ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tycoon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ağustos 2010 03:04
Son Ziyaret:
08 Ağustos 2018 13:35
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taylan Aysu
Doğum Tarihi:
15 Mart 1976
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

TAYLAN AYSU

SON 10 MESAJI

Kakadu Akvaryumu(Torun resimleri sayfa 13'te)
[QUOTE=fikret1]Torunların ilk resimleri.


[/QUOTE]

Maşallah Fikret abi Allah nazarlardan saklasın sonunda yavruları gördük :)  
Kakadu Akvaryumu(Torun resimleri sayfa 13'te)
Fikret abi çok geçmiş olsun inş. bu kadar la kalır ölümler. Kalanlar sağlıklı bi şekilde yaşarlar umarım. 
Bence bu bakteri çakışması değil. Başka bir hastalık ama adını koyamamak insanı deli ediyor.
Kakadu Akvaryumu(Torun resimleri sayfa 13'te)
[QUOTE=fikret1]Arkadaşlar,bugün erkek süper red kakadum ölmüştür.Akşam yem yiyordu görünen hiç rahatsızlığı yoktu,anlayamadığım sebebten en sevdiğim kakadumu kaybetmiş bulunuyorum.[/QUOTE],
,
Başın sağolsun Fikret abi. Çok üzüldüm.
İnşallah Yavrulardan onun gibi bir tane çıkar çıkmazsa da en beğendiklerin senindir abi. 
Kakadu Akvaryumu(Torun resimleri sayfa 13'te)
[QUOTE=fikret1]Ümit,Semih,fotoğraflara bir şeyler yapmadınız değil mi?Maşallah ne güzel olmuşlar,aynı babaları.Ben size bu balıkları sarı renkte vermiştim.Taylanın balığı gibi sarıydılar ne yaptınız bu balıklara neyle beslediniz.Taylan,gençleri görüyormusun neler yapmışlar.Tebrikler gençler.İnşallah yavrularında resimlerini bekliyoruz.[/QUOTE]

Fikret abi Arkadaşlar benden daha iyi bakıyorlar  anlaşılan. Arkadaşları tebrik ediyorum renkler gerçekten çok güzel. Benim erkek büyüdü ama renkleri fazla değişmedi. Her gün düzenli olarak su piresi,seranın kurutulmuş sivri sinek ve tropikalin pul yemleri ile besliyorum iştahları yerinde ama renk olarak fazla değişmedi nedenini bilmiyorum. Yumurtlamaktan ve yavru bakmaktan renk yapmaya fırsat bulamadılar sanırsam :)
Kakadu Akvaryumu(Torun resimleri sayfa 13'te)
[QUOTE=fikret1] [QUOTE=semihbali]Fikret abi senin verdiğin dişilerin ikiside aynı gün yumurtladılar.  Şuanda akvaryumda terör havası esiyor dişiler hep kavga ediyorlar. Erkekte umursamaz tavırlarına devam ediyor. Kısmetse yarın fotoğraf eklicem. :)[/QUOTE]
          Semih,hayırlı olsun inşallah yavruları büyütürsün.Dişiler devamlı kavga ederse erkek;tehlike var zannedip yumurta veya yavruları yiyebilir,dikkat et takipte ol.Resimleri bekliyoruz.
           Taylan,ikinci postadan kurtulan var mı?Üçünçü posta yavruların durumu nasıl?[/QUOTE]

İşlerimin yoğunluğu nedeniyle bir haftadır giremedim Fikret abi kusura bakma :). ikinci postadan 8 adet yavru yavrulukta yavaş yavaş büyüyor. 3 parti lavralar serbest yüzüşe geçmeden ani bir şekilde ortadan kayboldu. Katil salyangozlardan şüphelendim hepsini çıkardım. 4. parti yumurtalar 2. gününde hafta sonu babayı çıkaracağım beklemedeyim. Senin kakadularda bir gelişme varmı ? 
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=ekullu]

  [QUOTE=ekullu]KH testi almıştım akşama ölçerim onu.  [/QUOTE]

JBL KH testi ve Azoo Ph testiyle ölçüm yaptım. KH: 5 çıktı, bir anormallik olduğunu düşünüp iki kez tekrarladım yine 5 çıktı, çeşme suyunu ölçtüm 7 çıktı. PH ise 6-6.5 arası.

