ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Edge
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
53
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Temmuz 2009 16:26
Son Ziyaret:
01 Eylül 2023 13:25
Toplam Mesaj:
85 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hannibal Lecter
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1990
Yaş:
34
İl:
Bursa
Meslek:
Ticaret
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Moli Balığı Yavrusu Başka Akvaryuma Alsam
Yararlı bakteri ve diğer su şartlarının optimal olmadığı bir suya balık koyarsanız öleceklerdir. Bir suyu, içine balık ekleyebilecek hale getirmek en az 2 hafta sürecektir. Şu anda yapabileceğiz bol bol saklanma alanı oluşturmak (bitkilerle, örneğin lepistes otu, moss vs.) ya da son çare olarak tül yavruluk almak.
Dinlendirilmiş Suya Su Düzenleyici Koyulmalı Mı?
[QUOTE=Abc123] Genellikle nano akvaryum kurmak istediğim için linkteki ürün yeterli olur herhalde. Bu ürünü kaç yılda bir yenilememi önerirsiniz? Belli bir kullanım süresi var mıdır?[/QUOTE]

Bizlerin kullanımı için, 75 dolum ile sınırlı. Akvaryum için kullanımda bu sınır aşşağı mı gider yukarı mı bilmiyorum. Güzel bir soru, bilen varsa öğrenmek isterim bu vesileyle.
Dinlendirilmiş Suya Su Düzenleyici Koyulmalı Mı?
[QUOTE=Abc123] Sanırım 19 litre yeterli olur acaba rica etsem link falan atabilir misiniz akvaryuma uygun bir 19 lt su bidonu için.[/QUOTE]

Evlere sipariş ettiğimiz, sebillere uygun damacanalar 19 litre su almaktadır.

https://www.hepsiburada.com/1-adet-19-litre-plastik-damacana-pm-HBC00000FX3RL

Estetik kaygılarınız varsa eğer, değişimde kullanacağınız su miktarı kadar hacmi olan bir akvaryum temin edebilirsiniz. (akvaryum sayısı arttıkça damacana ve haliyle görüntü kirliliği de artacaktır)[EDIT]Edge,2023-08-31 15:13:07[/EDIT]
Dinlendirilmiş Suya Su Düzenleyici Koyulmalı Mı?
[QUOTE=Abc123] Su koyduğum kovanın hacmi belli olmadığı için yanlış miktarda su düzenleyici kullanmak istemiyorum o yüzden ağzı açık bekletmek yeterli olur mu diye sormak istedim. Araştırma konusunda haklısınız biraz titiz olduğum için her şeyi tam ve net bir şekilde öğrenmek istiyorum o yüzden ne olur ne olmaz konu açıyorum kusura bakmayın.

Akvaryum daha hazır değil o yüzden sormak istedim.[/QUOTE]

Kovanın hacmini öğrenmek için, 1 litrelik pet şişe kullanarak kovayı doldurabilir, hesabını yapabilirsiniz. Bu şekilde ileride aynı kovayı kullandığınızda kovanın hacmini bilerek kullanırsınız.
45 Litre Akvaryumum Önerilerinizi Bekliyorum
[QUOTE=Orhan gazi]45 litre akvaryumum var.Lepistes beslemek istiyorum pipo filtrem var iç filtre dalga yaptığı için kullanmıyorum ama hava motorum çok sesli çalıştığından kapatmak istiyorum veya çok pahalı olmadigi sürece başka bir motor almak istiyorum önerileriniz neler merak içindeyim.[/QUOTE]

Şelale filtre, ya da sessiz hava motoru.
Dinlendirilmiş Suya Su Düzenleyici Koyulmalı Mı?
[QUOTE=Abc123]Tamamdır şimdi ben bu suyu 2 gün bekletip akvaryuma koyup daha sonra sadece bakteri kültürü kullansam hiç su düzenleyici eklemesem olur değil mi?[/QUOTE],

Bakteri kültürü kullandıktan sonra hemen balık eklemek gibi bir hata yapmayın lütfen. Suyun hazır hale gelmesi 2-4 haftayı bulabilir.
Dinlendirilmiş Suya Su Düzenleyici Koyulmalı Mı?
Mutfak çeşmesi ya da banyodaki musluktan doldurmanızın bir farkı olduğunu düşünmüyorum, yanlış biliyorsam lütfen diğer hobiciler düzeltsin.

Kullanmanız yararınıza olacaktır. Seachem Prime oldukça konsantre bir ürün, küçük bir şişesi bile uzun süre sizi idare edecektir.
150 Lt Akvaryum Balık Önerisi
[QUOTE=Luisa]


Öneriniz için teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla canlı doğuranlar çok hızlı üreyen balıklar. Bu yüzden gelecekde yer sorunu olurmu? [/QUOTE]

Merhaba

Üreme hızı ve yavru sayısı açısından bakacak olursak, evet çok hızlı ürüyorlar. Lakin hamile dişiyi ayrı bir tanka alıp, yavruları o tankta büyütmediğiniz sürece aşırı nüfus patlaması yaşayabileceğinizi düşünmüyorum. Ana tankta o yavruların çoğu erişkinliğe ulaşamayacaktır.

Zemin bitkisi olmasa da, moss ile zemini kaplayabilirsiniz. Elbette zemin bitkilerindeki o estetik birebir olmaz ama, bir seçenektir.
150 Lt Akvaryum Balık Önerisi
Merhaba

Güzel canlı doğuran tankı olabilir aslında biraz bitki ile beraber.
Transgenetik Ve Melek Akvaryumum
[QUOTE=ali]
Ben de aynı şeyi söylüyorum, ekipman bitki vs. kaliteli plastikten imal edilmesi şartıyla petrol ürünlerinin kullanımı sakıncalı değil.

İtirazım başka hiçbir petrol ürünü ekipmanın kaliteli mi diye sorgulanmamasına rağmen plastik bitki denilince direk "bunların plastiği kalitesizdir" ön kabulüyle ahkam kesilmesi.

Rafya örneği çarpıcı bir örnekti dikkatinizden kaçmış. Paketleme yapmak için üretilmiş akvaryumda kullanılması büyük ihtimalle sakıncalı olan plastik malzemenin yavrular saklansın diye tavsiye edilmesi sorgulanmazken, plastik bitki deyince hopluyor rafyacılar. :)
[/QUOTE]

Rafya kullananlara ben de karşıyım.

Kaliteli plastikten üretilmiş bir dekor olduğunu ben sanmıyorum açıkcası. Ama akvaryum malzemelerinde kullanılan malzeme kalitesinde bir hammaddeden dekor yapılırsa elbette kullanmakta sakınca olmayacaktır.

Ben yine de estetik sebeplerden kullanmazdım o ayrı. Lepistes otu varken rafya kimmiş! [:)))]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.