ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GokhanPPasa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Aralık 2022 16:20
Son Ziyaret:
28 Ocak 2024 13:55
Toplam Mesaj:
8 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan

SON 6 MESAJI

Cüce Bukalemun Ve Cüce Gecko Arayışındayım
Merhabalar ;

Karma canlılardan oluşan paladaryum için ; cüce bukalemun veya cüce gecko türleri arayışındayım. Malesef bulamadım. Bu konuda ulaşabileceğim petshop vs yerler konusunda beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
Bunun dışında ; Axolotl , kırmızı karınlı japon semender , şeritli semender harici amfibi ve 10-12 cm'i geçmeyecek başta tür sürüngerlerde arıyoruz.

Teşekkürler
Yeni Akvaryuma Farklı Tür Önerisi-tercihen Karides
[QUOTE=CNDRAqua]

Elinize sağlık hoş ve ilginç bir tasarım elde etmişsiniz. Ne yazık ki farklı türleriyle besleyip de kırılmayacak herhangi bir karides türü yok. Neocaridinalar direkt olarak vahşi forma döner, caridinalar ise melezlenir. Sürekli değişim istiyorsanız bir caridina türü alıp sürekli seleksiyon yaparak kalitesini arttırmaya çalışabilirsiniz ama caridinalar ne yazık ki çok masraflı ve hassas canlılar. Ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum ama cüce kerevitle birlikte karides beslemeyi de deneyebilirsiniz. Benim tavsiyem bu tasarımı balık besleyerek yazık etmeyin, tam karideslik bir tasarım.[/QUOTE]

Çok teşekkür ediyorum.Beğenmenize de sevindim.Evet haklısınız zaten karides besleyeceğimi düşünerek tasarımı yaptım.

[QUOTE=Javamoss]Hocam konu dışı bu kadar yosun topunu nasıl elde ettiniz acaba çoğalttınız mı bu konu hakkında bilgi verir misiniz. ? Karides hakkında şunu söylemek istiyorum özel türleri var fakat bildiğim kadarıyla çiftleştirip farklı tonlarda cins olmuşması imkansız gibi birşey. Üretilmiş olan Özel türlerin neslini devam ettirmek daha mantıklı olur. Bunun için karides doktoru isimli YouTube kanalına göz atın.[/QUOTE]

Merhabalar.Hayır satın aldım fotoğrafını çekmediğim kısım dahil zemin tamamen moss ball ile kaplı.2 adet 50li paket 3-4 cm moss ball aldım.90 adetini kullandım.
Yeni Akvaryuma Farklı Tür Önerisi-tercihen Karides
Merhabalar. 80x25x25 ölçülerinde yeni bir akvaryum kurdum ; 50 lt. Bu haftasonu canlı eklemesini yapacağım.Görsellerini eklediğim üzere ; zeminde siyah bitki kumu , kırmızı lav kayaları ve moss ball kullandım.

Canlı türü konusunda epey kararsız kaldım.Açıkcası , ilk kurulum ve kurulumdan sonraki ilk aylar çok tatmin edici olsada ; bir süre sonra akvaryumda sürekli aynı canlıları ,aynı tasarımı,görüntüyü görmek beni tatmin etmiyor,sıradanlaşıyor.Akvaryumda farklılık görmek istiyorum.

Aklıma ilk gelen düşünce şu yönde ; çitfleştiklerinde vahşi formuna dönmeyen karides türleri varsa , farklı türlerden koloniler alıp , farklı renk ve desende karidesler üretmek , deneyimlemek istiyorum. Sürekli akvaryum içerisinde farklılık ve gelişim görebileceğimiz canlı türleri var ise ; balıkta dahil önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler..
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237509/231220222149501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237509/231220222149561.jpg[/IMG]
Bambu Ormanı Temalı Yeni Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=Crosty]Çeşme suyuna direk bakteri kültürü atarsanız hiç bir işe yaramaz dinlenmiş suya atmanız lazım. Markadan markaya değişir bekleme süresi hangi marka bakteri kültürü kullanıyorsunuz?[/QUOTE]

Merhabalar ; Seachem Stabilit almayı düşünüyorum. Bende karides bakmayı planlıyorum akvaryumun resimlerini ekledim

[QUOTE=Alpb9]Akvaryumunuz high flow nehir akvaryumu yapmak için çok uygun hillstream aquarium olarak internetten araştırın, çeşme suyu kullandıktan sonra Su düzenleyici ekleyip 1 saat çalıştırın, klor ucacaktir sonra seachem stability yada sera nitrifitech ekleyin, ufak canlılar ekleyebilirsiniz ancak 1 hafta 10 gün bu bakteri kültürünü kullanın bol su degistirin 15 gün sonrasında istediğiniz balığı(zor türler hariç) ekleyebilirsiniz, ramirezi apistolari ise garanti olarak 1 ay sonrası ekleyebilirsiniz.

