ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Deniz özer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Temmuz 2024 11:19
Son Ziyaret:
06 Eylül 2024 16:55
Toplam Mesaj:
25 [0.57 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
23 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Deniz özer
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sivas
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Deniz özer

SON 10 MESAJI

Su Mercimeği Ne Zaman Çoğalır
Su mercimekleri eline ulaşalı 4-5 gğn oldu zaptedilmesi zor çok çabuk çoğalıyor deniliyordu ama ben bir fark göremedim ne zaman çoğalır acaba?
Akvaryumda canlı yok sıvı gübre e kullanıyorum dalga yok. Işık günle 8 idi azaltacağım.
Bacopa Monnierinin Kökü Çürüyor
[QUOTE=Hidro Dinamik]Özellikle lav kırığı yüzünden ekerken altta kalan bölge zedelenmiş olmasın?

Adaptasyon sürecinde bazı dallar tamamen çürüyebilir de direk kökten başlayacak tek bitki biliyorum zeytin.

Diğer kısım sağlamsa çürüyen kısmı kesip tekrar dikebilirsiniz. Kendi çıkıyorsa kumun daha derin olduğu noktaya dikin. Özellikle lav taşının daha az olduğu bir noktaya.

Birde 10 saat aydınlatma ilk zamanlar için çok fazla, 3 4 saat yeterli. Yosunları beslemeye gerek yok. 😅[/QUOTE]
Teşekkür ederim bür tanesüni kökünü kesip tekrar diktim diğerini suya saldım. Otomatik fiş var ona bağlamıştım azaltıyım saati o zmn
Bacopa Monnierinin Kökü Çürüyor
Arkadaşlar bitki için 30 litrelik bir akvaryum kurdum diğer akvaryumumdan suyu boşalttım altta lav kırığı siyah kum ve dere kumu var. Sıvı gübrekullandım günlük 10 saat ışık alıyor ekeli iki gün oldu kökü çürümüş neden acaba? Akvaryumda canlı yok ondan mı acaba? Nitrat olmadığından ölmüş olabilir mi? Birkaç parça yem attım.
Işık var ama üstünde su mercimeği var akvaryumun bu arada. Dalga fln yok akvaryumda.
Kurbagalar Hakkinda Bilgisi Olan Varmi?
Hocam suda yaşayan kurbağalar hakkında bilgim yok ama tree frogları araştırmıştım bir ara. Yeşil, beyazımsı teraryumda yaşayan kurbağalar. Valla teraryum alanı fln çok sıkıntı değil ama nem derecesi çok önemli ve canlı yemle beslenmesi gerekiyor diye biliyorum. Canlı yem bulmak baya zor olduğundan vazgeçtim bunları bir araştırın derim.
Bitki İçin Dere Kumu Yeterli Mi?
[QUOTE=Ehtiyar]Akvaryumu kurduğumda 4 elma almıştım. Birini herhalde ben bakamadığımdan bir ay içinde kaybettim. Diğer 3ü nohut kadardan ceviz gibi oldular. 15, 20 gün anca olmuştur 4 ve 2, 6 tane yavru ekledim, büyüyorlar. Bitkilerin tamamını tavaf etmelerine rağmen zararları yok. İlkini akvaryumcudan, şimdikileri hobici bir vatandaştan aldım, ayrı yerlerden yani. Kusura bakmayın gece gece yazıyorum fakat elma salyangozları bitkileri yiyor dendimi dönüp benimkilere bakıyorum. [:O]
Kolaylıklar dilerim.
Sayın Deniz Özer siz de kusura bakmayın konunuzu biraz dağıttık. [/QUOTE]
Yok hocam bana da yararlı oldu sağolun. Ludwigia ben almayı planlamıyordum ama baktım bitki çok güzel dedim alayım umarım hayatta tutabilirim kaktüsleri öldürmüş biriyim. Su mercimeğide aldım onu öldürmeyi başaramam diye :)
Bugün sorucam toprak için akvaryumculara bulamazsam olsun.
Bitki İçin Dere Kumu Yeterli Mi?
[QUOTE=Azizdurdenn]
Çok gerekli değil ama olsa güzel olur en alta 1-2 parmak lav kırığı üzerine 4 cm dere kumu serseniz yeterli olur. Besin ve güzel bir ışık olursa ölmezler. Bazı bitkiler kuma ekilir, bazı bitkiler (rizomlu bitkiler) taşa köke sabitleseniz de olur, bitki yapıştırıcıları alabilirsiniz veya iple sabitleyebilirsiniz ben japon yapıştırıcı kullanıyorum her yapıştırıcı olmaz ona dikkat edin.

Ben betalarıma Tropical soft line, Tropical betta yemi, Sera bettagran, Sera betta yemi, Reeflowers betta yemi kullanıyorum.Zararı olmaz ben su düzenleyici vs. kullanmıyorum, Reeflowers alsanız yeterli olur. [/QUOTE]


Çok teşekkür ederim. Işık var 1 metrelik akvaryumun onu 70 liğe götüreceğim şu an onu 50 cmliğe kullanıcam uzaktan biraz güçlü. Kardeşim ayrı aydınlatma alacak ama betalar loş ortam seviyor diye bir şey duydum doğru mudur ledi koyu renkli mi almalıyız?
Yemler için çok teşekkürler. 1 aya kadar eklemeyi düşünüyor betayı o zaman kadar düzen oturu umarım. Yarın akvaryumculara gidip lav kırığı ve yapıştırıcı arıyım.
Pipo fitre sadece biyolojik sünger var yeterli olur mu zeolit aldım da kum gibi akvaryumun dibine koysam olur mu? Ya da hava borusuyla koysam? Hep büyük iç filtre kullandığımdan emin olmadım hava motoru ile pipo filtre yeter mi?

