ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
xzegox
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mayıs 2010 09:04
Son Ziyaret:
16 Temmuz 2022 17:44
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
enis sanal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
turizm
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/93399.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Geophagus Balzanii
[QUOTE=erulusoy]Merhabalar Tabanda bitkiler için torf, misket gübre vs varsa, büyüyüp tabanı eşmeye başladıklarında su kalitesi fena halde bozulacaktır. Bence şimdiden önlem alsanız iyi olur[/QUOTE]

Merhabalar,
Tabanda torf var ancak tabani desme ihtimalleri düşük, torf ve yuzey kumu arasinda 15 cm var.Baliklardan yavru aldigim icin , simdilik gübre eklemeyi dusunmuyorum.Bitki seçimini bu nedenle buna gore yapmıştım.Arkadasimin kimyager esinin ozel bir karisimi ile bitkilere sıvı gubre vereceğim.Tabanla ilgili bu nedenle bir sorun oluşmayacağı kanisindayim.
Geophagus Balzanii
[QUOTE=DOLPİN]Çok güzel nadir bir tür. Akvaryum da çok seri ve tankın şımarık çocukları gibi ler çok hareketli ve meraklılar. Beslemek ten keyif alacağınız kesin. Kesinlikle diğer balıklara sert davranışları yoktur. Soğuk su şartlarına çok dayanıklılar. Sadece her balık gibi ani ısı değişimlerinde beyaz benek olma eğilimleri var.
Kum konusun da diğer arkadaşlara katılıyorum.[/QUOTE]


Ilk geldiklerinde ısı degisimi nedeniyle beyaz benek olmuslardi ancak 2 gun icinde kayıpsız durumu atlattik.Oldukca hareketli ve urkekler.Kum konusunda hak veriyorum fakat akvaryumu şuan için bozma ihtimalim yok.Ilerleyen zamanda silis kum ile yuzeyi beslemeyi düşünüyorum.[EDIT]xzegox,2017-05-13 15:11:28[/EDIT]
Geophagus Balzanii
Bitkili akvaryumu sifirdan kurmustum, bu baliklarin yurtdışı ithalati sonradan netlesince, tabanı bozmak istemedim.
Mevcut durumda kum dışında her şey yolunda görünüyor 😊

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/93399/060520171144161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/93399/060520171144271.jpg[/IMG]
Geophagus Balzanii
Endonezya ithalatı ile gelen ve nadir tür balıklar arasında yer alan bu güzel canlılardan, akvaryumun genç delikanlısını paylaşmak istedim.
Bu türle ilgilenen hobicilerin yorumları ile tüm balikseverlere fayda sağlanmış olur kanısındayım.
Herkese keyifli hobiler..

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/93399/020520170145341.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/93399/020520170147231.jpg[/IMG]

[EDIT]erdemoguz,2017-05-02 09:03:04[/EDIT]
Akvaryumcu Hakkında Bilgi ?
[EDIT]xzegox,2017-05-06 11:40:21[/EDIT]
antalyada japon nerede bulabilirim
Bu balık daha önce beslediğim ve bakımı japonlara göre daha zor olan bir balık türüdür.Resimdeki balık redcap oranda olarak bilinmektedir.Bu şekilde bulmanız daha kolay olur.Balbey tarafında Selin Pet ve kapalı kuşçu pazarında bir kaç yerde bulabilirsin.

Saglıklı balıklar!!!
nls cichlid formula?
NLS yemlerinde ki fark gerçektende zamanla ortaya çıkıyor .Ben yavruluktan beri balıklarımı Nls cichlid formula ve thera A+ yemleri ile besliyorum.İlk başlarda balıklar form kazanana kadar bu yemlerden başkasını vermedim.Antibakteriyel olması ve thera A+ nın sarmısak özlü olması ; balıklarımda ne kabızlık belirtisi , ne yeme isteksizlik , ne iç ne de dış parazit gibi olumsuz durumlarla  şu ana kadar karşılaştırmadı.Suyu bulandırmaması da cabası...

 Elbette yakından bildiğimiz tetra, sera yemlerinin faydaları var.Ancak Nls'deki asıl fark ; balıkların renklerinde ve formlarındaki ciddi değişikliği gözle adım adım görebilmenizdir.

Şiddetle tavsiye ediyorum :)) Sağlıklı balıklar dilerim.


gözde şişme
Haklısın! Yalnız bu geçici bir önlem.Mecburen konunun ehemmiyetinden emin  olana kadar 15 lt lik fanus içine koydum.Gene büyük tank içinde ama tek fark fanusla büyük tanktan kısa bir süre ayrı kalması.Aslında öğrenmek istediğim; göz fungusunun halsizlik,yem yememe gibi belirtilei var mı? bunu bilmiyorum.Balığım hastalık belirtisinden çok uzaklarda görünüyor ki hala diğer erkekle fanus içinden kapışmaya çalışıyor....
gözde şişme
Video:  http://youtu.be/K5gSQrhFR04
          (Lütfen Videoyu İzleyin..)
         
Canlıdaki Belirtiler:gayet sağlıklı görünüyor

Akvaryum Kapasitesi (litre):300lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:sp,yunus,calico

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):düzenli su değişimi yapılmakta

Filitrasyon:dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:su değişimleri sonrası kaya tuzu dışında hiç bir katkı kullanılmamkta

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :hafta da en geç 2 hafta da %30 su değişimi yapılıyor.

 Hiç bir sağlık problemi gözükmesede durum bana göz fungusunu anımsattı.2 erkek lithobatesim sürekli kapışma halindeler.Bunun sonucu olabilecek bir yaralanma olabileceğini de düşünmekteyim.Ancak tecrübeli akvaristlerin değerli görüşlerini alarak daha sonuç odaklı karar verebileceğim.Yorumlar için şimdiden teşekkürler! 

Şelale filtre!
Slmlar!

Elinizdeki filtrenin hava çıkış yerine  hortum takmaya uygun bir aparatı var ise; yavru akvaryumumda kullanduğım damlama sistemini önermek isterim.Bu sistem sizi hem ekstra masraftan kurtaracaktır hem de bu sistemle hava motoruna ihtiyaç duymadan sirkilasyon sağlamış olacaksınız.Bir kaç resim ekledim.Belki bu size bir fikir oluşturur.(Sudaki renk değişikliği sizi aldatmasın.Sera yemleri ezerek verince suda renk değişimi yapıyor.Sadece sudaki berraklığa bakın:D)

Sağlıklı balıklar dilerim.





SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.