Bacteria feeder yerine salyangoz yada dayanıklı tetra türleri eklerseniz otomatik bakteri yemini sağlayacaktır, yada yemde atabilirsiniz günlük, bunları yapmazsa iz bacteria feeder ekleyerek riske girmeden kurulum yapabilirsiniz. Suyunuz oturduktan sonra kesinlikle tek seferde tüm balıkları eklemeyin arada 1 2 hafta olacak şekilde dayanıklı türlerden nazik türlere doğru ekleyin.

Filtreleme yetersiz bakteri tutmanız için iyi bir filtre edinin, çünkü akvaryuma kum,taş vs koymaniz lazım bakteri tutmasın diye ancak hacmimiz küçük olduğu için bunu sağlamanız zor balıklara alan kalmaz, 2.el bir sunsun yada muadili bı filtre edinin, şelale filtre yerine aşkı dış filtreler var buna seachem matrix ve sünger eklerseniz yeterli filtreleme sağlayabilirsiniz.

Sağlıklı hobiler dilerim.[/QUOTE]

Merhabalar ; akvaryumun resmini ekledim.Zeminde epey lav taşı kullandım aslında.
Bambu Ormanı Temalı Yeni Akvaryum Kurulumu
Merhabalar ;

Dün akvaryum kurulumu ile ilgili konu açmıştım ; yardımınız için teşekkür ediyorum.Çoğu şey netleşti.Akvaryumun fotoğraflarınıda paylaştım.Netleşmeyen birkaç konu var sadece bu konuda tavsiyelerinizi bekliyor olacağım.

İlk olarak şunu söyleyeyim ; 10-13 yaşlarım arasında çok ciddi olarak bu hobiyle ilgilendim.Bakmadığım ciklet türü discusuna kadar kalmamıştır.Ozamanlar kurulumunu ve bakımını akvaryumcu eve gelir yapardı.Bende izler bilgilenirdim.Fakat aradan geçen 15 senede epey şeyi unutmuşum.Eskiden istediğim canlıya karar verip akvaryumu kurardım , şimdi tematik akvaryumlar tasarlayıp ona göre canlı bakmak istiyorum.

Akvaryum ölçülerim 80.25.25. Zeminde lav kırığı var,55 adet 3-5cm moss ball var.Şelale filtre,ısıtıcı, 2 adet nano akvaryum için led kullanıyorum.Canlı olarakta karides,neon tetra,salyangoz ve çöpü eklemeyi planlıyorum.

Akvaryumun içindeki su 3 gündür filtre açık şekilde bekliyor.Fakat bambuların salınımından kaynaklı düşündüğüm bulanıklık yüzünden;hergün %30 su değişimi yaptım.Yani klor hala mevcut.Bu yüzden 3 gün daha bekleyeceğim.Daha sonra 'bakteri kültürü' ekleyip 'bakteri feeder' ile besleyeceğim. Su 3-5 gün sonra berraklaştığında canlıları yavaş yavaş ekleyeceğim.

2 konuda sadece kararsız kaldım
1)Şelale filtre kuvvetli değil , su yüzeyinde dalgalanma yok.Daha güçlü bir şelale filtremi yoksa ; hava motoru ve hava taşı mı önerirsiniz ? Hatta akvaryum 80cm olduğu için epey durgun olan yerler var , bu yüzden akvaryum suyunu tamamen boşaltıp yeniden doldurmamı önerir misiniz ?
2)Akvaryum zemininde taşları taşıması için 5cm kalınlığında EPS strafor kullandım.Bu strafor türünün XPS strafore göre daha çok su tutabileceği ve nitrat patlaması riski olabileceğini forumda okudum.Akvaryumu tamamen bozduracak kadar ciddi bir risk barındırır mı ?Bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237509/121220221824421.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237509/121220221824391.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237509/121220221824361.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237509/121220221824331.jpg[/IMG][EDIT]GokhanPPasa,2022-12-12 19:17:34[/EDIT]
Akvaryum Zemininde Eps Strafor Kullanımı
Merhabalar ;

Yeni kurulum yaptığım bir akvaryum var. İçerisinde kurutulmuş bambu çubuklar , ve zemine slikonla yapıştırılı 5 cm gri renk EPS Strafor var. Akvaryumda 7.gün ve bulanıklık hiç azalmadı.

Bulanıklık sizce ; bambulardan mı yoksa zemindeki eps strafordanmı kaynaklıdır. Bunlardan biri olmadan yeniden kurulum yapmamı önerir misiniz ? Özellikle EPS strafor ; petrol türevi olduğundan beni korkutmakta.Yanıtlarınızı bekliyor olacağım.

Teşekkürler.[EDIT]GokhanPPasa,2022-12-12 04:33:26[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.