ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ÖĞRÜNÇ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
21
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Kasım 2008 11:47
Son Ziyaret:
17 Aralık 2023 00:15
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa ÖĞRÜNÇ
Doğum Tarihi:
12 Mayıs 1968
Yaş:
55
İl:
Ankara
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

KARABÜK'LÜ Mustafa

SON 10 MESAJI

Dış Filitre Hortumlarda Aşırı Yosunlanma
Cengizhan06 kesinlikle katılıyorum yöntem mantıklı ve benimde kullandığım yöntem . sadece ilave olarak pompası arızalı olan motorlar için bir ilave tavsiyede bulunabilirim:Emiş borusu ile basıl borusu akvaryum üzerinde tutularak emiş hattı bir su kabı sayesinde su ile doldurulup motor su ile dolup basış borusundan su gelmeye başladığında fiş takılıp emiş borusu akvaryum içine daldırıldılıp emiş hortumu ile emiş borusu su içinde montaj yapıldığında kısa bir hava atan motor sağlıklı çalışmaya devam ediyor.Ben pompası bozuk (sıkışmış olan JBL 401 dış motorumda )bu yöntemi kullanıyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Bu yöntem için akvaryumun yeri müsait, olması gerekiyor.
Dış Filitre Hortumlarda Aşırı Yosunlanma
Yorumlardan anladığım kadarı ile genel bir rahatsızlığa parmak basmışım. Umarım ortak akılla beyin fırtınası yaparak bu sorunun çözümünü buluruz.Kendi yaptığımı düşündüğüm yanlış olan yemlemeyi azaltarak takibe devam edeceğim.İlerleyen süreçlerde tespitlerimiz olursa paylaşmak umuduyla.Takibe devam edeceğim.Tüm yorumlar için teşekkür ederim.🤗🤗🤗🤗

Dış motorun havasını kolay alma yöntemleri var.Benim kullandığım bir dış motorumun hava alma pompası arızalı olduğu için mecburen değişik taktikler geliştirmek zorunda kaldım.[EDIT]ÖĞRÜNÇ,2020-12-04 01:06:12[/EDIT]
Dış Filitre Hortumlarda Aşırı Yosunlanma
H.Ali ATALAY teşekkür ederim .Yem konusu benim sorunum olabilir.Harbi ile temizleme yapıyorsun halihazırda,birde yemlemeyi azaltayım bakalım yosunlaşmayın azaltabilecekmiyiz.Tekrar teşekkür sağlıklı hobiler dilerim.
Dış Filitre Hortumlarda Aşırı Yosunlanma
Yorum ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Temizleme fırçam var temizliyorum.Oluşumunu engellemek için ne yapmak gerektiğini çözemedim.
Dış Filitre Hortumlarda Aşırı Yosunlanma
Dış filitre ve üst samp Sistemi borularında aşırı yosunlanma oluyor.Sebebi ne olabilir?Ustalardan yorum alabilirmiyim. Dış filitre :jbl 401 Her iki Arda bir bazen ayda bir temizlemezsem performansını aşırı düşürüp tam temizlik yapamayacak seviyeye indirecek şekilde hortumların içi kahverengi yosun oluşuyor ve tıkıyor. Başına gelen veya çözüm için önerisi olanlardan yorum bekliyorum.Sağlıklı ve keyifli hobiler herkese.[EDIT]ÖĞRÜNÇ,2021-12-13 17:14:30[/EDIT]
Diy Vatos Kupu Hk.
Elinize emeğinize sağlık görüntü güzel olmuş.ama içerde keskin köşeli çıkıntılar varsa erkek varol yumurta dökülürken çok agrasif ve hıçın olur yaralanmalarına ve ölümlere sebep olabilir.iç yüzeyini tekrar gözden geçirmenizi önerebilirim.Kolaygelsin.
Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Türüne Başlangıç
Renklerinin oturması ortama ve bakteriye alışma süreciyle alakalı olduğunu düşünüyorum.Kolay gelsin sıkıntılı bir iş,balıklar varken kum değişimi. Kumla birlikte suyunuda tamamen değiştirmeyeceksiniz sanırım.Tavsiyedir.Bakteri dengesini nasıl yapacağınızı iyi planlayıp öyle başlayın işe bence.Riskli bir çalışma !
Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Türüne Başlangıç
Maşallah melekler ve tüm canlılar keyifli görünüyorlar.Sağlıkla büyütüp zevkle izlemenizi diliyorum.🤗👋
L144 Cinsiyeti Hakkında
Alttaki resimde net belli erkek.Balık genç bir bakına benziyor ve bıyıklar çıkmaya başlamış.Sağlıklı hobiler dilerim.
Akvaryumdaki Garip Canlılar
Akvaryumunuzdaki canlıların listesi.Değişik açılardan çekilmiş resim koyabilirmisiniz.Birde sabitlerim hareketi canlılarmı ? Bilgi yazabilirseniz fikir yürütülmesi daha kolay olacaktır.Telaş etmeyin çözülür. İyi akşamlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.