ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nyssa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
54
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mart 2022 16:12
Son Ziyaret:
14 Nisan 2024 10:23
Toplam Mesaj:
62 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğukan Özek
Doğum Tarihi:
13 Eylül 2002
Yaş:
21
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Doğukan Özek

SON 10 MESAJI

Çeşme Suyu Ve Balıklar
Hiçbir problem olmaz, dinlendirilmiş/su düzenleyiciyle klor ve kloraminden arındırılmış çeşme suyunu kullanabilirsiniz. Alacağınız yerde de çeşme suyuyla bakılıyorlardır zaten.
Deiyonize (dı) Filtresi
Ph 7.2 gibi bir şey, gh 25 civarı ve kh de öyle yüksek bir şeydi ki bence imkansız o kadar sert olması. Başlangıçtan beri ve musluk suyuyla aynı sonucu veriyor. Sadece en son gh test çubuğunda azıcık değişmiş gibi gözüktü ve yanlış görmüyorsam ph 7.6 bandından 7.2 bandına geldi.
Deiyonize (dı) Filtresi
Tds ölçerim yok. Test çubuğuyla suyun değerline bakıyorum sadece.
Deiyonize (dı) Filtresi
Merhaba,
2 ay kadar önce ters ozmos sistemi almıştım, akvaryumun suyunu bununla döndürüyordum. Blackwater Amazon tarzında bir akvaryum olduğundan suyu çok yumuşak yapmaya çalışıyorum. Ancak fark ettim ki halen gh, kh, ph değerlerim düşmüyor, çok ufak bir düşüş olmuş sadece. En az 1 aydır sadece saf ters ozmos suyuyla değişim yapıyorum, akvaryumda her türlü botanik tanen salgılayıcı var, balıklar gayet sağlıklı ve bir problemleri yok ama bu su değerleri niye böyle diye araştırırken aldığım ters ozmos sistemine deiyonizasyon filtresinin dahil olmadığını fark ettim. Sudaki partikülleri deiyonize edip tdsyi düşürmüyor yani, sadece temiz ve klorsuz su veriyor.

Şimdi internete baktım ve deiyonize filtre alıp ters ozmos sistemine ekleyip eklememek hususunda emin olamadım.
https://www.n11.com/urun/akvaryumlar-icin-ozel-deiyonize-su-sistemi-23200357?magaza=enessu
Şu var, şunu bir şekilde öbür filtrelere bağlamayı düşünüyorum.
Ya da Zatek'e tekrar gidip sorarsam belki kendileri satıp takabilirler.
https://www.zateksuaritma.com/urun/silikat-recine-dolu-kap-seti-mb400-purolite-marka-41 bu varmış, bildiğim gittiğim bir yerden dükkanda sorup almak ve taktırmak daha iyi galiba.
Aldığım sistem de:
https://www.zateksuaritma.com/urun/5-asama-discus-ve-bitkili-ozel-osmos-23
Siz ne düşünüyorsunuz? Başka bir metod takip edilebilir mi akvaryuma reçine yerleştirmek falan?
[EDIT]nyssa,2022-09-26 22:49:16[/EDIT]
60 Litre Akvaryumda Ne Besleyebilirim
Karideslerin -şayet ki neocaridina türünden iseler- renklerinin karışacağını bilerek üstteki tavsiyeyi dikkate alın. Ki muhtemelen neocaridina besleyeceksiniz, caridina ve öbür akvaryum karidesleri hususi özen gerektirdiği için. Eğer karideslerin birkaç nesil sonra vahşi formlarına dönmelerinden rahatsız olmazsanız farklı renkte karideslerde hiçbir problem yok. Hatta ben tabiattaki hallerini daha çok seviyorum. Bence direkt wild form karides bulup onları ekleyebilirsiniz, öylelerini zaten genelde özel tür karideslerini ıslah etmek isteyen hobiciler ucuza veriyor.
Köpek Balığı
Ekmek ufalayıp verseniz de yer.
125 Litre Amazon Tankına Tür Önerisi
Nannostomus ya da kalem balığı düşündüm ama akvaryum zaten kahverengi-yeşil-sarı renk tonlarında, malum blackwater. Coryler ve melekler de siyah-gri-beyaz renklerde. O yüzden kardinal tetralardan iyi bir seçim gözükmüyor bana şu an, bunlara tezat gerçekten parlayacak bir tür olması için.
Akvaryumda Gördüğünüx Bir Eksiklik Varmı
Canlı doğuran türlerini bırakıp elinizdeki ramireziyle beraber neonlarla devam edebilirsiniz bence. Canlı doğuranlar (kılıçkuyruk görüyorum) tahmin ettiğinizden de hızlı şekilde akvaryumu dolduracaklar, hem de ramireziler daha yumuşak ve ılık suyu severken kılıçkuyruklar daha sert ve serin suya meyyaldir. Onun haricinde fon ve köşedeki dekorasyon ile gayet güzel olmuş. sol tarafı da çok boş durmasın diye daha kısa boylu bitkilerle kapayabilirsiniz bence.
Hümik Maddeler Ve Tanenin Önemi
Park gibi kesif insan aktivitesi olan ve etrafindan surekli arabalarin gectigi yerlerden akvaryumunuza yaprak, dal vs. toplamayin.
125 Litre Amazon Tankına Tür Önerisi
Merhaba,
125 lt. bir blackwater akvaryumum var. 1 aydan fazladır 9 tane corydorasım var. Akvaryum 2 aydır kurulu. Blackwater bir Amazon akvaryumu yapmak istiyorum, ama biyotop hususunda çok seçici değilim. Yani Amazon Nehri boyunca herhangi bir yerin balığı olur. Meleklerin yanına kardinal tetra düşündüm, melekler yavru olacak ve daha küçükken kardinallere alışacaklar ve böylece onları yemeyecekler.

Kardinal tetra haricinde meleklerin yanına ne koyabilirim? Kardinalleri 6lı grup olarak almayı düşünüyorum. Pek çok tetra türünü renkleri çok göz alıcı değil diye istemiyorum çünkü melekler koyu renk coryler koyu renk ve akvaryuma biraz parlak renk de lazım. Kardinal yerine başka bir tür de seçebilriim. Bir de baltabalığı olabilir diye düşünüyorum yine 6lı grup halinde, onu da İstanbul'da bulabileceğim yerleri söylerseniz sevinirim. Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.