ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
[QUOTE=odysseus11]Dostum almıştım zaten var filtre de bunu nasıl açıcam tamam içindeki malzemeleri yıkarız yada yenilerzide bunu açınca her yer su olmayacak mı neresinden açılır bu alet yapmam gereken başka bişey var mı mesela içindeki suyu boşaltmalı mıyım ne yapmalıyım[/QUOTE]
Arkadasım bak sırayla anlatayım.Önce fişini çek. sonra kafa kısmındaki muslukları cevirerek kapat. Üstte 2 tane kilit mekanizması var, birini yukarı kaldır, altta gördüğün küçük kilidi ise cevirerek aç. sonra musluk kısımlarından yavasca oynatarak musluk kısmını cıkart., damlamaması için ana gövdeden ayırdıgın parcayı bi miktarpecete ile tıka. Sonra ana kova kısmını kucakla, doğru banyoya yüksek bi yere götür. yandaki mandalları ac ve içinden sepetleri çıkar, kova içindeki suyu tuvalete dök.Elyafı degiştir, içinde substrat yada süngerleri akvaryumdan aldıgın suyla yıka. kovayı temizle. Gereekiyosa hortumlarıda sök ve bir telin ucuna sardıgın bez parcasıyla içindeki yosunu temizle. Sonrada uygun sıralamayla tekrar sepetleri yerleştir.
Kendim temizliyomuş gibi yoruldum yazarken . Kullanma kılavuzunu okumayı denesen.BU KADAR ZOR DEGİL . Kafanda büyütme.
[QUOTE=heroglu] [QUOTE=Memento-Mori] Diyanete sormaya ne gerek vardıki. Zaten içinde biraz hayvanlara sevgisi olan insan hasta da olsalar her canlının yasam hakkı oldugunu bilir ve onları canlı yem olarak kullanmayı düşünmez. Bu kadar net. Cevapları kendi içinizde arayın , kaf dagına gitmeye gerek yok.
[/QUOTE]
Ben müslüman olduğum için diyanete sorma gereği duydum siz gerek duymayabilirsiniz. Diyanet Kaf Dağı' nda değil www.diyanet.gov.tr işte bu kadar yakın ;) Ben normaldede canlı yemi kullanamam herhalde ama dinen bir sakıncası yoksa doğal dengeye zarar vermiyorsa kullananada birşey demezdim malum bir beslenme döngüsü var.
Dikkat edersen cevabım canlı yemlerle ilgili degil tamamen hasta balıkların diğer balıklara yem edilebilirmi kısmı ile ilgiliydi. Diyelimki konuya vakıf olmayan bir din adamı evet hasta balıkları diğer balıklara yem edebilirsiniz, yada farklı bir soru da hasta bir kediyi yada köpegi yem olsun diye bir pitbull un önüne atabilirsiniz dese demekki inanıp atacaksın. Niye sırf konuya vakıf olmayan biri bunu dedi diyemi. Diyorumki senin kadar bende Müslümanım . Ama önce vicdan.
Diyanete sormaya ne gerek vardıki. Zaten içinde biraz hayvanlara sevgisi olan insan hasta da olsalar her canlının yasam hakkı oldugunu bilir ve onları canlı yem olarak kullanmayı düşünmez. Bu kadar net. Cevapları kendi içinizde arayın , kaf dagına gitmeye gerek yok.
Arkadaşım verdiğin ölçülerdeki bi akvaryum için dalga motoru nun olması zarar degil fayda getirir. 110,50,60 ölçülerindeki akvaryumumda kullanıyorum. Dalga hareketini su yüzeyine doğru verince hem oksijen ihtiyacını karsılıyorum hemde pisliklerin belli bir yerde toplanmasını sağlıyorum.Kullandıgım dalga motoru Hydor koralia 2. Ölçülerime uygun geliyor. Aynı zamanda newawe 3000 seriside var ama 110 uzunluğu olan akvaryumumda kullanamadım, öylece kenarda yepyeni söktüm duruyor.. Sebebi ise su yüzeyine verdiğim halde akvaryumun diğer ucundaki silis kumu kaldırması. Hydor koralia eger kurcalanmayacaksa , sık sık söküp mili falan kurcalanmayacaksa kullanılabilir, eger merak edilip sık sık acılırsa mil kırılabiliyor 4 mil degiştirdim şimdiye kadar. . Ama senin ölçülerindeki bi akvaryuma newawe 3000 tam gelecektir. Resun gibi dalga motorlarınıda asla kullanma uzun ömürlü olmuyorlar.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=JIcud-_OqGU[/VID]
200 litrelik yavru akvaryumumda ilk ürettiğim yavruların da yumurta almalarını görmek cok mutluluk verici. Umarım begenirsiniz.
