ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kubilay ZereN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2021 19:58
Son Ziyaret:
26 Ağustos 2021 13:35
Toplam Mesaj:
16 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kubilay fish
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kubilay fish

SON 10 MESAJI

Asma Dalı!
Merhabalar, akvaryumda asma dalı kullanıcaktım ama dalın kabuğunu soymalımıyım ? hayırlı bayramlar[:)]
Tetrazon Balon Gibi Oldu
[QUOTE=Emre007]

Peki sizce akvaryumdaki balık sayısı yeterli mi?1 labio,2çöpçü,1 vatoz,6 tetrazon(Cüce gurami almayı düşünüyorum)[/QUOTE] Hacim ne kadar? ayrıca tetrazonlar guramiyi rahatsız edebilir. Tabi balıktan balığa değişir...
Salyangoz Türü Ne
Yarasa Kulak Salyangoz. Zararlı olup olmadığını bilmiyorum sağlıklı hobiler.
Emin Olamadım
Yüksek ihtimal üç noktalı Gurami. (Çoğu) Petshopcu'ların sözüne aldanmayınız.[:cik:]
Akvaryuma Dut Dalı?
Tamamdır, bir çok sitede ve formda dut uygundur deniliyor ben de acaba karadut da bu kapsamda yer alır mı diye düşündüm. Öneriniz için teşekkürler.
Akvaryuma Dut Dalı?
50*30*20 canlı d. (yavru) tankıma kök eklemek istiyorum karadut dalı uygunmudur? Uygun değilse asma dalı eklemeyi düşünüyorum.
Astranot (oscar) Akvaryumu
[QUOTE=XPlot]Her zaman un kurdu veremezsiniz balıkta yağlanma yapar onun yerine proteini fazla yağı az olan cırcır ve tartara öneririm. En iyisi bir un kurdu kolonisi kur arada bir de tartara al. [/QUOTE][QUOTE=Mustaphi]
Oscar besledigim yıllarda favori yemim un kurduydu. Aylarca un kurdundan başka bir sey vermemiştim renkleri çok güzel olmuştu. Ayda iki cm buyuyen oscarlarim un kurdu verdigim aylarda 3_4 cm kadar gelişme gostermişlerdi[/QUOTE] Tamamdır.[:iyi:][:)][EDIT]Kubilay ZereN,2021-04-03 19:29:03[/EDIT]
Astranot (oscar) Akvaryumu
[QUOTE=Mustaphi]Terminatörsün sen galiba
Burada japon baligi besleyen cok arkadaş var eminim çok rahatsiz olurlar hakli olarak.
Un kurdu öneririm.
Bir miktar un kurdunu kendinde kontrol altinda tutarak devam canlı yem kaynagı sağlayabilirsin. [/QUOTE]Yok benim amacım o değildi kusura bakmayın. Un kurdu... bilemiyorum son duruma göre un kurdunu değerlendireceğim.
Astranot (oscar) Akvaryumu
[QUOTE=Piskopatcivciv]

Yanlış hesaplamadım umarım ama 240 lt oscar balığı için az değil mi? En az 350 lt olması gerekiyor diye duymuştum[/QUOTE] Merhaba öncelikle akvaryumuma 2 adet "yavru" oscar balığı alıcağım (10-15cm) eğer ilerde yer kavgası vs. yaşarsam balık sayımı azaltır veya yeni bir akvaryuma geçerim. İyi günler.

[QUOTE=Ahmet_]
-Balık sayınız bir bilemedin ikiyi geçmesin fazlasına gerek yok
-sivri dekorlardan oscarın kendini yaralayabileceği dekorlardan kaçının
-kök bence kesinlikle kullanmalısınız hem dekor olarak hem de balığın suyu acısından
-bitki bence tercih etmeyin oscar yerinden sökecektir veya köke saglamca bu bitkileei baglayın anubias vs.
-Kökün suya salınım yapması bir problem olusturmaz su hafif sarımsı bir renk alır bunu da azaltmak için kökü koymadan suda kaynatabilirsiniz hem de kökün suda batması daha da kolaylaşır.
-Kum olarak silis veya quartz kum kullanın derim.
-Filtrasyonunuz çok iyi olsun kaliteli filtre malzemeleri kullanın derim . çünkü temiz su balık için bence her şeyden önemli
-Isıtıcınız yoksa ısıtıcızız olsun olan ısıtıcınızı da sağlama alın derim oscarın ısıtıcıya saldırabilecegini duymustum eğer alacaksanız da celik alın veya koruyuculu olablardan alın isinizi garantiye almış olursunuz.
Aklıma gelenler bu kadar iyi hobiler

[/QUOTE] elimde sağlam calışabilir durumda ısıtıcım var, ısıtıcıyı büyük bir ihtimalle önüne orta boy kayalar koyarak korumaya calışacağım aksi taktirde bahsettiğiniz çelik ısıtıcı alırım, Sanırım kum olarak silis kum kullanacağım tavsiyeler için teşekkür ederim iyi hobiler.

Bide son olarak merak ettiğim bir husus vardı sormayı unutmuşum canlı yem olarak ne önerirsiniz. Japon balığı çok önerilmiyor, canlı yem olarak ne verebilirim + elimde dondurulmuş kan kurdu var.
Astranot (oscar) Akvaryumu
[QUOTE=XPlot]Hagen denilen bir kum yok... Silis kum veya dere kumu öneririm genelde petshoplarda ''hagen'' adı altında satılan kumlar demir içerikli oluyor ve bazı balıkların ölümüne sebep verebiliyor, almaya karar verirseniz yanınızda bir mıknatıs götürüp çekip çekmemesini kontrol edin. Çekerse demir içerikli demektir ve almanızı önermem.[/QUOTE] Teşekkürler sanırım silis kum alıcağım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.