Flower Horn Çeşitleri


Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2013 11:42
Aynı fikirdeyim. Yalnız kafa yapısına baktığımda bana biraz ilginç geldi. Böyle yanık kalmış bir balığın kafası genelde pek bu şekilde olmaz. Yanık kalmanın etkisi ile kafa yapısı da olması gerekenden uzak bir şekilde, düz olacaktır muhtemelen. Burada gördüğüm kadarı ile iki ihtimal var. Ya balık potansiyeli olan bir balıkmış ama iyi bakılamadığından ilk durumunda yani hafif kafası belirginleşmeye başladığındaki gibi kalmış ya da yanık kalması dolayısıyla olan gelişimi de kafada sergilemiş, o yöne doğru gitmiş.  Vücut göz oranı oldukça belirgin olarak yanık kaldığını gösteriyor. İyi bir bakımla neler olabilir görebiliriz umarım. Saygılar. 

Natu2013-06-17 09:42:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atakan36Çevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 90
atakan36Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2013 09:23
Arkadaşlar FH yeminiz var mı? grand sumo vb. varsa bana lazım. 7 ay önce buradan aldığım yem bitti :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 09:40
Bu da benim oğlan HULK (Yeşil Dev ) 

Kronolojik Gelişimi.

 (06 Şubat 2013)

 (16 Mart 2013) 

(28 Mayıs 2013)



(15 Haziran 2013)


Devam edecek inşallah. Saygılar.





Natu2013-06-17 18:51:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melihcarusÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2010
İl: Çorum
Mesaj: 395
melihcarusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 22:45
Çok etkileyici renkler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

trakonya *Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 146
trakonya *Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 23:13
bu  fh alalı 1 ay oldu aldığımda kafa yapısı böyle değildi sonradan çıktı  ama her geçen gün daha da hoşuma gidiyor gelişimide hızlı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReinhardÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12210,2[/B]
Kayıt: 23/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 546
ReinhardÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 13:21

Merhaba arkadaşlar canlı doğuran tanganyika falan derken en son evimdeki 150 lt akvaryumu flowerhorn için ayırdım. Bir arkadaşımdan hırpalanmış 9 cm civarında flowerhorn aldım 2 tane balıkla beraber bakıyordu dayak yemişti bende dayanamadım bitkili olan 150 litreyi fh ye ayırarak aldım balığı beslemeye başladım. Kısa hikayesi bu işte balık biraz toparlasın bir kaç güne tanıtımını yaparım. Sormak istediğim yem meselesi açıkçası kafası balon gibi şişsin diye bir derdim yok sonuçta yarışmaya sokmayacağım amacım sadece en güzel şekilde beslemek renkleri ve vucüt formu düzgün olması.  

Elimde frontosa calolo var onlara verdiğim danichi xl pro,ultima krill-color fx-tetrabits-nls thera+a yemlerim var bu yemler flowerhorn için idealmidir ? Ayrıca sürekli frontosalarıma karides veririm sarımsak suyu emdirerek. Aynı şekilde flowerhorna haftalık kaç kere vermem gerekir karidesi. Bu yemlere ek olarak piyasada bulunan bunuda almalısın dediğiniz yem varmıdır.

Sorularım çok oldu ama en iyi şekilde yetiştirmek istediğim için mazur görün teşekkür ederim.

Reinhard2013-06-20 13:22:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 15:32
Öncelikle yeni balığınız/balıklarınızı sağlıkla büyütürsünüz inşallah. Flower Horn yemleme konusu herkese göre değişebilen bir rejim olmakla birlikte genelde belli başlı kuralları vardır. Protein ve bitkisel ağırlıklı yemler yanında daha iyi bir kafa yapısı yanında yüksek bir vücut yapısı elde etmek için kimi katkı yemleri kullanmak gerekir. Ben bunu bu başlıkta daha önce (416.sayfada) özetlemiştim kendi adıma. Belki size bir faydası olacaktır. Şöyle:


[QUOTE=Natu] 
Kaynak: http://www.akvaryum.com/Forum/flower_horn_cesitleri_k240096_sn416.asp

[QUOTE=Natu] Teşekkür ederim Zafer Bey. Aslında dediğiniz çok doğru. Böyle resim paylaşmakla kimseye bir faydamız olmaz. Hepimiz kendi yaptıklarımızı ve yapmadıklarımızı güzelce burada özetlersek başlığı inceleyen, FH beslemek isteyen ve yapacağı seçimler (su değişimleri, yemler vb) konusunda kafasında soru işaretleri olan arkadaşlara faydamız olabilir. Ben kendi yaptıklarımı özetleyeyim.

