ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HakanTuşe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mayıs 2009 13:52
Son Ziyaret:
11 Aralık 2010 16:40
Toplam Mesaj:
75 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Korkmaz
Doğum Tarihi:
15 Mart 1983
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
serbest meslek
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

HaKaN KoRkMaZ

SON 10 MESAJI

Daffodil-Regani çiftleşir mi?
Karma tanganika akvaryumumda Erkek olduğunu tahmin ettiğim Daffodil'imle Dişi olduğunu tahmin ettiğim Regani'm çiftleşti galiba. Dün kayaların arasına baktığımda 2 batın toplamda 50-60 kadar yavru olduğunu ve Regani ve Daffodilin onları koruduğunu gördüm. Tecrübe eden varsa paylaşırsa sevinirim. Sizce bu mümkün müdür?
Yorumlarinizi bekliyorum Mbuna tanki(batur)
Gerçektende çok sade ve asil bir duruşu var akvaryumunuzun tebrik ederim. Kayaları çoğaltarak da çok güzel bir iş yapmışsınız. Benim nacizane tavsiyem de biraz da kum takviyesi yapmanız yönünde. Bu şekilde daha fazla keyif veren bir akvaryum olacağı inancındayım Saygılar...
120 Litre akvaryumda bu kadar balık fazlamı?>>>
Akvaryumu büyütmek gibi bir şansınız yoksa balıkları küçültün derim ben. Mesela Afra türleri, demasoni, mpanga vs. gibi boyu fazla büyümeyen balıklar beslerseniz mevcut akvaryumda daha fazla balık besleyebilirsiniz.
110*50*60 İkinci Akvaryumum!

Frontoza konusunda haklısınız. Zaten bir aya kadar 6 Calvus,3 Daffodil, 3 Lelupi, 1 Regani, 1 Cylindricus şeklinde bir akvaryuma çevireceğim akvaryumu inşallah. Frontoza, Acara, K. Mücevherleri çıkarıcam.Yorumunuz için teşekkürler.

110*50*60 İkinci Akvaryumum!
Fotoğraf:

Boyut (cm):110*50*60
Kapasite (litre):330
Canlılar: Frontoza, Daffodil, Regani, Cylindricus, Yunus, Kırmızı Mücevher
Malzemeler: Lifetech 825 Dış filtre, Champion hava motoru, Jager ısıtıcı, Taşlaşmış Ağaç Fosili kayalar, 0,5-1mm beyaz kum.

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler: Tetra Discus, Tropical Cichlid Color, Sera Granumeat, Kan Kurdu Kurusu.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Mevcut akvaryumun suyuyla kuruldu.
  
Arkadaşlar 820lt'lik Başlangıç Akvaryumum başlığı altında ilk akvaryumumu geçen ay sizlere tanıtmıştım. Tavsiyeleriniz üzerine karma olan akvaryumumu yeni bir akvaryum alarak ikiye böldüm. Fakat Mbuna-Tanganika olarak değil de etçil-otçul olarak ikiye ayırdım. Yorumlarınızla daha da iyi bir akvarist olmak için sunuyorum beğeninize iyi ve kötü tüm yorumlarınızı beklerim.

 

 

 

 

 

HakanTuşe2009-06-27 18:07:37
Akvaryum Tanganyikaya Nasıl Hazırlanı?
Mercan kırığı için; ağızlarına kum alan balıkların ağızlarında yaralara sebep olabildiğini okumuştum. Bu konuda bir bilginiz var mı?
Akvaryum Tanganyikaya Nasıl Hazırlanı?
Arkadaşlar Mbunalarımla beraber baktığım Tanganyikalarım(Calvus,Frontosa,Daffodil,Cylindricus) için yeni bir akvaryum aldım. Yalnız sormak istediğim bir kaç soru var;
     - Tanganika akvaryumlarında PH nasıl Tanganikalara uygun hale gelir?
     - Taşlaşmış ağaç fosili Tanganyikalara uygun mudur?
     - Tanganikalara uygun kum hangisidir?
 
Arkadaşlar size güvenerek soyundum bu Tanganyika akvaryumu işine. Yorumlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim saygılar...
Sizce Hangi Türlerle Başlamalıyım?

O kadar çok balığı nasıl bir sistemin içinde büyütmeyi düşünüyorsunuz? Ayrıca arkadaşların da dediği gibi başlangıçta yavru alabileceğin balıklar Sarı Prenses gibi türler olur. Onlar da istediğin kadar büyük para etmez. Mesela S.Prensesin yetişkinleri 10-15 liradan satılırken Afra türlerinin 3 cmlik yavruları 25 tl'ye satılıyor. Fakat böyle türlerden de yavru almak ciddi bir tecrübe istiyor. O yüzden böyle ticari manada düşünüyorsan önce tecrübe edinmek için 1-2 yıl üretimi kolay balıklarla başlamalı, daha sonra sabrın varsa nadir türlere geçiş yapmalısın.

Akvaryum Güvenli Olurmu? 100*70*40
Cam kalınlığına bağlı güvenli olup olmayacağı. Cam kalınlığın kaç?
EBJD Hangi Akvaryuma Koymalıyım?
Arkadaşlar 820 lt'lik başlangıç akvaryumum başlığıyla geçen ay tanıttığım karışık çiklet akvaryumumu tavsiyeleriniz doğrultusunda ikiye ayırıyorum. Yeni 110*50*60 bir akvaryum aldım, tanganikaları yeni akvaryuma alacağım, Mbunalar eski akvaryumda kalacak. Fakat bir problemim var; Electric Blue Jack Dempsey'imi hangi tarafa alacağımı bilemedim. Tanganika akvaryumuna koysam sadece etçil beslenme olacağı için problem olur mu acaba?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.