdur. Tropesk markasının önce ülkemizde, sonrasında da dış ülkelerde bilinir hale geleceğine inancım tamdır. Başarılarınızın devamını diliyor ve dört gözle yeni paylaşımlarınızı bekliyorum.



[/QUOTE]
Merhabalar İbrahim bey, güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim.

Evet, kullanılan suyu geri kazanmak için bir kaç düşüncemiz var. Bunlar arasından bize göre en doğrusu hangisi olacaksa onun üzerinde çalışmak istiyoruz. Yine en güzel şekilde projelendirip hayata geçirmek nasip olur inşallah. Sonuçta aylık 50 tona yakın bir su israfımız var.

Evimizde bu işi amatörce icra ediyorduk. Artık zamanının geldiğini düşündüğümüz anda kafamızda zaten var olan hayallerimizi hayata geçirdik. Elbette zaman içinde marka olma yolunda daha güzel adımlarımız olacak. Ancak öncelikli amacımız elimizdeki işi layıkıyla yapmak. 

Son olarak küçük bir düzeltme yapmak isterim affınıza sığınarak. Evet evimde 18 adet akvaryuma sahiptim. Bunların 8 adedi damızlıklar içindi sadece. Diğer tanklarımızı boylandırma için kullanıyorduk. Sahip olduğumuz bu tankları yeni yerimizin en arka kısmında değerlendirdik. Bunlara ilave olarak 24 damızlık tankı yaptırdık üretimhanemize. Ayrıca 48 boylandırma, 48 yavru tankı yapıldı. Son olarak ta aynı anda 192 kuluçka barındırabilecek kapasitede 6 adet tankımız mevcut. Karantina tanklarını da ekleyelim. Ortaya çıkan sayı şimdilik bu kadar. Boylandırmada kullanmak için aldığımız 3'er tonluk prefabrik havuzları da şimdilik kullanmıyoruz. Tekrar özür diliyorum. Asla ukalalık peşinde değilim. Sadece kimsenin kafasında eksik yada yanlış bir şey olsun istemiyorum.

İlginiz için, iyi dilekleriniz için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın...
Tropesk Kuruluş 2013 - 2014
[QUOTE=TROPHEUS42]merhaba;

İşler rutine binince yapılacak işler azalınca paylaşımlarda azaldı.Aslında şu anda daha çok merak ediyorum patron.:(
[/QUOTE]

Selamlar, dediklerinde de haklısın aslında. İşler azalınca paylaşım da azaldı gibi oldu. Ama yeni resimler çekiyorum tabii ki. Paylaşım yapmaya devam edeceğim. İlginiz için çok teşekkür ederim. Sizin sayenizde bende hep sıcak kalıyorum.
Tropesk Kuruluş 2013 - 2014
 Tüm dostlara günaydın. Geçen ay tabelamızı takmıştık aslında. Ama sizlerle bunu paylaşmayı ihmal etmişiz. Ben de bu konunun 500. mesajı olarak Tropesk'in tabelasını takdim ediyorum. İlginiz için gönülden teşekkürler...


Tropesk Kuruluş 2013 - 2014
 Arkadaşlar, faturalar gelmeye başladı tabii ki. Tam olarak rutin rakamlar oturmamış olsa da;

Son ödediğimiz elektrik faturası : 460,00 TL, doğalgaz faturası 380,00 TL'dir. Tükettiğimiz su miktarı da yaklaşık olarak 150,00 TL'dir. Zaman içerisinde belki biraz daha düşürebiliriz. Ama, kapasite/fatura karşılaştırmasını yapınca, yaptığımız masraflara değdiğini  düşünüyorum.  


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.