ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
roadkingtr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Nisan 2007 00:59
Son Ziyaret:
17 Eylül 2014 00:31
Toplam Mesaj:
323 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan GÜRTİN
Doğum Tarihi:
01 Ekim 1975
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgi İşlem
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

400 LT Malawi,56 LT Yavru

SON 10 MESAJI

Çalışmayan tasarruf ampullerini atmayın!
[QUOTE=coykd]           Selamlar

Hevesinizi kırmak istemem ama tasarruf ampul elektronik balastı uzun floresantlar için imal edilmemiştir yani kullanım ömürleri zaten günlük 4 saat üzerinden hesap edilerek  8-10 bin saat olarak yazılıyor  ama bizim şebekelerde toplamda 1 yılı zor geçiyor.Diyelim ki bağladık tasarruf balastındaki en hassas parçalar da sağ ve soldaki 2 tane transistör o da zaten genelde üzerinde ne yazdığı belli değil  transistör 50 kuruşluk bişey muadilini takınca da başka malzemelere zarar veriyor. Tamam belki tasarruf ampullar arası bozuk parçayı değiştirmek olabilir ama normal boru floresanlarda tam verim vermez.

Saygılar.
[/QUOTE]
Mustafa Bey,
3 yıldır bu yöntemle 90 cm T5 floresanımı kullanıyorum henüz bir sorun yaşamadım ve hala çalışıyor.Ucuz çin malı ampullerin balastlarını kullanırsanız size katılırım.Ama  konunun başından beri belirttiğim gibi osram,philips veya general elektrik ampullerinin balastlarını kullanırsanız  size katılmıyorum.Biten ampullerin (eğer ampul kaliteli ise) %90 'nındaki sorun balast sorunu değil floresan bittiği için yanmıyor.Ben 10 adet ampulden sadece birinde balast arızası yüzünden ampulun yanmadığını gördüm.Onu da aynı model diğer ampulun balastını takarak floresan bitinceye kadar kullandım.


[QUOTE=ThEmre55]Çok teşekkür ederim :D Bugün evdeki yanmayan bir tasarruf ampulünün balastını çıkarıp ( ampulü kırmadan tabiki :) Grolüx floresanıma bağladım :D Böylece bedavadan 40watt lık balastımda boşa çıkmış oldu :D Onuda daylight floresnıma kullnıcam inş :D...Tekrar teşekkür ederim saygılar... [/QUOTE]
Güle güle kullanın.
Saygılar,
 


[QUOTE=serk84]Dostum resimler silinmiş yeniden yükliyebilirmisin.[/QUOTE]
Resimler bende açılıyor sorun yok.


[QUOTE=Okty] [QUOTE=msurucu]Floresan ve Compact Floresanlarla uğraşırken kırılmaması için maksimum özeni gösterin, mümkünse açık havada yapın işlemleri. Çünkü tasarruflu ampüller de dahil tüm floresanlarda civa buharı var ve çok küçük miktarı bile çok zararlı. Vücudunuza bağlanır. Belki çoğunuz biliyordur ama bilmeyenleri uyarmak gerek. Konu sahibi arkadaş ilk mesajda bu uyarıyı yaparsa daha faydalı olur. Tebrikler.[/QUOTE]
Bende ufak ama önemli bir ilave yapayım kapalı alanlarda tasarruf ampulleri kırıldığında kesinlikle kırıkları toplamadan önce pencereleri açıp en az 5 dk havalandırın...
[/QUOTE]
Uyarınız için teşekkürler ama mesaj üzerinden çok zaman geçtiği için düzeltemiyorum.
Çalışmayan tasarruf ampullerini atmayın!
Sorun yaratmaz Enes Bey.Sonuçta çok yüksek voltaj ve akım sözkonusu değil.Floresandaki zehirli gaz konusuna gelince ben tüpleri patlamadan lambanın plastik kısmını yankeski ile kırarak çıkarttım ve ampule hiç zarar vermedim.Balast ve ampul gücü arasındaki ilişki ise balast daha güçlü olmalıdır ama bu fark çok fazla olmamalıdır aksi takdirde floresanın ömrü kısalır.Balast gücü düşük olursa performans alamazsınız ve balast yanacaktır.
eheim jager 300 watt yatay kullanım
Sakın sokmayın.Benimki dış filtre su çıkışının yanında ve siyah kısmı suya batırılmamış haldeyken su alıyor ve arızalandı değişim için gönderdim.
Çalışmayan tasarruf ampullerini atmayın!
Arkadaşlar,
3 yıl hergün akşam yaz ve kışa göre saat akşam 6-7-8 civarı açıp 12'ye kadar bu yöntemi kullanarak çalıştırdığım T5 floresan 2 gün önce bitti.
Selamlar,
 
Buhar Sürgü Camı
Sürgülü buhar camı yapabilirsiniz.
Bir Tembelin Hayali: Otomatik Su Değiştirme Son Fotolar 6. sayfa
[QUOTE=bjkalley]Ankara :([/QUOTE]
Şimdi anlaşıldı.Çünkü İstanbulda bu fiyatlara alamıyoruz.
Teşekkürler,
Otomatik Yem Makinası
Tebrikler Abbas Bey.Bence şu ana kadarki en iyi dizayn.
Bir Tembelin Hayali: Otomatik Su Değiştirme Son Fotolar 6. sayfa
[QUOTE=bjkalley]Sıvı seviye rölesini sanayi caddesinden aldım yokuştan inerken solda bir dükkan ama adını hatırlamıyorum. 

Selenoid için ise kazım karabekirde bp'nin yanında yine adını unuttuğum bir dükkan var, birşey pnomatik diye geçiyor arada, oradan aldım.

Saygılar,
[/QUOTE]
Refet Bey,
Bahsettiğiniz yerler İstanbulda mı? Sanayi caddesi ve Kazım Karabekir hangi semtteler?
Teşekkürler,
 
Bir Tembelin Hayali: Otomatik Su Değiştirme Son Fotolar 6. sayfa
Tebrikler Refet Bey,
Seleonid valf ve seviye rölelerini  nereden aldınız? Bu fiyatlara ben araştırdığımda bulamadım.Ö.M. ile gönderebilirseniz yada burada paylaşırsanız sevinirim.
Kuşak - Kayıt Lazer ile yapıştırma.
[QUOTE=mathellon] [QUOTE=roadkingtr] Metin Bey ,
Yaptırmayın çünkü dedikleri gibi çok sağlam olabilir ama biliyorsunuz ki akvaryumda silikon kullanılmasının bir sebebi de silikonun esneklik sağlamasıdır.Lazerle  yapıştırdığınızda en ufak bir darbede patlama olabilir.
[/QUOTE]

Hakan abi ;

Benimde içimden pek gelmiyo ama ısrarla yapmak istediklerini söylüyolar çok çok daha sağlam olucağını belirtiyolar , yarin yapıştırılıcaktı söylicem silikon ile yapsınlar. Teşekkürler uyarınız için.
[/QUOTE]
 
Silikon da sağlam olacaktır.Ben daha önce problem yaşayanları okuduğum için uyarmak istedim.Tercih sizin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.