ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
turqer
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Kasım 2008 16:49
Son Ziyaret:
30 Temmuz 2022 23:35
Toplam Mesaj:
60 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Türker Sezgin
Doğum Tarihi:
07 Şubat 1990
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektronik Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Türker Sezgin

SON 10 MESAJI

evcilal.com hakkında.
Geç kalsamda EvcilAl ile tanıştım nihayetinde bir süre önce...En uygunun orada olduğunu bilirim. Bakmam bile başka bir yere..

Teşekkürler EvcilAl...
Tarçının Afrodizyak Etkisi
[QUOTE=onuruygun]
Köksal Bey; kısmen katılsam da tüp bebek örneği olayın biraz hatalı algılanmasına sebep olabilir diye yazmak istiyorum.

Tüp bebek yöntemi ebeveyn adaylarında işlevsel bozukluk olduğunda uygulanan bir yöntemdir. Mesela erkekte sperm hareketliliğinde bozukluk olması vb. durumlar. Bu yöntem ağırlıkla başka yolla çocuk sahibi olma şansı olmayanlarda kullanılır.

Tarçın veya başka bir afrodizyakta ise bu sorun söz konusu değildir. Bir balığın çiftleşmede yapısal bir bozukluğu varsa tarçın da kullansanız başka bir afrodizyak etkili malzeme de kullansanız sonuç kesinlikle değişmez.

Afrodizyaklar balıklarda isteksizlik olduğu zaman etkili olur. Mesela uzun vadeli stres sonucu hayvanın çiftleşme isteği azalmış olabilir. Bu durumda afrodizyak balığı çiftleşmeye teşvik ederek sonuç verebilir.

Bir de dişinin hazır olup olmama durumu var. Erkek zaten biyolojik olarak hep hazırdır ama dişinin bünyesinde döllenmeye hazır yumurtalar olması şarttır. Aksi halde ne yaparsanız yapın yavru alma şansı yine yoktur. (Sanırım Türker Bey'in(turqer) de anlatmaya çabaladığı şey buydu)

Yani tarçın işe yarayacaksa ancak isteksizlik duyan ve üremeye hazır balıkta işe yarar. Kısırlık, üreme bozukluğu, üremeye hazır olmama durumlarında iş görmez.
[/QUOTE]

Söylemek istediğim bu idi...Afrodizyak madde sadece çiftleşmeye teşvik eder. Dişi balıklarda doğaları gereği hiç bir zaman yumurtlama olmayacaksa böyle bir münasebete girmezler diye düşünüyorum...

[QUOTE=Köksal Gürkan]
[QUOTE=ılgazlıyasin]Orada yazana kurallara uygun şekilde tarçını uyguladım akvaryuma. [/QUOTE]
Benim sorum da tamamen bunun detaylarına yönelikti. Hangi balıklar var? Kaç adet? Boyları nedir? Akvaryum kaç litredir? Filtreleme, temizlik, vs detaylar nedir?
Bu bilgiler olmadan yararlı ya da yararsız ifadesi hiçbir şey ifade etmiyor.
[/QUOTE]

Asıl sorunun Köksal Bey'in dile getirdiği durum olmasıdır bence...Bilinçsiz kullanım...Bu yüzden kobaylık dedim. 

Forumda küçük bir örnek mesela...




Tarçının Afrodizyak Etkisi
Mesaj yazmayacağımı söylemiştim ama özür dileyerek 2 satır yazıp bir daha bu başlığa yorum yazmayacağım.

Amacım gereksiz bir tartışma ortamı yaratmak değil.

Afrodizyak tanımı ile yumurtlamanın farkını göstermeyi istedim. Siz bazı şeyleri biliyor olabilirsiniz herkes bilsin istedim. Burası bir forum olduğuna göre, mesajlarınıza seviyeli olmaya özen göstererek eleştri getirdim. Hiç bir soruma cevap vermeyerek sürekli konuyu saptırdınız, son mesajınızda olduğu gibi.

Unutmayın lütfen, akvaryumlarımız ne birer hastahane ne de birer labaratuvar. Balıklarmız ise asla kobay değil!

Bol tarçınlı günler...
Tarçının Afrodizyak Etkisi
[QUOTE=dr.aqua] [QUOTE=turqer]Yumurtlamaya hazır olmayan bir balıkta nasıl bir etkisini olmasını bekliyorsunuz... Balıklarınızı neden kobay olarak kullanıyorsunuz... Kaç kamyon ise hakkı dökelim göllere balıkların soyu tükenecek mi tükenmeyecek mi diye de düşünmeyelim. Ama ortamdaki dengeyi ne şekilde etkileyecek..

