ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yukselay
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Nisan 2011 18:02
Son Ziyaret:
04 Mart 2023 22:07
Toplam Mesaj:
145 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aykut Yüksel
Doğum Tarihi:
29 Aralık 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Aykut Yüksel

SON 10 MESAJI

Bolivian Ram cinsiyet
Bolivian Ram cinsiyeti hakkında yardımcı olabilecek var mı?







4x24 balastla tek yada çift flo çalışır mı?
[QUOTE=copernnic]Keşke teknik özellikten anlasam

Sadece philips 4x24 watt elektronik balast yazıyor üzerinde. Görseli için interneti araştırıyorum. Bulursam hemen eklerim.

Electronic Balast HF-S 3/424 TL5 II ibaresi var. Bir de 3 flo ve 4 flo için şemalar var.
[/QUOTE]

http://www.lighting.philips.com/main/prof/oem/fluorescent-systems/fixed-gear/hf-selectalume-ii-for-tl5-lamps/913713034666_EU/product
Sanırım balastınız bu. Bu balast ile üzerindeki şemalara göre bağlantıları yaparak minimum 3 floresan çalıştırabilirsiniz.
T5 Ve Balast ...
T5 ve T8 balastları farklıdır. 40w'lık balast T8 balastıdır. Bu balast 39w'lık T5 floresanınızı çalıştırır fakat ömrü azalır. Kullanmadan önce biraz daha araştırma yaparsanız daha iyi olur.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=hcrespo][/QUOTE]

Merhaba,

İmkanınız varsa linkte belirttiğiniz driver'ı gidip yerinden daha ucuza alabilirsiniz.
http://www.marketdijital.com/DJT-F2436-15-20X3-700mA-45-80V-24-36X1-310mA-DC79-130V-Powerled-Surucu,PR-1786.html
Bu linkteki 36w'lık 26 TL olan driver'ı Karaköy'deki mağazalarına gidip 10 TL'ye almıştım. Soğutucu almadıysanız soğutucu da bulabilirsiniz.
[/QUOTE]

Yüksel Bey ilginiz için teşekkür ederim ama sizin söylediğiniz model normal driver, ben dimlenebilir bakıyorum. Bu arada herşeyi gidip karaköyden alacağım işlerim o kadar yoğunki gidemiyorum bir türlü oraya. 

Bu arada sanırım 2 tane 18 lik yapacağım gibi en azından fazla ışık olursa dimli driverla gücü azaltabilirim. Yalnız pcb nin boyları 45cm civarı, akvaryum 85 cm yanlardan 20 şer cm boluk kalması sorun olurmu sonuçta ben bitkileri yanlara ve arkalara dikmeyi düşünüyorum. Veya 4 tane 9 luk alıp 2 bir soğutucuya 2 bir soğutucuya yapsam nasıl olur ? pcb lerın boyları hep sıkıntı...
[/QUOTE]

Normal driver dükkanda daha ucuz olduğu için, dimlenebilir olan da daha ucuzdur diye söylemiştim. 30w düşünüyorsanız 18+12 lik pcb'leri kullanabilirsiniz. 36w yapacaksanız aşağıdaki linkte 46cm olan 9lu pcb'ler var. 4 adet alıp çapraz bir şekilde monte ederek tüm alanların ışık almasını sağlayabilirsiniz belki. Fakat bu siteden hiç alışveriş yapmadım. PCB'lerin uygun olup olmadığını arayıp sorabilirsiniz.
http://www.ledpa.com/LDP-17MM-XL-PCB,PR-155.html
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=hcrespo]Mustafa Bey kolay gelsin, Benim 85x40x50 bir tankım var (her ne kadar ölçü böyle olsada içinde 130 litre su var) buna power led yapmayı düşünüyorum. Akvaryumda daha bitki yok ilk bitkili maceram olacak şimdilik low tech olacak ama ilerde taban bitkiside düşünebilirim. 

Aklımda şöyle birşey var 30 tane 1w lık led olacak, bunu soğutucu üzerine 18+12 pcb uzunlamasına düşünüyorum tabi uzunlukları araştırdım anca birebir uyuyor. 

