ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mrt.ozman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
96
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ocak 2009 09:08
Son Ziyaret:
20 Aralık 2020 19:45
Toplam Mesaj:
61 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MURAT ÖZMAN
Doğum Tarihi:
24 Mayıs 1986
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Dijital Reklamcılık
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Özman

SON 10 MESAJI

Yosun Yiyici Olarak Ne Alabilirim ?
Lepistesler, karidesleriniz için bela olacaktır :)
İstanbul Anadolu Yakası Co2 Dolumu,fiyat Bilgisi
[QUOTE=alonesmaug]
Fiyatı uygun mudur acaba ? [/QUOTE]

Anadolu yakasında bir kaç yere sormuştum en uygun fiyatı burası söyledi. Aramanızda fayda var [:tel:]
İstanbul Anadolu Yakası Co2 Dolumu,fiyat Bilgisi
Kurtköy Moğolsan'ı tek geçerim :)
Yeni Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=dancer]Akvaryum bu şekliyle gayet güzel..[/QUOTE]

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için [:)]
Yeni Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=rouvax]Fazla filtre göz çıkarmaz ama bu boy hem o liberty 75 hem 2213, gerek var mı bence yok, boşuna elektrik sarfiyatı olmasın der, 2213 le devam ederdim.
9 Neon Tetra ve 6 ember tetranın birarada olmasına da gerek yok, bu kadar güzel hardscape de çok fazla karmaşa olmasına sebep olacaktır, yerinizde olsam 2 türden sadece 1 ini eklerdim ve otosinclus sayısını 5-6 ya çıkarırdım. Borneo vatoz izlemesi çok keyifli bir hayvan ancak bol akıntıyı ve bok oksijeni seven bir tür, bence bu akvaryumda ihtiyacınız yok. Pandalar ok, ama panda yerine de pigme çöpçü bulsanız bence daha güzel olur bu boyuta. Ayrıca karides de ekleyebilirsiniz bu türlerle. Son olarak SAE, tek başına 1 adet sae hiç savsiye etmiyorum. Büyüyünce bütün balıklarınızı rahatsız edecektir. Üstelik akvaryumdan çıkartmakta işkence olacak. Sae ler tek kalınca aşırı derece kaos yaratıyorlar, devamlı balıkları kovalıyorlar diğerlerini yem yerken rahatsız ediyorlar. 2-3 tane olsa daha çok birbirleriyle uğraşıyorlar ama bu akvaryumun ahengini bozarlar. Dinlendirici bir seyir için balık türleri çok önemli.

Ayrıca Jawa fern narrowdan daha küçük bir tür olan jawa fern trident bulmanızı öneririm. Eğer kütüklerin ortaya bakan yan yüzlerini doldurursanız arka planı rahatlıkla boş bırakabilirsiniz derinlik hissi çok daha iyi alırsınız. Aslında arka tarafa yerinizde olsam biraz aqua soil ekleyip yükseltiyi önden görünecek kadar artırıp biraz dwarf hair grass ekleseniz muhteşem olabilir. Bence arka planı rotala gibi bitkilerle doldurmayın olduğundan dar gösterecektir.

Nacizane tavsiyelerim bunlar. [/QUOTE]


Uzun uzun cevabınız açıkçası çok hoşuma gitti, teşekkür ederim.

Mevcut canlılarım şu an kurulu olan akvaryumumda. Bu pandemi sürecinde yaşanan ithalat problemi sebebiyle hem bitki hem de canlı konusunda oldukça sıkıntı yaşadım. Aldığım elimde kaldı geri götüremedim ya da bulduğumu almak durumunda kaldım. Ama sanırım neonları sahiplendireceğim ve tek tip ember tetra ile yeni akvaryuma geçiş yapacağım. Hafiften sakal yosunu oluştuğunu gördüğümde akvaryumcuda yalnızca 1 otocinclus 1 sae ya da 1 borneo vatoz vardı ve onları sahiplenmek durumunda kaldım. İlk fırsatta ilk önce dediğiniz gibi Sae'den kurtulacağım ve otocinclus bulabilirsem ki pek sanmıyorum. 4'e çıkaracağım. Diğer pigme çöpçü olayını ise kısa sürede çözeceğim. Karides de dahil edeceğim ancak şu an akvaryumcudakilerin tipleri gerçekten kötü olduğundan cezbetmedi, zamanla eli yüzü düzgünlerden sahipleneceğim.

Fern tridenti maalesef ki bulamadım o yüzden de narrow siparişi vermek zorunda kaldım, umarım güzel olur :) Arka plan olarak da ilk önce rotala türü ile budamayı da kütükler arasındaki U şeklinde yaparsam hoş durabileceğini düşündüm. Ancak aklımı çeldiniz ve şu an dediğiniz de dahil olmak üzer bir kaç türü daha düşünür oldum.

