ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
anaki
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Nisan 2010 17:02
Son Ziyaret:
23 Ağustos 2012 00:19
Toplam Mesaj:
504 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Gökgöz
Doğum Tarihi:
01 Eylül 1993
Yaş:
30
İl:
Afyon
Meslek:
Öğrenci(Elektrik-Elektronik Bölümü)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


100 40 40-160 litre Sarı Prenses
250 litre Tropheus İkola

SON 10 MESAJI

sarı prenses
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:damızlık sarı prensesimim tek gözünün etrafında çember şeklinde sarı renkte bir şişlik var ve balığın durumu iyi görünmüyor ne olabilir acaba

Akvaryum Kapasitesi (litre):250 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:hepsi sarı

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:iç filtre var

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:kullanmadım sadece tuz atıyorum

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :değişiklik yok

Sarı Prenses Yavru Alamıyorum.Neden ?
100 litre için o sayı çok fazla.1 e 3 d falan besleyebilirsin.Ancak sarı p ler için ideal hacim 120 litredir.Balıklarınızın yavru alamamasının sebebi hem fazla kalabalık olması hemde 4 erkek olması.Normalde 100 litre de sarı p beslenmez ama dediğim gibi 1 e 3 d beslenebilir.Size tavsiyem imkanınız varsa tankınızı büyütün.
Boya ve Balıklar
Merhaba.
Odamda bir tane 160 litre sarı prenses akvaryumu 1 tane 250 litre tropheus ikola akvaryumu 2 tane de yavru sarı prenses akvaryumları var.
 
Yazın evdeki kapılar boyanacak yağlı boya ile.Boya yapılmadan önce akvaryumların üstünü örtmelimiyim sizce? Balıklara bir zararı olur mu? Evi zaten havalandıracaz koku çıkana kadar ancak zararlı olur mu genede?
Anne Balık
25 gün oldukça uzun bir süre.Anne balık yavrularını ve kendini güvende hissettiği bir zaman da bırakır.Eğer kendini ve yavrularını güvende hissetmezse bırakmaz.Akvaryumunuzun şartları nedir bilmiyorum.Ancak kusturmanız en iyisi.25 gün birşey yemediyse eğer (bazı balıklar ağzı doluykende yem yiyebiliyor) oldukça bitkin düşmüştür.Bir an önce kusturun balığı ve eğer imkanın varsa bir süre anneyi özel bir yerde tutarak besle.İyice bitkin düştüğü için diğer balıklarla yem yeme yarışına giremez.Ya da kolonideki diğer balıklar sürü psikolojisi ile zayıf düşen balığa saldırarak balığı öldürebilir.Bence bir süre özel bir yerde besleyin formuna kavuştuktan sonra tekrar atarsınız diğerlerinin yanına.
Hamile Sarı prensesler ve yunuslar.
Aslında balıkların yavrularını kendi bırakması daha iyidir.Ancak sizin durumunuzda bu biraz zor olabilir.7 tane ağzı dolu dişiyi bırakıcaksınız akvaryuma o dişilerden biri yavrularını bıraktığında yiyebilir ya da diğer balıklar kendi yavrusu zannedip ağzına tekrar alabilir veya yavrularını bırakan balıklar yavruları yiyebilir.Eğer o tankı bölme imkanınız varsa bölün her bölüme bir balık bırakın.Ama yapamam derseniz zamanı geldiğinde kusturabilirsiniz.
gözleri kör vatoz

maalesef bende de gözleri olmayan bir vatoz var.bu cichlidler vatozlara karşı piranadan daha tehlikeliler.önce gözlerini yiyorlar.vatoz kör oluncada didiklemeye başlıyorlar maalesef bu şekilde bir vatomuzu kaybettim.maalesef sert olan üst kısmını bırakıp içini oymuşlar balığın. bir vatozumuda kurtarmayı başardım ancak gözlerini yemişler.tecrübesizken yaşadım bu olayı o günden sonrada o vatozumu bırakmadım.hala daha akvaryumumda duruyor.şimdi tropheuslarımın yanında tropheuslar dokunmuyor zaten vatoza o da duyularıyla hareket etmeye çalışıyor.bazen kazalar olabiliyor tabi sağa sola çarpıyor suyun üstüne çıkıyor falan ama sonra düzeltiyor kendini :)

 
 
gözleri olmayan bir vatozu zaten görerek ayırt edebilirsiniz.ancak kör olan bir vatoz varsa onu ayırt etmek için izlemeniz gerekir.mesela karşısında taş yada cam olduğu halde yüzmeye devam eder.çarpınca durur biraz bekler sonra başka bir yöne yüzer.
anaki2012-04-12 14:06:24
Tüm Balıklar Öldü
öncelikle geçmiş olsun.birde biliyor musunuz bilmiyorum akvaryumcudan aldığınız su ile dökmeyin akvaryuma.akvaryumcuların suyundanda mikrop bulaşabiliyor.çünkü fazla ilgilenmiyorlar akvaryumlarla balık ölüyor mesela 4-5 gün akvaryumda sağdan sola savruluyor su değişimlerinde falan fark ediyorlar.bence akvaryumu boşalltıp tekrar doldurun ne olur ne olmaz şu an içindeki su mikropluda olabilir.bir de akvaryumcudan aldığınız zaman balıkları hemen atmayın akvaryuma.kovanın içine koyun biraz mavi mürekkep yapın eğer mikropu falan varsa mavi mürekkep etkili oluyor.birde 1-2 bardak kendi akvaryumunuzdan su ekleyin kovadaki suya ki balıklar akvaryumun suyuna alışsınlar.
Makrakanta
Benim 160 litre akvaryumumda 12 tane sarı p var.6 tanesi yavru sp lerin.Ben bu akvaryuma makrakanta alabilir miyim?Ya da yosunları ve fazla yemleri yemesi için hangi balığı alabilirim?Kaya tuzu kullanıyorum.
Vatoz ve tuz
Kaya tuzunun vatozlara zararlı olduğunu duymuştum.Benim 160 litre akvaryumum var 2-3 haftada bir su değişimi yaparken 1 büyük su bardağında 1 tatlı kaşığı kaya tuzunu eritip atıyorum.Vatoza zararı olur mu tuzun?
kum ve bitki bakımı
Benim kum midye kırığıymış.İkisini karıştırmışım.
Bir de zaten sarı prensesleri verip onun yerine canlı doğuran bakıcam.
Midye kırığı uygun mudur peki ?
Bir de kök alsam akvaryuma suyu yumuşatması için olur mu?
anaki2011-02-07 23:48:31

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.