ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fatih06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
56
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Kasım 2005 10:42
Son Ziyaret:
14 Mayıs 2019 11:44
Toplam Mesaj:
91 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Antep
Doğum Tarihi:
15 Kasım 1967
Yaş:
56
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih Antep Ankara 230 lt bitkili karma discus evde 50 lt bitkili işyerinde

SON 10 MESAJI

Hobi Odam
Fazla söyleyecek bir şey bulamıyorum. MAŞALLAH
Discus Akvaryumu İçin Bilgi
Yavru discus alırsan veya üretim yapmayı düşünüyorsan arıtma cihazı olacak. Yetişkin 8-9 cm discus Ankara dinlenmiş çeşme suyu ile yaşar. Discus yemleri kolay kısmıda var (tanınmış markalar) zor kısmıda var. Kendin özel yem hazırlama ya da dondurulmuş yem verme gibi. 300 litre için bence 6 adet 8-9 cm discus olur. Discus üretip satmayı düşünüyorsan çok zor, yok ben sadece zevk için bakacağım diyorsan rutin bakımlarla olur.
Ben discus besliyorum. 6 adet 8-9 cm discusla bitkili akvaryumda başladım. Daha sonra amazon nehrine uygun bitkiliye çevirdim. Sonra bitikiyi iyice azalttım. Şu an sadece yati köküne sarılı mos ve bir anabuias la boş akvaryumda bakıyorum. Ben kendim için şunu anladım; ben bitkili tropical akvaryumu seviyormuşum. Tavsiyem iyice araştır sonra kendin için hangisi uygun ise ona karar ver.
Nasıl olmuş? (Bitkili 120 lt)
Maşallah, cıvıl cıvıl canlı bir akvaryum.
Yeni 3 Haftalık Bitkili Tankım
Maşallah güzel olmuş. Benim önerim soldaki kayayı arkasındaki ile yer değiştimen. Yada Solda ki kayayı tamamen kaldırman. Bunları deneyerek senin gözüne hangisi hoş gelirse o daha güzel olacaktır.
Bitkili Akvaryumum
Maşallah çok güzel olmuş. Bunları görünce tekrar bitkili akvaryum kurasım geldi.[:iyi:]
Discus Amatörce Tecrübem
İbrahim bey discuslar maşallah çok güzeller. Ben kısaca kendi yaşadığımı aktarayım. Gerçi akvaryumum zaman aşımını sizde biliyorsunuz. Discus hakkında çok bilgim yok ama yaptıklarımı aktaracağım. Sizde biliyorsunuz bitkili akvaryuma discus ekledim. 1. hatam bitkilerim discusların ortamına uygunmu araştırmadım. 2. hatam her su değişiminde testlerle ilgilenmem. Bütün bunları yaparken ben mutlu değildim. Sonra izlediğim ve okuduğum kaynaklardan faydalanılarak önce sıcakdan eriyen bitkileri kaldırdım sonra arka siyah fonu ve siyah hagen kumu kaldırdım. Arka fonu açık renk tabanı açık renk yaptım. Bu şekilde olunca akvaryum canlandı balıklar huzurlu bir şekilde gezmeye başladı. Ama ben bir kez değişiklik yaptım. 1-2 ay sonra yine değişiklik yapacağım. Bunlar sonucunda tetra türü küçük balıklar köşelerde saklanmaya başladı bazende yukarı sorti yaparak yem kapmaya çalışıyorlar. Tabiki bu işlem esnasında büyük balık büyüklüğünü gösteriyor yakalamasa bile bir darbe yapıyor. Meleklerim yumurta dökecekleri zaman herkese dayılık taslıyor. Şimdi şu an ben tam mutlu değilim. Tam istediğim akvaryumu kuramadığıma inanıyorum. Çünkü ne olursa olsun akvaryumlarımız balıkların istediği kadar büyük değiller ve olamazlar. İnşallah 1-2 ay sonra sıkıntı olmaz ise hem balıkların ve bitkilerin istediği ortamı kurup hem onları mutlu edeceğim hemde kendim mutlu olacağım. Siz iyi niyetinizden dolayı onların rahat olması için çabalıyorsunuz. Ama biraz bekleyip ortama alışmalarını sağlayın. Bana göre önemli olan önce beni mutlu etmeli, bu onlarında mutlu olduğunu gösterir.
Calvus
Maşallah. Calvus her zaman tercihimdir.[:iyi:]
Sonunda Bitkili Akvaryuma Discus Ekledim.
Sorularınız rahatsız etmez, paylaşım her zaman iyidir. Gerçi ben konuda uzman değilim ama bu zaman zarfında yaşadıklarımı doğru yanlış paylaşacağım ki hem başkalarına hemde kendime faydası olacak.

Renklenme konusunda bilgim yok ama koyu renkli akvaryum yerine açık renklisi discusları görüntülerini daha güzel gösterdi.

Işık tasarımı tamamen bitki için ayarlamıştım. Reflektör nikli beyden 4*38 w armatür almıştım. Bu armatürle hedefime ulaştım ve daha sonra discuslar gelince armatürü kaldırdım akvaryumun kendi kapağını koydum. Şu an 3 adet silvian 1 adet osram var. Işık yanma saatlerine şuan dikkat etmiyorum. Yem verileceği yada izleneceği zaman 2 flo yakıyorum, daha doğrusu şuan kendi keyfime göre yakıyorum.

Discuslar bana geldiğinde de biraz küçük ve az renkli idi. Şuan büyüyorlar onların büyümesi bize de göz zevki veriyor. İnşallah sizin discuslar da öyle olur.
Sonunda Bitkili Akvaryuma Discus Ekledim.
İbrahim bey koyu renk kum ve arka planın discusları ve beni fazla mutlu etmediğini fark ettim. Daha sonra nette araştırdım videolar izledim, açık renk ortam hoşuma gitti. Reeflowers aqua sand ph düşük olanı fark ettim bu kum uygun olur düşüncesi ile netten satın aldım. (bu arada firmaya ve forma bilgi için yazdım. Maalesef firmadan destek ve bilgi gelmedi. Formdan bir arkadaştan aldığım bilgi ile kumu aldım) Arka fonuda değiştirdim. Kumu aldığım link http://www.atakanpetshop.com.tr/index.php?route=product/product&path=60_61_213_214&product_id=3093 açıklaması burada var.
Yem dondurulmuş kan kurdu ve trpicana kuru yemleri.
Sonunda Bitkili Akvaryuma Discus Ekledim.
Ramazan bey haftada 2 sefer yaklaşık %25 su değişimi yapıyorum. Pilli dip çekme ile görünen pislikleri temizliyorum. Akvaryum ölçüleri 100*42*60 boş ölçüleri.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.