Verdiğim linkte konu ile ilgili bilgiler var. Konu açmadan önce biraz araştırsak bu forum da bulunamayacak bilgi yok.
http://www.akvaryum.com/Forum/hydra_30_nitrit_amonyak_ve_ph_duzenliyici_filtre_duydunuzmu_k525601.asp
Kardeşim seni tebrik ediyorum. bu yaşta bu ilgi ve bu bilgiler herkeste yok. Malaviciler de bu arada bitmedi bende varım. Senle aynı ölçülerde ve markada tank kullanıyoruz. Dalga motoru ve iç filtre kullanmalımıyım diye sormuşsun. Kendimden örnek vermek gerekirse ben her ikisinide kullanıyorum. Dalga motorunu suyun yüzeyine doğru ayarlayarak oksijen ihtiyacını karsılyorum hemde dıskıların akıntıdan dolayı sabit bi yerde toplanmasını sağlıyorum. Tanıtım linkimi inceleyebilirsin. Sağlıklı balıklar.
http://www.akvaryum.com/Forum/330_lt_malavi_akvaryumumson_resimler_sayfa_2_de_k583392.asp
[QUOTE=sek_onder]Fikret bey e901 en az tetra ez1200 kadar cevirir kanisindayim. o yuzden e901 dusunuyorum. e1501 de dusunuyorum aslinda ama fiyat iyice artiyor. Peki izmirde jbl filtreleri uygun fiyata alabilecegim biryer varmi bildiginiz. [/QUOTE]
Hocam firma ismi vermem doğru olmaz sanırım burada.istersen pm den yardımcı olabilirim. Ama kısa bi arastırma ile 387 tl ile 420 tl arasında taksitli fiyat secenekleri bulabilirsin.
Bu arada Tetra iy filtre, sessiz filtre ama tek sıkıntım 1 ay sonra yasadıgım debi düşüşleridir. Sırf bu yüzden mecburen ayda1 istemedende olsa filtre temzilği yapmaktayım. JBL i çok arastırdım evet fiyatı yüksek gibi gelebilir, o fiyata Eheim de alınabilir ama saatte 1500 lt cevirebilen bi eheim biliyorumki JBL den daha pahalı. Bi kaç yerdede kullanan kişilerde inceleme fırsatım oldu gercekten güzel debi sorunu olmayan tasarruflu ve kailteli bi filtre.
[QUOTE=sek_onder]
Arkadaslar daha oncede filtre icin baslik acmistim ve fluval 406 almistim malesef sesinden rahatsiz oldum ve elden cikardim. Akvaryumum net 300 litre su almakta.Sessizlik ve elektrik tuketimi onemli. jbl 11 w tuketmekte. sessizlik konusunda tetra basarili jbl i bilmiyorum. fiyatlari nakit ex1200 172 tl. jbl e901 240 tl. Ex1200 yaklasik 600 litre civari cevirmekte jbl fabrika verisi 900 litre ama en az tetra kadar cevirecegini dusunuyorum. Her iki cihazida kullanmis birine rastlamam oldukca zor. fluvalide tavsiyelerle almistim ama ses konusunda hassas olanlara tavsiye etmiyorum.
Siz degerli forum uyelerinin bilgilerine ihtiyacim var. Simdiden tesekkurler.