Driver olarak dimli bir tane model var http://www.marketdijital.com/7-30x-1-Watt-Powerled-Surucu-30-110Volt,PR-1448.html bu linktekini düşünüyorum olurda fazla oluşursa gücü kısabileyim diye. 

Ledler ise 15 soğuk beyaz, 6 derin kırmızı, 2 tane 620 kırmızı, 1 tane far red, 3 tane royal mavi, 1 yeşil, 1 de gün ışığı düşünüyorum.

Sizce bu düşüncem nasıldır. Değiştirmem gereken birşey var mı ? Biliyorum günışığını çıkarın diyeceksiniz ama bi tane tam ortaya koysam çok sorun olurmu acaba. Zaten olası bir sorunda dim'den dolayı gücü azaltabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Uzun zamandır aklımda ama işten güçten malzeme almaya fırsatım olmuyor işte.
[/QUOTE]

Merhaba,

İmkanınız varsa linkte belirttiğiniz driver'ı gidip yerinden daha ucuza alabilirsiniz.
http://www.marketdijital.com/DJT-F2436-15-20X3-700mA-45-80V-24-36X1-310mA-DC79-130V-Powerled-Surucu,PR-1786.html
Bu linkteki 36w'lık 26 TL olan driver'ı Karaköy'deki mağazalarına gidip 10 TL'ye almıştım. Soğutucu almadıysanız soğutucu da bulabilirsiniz.
yukselay2014-11-20 10:00:07
Akvaryum Fiyat
Bu ölçülerdeki ithal akvaryumların sıfır fiyatları 500-1000TL arasında değişiyor. Sıfırlarının bu kadar edip etmeyeceği tartışılır tabiki ama 2. el fiyatını da sıfır fiyatını göz önüne alarak değerlendirmek gerekir.
hızlıal.com hagen kum
[QUOTE=fatihsahin][QUOTE=yukselay][QUOTE=fatihsahin]Akvarkumda, gitti gidiyorda v.s. Aquadeco (hagen) olarak bilinen siyah kum bulunmaz. Üzülürsünüz. Ya teleskop akvaryumdan ya da akvaryem den almanızı tavsiye ederim. 

Diğerleri kesinlikle ve kesinlikle siyah mermer kırığıdır. O kumla alakası bile yoktur. 
[/QUOTE]

Yukarıda fiyatı uygun olduğu için tavsiye ettiğim adres Atakanpetshop'un gittigidiyor'daki adresi. Kesinlikle orjinal olmadığına nasıl karar verdiniz acaba? Daha önce görerek aldığım orjinal kumun aynısı ve aynı kapalı poşedinde geldi.  
[/QUOTE]

Hagen (Aquadeco) Kum'a demir içerikli kum yazan bir satıcı ya sattığı ürünü bilmiyordur yada sattığı ürün farklıdır. O kumda demir içeriği diye bir durum söz konusu değildir. Kuvarts kumdur. İlan da zaten kendi içerisinde çelişkili; 

1- Salınım yapmayan bir kum, nasıl olur da içeriği ile bitkileri besler? Kaldı ki, Orijinal kumda bitki besleme gibi bir durum söz konusu değildir. 
2- Orijinal kum kilo ile değil 25 kg paketler halinde satılır. 
3- http://www.aquadeco.com/en/aquarien/g-030-glanzkies-schwarz/ Üreticisi bile demir içeriğinden bahsetmezken, nasıl olur da Türkiye'de demir içeriği eklenir? 
4- http://www.anadolupet.com.tr/Marka-ve-Urunler/Urun/aquadeco-dekorasyon-malzemeleri Aynı şekilde ithalatçısı da böyle bir özelliğinden bahsetmemiş. 

