ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ufuk_Cool
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mayıs 2007 21:41
Son Ziyaret:
18 Mayıs 2010 23:32
Toplam Mesaj:
25 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ufuk
Doğum Tarihi:
07 Mayıs 1979
Yaş:
45
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yavaşlıyor ama durmuyor dünya...

SON 10 MESAJI

Ortalığı ıslatmadan akvaryumun suyunu değiştirme
Arkadaşlar belki çoğu kişi böyle yapıyordur ama be geçengün kaza eseri akvaryumun suyunu değiştirirken keşfettim.

Bu güne kadar akvaryumu temizleyeceğim zaman suyunu akvaryumcudan aldığım pompa ile kovalara doldurup tuvalete döküyor akvaryumu temizledikten sonra da  hotumla akvaryumu dolduruyordum. Tabi bu işlemler sırasında etraf biraz ıslanıyor ve doğal olarak her evde yaşanan sorunlar bizdede yaşlanıyordu Utangaç..

En son akvaryumu temizleyip akvaryumun suyunu hortumla doldururken şu olayı keşfettim.

Akvaryumunun suyunu boşaltacağınız zaman hortumu tuvaletin musluğuna takın hortumun diğer ucunuda akvaryumun içerisine yerleştirin hortum mutlaka akvaryumun suyunun içerisinde olmalı ve suyu açın hotumdan su akvaryuma dolmaya başladıktan sonra suyu kapatıp hortumu musluktan çıkartın su geri dönüş yapacak ve akvaryumdaki su tuvalete direkt akmaya başlayacak bu sayedede ortalık ıslanmamış olacak.

umarım benim gibi sıkıntı yaşayan tüm arkadaşların işine yarar.Tey%20Tey
Balıklarımın Türü nedir ?
Verdiğiniz linkten bulamadım. :(
Balıklarımın Türü nedir ?




Arkadaşlar resimleri eklediğim balıklarımın Tür ve mümkünce cinsiyetlerini söylemeniz mümkünmü




dış filitredem artık çalışıyor
Kardeş bu sistemi çalıştırabilmen için öncelikle filtrenin içini tamamen su ile doldur ( hortumlardan birini musluğa bağla o dolar )

Daha sonra suyu emecek olan hortumun içindeki havayı al ( hortumun ucunu aşağı doğru indirirsen filtrenin içindeki su dışarı çıkacak tam su çıkacağı zaman hortumun ucunu parmağınla kapat. ) ve götürüp akvaryumun içine bırak, ayrıca filtre akvaryum seviyesinin altında olsun.

bu işlemden sonra fişi takıp çalıştırabilirsin . sistem %98 çalışacaktır ancak herhangi bir yerde hava kaçağı varsa bir müddet sonra sorun yaşamaya başlarsın.

yinede yapamazsan msj yaz yardımcı olmaya çalışırım.
Bunun cinsi ne ?
Resim kalitesi çok kötü ancak ben Dişi bir imparator'a benzettim.
Bu bitkinin türü nedir ?
Arkadaşlar resimdeki bitkinin türünü söyleyebilirmisiniz.



Mavi İmparatorum Kırmamı ? Bitkimin Türü Nedir ?
Aslında bende bunun imparator ile ahli çiftleşmesi sonrası olmuş bir tür olduğundan şüphelendiğim için sizlere danışmak istedim.
Mavi İmparatorum Kırmamı ? Bitkimin Türü Nedir ?
Arkadaşlar merhabalar,

Resimdeki Mavi imparatorum kırmamı ? Ayrıca resimdeki bitkimin türünü söylerseniz çok sevinirim.










Bu da Benim Dış Filtrem
Zafer Bey aynı proje daha önce verildi ilk bu projeyi yapma çabam başarısızlıkla sonuçlansada 2. sinde muradıma erdim . Bu proje ile ilgili birkaç önemli detayı söylemek istiyorum çünkü bu filtreyi yapmak isteyecek arkadaşların hepsinin karşılaşacağı temel sorunlar bunlar.

1-) Filtre düzeneğinde hiçbir noktada hava kaçağı olmaması lazım yoksa sistem çalışmıyor.
2-) Bağlantı noktalarının çok iyi bir şekilde silikon ile kapatılmış olması lazım.
3-) Bidon kapağı hava kaçağının en fazla olacağı nokta, bura için harika bir çözüm buldum. Ben bu projeyi 5 lt lik yağ bidonundan yaptım. yağ bidonlarının kapağının altında plastik bir aparat vardır, işte bu aparat bizim çok işimize yarıyor bu aparatın orta kısmını kesin yanlar kalsın, bunun sebebi kapağı kapatırken kapağa bağlı olan kafa motoru bidonun içine girebilsin, bu şekilde yapıp kapağı sıkıca kapattığınızda içeriye kesinlikle hava girmiyor.
4-) Sistemi çalıştıracağınız zaman emiş yapacak hortumun içinde kesinlikle hava olmamasına dikkat ediniz, bu sorunu ise şöyle aşabilirsiniz bidonu doldurup ağzını kapattıktan sonra emiş yapacak hortumu yani bidonun alt tarafını delip taktığınız hortumu bidon seviyesine doğru indirdiğinizde içindeki hava çıkacak ve su bu hortumdan dışarı akacak tam su çıkacağı zaman parmağınızla hortumun ağzını kapatın ve ve hortumu akvaryumun içine sokun, temiz suyun geldiği hortumuda akvaryuma yerleştirin ve sistemi çalıştırın.














yaklaşık 1 aydır kullanıyorm ve harika temizliyor.


Ufuk_Cool2007-12-09 14:03:14
Bidondan dış filtre (Resimli)
Ve sonunda mutlu son :D:D:D

Daha öncede yapmaya çalıştığım ancak aceleciliğim yüzünden slikonlar kurumadan sistemi su ile doldurduğumdan ayrıca üst kapaktaki içeriye hava alma sorununu aşamadığımdan iptal etmek zorunda kaldığım bu projeyi tekrar hayata geçirdim, önemli olduğunu düşündüğüm bir kısmı belirtmek istiyorum

1-)  5 lt lik yağ bidonu kullandım bu bidonların kapak kısımlarında yağ normalde dışarı akmasın diye plastik bir aparat vardır  bu aparat çok iş görüyor orta kısmını tamamen kesin sadece kenarı kalsın bu sayede bidonun hava almasını önlemiş oluyorsunuz.

2-) sistemin çalışabilmesi için kesinlikle hortumlarda hava olmaması lazım bidonu su ile doldurun hortumları bidon seviyesine doğru indirdiğinizde hortumların içindeki hava çıkacaktır havalar çıktıktan sonra parmağınızla hortum ağızlarını kapatın  ve elinizi kaldırmadan doğruca akvaryumun içine batırın artık sisteminizi çalıştırabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.