Ve çok teşekkürler gerçekten.
Bitki İçin Dere Kumu Yeterli Mi?
[QUOTE=Azizdurdenn]
Üstüne değil de altına koyulsa daha iyi olur bitki dikimi açısından.


İlk başlarda günde 4 saat açık ışığı, ilerleyen günlerde 6 saate çıkabilirsiniz. [/QUOTE]

Sadece dere kumu koysam yeter mi? Kaç cm olmalı dere kum ile gerekliyse lav kırığı.
Tam araştıramadım ama çoğu yapraklardan besleniyor sanırım. Tabi forumdakiler sizler daha iyi bilir.
Şu an 30-35 litrelik tankda sadece bitkileri büyüteceğim inşallah ölmezlerse. Sonra 70 litrelik boş akvaryumum var onda bitkileri büyütmeyi planlıyorum. Ne kumu almalıyım? Altına gübre kum, substrat gerekir mi? Bir de ben bunları kayalara silis kuma dala fln tutturabilir miyim acaba? Asıl amacım kaplumbağanın akvaryumuna koymak ama silis kum dışında bir kum fln kullanamıyorum kaplumbağanın akvaryumunda.

Hocam bir de kardeşim bu 30 litrelikde beta beslemeyi planlıyor dere kumu, pipo filtre, bitkiler ölmezse bu bitkiler bir de saklanma yeri olacak. Yemlerde önerdiğiniz var mıdır. Sera provit, tetra fln gördük ama tam emin olamadık. Reflowers ın beta su düzenleyicisi yeter mi acaba? Stress guard su düzenleyici fln ı da deep fix ya da reeflowers alsak yeterli olur mu?
Bitki İçin Dere Kumu Yeterli Mi?
Java fern, ludwigia , bacopa monnieri, microsorium pt bitkisi aldım elimde dere kumu ve sıvı gübre var reflowers ın all inclusive. Başka bir şey almam gerekiyor mu? Günlük kaç saat ledi açmalıyım. Ayrıca bitki yapıltırıcısı alamama gerek var mı akvaryum boş şu an sadece bitkiler büyüsün diye koyacağım motor dalga olmayacak.
Hangilerini kuma dikip hangilerini hayaya fln bağlamam gerek acaba.
Bitki Almak İçin Güvenli Site
Bitkileri almak için güvenli siteler nelerdir atakanpetshop biliyorum ama istediğim bitkiyi bulamadım malesef.
Akvaryumun Üstündeki Platform Akvaryumu Çatlatır M
[QUOTE=GhostKoi]Ağırlığı dağıtabilmek için sadece camla temas ettiği bölgeye değil platformun altındaki alanı büyük oranda kaplayacak şekilde en az 2 cm kalınlığında strafor koymalısınız. Bunun için uygun strafor plakalarını yapı marketlerden temin edebilirsiniz. Strafor bildiğin sert köpüktür.

Fakat böyle bir platform uygun bir yöntem sayılmaz. Hem estetik görünmüyor. Onu hiç kullanmayabilirsiniz. Akvaryumunuz yeterince büyük. Zaten hepsini doldurmayacaksınız. Yeterli ıslak ve kuru alanları akvaryumun içinde oluşturabilirsiniz. Çoğunlukla böyle yapıyorlar.[/QUOTE]
Kaplumbağa 5 yaşında ve 23 cm şu an 30 cm e kadar büyüyebilir deniliyor. 70 litreden buna yeni geçiş yaptım ama 400 litreye fln gerek var ama şu iki yıl içinde yapamam malesef onu öğrenciyim. Estetiklikten çok hayvanın sağlığı önemli benim için. Cam akvaryum üstü platformu var 70 in üstünde ancak o küçük gelmeye başladı ve su birikintisi oluşuyor ayrıca yukarı çıkarken kayıyor ne koyarsam koyayım tırmanma kısmını yiyor o yüzden bunu yaptım. Bana iki yıl dayansa yeter sonra akvaryum yaptırmayı planlıyorum mezun olur olmaz.



[QUOTE=Hidro Dinamik]
Xps straforu yani sert straforu zeminden kaynaklı kusurları, eğrilikleri tolere edebilmek için kullanıyoruz. İzolasyon bandı hiç yoktan iyi olabilir ama strafor daha makul. Yüküde dağıtır.

Evlerdeki zemin her ne kadar düz görünse bile belli noktalarda eğim olur, dolap ayarı yapılma sebebide budur. 😅
Akvaryumun altını komple kaplayacak şekilde evin zeminiyle arasına strafor koyarsanız problem olmaz.

Bende sizin dediğiniz gibi sadece cam ile platform arasına yapardım. Pembe veya mavi bir renk görmemek için dışarıdan yapışkanlı kağıtla akvaryuma uyumlu hale getirirdim.[/QUOTE]

Strafor kalınlığı ne kadar olmalı? [EDIT]Deniz özer,2024-08-09 16:17:46[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.