Öncelikle baştan beri balığıma hiç et vermedim. Bu zamana dek hep kuru yem türevleri ile beslendi diyebilirim. Kullandığım yemlerin listesi ise şu şekilde:


Tetra Discus Bits yemini ilk aldığım zamanlar ana yem olarak kullandım. Yanında da bitkisel içerikli yem olarak hep  Tetra Pro Vegetable Cips Yem kullandım ilk zamanlar. Bunları sabah akşam ve öğlen olmak üzere elimden geldiğince en az 2 öğün (iş güçten dolayı daha fazla vermek biraz zor) haftasonu ise 3-4 öğün olarak vermiştim. Ve bu yemlerin de yanına protein içeriği fazla, büyümesine katkıda bulunsun diye hep  TROPIKAL MEAL WORMS ve TROPİKAL FD RIVER SHRIMPyemlerinden ekledim. Yani önce normal yemlemeyi yaptım. Karnı biraz şişince kestim ve her öğünde  de biraz un kurdu biraz da gammarustan verdim. Zaman zaman da JBL Novo Flower Mini ile takviyelerde bulundum. Belirli olarak şu gün şunu verdim değil de her gün biraz biraz hepsinden vererek devam ettim. Bu anlattığım beslenme düzenini aldığımda 6-7 cm iken 10-12 cm olana dek devam ettirdim diyebilirim.

Daha sonraki zamanlarda Tetra Discus Bits artık boyut olarak yetersiz gelip de verdiğim yemlerin hepsini yemediğinden ve akvaryum dibine çökerek, yüksek protein içeriğinden dolayı nematodes gibi parazitlerin oluşmasına neden olduğundan daha büyük boyutta olan JBL Novo Flower Maxi ve JBL Novo Stick M'i ana yem olarak vermeye devam edip yanına yine Tetra Pro Vegetable Cips Yem, TROPIKAL MEAL WORMS, TROPİKAL FD RIVER SHRIMP vererek devam ettim. 

Renklenme açısından da biraz daha canlı renklere kavuşması için azar azar da Tetra Red Parrot vermeye başladım. Her gün öğünlere 10-15 tane (ya sabah ya akşam bir sefer) ekledim ve günde bir kez verdim bir süre. İlk başta red parrotu yemedi ama 3-4 gün aç bırakınca zorla zorla yemeye başladı ve birkaç gün sadece red parrot verince artık diğer yemlerin yanına verdiğimde de yemeye başladı. Zaten Tetra Pro Vegetable Cips Yem ile alması gereken hafif yeşilimsi incilerinin rengi geliyor. Benim balık kırmızı yeşil diyebilirim bu yüzden  Yemediği yemlerde alıştırmak için başka çare yok malesef. Bu arada tabi zaman zaman taa ilk baştan beri elimde olan ve hiç yediremediğim DAİNİCHİ COLOR FX 1MM ve Dainichi Cichlid Ultima Krill gibi yemleri de yedirmeye çalıştım ama nafile. Ne yaptıysam yemedi. Zaten balık artık büyüdüğü için boyutları da ufak geliyor ve görmeden yanlarından geçiyordu. Balık büyüdükçe büyük çaptaki yemlere geçmek farz oluyor malesef, yemiyor.

