ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MrOzturk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Kasım 2021 10:14
Son Ziyaret:
11 Aralık 2021 13:42
Toplam Mesaj:
9 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış Öztürk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış Öztürk

SON 9 MESAJI

Oscar Pul Sürtünme İzleri
Merhaba Dostlar,
Öncelikle beni son 4-5 gündür endişelendiren bir konu var. 4 tane Astronot (oscar) balığım var. 9, 11,13,14 cm boylarında. Balıklarımın en küçüğü 9 cm boyu olan hariç diğer 3’ünde aşağıdaki resimlerde kırmızı halka içinde gösterdiğim gibi pullarında sürtünmeye benzer izler var. Bu izler beni bir kaç gündür endişelendiriyor. Hastalık belirtisi mi yoksa akvaryumda sivri uçlu bir cisim mi var? İçinde yati kökü ve frodo stone kaya var. Kayaları ve kökü kontrol ettim bir olumsuz duruma rastlamadım.
Oscarların genel olarak durumu iyi görünüyor, yem yiyorlar, kendilerini parmak uçuyla sevdiriyorlar bir sorun görünmüyor. Sadece bir tane Oscar çoğu zaman akvaryumun arka kısmında kökün arasına saklanıyor gibi sabit duruyor ben odaya girince çıkıyor yerinden bir süre sonra tekrar aynı yere saklanıyor. Bunun dışında bir sorun göremedim. Renklerinde solma yok aksine yeni renkleniyorlar.
Kullandığım yemler:
Hikari Cichlid Gold
JBL Gammarus
New Life Spectrum Cichlid Formula
Dana Yüreği
Hepsinden düzenli olarak farklı günlerde veriyorum.
Bu konuda bilgi sahibi olan, bu konuda nasıl bir aksiyon almam gerektiğini bilen hobidaşlarımın desteğini bekliyorum.


Fotoğraf:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232955/251120210129171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232955/251120210129151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232955/251120210129141.jpg[/IMG]
Hastalık Belirtileri: PUL HASARI
Akvaryum Kapasitesi (litre): 160
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: ASTRONOT (oscar) BALIĞI
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): SICAKLIK SABİT 26
Filitrasyon: Dış Filtre 700 l / saat + İç Filtre Bio 600 l / saat
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): PULLARDAKİ HASARI GÖRDÜĞÜMDEN BERİ 2 GÜNDE BİR SU DEĞİŞİMİ YAPIYORUM.
JBL Mİ TETRA MI SERA MI
Bana göre;
Bitkisel yem de Sera Flora Naturel.
Protein olarak da en iyisi JBL Spirulina.
Bunlar pul yemlerde en iyileri olduğunu düşünüyorum ve kullanıyorumda. Özellikle doğurgan canlılar manyak gibi tüketiyor, yavrular çabuk büyüyor.
2. El Akvaryum İç Filtre Alınır Mı?
[QUOTE=Alpella]Alınır çünkü bozuk çıkma ihtimali yok neredeyse. İç filtreyi bozmak için uğraşmak gerekir.[/QUOTE]

Mıknatısında sorun olma ihtimali de yoktur o zaman. Debisi azalmasında süngeri her türlü değiştirilir.
2. El Akvaryum İç Filtre Alınır Mı?
Merhaba arkadaşlar,
Biliyorsunuz son zamanlarda artan fahiş fiyatlardan dolayı akvaryum temel aksesuarları almak neredeyse zor. Bunların başında filtreler geliyor.
Kimisi bütçesi dahilinde seçim yapıyor, kimisi ise en iyi markayı 2. El olarak almaya çalışıyor. İşte ben o en iyi markayı daha uyguna 2. El temiz sorunsuz şekilde almaya çalışıyorum.

Bugün bir ürün gördüm Fluval U3 Bio iç filtre. Saatte 600 L devir daim yapıyor. Bu iç filtreyi, dış filtreli akvaryumuma ek olarak destekleyici olarak kullanmak istiyorum.
Bu ürün 2 yıl kullanılmış. Fiyat konusunda bir sıkıntı yok fakat 2 yıl kullanılmış bir filtreyi almak mantıklı mı? Süngerleri yeni değişmiş, dış kasa temiz ve hasarsız. Tek şüphem debisinin ilk günden bu yana azalma olup olmadığı. Satıcıya göre sorun yok. Ürün şehir dışında olduğu için alıp deneme şansına da sahip değilim.

Daha önce alıp kullanan oldu mu? Performans eksikliği hisseder miyim?

Teşekkürler.
Astronot (oscar) Balığı Doğru Ve Sağlıklı Beslenme
[QUOTE=lemur]Ben de Oscar beslemeyi zaman zaman düşündüğüm için meraktan soruyorum, 4 oscar' ı hangi hacimde besliyorsunuz, nasıl bir filtre ve ısıtma düzeneği kullanıyorsunuz, fotoğraf da paylaşabilir misiniz?[/QUOTE]

Merhaba,
4 oscarı eş seçmesi için şimdilik 160-170 L hacimde besliyorum sonrasında bu sayıyı 1-2 azaltacağım. Önümüzdeki 2-3 ay minimum 400 L hacme geçmeyi planlıyorum. Filtre sistemi şuan ki akvaryumda saatte 700 L basıyor. Isıtma 300 W lık sabit 26 derecede tutmaya özen gösteriyorum.