[/QUOTE]Merhaba. Hocam 300 litrelik bi akvaryum sahibi isen seceneklerinden e901 i çıkar. Alacagın filtre e1501 greenline olmalı. 2 akvaryum sahibiyim. 330 litrelik olan akvaryumum salonda ve Tetratec 1200 ile kullanıyorum. Yatak odamda ise 200 litrelik diğer akvaryumumda lifetech in 4 sepetli olan modelini kullanmaktayım ama musluklarından özellikle filtre temizliğinden sonra su kaçağı meydana geliyor ve baya tedirginim. Filtre alma aşamasındayım ve alacagım bu filtre e1501 greenline modeli olacak.JBL i salondaki 330 litrelik tankıma, Tetrayı ise yatak odamdaki 200 litrelik tankımda kullanacağım. Şu an bunun araştırmasını yapmaktayım fiyat olarak. Aldıgım zamanda kapsamlı bi ön incelemesini forumda yayınlayacağım. Tavsiyem e1501 Greenline dır.Saygılarımla.
Güzel türler tebrik ederim. Fakat sanki akvaryuma alışamamış gibiler. Çok ürkek ve panik halindeler.. Bende aynı türleri besliyorum(Demasoni hariç) kayaları tabana daganık degilde mağaralar oluşturacak sekilde dizayn edebilirsen kendilerini daha güvende hissedecekler ve akvaryumun doğalarına daha uygun hale gelecektir. Sağlıklı balıklar .
SON MESAJLAR
- Lepistes harpet, 14:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - L 144 Vatoz Yavru Besleme Mihtat Sinanbey, 14:46
Akvaryum Tanıtımı - Axolotl İçin Bilgi mericer4577, 12:43
Yeni Üye Forumu - Shallow Blackwater 😎 AtlasPoyraz, 12:34
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum İçin Taban Ve Aydınlatma Seçimi mericer4577, 12:22
Bitki Akvaryumları Genel - Melek Balığı Eş Tutma GhostKoi, 11:44
Yeni Üye Forumu - Camdaki Beyaz Minik Solucanımsı Şeyler sina cen, 11:25
Hastalıklar ve İlaçlar - 60x36x36 High Tech - Sarp Vadi Jeveux, 11:22
Akvaryum Tanıtımı - Betta Su Değişimi Sonrası Hızlı Hareket AtlasPoyraz, 10:50
Hastalıklar ve İlaçlar - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! SaRCoPhiLiuS, 09:19
Labirentliler - Dişi Endlerin Yan Kısmındaki Kırmızı Leke Orhan76, 09:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes seferkaratas, 09:16
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yem Planı İnci Kefali, 06:49
Malzemeler ve Yemler Forumu - Su Düzenleyici Kullanımı? rupee, 00:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Fanustan Akvaryuma harpet, 00:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Sump Çıkış Aparatı thelostjedi, 23:40
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Yan Sump Mu Dış Filtre Mi? TropheusTRe, 23:39
Filtreleme Seçenekleri - Lepistes İçin Bilgi Rica Ediyorum koraykbl, 23:08
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Kakadu Hakkında Öneri borasrml, 22:00
Güney Amerikan Cichlidleri - Peacock Bass Öneri koraykbl, 21:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Zemine Moss Ekimi Ehtiyar, 21:43
Bitki Türleri ve Bakımı - Fluval Fx4 Vs Aquael Ultramax 2000 Dış Filtre kuman, 20:12
Yeni Üye Forumu - Discus Hastalık Kena, 19:41
Discus - Ölen Balık Ve Renk Kaybı egemenc, 19:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Cuba- Bölgesel Sararma Sorunu; AquaBurak, 19:36
Bitki Akvaryumları Genel - Sunset Gurami Benek Arif19, 19:35
Yeni Üye Forumu - Cambarellus Diminutus Cyber_Scout, 19:35
Akvaryum Tanıtımı - Fluval 407 Yorumlarınız neomeo, 19:28
Filtreleme Seçenekleri - Kabukçul Akvaryumum Neolamprologus Multifasciatus fishhyy, 17:55
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Cyber_Scout, 17:34
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Albimarginata Ve Vaillanti Cyber_Scout, 16:15
Akvaryum Tanıtımı - Eskişehirde Akvaryum İmalatı? Omer_MG, 16:10
Malzemeler ve Yemler Forumu - 60x40x40 Bitkili Akvaryum secreteriat, 14:52
Akvaryum Tanıtımı - 3d Baskı Şelale Aparatı darkaura, 14:39
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Akvaryem Adlı Firma Güvenilir Mi? gyazici, 14:24
Yeni Üye Forumu - Alt Yapraklar Çürüyor Aguamentist, 14:19
Bitki Akvaryumları Genel - Anubias Cenneti (mütevazı) (204 Litre Goldfish) Goldfish2000, 14:17