Hobinin bize öğrettiği; uygun hacim, uygun su şartları ile balıklarımıza doğal ortamlarına en yakın  su koşullarını sağlamak olduğunu neden unutuyoruz... Neden üretmek derdindeyiz... Üremiyorlarsa bir yerlerde sorun var demektir, o sorunu halledip balıklarımızın bizleri ödüllendirmesini beklemek yerine neden bu çılgınca arayışlar.

Bunu bir iç dökme olarak algılayın, hiç bir cümlemin sonunda soru işareti yoktur.

Saygılar.

[/QUOTE]

Bunu, hiç düşünmeden yapılmış bir yorum olarak algılıyorum. Doğadaki balıkların herşeyi zaten olması gerektiği gibidir. Kamyon kamyon tarçın dökmeye gerek yok, tarçın tamamiyle doğal maddedir. (ağaç kabuğundan yapılır) Senin çılgınca arayış olarak nitelendirdiğin bu gibi şeylerin çok daha fazlası doğada zaten gerçekleşiyor. Balığa verdiğin yem ne ise, ısıtmak için kullandığın ısıtıcı ne ise, aydınlatmak için kullandığın ışık ne ise, tarçın da böyle doğayı taklit etmek için kullanılan bir yardımcıdır. Konunun başlarında sıkça tekrarlanan bir söz vardı ''çalışıyorsa tamir etme''. Bu uygulama üremesinde problem olan ve üretilmesi zor olan türler için yaptığım bir çalışmadır. 
[/QUOTE]

Bu yorum ise maalesef okumadan yapılmış bir yorumdur...Benim kimseye taş atmadığımı kendi içimdekini yazmak istediğimi ve cümlelerimin soru cümlesi olmadığını açıklamıştım...

Ama...

Sizin koyu renk ile üzerinde durduğunuz olayın 44 sayfada ne kadar saptığının farkında mısınız? Bunu şahsınız için söylemiyorum, bir kaç sayfaya bakmak yeterli zaten. 

Elbette siz daha iyi bilirsiniz ben sadece yorum yapıyorum, doğal ya da doğal olmayan maddelerin kısa vadede ki faydaları gözümüze uzun vadede olabilecek olumsuzlukları göstermezse ne olacak?

Doğada bu varmış diyerek yapmak, iyi hoş oldu diyerek devam etmek midir doğru olan? Doğada olan her şey doğru mudur? O çok değerli göllerdeki bazı canlılar insanoğlu yüzünden risktedir bazıları ise doğanın kanunları gereği risktedir hatta nesli tükenmiştir. Doğa bu canlının soyunun tükenmesini istiyorsa biz neden üretmek istiyoruz?

Ayrıca bilmiyordum bu tarçın ağacının balık popülasyonu olan her gölde derede kırda bayırda olduğunu...Tarçın, ağaç kabuğundan yapılmaz; tarçın ağacının kabuğundan yapılır. Her ağaç işe yaramaz yani. Dolayısıyla her gölde tarçın yoktur.

Mevsimine göre, daha doğrusu balığın biyolojik zamanına göre yeri geliyor ayda bir yumurta alıyoruz yeri geliyor 2-2,5 ayda bir ( kendi tecrübemdir)...Tarçının afrodizyak etkisi bu süreleri kısaltamaz. Sadece çiftleşme isteğini arttırabilir.

Diyelim ki doğal olarak çiftleşme sürecine yakın bir çift balığımız var. Tarçının afrodizyak etkisi ile yumurtalar döllendi ve kuluçka sürecindeyiz. ( Ki burada afrodizyak etkisi dememek lazım o zaman, afrodizyak çiftleşme isteğinin artmasıdır. Yumurtlama ise tamamen başka bir hormonal olay takdir edersiniz ki ) Olması gerektiğinden daha erken bir çiftleşme oldu..Bu yumurtalarda veya ilerleyen süreçte yavrularda her hangi bir soruna neden olur mu olmaz mı? 

Tekrar söylüyorum karşı olduğum şey balıklarımızın kobay olarak kullanılması. Emin olun hiç bir göldeki ''''tarçın'''' derişimi akvaryuma bir anda boca edilen kadar olamaz...