Okuduğum kadarıyla yetişkin Oscar başına min. 150 L alan gerektiğini. Bendekiler daha küçük olduğu için bu şekilde başlamak istedim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232955/191120211413381.jpg[/IMG]
Astronot (oscar) Balığı Doğru Ve Sağlıklı Beslenme
[QUOTE=ercansever17]

İkiside birbirine benzer ürünlerdir.Tetranın ürünün daha ince,pul gibi ve cips şeklindedir.Tropicalin daha büyük balıkların yiyebileceği biçimdedir.,fakat sizin balıklarınız etçil.İkisinden bir tanesi işinizi görecektir.İkiside kendini kanıtlamış ürünler. Bu ürünleri 50 gram açık şekilde satan yerler var. 50 gramı yaklaşık 15 tl ye geliyor. Böyle alırsanız size daha uyguna gelecektir.Ve yem çeşidinizi arttırabilirsiniz.İnternette güvenilir siteler var, bulabilirsiniz. Ama Tetranın ürününü bulmanız daha kolay olacaktır. Daha yaygın kullanıldığı için, hemen hemen her petshopta var. Benim 7-8 çeşit yemim var her gün sadece 1 yem kullanıyorum.Çünkü her yemin genel özellikleri birbirinden farklı. 2 dakika içinde azar azar atıyorum.Yere düşmeden tüketiyorlar.Bazen haftada 1 kez de canlı un kurdu veriyorum.
Karidesi Haftada 1 kez vermenizi öneririm. Haftada 1 kez de 1 gün sadece bitkisel besleyin.
[/QUOTE]

Anladım. Ben o ikisinden birini araştırıp alayım olmadı. Yalnız ben açık kovadan ürün almayı pek tercih etmiyorum. Hem bayat oluyorlar hem de ne olduğu belli olmayan ürün gönderebilirler. En saglıklısı son kullanma tarihi uzun vadeli olan jelatini açılmamış orjinal yemleri tercih ediyorum.

Benim saydığım yemler dışında Lepisteslerim için kullandığım;
-Sera Flora Nature
-Sera Vipan
-JBL Spirulina yemlerim de var. Bunların hepsi pul yem. Oscarlara henüz atmadım. Ama saydıklarımın içinde Sera Flora var bitkisel bir yemdir acaba bu yem Oscarlar için uygun mu?
Astronot (oscar) Balığı Doğru Ve Sağlıklı Beslenme
[QUOTE=ercansever17]
Tropical Red Mico (kurutulmuş kan kurdu) : Kırmızı renkleri gözle görülür bir şekilde canlandırıyor.
Tropical Super Spirulina Forte Chips: %36 spirulina içeren bitkisel yem.
Tetra Pro Algae: Algae yosunu içeren bitkisel cips yem.
Tropical Krill chips:Kalamar krill içeriyor.
Jbl Novo Stick.[/QUOTE]

Merhaba,
Öncelikle bilgi için teşekkürler, yukarıda saydığınız yemler bitkisel olarak birbirinden farklı mı? Siz hangisini önerirsiniz birkisel olarak?
Dana yüreği ve JBL nin kurutulmuş karides i ile yeterli kalsiyum ve protein sağladığımı düşünüyorum. Sanırım tek eksik bitkisel ve meyve türü.
Benim konu başlığında saydığım yemleri nasıl vereceğim? Günde iki kez beslemek istiyorum sabah ve akşam olacak şekilde.
Astronot (oscar) Balığı Doğru Ve Sağlıklı Beslenme
Merhaba Arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım, ben de oscar sahibiyim. Akvaryumumda 9-15 cm arasında 4 tane tül kuyruk oscar var. 3 çeşit yem aldım.(resimler ektedir) Çünkü Tek bir yeme alıştırmak istemiyorum.
Şimdi siz tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum; aşagıdaki ismini sıralayacağım yemleri gün içerisinde öncelik sırasına göre nasıl vermeliyim? Miktarı nasıl olmalı?
Bu yemlerin dışında haftada 3 kez ögün yerine dana yüreği takviyesi de yapacağım.

1- New Life Spectrum Cichlid Formula
2- JBL Gammarus
3- Hikari Cichlid Gold (Medium) Pellet

Şimdiden teşekkür ederim desteğiniz için.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232955/191120211036211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232955/191120211036001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232955/191120211037411.jpg[/IMG][EDIT]MrOzturk,2021-11-19 10:44:39[/EDIT]
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba arkadaşlar,
Adım Barış. Aranıza ben de yeni katıldım. Akvaryum yaşamına dair bilgi ve fikirlerinizi tecrübe etmek için buradayım.[:cool:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.