Salı günü akvaryumcuma bitki gelecekmiş ama neler gelecekmiş biliyorum, umarım işime yarayacak şeyler çıkar. Çünkü 6 ufak kök buce ve 10 kök helferi harici diğer akvaryumumda kullanacağım bir bitki yok elimde. Bu yüzden kuruluma başlamam 1 haftayı bulacak gibi :)

Yeni Akvaryum Kurulumu
Ölçüler: 45x45x38
Canlı Türleri: 9 Neon tetra, 6 Ember tetra, 4 Panda Croydoras, 1 Otocinclus, 1 Borneo Vatoz, 1 Sae
Bitki Türleri: Bucephalandra, Java Fern Narrow, Helferi, Anubias Petite
Tankın Yaşı: 0
Filtrasyon ve Işıklandırma: Eheim 2213-Eheim Liberty 75 - Firefly - Co2 Sistem
Tasarım ve Dekorasyon: Dragon Stone, Dere Kumu, Mangrov Kök

Herkese selamlar,

Hardscape formatındaki akvaryumu bitirmek üzereyim. Zemin ile dekorasyonun bütünlüğünü bozmamak adına zemin bitkisi ve kütük üzeri moss düşünmüyorum. Tabii moss konusunda belki kandırılabilirim:) Ancak bol kütük az bitki gibi ilerleyeceğim bu akvaryumumda.
Belirttiğim bitki türlerinden Java fern narrow ve anubias petite'yi henüz bulabilmiş değilim bu konuda desteğinizi esirgemeyin lütfen :) Mevcut Bucelerim 4 tür fakat kök olarak yetersiz olduğundan bu konuda da ücretleri mukabilinde yardımlarınız harika olur.

Kütüklerin arasını boş mu bıraksam yoksa bir arka plan türüyle taçlandırsam mı? Bilemedim.

Değerli yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/67106/130620200102231.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/67106/130620200102361.jpg[/IMG]
70x26x33 60lt Bitkili Akvaryum İçin Kum Öneriniz?
39 LT bitki kaya kütük ıvır zıvır derken kullanışsız kalacaktır ve küçük hacim akvaryum su değerleri olarak sizi daha fazla zorlayabilir. Ayrıca zemin bitkisi düşünüyorsanız cüce vatoz bunların içinden geçebilir :) Benim tavsiyem cüce vatoz yerine daha sakin olan borneo cüce vatoz olacaktır.

79 Lt'lik bir akvaryum ile daha ferah bir ortam sağlayın balıklarınıza; 2 Borneo Cüce, Min. 4 corydoras, min. 10-20 adet civarı ember tetra ile oldukça keyifli olabilir.
Ayrıca vatoz türlerini aç kalmaması adına akvaryuma daha sonra eklemenizi öneririm.
Işıklandırma Ve Fotosentez Help Me ! :)
O spectrum dağılımları yok efendim mercekler falan fıstık derken kafayı yaktım. Dedim kafam yanacağına param yansın ve gittim kendini ispatlamış bir marka aldım :)

Çünkü yayılması gereken bitki boya gidiyor, kırmızı olan bitki bakıra dönüyor ediyor derken stres kaynağım olmuştu. Işıklandırma bana akvaryumdaki en ince çizgi gibi geliyor ve parasını da hak ediyor. Şu an ışığı açtıktan 10 dakika içinde fotosentezi görebiliyorum.

Akvaryumum 45 cm uzunluğa sahip ve şansıma 2. el 45 cm uzunluğunda bir firefly buldum :) Bu markayı öneren ve kullanan tanıdığım dükkanında mygos da kullanıyor onlara da bakabilirsiniz.
Işıklandırma Ve Fotosentez Help Me ! :)
Kendi deneyimime göre direkt olarak ışıklandırma derim :) DIY aydınlatmalar çoğu zaman istenilen performansı vermiyor.
Yeni Kurulum Öneri Destek
Öncelikle hayal ettiğiniz akvaryumu yaşamanız dileğiyle :)

Kayalar bana biraz fazla gibi geldi. Daha küçük parçalara ayırıp taşların arasından kütükleri taşların üzerine konumlandırsanız daha doğal görünebilir. Ya da kayaları daha arkaya çekip kütükleri öne doğru yatay bir şekilde verebilirsiniz. Kayaların önde durması akvaryumu oldukça boğmuş gibi hissettiriyor.

Lav taşlarını da akvaryum kenarlarından 2-3 cm içeriye gelecek şekilde konumlandırıp üzerini kum ile kapatsaydınız daha temiz bir görüntü elde ederdiniz.

Balık olarak Tetrazonlar ve melekler biraz sert balıklar, karides ile uyumunu iyice araştırmanızı öneririm.

Son olarak bence balık eklemeden önce bir süre daha bazı değişiklikler yapıp içinize sinmesini bekleyin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.