Verdiğim rahatsızlıktan ötürü afedersiniz...

Saygılar.
Tarçının Afrodizyak Etkisi
Yumurtlamaya hazır olmayan bir balıkta nasıl bir etkisini olmasını bekliyorsunuz... Balıklarınızı neden kobay olarak kullanıyorsunuz... Kaç kamyon ise hakkı dökelim göllere balıkların soyu tükenecek mi tükenmeyecek mi diye de düşünmeyelim. Ama ortamdaki dengeyi ne şekilde etkileyecek..

Hobinin bize öğrettiği; uygun hacim, uygun su şartları ile balıklarımıza doğal ortamlarına en yakın  su koşullarını sağlamak olduğunu neden unutuyoruz... Neden üretmek derdindeyiz... Üremiyorlarsa bir yerlerde sorun var demektir, o sorunu halledip balıklarımızın bizleri ödüllendirmesini beklemek yerine neden bu çılgınca arayışlar.

Bunu bir iç dökme olarak algılayın, hiç bir cümlemin sonunda soru işareti yoktur.

Saygılar.

Lamprologus Ocellatus Gold Tankım .
Akvaryum çok güzel kurulmuş, tebrik ederim. Konu biraz eski ama hortlatmak istedim. Malum böyle güzellikler son zamanlarda fazla görünmüyor. Tebessüm

Şuanki durumu nedir acaba tankın?

Umarım en kısa zamanda ocellatus gold bulup bende böyle bir akvaryum kuracağım.

Saygılar.
Magunga Lions Cove
[QUOTE=beginner][QUOTE=hayvansever1234]Bence afra coube daha çok beslenmeye başlayacak.Beslensin çünkü bende ilerde beslemeyi düşünüyorum.Geçen akvaryumcuda gördüm 35 Tl.Sikkin.Alamadım o yüzden. [/QUOTE]
35 tlmi sakın haaTebessüm forumda daha ucuza satan arkadaşlarımız var.Mesala ben Bursada 1erkek 4dişi 4cm 50 tlye aldım :) eğer yavrularım olsaydı size verirdim saygılar.
[/QUOTE]

4 cm cobuede dişiler kesin belli miymiş acaba? Kimden aldığınızıda ÖM ile bildirebilir misiniz? Benimde ihtiyacım var da Tebessüm

Msobo magunga bence şuana kadar patlamalıydı afra cobue çılgınlığı gibi. Ama nedense o ilgiyi görmedi. Aslında uzun zamandır mevcut ülkemizde. Çok güzel bir tür.

Ben şahsen lions cove ve afra cobuelerimden vazgeçemem. Tebessüm Bu arada her lions cove yukarıdaki fotoğrafta olduğu gibi değil sanırım.

Buyrun bunlarda benim lions cove'larım;
http://www.akvaryum.com/Forum/cynotilapia_lions_cove_k385832.asp


Yeni tank tasarımı
Dekor konusunda söylenecek herşey söylenmiş. Ben balıkların güzelliğinden dem vurmak istiyorum. Tebessüm
Maşallah çok güzeller. Victoria cichlidlerini besliyor olmak ayrıca tebriği gerektirir.

Acaba nereden temin ettiniz bu balıkları? İstanbul'da bulabileceğim bir yer veya kişi biliyormusunuz?

Saygılar.
Cynotilapia lions cove
Herkese merhabalar...

Lions cove'larımı sizlere tanıtmak istedim...

Akvaryumum 220 lt. Lions cove ve afra cobue yavrularım bir arada duruyorlar. İnşallah bir kaç ay sonra böyle bir başlığı afra cobuelerim için de açabilirim.

Lions cove'larım 1 erkek 2 dişi. Diğer dişi kayıplardaydı, kim bilir hangi deliğe girdi. O yüzden onu fotoğraflayamadım. Boyları yaklaşık 8 cm'dir.

Buyrun fotoğraflar,

  

  
 
  

Fotoğraflar biraz eski, bunun için özür diliyorum. Şuan 4 tane yavru büyütüyorum. Umarım yavrulara ait fotoğraflarıda kısa bir süre içinde paylaşabilirim...

Saygılar.


Sarı Prenses Ve Mavi Prenses Çiftleşirmi

Labidochromis caeruleus * Sarı prenses

Pseudotropheus socolofi * Mavi Prenses


Teoride latince ilk isimleri farklı olan balıklar çiftleşmez.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.