ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kayrahan98ex
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ağustos 2022 14:45
Son Ziyaret:
14 Ekim 2023 11:21
Toplam Mesaj:
29 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kayra Han Öztüre
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sulara geri dönüyorum

SON 10 MESAJI

Akvaryumu Bozup Yeniden Kurmak İstiyorum
Yosun öldürücü bitkiyi de vurur
Anubias veya Moss yıkanıyor temizleniyor ama yapraklar yıkarken kopacaksa kesin daha iyi zaten yosun karanlıkta kaldı mı ölür bitki daha çok dayanır çünkü büyük ama yosun önlemek istiyorsanız vatoz ya da salyangoz önerebilirim.
Akvaryumu Bozup Yeniden Kurmak İstiyorum
Ben olsam bitkileri çıkarır yıkayıp 1 hafta ayrı bir suda bekletirdim o sürede akvaryuma yosun önleyici atıp filtre çalışır vaziyette akvaryumun üstünü örterdim
Balıkları da kovaya koyardım.. Sonra akvaryumun suyunu boşaltıp sıcak su doldurur su soğuyunca da düzenliyici ve bakteri kültürü atar ısıtıcıyı takar ardından balıkları eklerdim..
Denizdeki Midyeyi Akvaryuma Atarsam Ne Olur?
Midye akvaryuma faydalıdır sudaki bakterileri süzer ölünce de kusmaz kabuğu açılır sadece diğer canlılar da onu yer ama zor bu midyeler yerini beyenmezse ortalığı darmaduman eder soğuksu ister falan siz en iyisi yapışan Midye alın boyu küçük ve taşa yapışıyor rengi de güzel ama dikkat edin filtrenize larva kaçmasın..
Yavru Astronotun Yanında Panda
[QUOTE=MertSoyumert]

Sırt yüzgecini saplayıp astronotun ağzına sıkışma ihtimali var. Vatozlarda da aynı risk var.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=eOhHr6Vv31A[/VID]

[/QUOTE] tam da tahmin ettiğim gibi dut yemiş bülbüle dönmüş. Yaramaz Oscar kusturunca ibret alır mı acaba? [EDIT]Kayrahan98ex,2022-08-25 20:04:29[/EDIT]
Yavru Astronotun Yanında Panda
Sırt yüzgeciyle kendini koruyamaz mı çöpçüler?
Süper Bir Fikir
Üst taban malzemesinin altında sineklikten çuvalın içinde Lav kırığı oluyor ya o çuvalın altından ortaya kadar çeksek boruyu
Süper Bir Fikir
Şelale filtrenin emiş borusunu sinekliğin altından geçirirsek ne olur?

Ne güzel işte hem dip çekimi hem filtre hemde sirkülasyon akıntısı 3ü 1 arada hem su değişimi zamanı da boruyu filtreden verir dipten alırız kebap iş..
Akvaryumda Elektrik Kaçağı
Saf su buhar olmuş uçmuş su değişimi yerine su eklemesi yapmışsınız suyun iletkenliği yükselmiş
Betta Geçici Akvaryum
[QUOTE=Aquaworld07]
Balık beslemenin amacı yavru almak değildir ki sadece. Ama haklısınız üretimde su sığ olmalı.
Siz fanus balığınızı fanusta akvaryum balığı ısı akvaryumda besleyin. Ama fanusta balık beslenmez heleki fanus balığı nedir?
[/QUOTE]
Labirentli balıklar köpük yuva yapmak için çok emek verir balık anatanktan alınınca köpük yuva bozuluyor hem o fanus şartlarında strese girmediği için yıllarca hayatta kalabiliyor ve üreyebiliyor bu dövüşçü siyam balığının gereksinimlerini karşıladığı anlamına geliyor bu balığın fıtratında o var hani köyde nasıl danaları bağlarlar yer içer yatar onun gibi ya da mesela köpek de özgür olsa iyi olur ama milleti ısırır diye bağlıyoruz aynı mantık..

Yani çoğu canlıda öz farkındalık yok gereksinimleri karşılansın yeter beta burası küçük ben burda yüzmem diyor mu demiyor köpükten yuva yapıyorsa beğenmiştir

Betanın elbetteki bölgesinde devriye atma ve yüzme gereksinimi var arada bir 10 dakika yarım saat karşısına ayna koydunuz mu akvaryumdan daha iyi rahatlar kuvvetlenir..
Betta Geçici Akvaryum
[QUOTE=Aquaworld07] beta deyince akla sadece splendens gelmememeli birçok tür beta var. Örneğin wild betalar 50 60 litrede 2 3 erkekle bile bakılabilir 25 30 litrede de bir çift olur. Üstelik erkekler kavga etsede oluşan en ağır hasar yüzgeç yırtıkları olur.
Ama sizin tecrübeli biri olarak wil türlerin bu özelliklerini bildiğinizi ve splendensten bahsettiğini varsayalım. Yinede haksızsınız splendenste bahsettiğiniz gibi değildir. Özellikle yumuşak huylu olanlar birçok balıkla hatta karidesle bile bakılabilir. Bende karidesle baktım ve büyük karideslere ellediğini görmedim.(Hatta balığım biz şehir dışındayken açlıktan öldü, akvaryumda onlarca karides olmasına rağmen...) Hacim konusunda halfmoon gibi varyeteler biraz sıkıntı yaşayabilir ama beslenmek diyemeyiz. Heleki plakata hiçbir şey olmaz. O sizin kavga ve köpükten başka derdi olmayan [B]fanus balığı[/B] büyük akvaryuma alınınca bütün davranışlarını gösterebilen bölgesinde devriye atan mutlu bir balık haline gelir. Emre Zaim abiminde("The Last Samurai" kullanıcı adlı) birçok kez büyük hacimlerde beta beslemişliği var.[/QUOTE] İstisnalar kaideyi bozmaz beta diyince de kimse kelime oyunu yapmaz herkes anlar ben bayağı betalar besledim yani bizim orda siyam dövüş balığı deniyor siz başka türden bahsediyorsanız bilmediğim konudur yorum yapmam ama bir balığın yüzgeci yırtıldı mı erir.
Çoğu balık da betanın yüzgecini tırtıklar
Dediğiniz gibi beta kendi bölgesinde devriye atar ama oraya giren balığın vay haline ölümüne dövüşüyor bu balıklar bölgesi kadar fanus olsa mutlu mesut yaşar.. O bahsettiğiniz büyük akvaryumlarda yavru almanız zaten neredeyse imkansız.. Bu balıklar doğada oksijeni az durgun pirinç tarlası gibi küçük su birikintilerinde yaşıyor.. [EDIT]Kayrahan98ex,2022-08-18 19:24:07[/EDIT]

Fanus dediğimiz şey bir bardak su değildir fanusta yaşayan bir sürü balık türü vardır mesela Beta, Karides, Kerevit, Yengeç, Medaka, Kilifish türleri.. Fanusun özelliği yuvarlak olmasıdır bu yuvarlaklık sayesinde balık belirli bir açı ile sürekli yüzer ve kendisini sonsuz sularda hisseder ama her balık buna uygun değildir ama her balık da büyük akvaryumlara uygun değildir..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.