[/QUOTE]

Ph:7.3 ve iletkenlik 320 mikrosimens bu değerlerde yavruları gezdiriyorlar. 
Cüce Amerikan Dünyası
Ergin bey Geçmiş olsun. :(
Kakadu Akvaryumu(Torun resimleri sayfa 13'te)
[QUOTE=fikret1][QUOTE=Tycoon] [QUOTE=fikret1]
Maalesef bu gün yavruları göremedim Fikret Abi dün gece yavrular anneyle birlikte yuva etrafında dolaşıyorlardı.fakat sabah yavruları göremedim. Bitkilerin arasında saklanmıyorlarsa tabi. 10 günden sonra babayı ayırıp anne ile yavruları tek başına bırakıp bu sefer öyle deneyeceğim.  [/QUOTE]
         Taylan,geçmiş olsun inşallah bu çıkaçak olanları büyütürsün.Ben,gürcan,cemilcan kakadu yavrularını büyütmek için çok uğraştık.İlk ayır dediğim zaman ayırsaydın belki birkaçı kurtulurdu.Demek ki yavruları tehdit olarak gördüler.Sağlık olsun artık yenilere bakacağız.
[/QUOTE]

Teşekkürler Fikret abi. Bu sefer olan oldu önümüzdeki yavrulara bakacağız artık. Dediğin gibi hemen ayırsaydım belki kurtulan olabilirdi. Bu sefer babayı haftaya ayıracağım anne tek başına baksın.
Kakadu Akvaryumu(Torun resimleri sayfa 13'te)
[QUOTE=fikret1]

        Gürcan,yavruları ayırmak için erken,ayırcaksan tamamen kendi sularından ve dişiyle beraber ayır.Bir aylık olunca dişiyi ayırırsın.Erken ayırdığım yavrulardan çok kayıp verdim.Taylan arkadaşın kakaduları,yavru varken yumurta dizmişler.İki gün önce yavruları birazını denemek için ayırmıştı kayıp verince tekrar geri koymuştu.Şimdi hem yavrular,hem yumurtalar var sonuç ne olacak bekliyoruz.Ne yapacağımızı bizde şaşırdık tercübeyle öğreneceğiz bekliyoruz.

[/QUOTE]

Maalesef bu gün yavruları göremedim Fikret Abi dün gece yavrular anneyle birlikte yuva etrafında dolaşıyorlardı.fakat sabah yavruları göremedim. Bitkilerin arasında saklanmıyorlarsa tabi. 10 günden sonra babayı ayırıp anne ile yavruları tek başına bırakıp bu sefer öyle deneyeceğim. 

Gürcan bey 15 günlük yavruları ayırdım melesef 2 gün içinde kayıplar vermeye başladım. Anne ile birlikte olanlar yüzerlerken ayırdığım yavrular zeminde kaldı sürekli. Yem yemediler. Bende geri salmak zorunda kaldım.  Bence 10 günden sonra babayı ayırıp anneye baktırmak yavrulara. Bu seferki yumurtalarda ben öyle yapmayı düşünüyorum. 

Kakadu Akvaryumu(Torun resimleri sayfa 13'te)
[QUOTE=fikret1] [QUOTE=Tycoon]Bu aksam kakadular bir sürpriz yaparak yavrular olmasına rağmen yavrulara dokunmadan yeniden yumurta dizdiler. Beklemedeyim akibet ne olacak. [/QUOTE]
    Taylan,hayırlı olsun.Yavruları ayır,yeni yavrular çıkınca,eski yavruları tehdit olarak göreceklerdir.[/QUOTE]
Sağolasın Fikret abi, yavruları çok ufak yem yemeyi beceremiyorlar(15 günlükler). 2 gün önce yavruluğa 7  tane ayırmıştım denemek amaçlı bir kısmını kaybettim. Yavruluğa alsam ölmelerinden korkuyorum. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.