Akvaryum Tanıtımı - 75lt Tank İçin Isıtıcı Önerisi rupee, 13:03
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Ekstremofil Bir Ciklette Eko-morfolojik Değişimler Orhan76, 13:00
Makaleler ve Tercümeler - Bloodymary Islah Gerektirir Mi ? İnci Kefali, 12:21
Omurgasızlar - L144 Tül Kuyruk Mavi Göz Üreme Süresi scorpion26, 10:44
Kedi Balıkları Forumu - Albino Full White Platinum Guppy Kuyruk Erimesi egemenc, 06:57
Hastalıklar ve İlaçlar - Beyaz Prenses Cinsiyet Yardımı? Amatör balıkçı, 02:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus harpet, 02:06
Akvaryum Tanıtımı - Uyumlu Türler Amatör balıkçı, 01:53
Yeni Üye Forumu - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Cyber_Scout, 01:36
Canlı Doğuranlar - Tetra Aps 100 Tetra Aps 150 Hoppala, 01:22
Yeni Üye Forumu - Modül Led İle Bitki Yetiştime Kaangzkr, 01:11
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Askı Dış Filtre Cyber_Scout, 00:40
Filtreleme Seçenekleri - Betta Macrostoma Cyber_Scout, 00:23
Labirentliler Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Yavru Pleco voltran 14:11
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 14:06
- Eheim 2213 Dış Filtre the__legend 14:04
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 13:56
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 13:56
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 13:56
- Sunsun Hbl 601 Askı Filtre 500 L\h 5w Kturan06 12:52
- Periuvan Altum Melek Kaliteli Renk Kturan06 12:52
- Tetra Fresh Delica Daphnia Ve Brineshrimps gyazici 12:36
- Aquel Fzn Pro 400 FurkanTezcan 12:31
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 12:27
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 12:27
- Tavşan Salyangoz _rammstein_ 12:04
- Sarı Ateş Karides _rammstein_ 12:04
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 12:04
- Corydoras Sterbai nikon_ 12:04
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 12:04
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 11:52
- Hopar 100 Cm 4x39 Armatür yucelgurler 11:36
- Apistogramma Macmasteri Red Soulder Ibrahimkahraman 11:28
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 11:26
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 11:26
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:26
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:26
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 11:26
- Spade Tail Blue Mahachai Betta Yavruları (wild) Amati340 11:26
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 11:21
- Su Piresi 200 - 300 Adet 80 Tl CevdetSERBEST 11:21
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 11:21
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 11:13
- L144,lda16, Süperred Çift Ve Yavrular rebelde 11:03
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 10:52
- Vallisneria Gigantea Rubra (kırmızı Dev Saz) egedin 10:52
- 3 Tür Java Fern egedin 10:52
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 10:12
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 10:12
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 10:12
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-05/01/26 osmandbnl 09:50
- Mdf Akvaryum Dolabı osmandbnl 09:50
- Lowtech İçin Sıvı Gübre Arıyorum. osmandbnl 09:50
- Hongsloi Süper Red Çift Fiyatı AtlasPoyraz 09:47
- 17mm Cam Zambak Lily Pipe Emiş (skimmer) Ve Basış kastaniga 09:37
- Haqos Expro 500- Yati Kökü Mehari 09:33
- Sunsun Hw-603b Mehari 09:33
- Hb White Lepistes (damızlık Altı Yavru) omererbas 09:26
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 09:26
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 09:04
- Akvaryum 30*30 metsi 09:04
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 08:11
- Kepçe, Kaya, Çakıl Taşları AquaPuella 06:05
KULLANICILAR
- 140 Online Kullanıcı, 76 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

