ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pharmoza
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mayıs 2009 01:41
Son Ziyaret:
30 Eylül 2013 00:22
Toplam Mesaj:
57 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Faruk GüL
Doğum Tarihi:
18 Ağustos 1988
Yaş:
35
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Faruk Gül

SON 10 MESAJI

Derece Alan LSS Discusum
Çok fazla mantık ve ahlak aramak heleki şu günlerde bence yersiz.Tebrik ederim Selman abi :) taş gibi bakıyosun :)
Dana Yüreği ve Yavru Büyüme
Jelatin sinidirlemez.Çiğ yumurta Salmonella riski taşır.Daha farklı ve mekanik yollarla halletmeye çalışın.

Saygılarımla;
Discusta form bozukluğu
[QUOTE=kar_delen6]Merhaba;

Moral bozmak gibi olmasın, zaten fotoğraftan da 100% yargı vermek mümkün olmaz ama balıklarınızın ağızları bence aşırı uzun formda, tam disk şeklinde değil balıklarınız...
[/QUOTE]

Balıkların formları yaşına göre normal.Finlerine dikkat ettiyseniz kısık bi halde.formdan öte sağlıklarına yoğunlaşılmalı.Nerden gelmiştir,Koyulan akvaryumda daha önce discus varmıydı onlar nereden alındı?

Balıkların koyulduğu anda finlerini kısmasının sebeplerinden en önde geleni ozmotik şok geçirmiş olmalıdır.sularından gelen mineral yoğunluğu ile akvaryumdaki mineral yoğunluğu balıkların açıldığı kovaya yavaşça akvaryumdan su eklenerek dolanı lavaboya boşaltılarak eşitlenir ve böyle bi sıkıntıyla karşılaşılmaz.Ekstrem durumlarda vardır elbet.


Saygılarımla;

pharmoza2011-07-03 20:18:35
Türü ne olabilir
BlueDiamond Barless yani barsızdır.Bar varsa Cobalt türüdür bu balık gibi.
discuslar geldi yorumlarınız bekliyorum
Tahminimce balıkları akvaryumcudan almışsınız.olacakları şimdiden söyleyimde sonra neden olmuyor demeyin.Balıkların formu arkadaşların dediği gibi iyi görünmüyor.Hatta boyuna göre erken desenlenmişler demektirki hormon görmüş olmaları kesine yakındır.Bu balıklar size Discusun verdiği mutluluğu malesef yaşatamayacak hastalıklarla boğuşup kötü bir tecrübe edineceksinizdir.Sonuç tecrübe: "Discus zor balık"mış olacak.Tam aksine discus çok dayanıklı,kolay ve zevkli bi balık.Fakat bunlarla değil elbette.

Benim önerim aldığınız yere gere verin karşılığında yem filtre vs şeylerle hatta.Onun yerine yerli üreticilerden veyahut kendini kanıtlamış üreticilerin ithal balıklarından 8-10 lu bir grup edinin.su değişimi,dip çekimi ve yemlemeye dikkat gösterdiğiniz süre içerisinde taş gibi discus bakarsınız ve Ben discus besliyorum diyebilirisiniz :)

Saygılarımla;
pigment
Snake Skin ve sun merah pigment sorunu yaşamayacığınız balıklar fakat resimlerden ikincisi sunmerah değil pigeon dur pigmentsizini bulsanızda altından çıkmayacağının garantisini kimse veremez.
pigment
Kesinlikle katılıyorum Kaan bey bakıldığında insanın içini karartan bi his veriyor.Umarım ülkemizde selektif üretimlerle pigmentsiz pigeonları idame ettirebilir düzeye geliriz.
ph, iletkenlik, discus ve yumurtalar ?
Kh değerinizi ölçünüz muhtemelen yüksek olduğu için istenilen ph değerini yakalaymıyorsunuz.Kh değeriniz yüksek olduğu sürece hangi asiti deneseniz dalgalanmadan başka bir iş yapmaz discuslarda bu ph dalgalarımalarından hiç hoşlaşmaz.1-2 değerleri; yeterli ph aralığını yakalamınıza yardımcı olacaktır.

Suyunuzu hazırlarken nasıl bir yol izlediğinizi açıklarsanız daha çözümcü bir metod geliştirebiliriz.


Saygılarımla;
Redmelon yavrular
Yanlış anlamayın yaptığım sadece bir eleştiri güzel kan dediğiniz melonlar siyah pigmentle dolu formları süper olduktan sonra pigmentli ve ıslah edilmemiş bir pigeon nasıl kaliteli kan oluyor anlamadım.Göremediğim nedir açıklarsanız sevinirim :)


Saygılarımla;
Discusum yukarı dogru yüzüyor
Epsom tuzu işinizi görebilir bu gibi durumlarda :)
 100 litreye 2 yemek kaşığı :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.