Sattığı ürün orijinal olabilir ama ilanı benim sattığım ürün orijinaldir demiyor maalesef. Akvaryum hobisinde maalesef sahtekarlardan bıkmış bulunuyoruz. Birçok dürüst satıcı da maalesef bilmeyerek sahtekarların ortaya attığı yalanları doğru kabul ederek yalan yanlış ürün bilgileri girerek satış yapmaktalar. Ben bile ürünü satmadığım halde bu kadar bilgiye 5 dakika ulaşabiliyor isem, satıcı arkadaşların bunlara ulaşmayıp herkes nasıl satıyor ise o şekilde ilan vermesi maalesef kendilerini bu şekilde aynı kefeye koymamıza sebep oluyor. 

Satıcı Atakan Petshop pekala Anadolu Pet ithalatı, Akvaristlerce Hagen Kum diye bilinen Aquadeco kumdur, açılmış ambalajda kilo ile satıyoruz. 25 kilo aldığınızda kapalı ambalaj gönderebiliriz ibaresi kullanmış olsa başka bir şeye gerek dahi olmayacak. Kimse de onu diğer satıcılar ile karıştırmayacak. 

Savunucusu olduğunuza göre irtibatınız mevcut sanırım. Lütfen kendisini uyarınız, bu şekilde maalesef mermer kırığı satanlarla aynı kefede görünmekte. 

Saygılar, 
[/QUOTE]

Kendileri ile bugüne kadar ne karşılaştım ne de telefonda konuşmuşluğum var. Kimseyi de savunmuyorum. Sadece orjinal ürünü daha ucuza almak isteyen bir kişiye destek olmak için tavsiyede bulundum. En azından almadığım bir ürün hakkında yorum yazmadım. Orjinal ürünü daha pahalıya almak isteyen varsa başka tavsiyeleri dinleyebilir. Yapmış olduğunuz bu hoş olmayan ithamı kesinlikle kabul etmiyorum. Bu şekilde ithamlarla karşılaşacaksak daha önce yapmış olduğumuz alışverilerişlerdeki tecrübelerimizi bu forumda paylaşmayalım en iyisi.
İyi günler..
hızlıal.com hagen kum
[QUOTE=fatihsahin]Akvarkumda, gitti gidiyorda v.s. Aquadeco (hagen) olarak bilinen siyah kum bulunmaz. Üzülürsünüz. Ya teleskop akvaryumdan ya da akvaryem den almanızı tavsiye ederim. 

Diğerleri kesinlikle ve kesinlikle siyah mermer kırığıdır. O kumla alakası bile yoktur. 
[/QUOTE]

Yukarıda fiyatı uygun olduğu için tavsiye ettiğim adres Atakanpetshop'un gittigidiyor'daki adresi. Kesinlikle orjinal olmadığına nasıl karar verdiniz acaba? Daha önce görerek aldığım orjinal kumun aynısı ve aynı kapalı poşedinde geldi.  
dolphin c1000 dış filtre nasıl arkadaşlar
Gayet sessiz çalışıyor. 250lt akvaryumumda kullanıyorum. Oldukça memnunum.
72w power led aydınlatma(video eklendi 2.syf)
[QUOTE=MehmetKalyoncu]Taban bitkileri muhtemelen gelişmeyecektir,üzerinde 60,80 derecelik bir lens olmadıkça pek mümkün değil, bununla birlikte power LED'lerin spektrometresi fotosentez için uygun mu. Aksi takrirde yosunla ilgili problemleriniz çıkar. Driver için ise iyi bir marka almanızı tavsiye ederim. Led ne kadar iyi olursa olsun eğer driver iyi değilse istenilen sonuçları alamayacağınız gibi LED'lerin ömrünü de yersiniz. Son olarak soğutucuları yapıştırmanızı
tavsiye etmiyorum ve ledlerinizi akvaryum buharından koruyacak bir düzenekte elzem görünüyor.[/QUOTE]

Önerileriniz için teşekkürler. Şimdilik sp japanla devam edeceğim. Gayet iyi yayılıyorlar. İlerde lens takabilirsem diğer zemin bitkilerini tekrar deneyeceğim. Fotosentezde bir sıkıntı yok, tüm bitkilerim baya güzel fotosentez yapıyor. Akvaryumda buhar camları mevcut ledlerde buhar olmuyor. Zaten üst kapağın arkası açık ve 2 adet 8 cmlik fan ışık yandığı sürece çalışıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.