Balık 14-15 cm civarına geldiğinde ise Chingmix Headbooster ve Chingmix SP100 Maxima renk yemlerini de ekleyerek kafa ve renkte belirgin değişim yapmayı hedefledim. Bu yemleri e-bay'den temin ettim ve tahmini olarak Aralık ayı başından bu yana (şehirdışına sıklıkla çıktığım için) aralıklı olarak Chingmixlerden de vermeye başladım. Hatta ilk zamanlar sabah headbooster akşam da Maxima veriyordum. Şimdi kafa biraz geliştikten sonra artık diğer yemleri de eskisi gibi verip yanlarına Chingmixleri ekleyerek vermeye devam ediyorum. Son yemleme şeklim hepsinden aynı öğünde karışık olacak şekilde sanki karışım yapar gibi diyebilirim. Suyun üstünde Stick yemlerden de oluyor, Chingmix de, Kurutulmuş karides de, unkurdu da. Yalnız bunları hep aynı anda değil yedikçe azar azar veriyorum, suda fazla kalmadan yiyor. Chingmixler hakkında bir gözlemim de, balık bu yemleri yedikten sonra mı desem büyüdüğü için mi bilemiyorum ama karakteri değişti. Çok agresif oldu ve su yüzünde dolaşan yemleri bile bir avcı edasıyla su yüzüne vurarak, suları akvaryum dışına fışkırtarak yemeye başladı. Hormonal bir değişim olmuş olabilir yem veya büyüme sonrası bilemiyorum 

Su değişimlerine gelince; ilk zamanlar balık küçükken büyümesini hızlandırmak için 4-5 günde bir suyun durumundan bağımsız (kirli olsa da olmasa da) mutlaka değişim yapıyordum. Suya da katkı olarak (akvaryumum 180 lt civarı) 1-1,5 kaşık iyotsuz tuzu (salamura tuzu) ekliyorum. Maaşallah bana geldiği andan itibaren (ilk geldiği gün hariç) hiç beyaz benek olmadı daha. Hareketlerinde de herhangi bir rahatsızlık bulgusu yok, gayet memnun. Su değişim oranı ise, her değişimde %30-35 gibi diyebilirim. Fakat son zamanlarda su değişimlerini 7-10 güne kadar uzattım. Çalıştığımdan dolayı zamanım olmuyor pek, bazen de ilgilenemiyorum. Zaten Edirne'den İstanbul'a son zamanlarda çok yolculuk ettiğimden dolayı bayağı bir süre de düzensiz olarak otomatik yemleme makinası ile beslendi diyebilirim. Aslında kötü etkileneceğini düşünüyordum ama biraz sosyal açıdan yabancılaştı sadece. Sonra tekrar ilgilenmeye başlayınca düzeldi garibim :) Büyümesine pek etkili olmadı otomatik yemleme makinası ile beslenmesi. Kullandığım su ise birkaç gün dinlendirilmiş şebeke suyu, herhangi bir katkı yok. Yani sonuç olarak haftada veya 10 günde bir su değiştiriyorum. Zaten bence kışın çok sık su değişimi yapılmamalı. Ben yapmıyorum en azından. Hasta olmasının da önüne geçiyor sanırım suyla pek oynamamak. 

Şu ana kadar aklıma gelenler bunlar. Bunlar dışında ekstra bir şey yapmıyorum. Onunla oynuyor, vakit geçiriyorum. Elimi akvaryumun camına dahi koymama tahammül edemeyen bir sinir küpü kendisi. Kafası da kabarmaya başladı git gide. Sonunda nasıl bir şey olacak ben de merak ediyorum. Böyleyken böyle. Elimden geldiğinde kendi yaptıklarımı anlatmaya çalıştım. Hepimiz rutin olarak yaptıklarımızı en azından zaman zaman yazarsak belki birbirimize ve bu işe girişeceklere katkımız olur. Çünkü ben burada yazdıklarımı hep bu başlığı ve sizlerin yaptıklarını okuyarak öğrendim. İşe de yaradı sanırım öğrendiklerim. Umarım benim yazdıklarımın da birilerine faydası olur ve bu hobiye birilerinin kazandırılmasında bir faydası olur. 

