ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ifidie
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ocak 2009 11:25
Son Ziyaret:
29 Mayıs 2023 22:36
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Karaman
Doğum Tarihi:
02 Eylül 1977
Yaş:
46
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih Karaman Ankara 160 lt Tek Flowerhorn Red dragon

SON 7 MESAJI

Kar Üstünde Sucuk Ekmek
[QUOTE=fordmustang][QUOTE=ifidie]Merhabalar..

Çocuklarımız ve Eşler de gelebiliyor mu? 
[/QUOTE]

Tabiki gelebilir bir sakınca yok ama bayanlar ve çocuklar bu buluşmada pek tercih etmemenizi önerrim çok soğuk oluyor
[/QUOTE]
Ya nasılsa araba ile geleceğiz çocukları da giyindirirdim sıkıca. Benim oturduğum semt yeni yerleşimlerden biri olan Toki Yapracık, Ankara'nın sonu, bizden sonra medeniyet yok Eskişehire kadar . Eşim de yeni arkadaşlar edinmek istiyor. Dolayısı ile bu katılım eşli yapılsa bence daha keyifli hale gelecekti diye düşünüyorum. 

Belki onlarda Akvarist eşi olmanın getirdiği zorlukları (Su değiştirirken parkelerin ıslanması v.s.) ya da kolaylıkları hakkında fikir alışverişinde bulunurlar idi. Diye düşünmüştüm. Başka zamana artık. Teşekkürler.
Kar Üstünde Sucuk Ekmek
Merhabalar..

Çocuklarımız ve Eşler de gelebiliyor mu? 
İftar Buluşması Tarih : 26.07.2013 - Resimler 12-13 de.
Merhabalar.

Eşler çocuklar da gelemezler mi?

Yani beraber katılan olursa ben de eş ve çocuklarımı getirmeyi düşünüyorum. Böylece çocuklar içinde güzel bir anı ve hobiye başlangıç için güzel bir beraberlik olabilir.

Teşekkürler
Flower Horn Çeşitleri

Merhaba flowerhorn nls chiclid formula yemiyor. 3 gün yemleme yapmadım. agzina alip bekletmeden tukuruyor. tavuk

parçasınin içine koyuyorum, tavuk parçasını yiyip nls i tekrar tukuruyor.  ne önerirsiniz? 

lifetech hk
Peki eğer sorunlu ise isi dolaştırmadan eheim 2213 alacağım 2. El 160lt akvaryumum var. Tek balık 10 cm flowerhorn besleyeceğim. Birde iç filtrem var. 

bu durumda 2213 yeterli midir. .
lifetech hk
 marhabalar. Lifetech dıs filtremi epeydir kullanmıyordum. Dun itibarı ile denedim bir süre calisip (1 dk) duruyor. dinlendirip (3 dk) tekrar çalistirdigimda tekrar duruyor. 

acaba ne olabilir? 
Bu arada F klavyede yazmaya calisiyorum. kusura bakmayin imla bozukluğu ıcın.
Japon Balığı Üretimi Hakkında
Ben kendi yöntemimi aktarayım.

Efendim bu işe uygun seçmek üzere konya sokaktan iri erkek damızlıklar aldım. Ryukin erkek aldım 2 adet irilerdi ve baya renklilerdi. Özellikle erkeklerde solungaç kenarlarındaki noktacıklara dikkat ettim alırken. Canlı kuyruk problemi olmayan bir erkek işinizi görecektir. Dişi seçiminde biraz zorlandım. Ama onu da dolaşarak buldum. (söylenenler : Dişilerin anüsleri toplu iğne başı kadar dışarıda olur, karnı daha şiş olur, erkekler kovalarlar. Bu kriterlere göre bakıp seçmek gerekiyor.)

Daha sonra aldığım 2 erkek japonu 80 lik bir akvaryuma dişi japonuda ayrı bir akvaryumda (60 lık) beslemeye başladım.. Yaklasık bir ay boyunca balıklara canlı yemleme yaptım az ve sık günde 3 kez yemledim. Hergün taze su değişimleri ile aldığım balıkların iyice kondüsyon kazanmalarını sağladım. Kondüsyon kazandıklarını da dişiyi erkeklerin akvaryumuna bıraktıktan sonra erkeklerin deliler gibi peşine düşmesinden anladım. Bu arada dişinin karnı da belirgin bir şekilde şişmeye başlamıştı. ( Normalde japonların karnı zaten şiş oluyor ama yumurta toplamaya başlayınca dişinin karnı daha da şiş oluyor.)

Efendim balıkları artık son kez birleştirmeden önce bu cibinlik tabir edilen yada sineklik tabiri gözenekli tüllerden buldum posta sokakta.( tabi gözenekler yumurtaların alta geçmesine izin verecek boyutta olmalı) Sonra bu tüle tahta bir çerçeve yaptım. Tahta çerçeveye monte ettiğim tülü ( monte etmemin sebebi tülü akvaryuma daldırdığımda kafasına göre yer değiştirmesi. yukarı aşşağı kalkması idi) Efendim işte bu çerçeveyi akvaryumun dibinde 3-4 cm kalacak şekilde sabitledim. Daha sonra balıkları birleştirmek için saati saymaya başladım. Gece 24.00 gibi akvaryumda balıkları birleştirmeden önce akvaryumdan 3/2 oranında su çektim ve balıkları birleştirdim. Sonra daha önceden dinlenmiş ve akvaryumdaki suya nispeten soğuk olan suyu akvaryumun yarısını dolduracak şekilde doldurdum. (böyle yapmamın sebebi su yüksekliğinin çok fazla olmasını engellemek bu şekilde dişi balığın çok fazla yükselerek dolaşmadan erkeklerin onu sıkıştırabileceği ve yumurtalarını döker dökmez tülün altına hemen geçmesini sağlamak amacı ile su seviyesini düşürdüm. Soğuk su ise yağmur mevsimi taklidi oluyor diye biliyorum.)

Tabi balıklar birleştirilirken ortam karanlık. Hafif bir loş ışık var takip edebilmek amacı ile. Daha sonra balıklar bir o yana bir bu yana koşuşturmaya başladılar. Yaklaşık 2 saat kadar izledim ama henüz yumurta dökmemişlerdi. Sonra dinlenmeye çekildim.

Sabah olduğunda ise işte beklediğim yumurtalar tülün altında duruyor idi. Dahası ana babaları yumurtaları yemeye çalışıyorlar, ancak tül onlara engel oluyordu. Hemen dişi erkekleri o akvaryumdan ayırdım.

Tülü kaldırarak, yumurtalara baktım. Bazıları bembeyaz, bazılarında ise gözle görülür bir siyah nokta vardı. Beyaz olanlar boş yumurtalardı. Hemen metilen mavisini suya ekledim (ÜZerinde yazan miktara göre) ve akvaryumda balıkları takibe başladım. Yaklaşık 4-5 gün süren bir bekleyişten sonra yavrular çıkmaya başlamıştı. Çok sayamadım ama 1000 kadar yumurtadan 500 kadar yavru vardı. ( belkide daha fazla sayamadım ) Yavrular artemia yiyemeyecek kadar küçük oldukları için iyice seyreltilmiş katı yumurta sarısı suyu verdim.( infusariada olabilir) 4 gün sonra kadar artemia yemeye başladılar. Günde 4-6 kez az ama sık yemleme yaparak sürekli dışkı yaptılarını görerek hayrete düştüm. Yüzlerce minicik yavruların dışkılarını hergün pipetle akvaryumdan uzaklaştırarak dinlenmiş, akvaryum sıcaklığında taze su ekledim . 5/1 oranında. Ve balıklarda tabiki kayıplar oldu. Sakat doğanlar. Tek kuyruklular..

Birde yavruların güneş görmesi gerekliliğinden bahsediyorlar. Yavru akvaryumum zaten güneş görüyor olduğyndan bende sorun olmadı. 2 ay kadar sonra balıklarım 2-2,5-3er cm civarına geldiler ve bayağı sağlıklı idiler. Ancak hiçbir yavrum babaları gibi altınbaş rengarenk alımlı değillerdi. Sadece sarı renkli idiler. Herhalde bu akvaryumcularda cicili bicili rengarenk japonlar başka türlü bu hallere geliyorlar. Diye düşünüyorum..

Birde kullandığım filtre pipo filtre idi. Hem anaç hemde yavru akvaryumlarında. Yavru akvaryumundaki pipo filtrenin debisini de düşürmüştüm.

İşte bu şekilde. Aslında basit. Olay iyi kondüsyonda bitiyor. Birde haremlik selamlık olayında.

iyi günler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.