Saygılar. 
[/QUOTE]

Bu da bu şekilde beslenen balığımın gelişim evresi: (21 Ocak'ta el değiştirdi)
(Nostalji Yapalım) 

15 eylül 2012

15 ekim 2012

1 kasım 2012


10 Ocak 2013

21 Ocak 2013


21 Mayıs 2013


Natu2013-06-20 15:39:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hüseyin AtılanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 322
Hüseyin AtılanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2013 09:14
Herkese hayırlı günler ;

Önder (Bingül) abim bana çok sevdiği tosununu hediye etti sağolsun. Maşaallah aşırı büyük. Ona tekrardan teşekkür ediyorum. Resimler kalitesiz kusura bakmayın.












Üstteki resim ne derece iri olduğunu anlatıyor. Önder abiye teşekkür ederim. Daha yeni alıştı yem isteyip duruyor. Devamlı akvaryumun camına yapışıp göz göze geliyoruz. Gözden iletişim kurmak için ayrıca tanıması için. Artık nereden bakarsam o tarafa gelmeye bakmaya başladı. Ufaktan kafasını okşamaya başladım. Umarım dahada alışır. Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BingulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 748
BingulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2013 11:21
Hüseyin güle güle besle. Benden daha iyi bakacağına eminim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ifidieÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 7
ifidieÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2013 23:22

Merhaba flowerhorn nls chiclid formula yemiyor. 3 gün yemleme yapmadım. agzina alip bekletmeden tukuruyor. tavuk

parçasınin içine koyuyorum, tavuk parçasını yiyip nls i tekrar tukuruyor.  ne önerirsiniz? 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hamdi ÇEVİKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/01/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 293
Hamdi ÇEVİKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2013 13:08
[QUOTE=Bingül]Hüseyin güle güle besle. Benden daha iyi bakacağına eminim.[/QUOTE]

Önder babayı mı verdin sen?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BingulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 748
BingulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2013 13:21
[QUOTE=ayra_] [QUOTE=Bingül]Hüseyin güle güle besle. Benden daha iyi bakacağına eminim.[/QUOTE]

Önder babayı mı verdin sen?
[/QUOTE]
Evet onu verdim. Artık pek bakamıyorum biliyorsun, üzülmedim değil ama Hüseyin daha iyi bakacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atakan36Çevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 90
atakan36Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2013 15:40
İfidie arkadaşım, her balığın farklı bir yapısı var. Benim balıkta ilk başlarda nls yemleri yemez, hep alır atar, su kirliliğine sebep olurdu. Ama şimdi thera+'ı bile afiyetle yiyor. Odanın içi sarımsak kokuyor ama önce sağlık ;). Sana tavsiyem nls yedireceğim diye uğraşma. FH ye özel ne yemi seviyorsa onu ver. Benim balık gibi 1 yıl sonra yemeye başlar. :)
 
Cenk Bildir2013-06-26 15:52:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rahatsızÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 356
rahatsızÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2013 18:45
[QUOTE=Hüseyin Atılan]Herkese hayırlı günler ;

Önder (Bingül) abim bana çok sevdiği tosununu hediye etti sağolsun. Maşaallah aşırı büyük. Ona tekrardan teşekkür ediyorum. Resimler kalitesiz kusura bakmayın.








Üstteki resim ne derece iri olduğunu anlatıyor. Önder abiye teşekkür ederim. Daha yeni alıştı yem isteyip duruyor. Devamlı akvaryumun camına yapışıp göz göze geliyoruz. Gözden iletişim kurmak için ayrıca tanıması için. Artık nereden bakarsam o tarafa gelmeye bakmaya başladı. Ufaktan kafasını okşamaya başladım. Umarım dahada alışır. Saygılar..
[/QUOTE]
Hüseyin kardeşim hayırlı olsun turnayı gözünden vurmuşsun.Önder abiyide ayrıca tebrik etmek gerekiyor her babayiğidin harcı değil böyle bir tosunu hediye etmek .Foruma uzun süredir girmiyordum askerlik vs. çok güzel balıkları olan arkadaşlar, abiler var herkesi tebrik ediyorum reddragonlara bayıldım.


[QUOTE=Natu]
 

 
[/QUOTE]
Koray bey balığınız çok güzel tam benim istediğim form.Allah nazardan saklasın İlk fırsatta flowerhorn macerasına sağlam bir dalış yapmayı düşünüyorum.Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir