ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CrownBetta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
128
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Kasım 2019 10:41
Son Ziyaret:
43 dakika önce
Toplam Mesaj:
148 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
49 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barin Ziya Aydemir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Batman
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yaşasın Betta

SON 10 MESAJI

Akvaryum
[QUOTE=Eternius]Akvaryum hazır birtek su marulu ile ısıtıcı yolda onlarda geldiğinde çok güzel olucak [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243867/260420241647031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243867/260420241647541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243867/260420241649021.jpg[/IMG]

Elma salyangozları çok sevdiler ortamı [^_^]
Ayrıca oğluşum çok güzel değilmi abiler ablalar[/QUOTE]

Oğluş güzel maşallah da. Biraz kuyruk erimeye başlamış gibi. Takip edin.
Balıklar Yüzeyden Nefes Alıyorlar
[QUOTE=Goldfish2000]

Hocam akvaryumun bulunduğu odada uyuyan bir aile bireyim var, sesli bir filtre istemiyor. O yüzden sessiz bulduğum için Sobo'yu aldım. Hava motorunuysa geceleri kapatıp sabah tekrar açıyorum.
Bu yüzden şu anlık filtre değiştirmem mümkün değil gibi görünüyor ne yazık ki

Filtreyi değiştirmeyin zaten. Çıkarın. Akşamları hava motorunu yine kapatın ama bu filtre akvaryumda kalmasın. 50-60₺ ya alacağınız pipo filtreyle çözülür sorun.
Balıklar Yüzeyden Nefes Alıyorlar
[QUOTE=Goldfish2000]

Hocam bozuldu da debisi mi düştü ondan mı bilmiyorum ama kesinlikle 500 litre döndürdüğünü düşünmüyorum, yüzeyi dalgalandırması da çok yetersiz geliyor bana, hava taşını o yüzden çalıştırıyorum.

Şu anda ne kadar beslemem gerekir balıkları? Bakteri kültürünü dün 15 ml ekledim, bakterinin besin bulması için daha çok yemleme mi gerekir? Yoksa akvaryum çöktüğü için çok az mı besleyim?
Doğru besleme miktarı ne kadar sizce?[/QUOTE]
Ne yaparsanız yapın filtre akvaryuma büyük olduğu için bakteri kültürü oturmayacak. Bu doğal bir döngü olmalı. Sürekli bakteri kültürü eklesenizde kültürde ki bakterilerde besinsizlikten ölecek tekrar.

Şu an bir iki gün filtresiz kalmanız bu filtreyle kalmanızdan daha iyi. Hava motorunuzun da olduğunu görüyorum. Bu iç filtreyi çıkarıp fiyatları da gayet makul olan bir pipo filtreye geçebilirsiniz.

Her petshopta bulunan bir ürün. Esnaftan alırsanız kredi kartına da ihtiyaç duymazsınız.

Balıklar Yüzeyden Nefes Alıyorlar
[QUOTE=Goldfish2000]

Sobo Wp320f hocam. Hortumu var ama ben şelale aparatını kullanıyorum onun yerine. Aparatı su sesi çıkmasın diye suyun altında tutuyorum, ama yüzeyi dalgalandırsın diye yüzeye yakın tutuyorum. Debisi düşük güçsüz bir filtre.[/QUOTE]

Hocam debisi düşük güçsüz dediğiniz filtre saatte 500 lt su çeviriyor.

Keşke almadan bir foruma baksaydınız. Balık türünün akıntı ihtiyacına göre saatte 3-6 kere çevirmesini planlarız iş filtrenin. Sizinki 500/30:16.6 kere çeviriyor akvaryumu. Muhtemelen sebep bu. Balıkların bu davranışının sebebi ise
1. Akıntıdan kaynaklı stres
2. Filtre büyük, su ve balık az olunca filtrede ki bakteri kültürü yeterli beslenememiş, oturamamış ve çökmüş olabilir. Bu da akvaryumda amonyak veya nitrit patlamasına sebep olmuştur. Bu durumda balıklarda kaşınma benzeri hareketler ve yukarıdan oksijen almaya çalışma hareketi belirti sayılır.

Daha küçük bir filtreye geçmeniz gerekiyor.
Balıklar Yüzeyden Nefes Alıyorlar
[QUOTE=Goldfish2000]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243415/260420241217581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243415/260420241219181.jpg[/IMG]
Dün 15 ml Sera Bio Nitrivec ekledim suya.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243415/260420241219421.jpg[/IMG][/QUOTE]

Filtrenin modelini söyler misiniz?

Bir de sanırım çıkış hortumu suyun dışında kalanlardan sizin ki.
Balıklar Yüzeyden Nefes Alıyorlar
[QUOTE=Goldfish2000]

Tamam hocam teşekkür ederim[/QUOTE]

Aslında akvaryumun bir fotoğrafını ekleseniz bence her şey daha net anlaşılır.
Bu Manyak Kuyruğunu Kopardi
[QUOTE=Megatron(betam)]
Chilinin olduğu 5 litrelik Birtane daha var oraya alayimmi yer değiştirip [/QUOTE]

Chilin’in ne olduğuna dair bir fikrim yok. Karantina için yalnız olması gerekiyor. Eğer orada da oturmuş bir bakteri kültürü varsa başka bir kap olması daha iyi olur. En azından ilaç kullanırsanız diğer akvaryumu baştan oturtmanız gerekmez
Akvaryumum Çatladı
[QUOTE=sefailgaz]

Tamir edelim hocam İstanbul Avrupa tarafındayım yardımcı olurum gönüllü[:iyi:]

Kırılan camı sökelim aynı ebatlarda kestirin yapalım [/QUOTE]

Hocam benim de benzer durum da bir akvaryumum oldu daha önce çatlak camı sökmeye çalışırken komple patlattım.

Siz nasıl yapıyorsunuz? Silikonu nasıl ısıtıyorsunuz?

Hobiye katkılarınızdan dolayı da ayrıca teşekkür ederim.
Cikletlerime Ne Oluyor
[QUOTE=Emirbatuu]Balıklarımın altında hafif miktarda alt yüzgeçlerinde beyazlama var ve biri kendini kuma sürtüp duruyor akvaryum iki haftadır bende nedir problem yardımcı olursanız sevinirim [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/244990/250420242246271.jpg[/IMG][/QUOTE]

Genelde 2 sebebi oluyor bu davranışın.
1. Nitrat patlaması
2. Dış parazit

Su değişiminin hemen ardından sürtünme davranışı azalıyorsa balıklarda bir rahatlama görüyorsanız sebebi akvaryum fazla canlı yükü sebebiyle sürekli bir nitrat problemi olmasıdır.


Dipnot: forumda ya da her hangi bir online kaynakta 3 dakikalık bir araştırmayla bu bilgiye erişebilirsiniz. Rica ediyorum konu açarken biraz daha özenli davranalım. Bu hem sizin cevaba erişmenizi hızlandırır hem de forumda daha önce cevaplanan soruların tekrarlanıp yeni bilgilerin paylaşılmasını zorlaştırır.

İyi hobiler dilerim.
Bu Manyak Kuyruğunu Kopardi
[QUOTE=Megatron(betam)]
Hocam bahsettiğiniz durum doğru galiba filtrem çok güçlü arada pleksi olmasına rağmen düzgün kesemedigim için balık akıntıya gidiyo ama güçlü değil bu Tembel onun arasına kalıyor sanırım şimdi bu araya pipet soksam ezip salınım yaparmış risk olurmuş büyük bir nokta değil ezilmiş pipet zor giriyor yada bitkisi o kısma sabitleyeyim böylece giremez çünkü geçen gün şahit oldum pleksinjn arasına kuyruğunu verip salıveriyor hayvan kendini [/QUOTE]

Kuyruk uçlarında da erime var gibi duruyor. Takip etmenizi ve balığı karantinaya almanızı tavsiye ederim. En azından en son yırtılan yaranın enfeksiyona açık olacağı düşünülürse yara kapanana(tamamen iyileşmesinden bahsetmiyorum. Bir kaç güne kadar yara kapanacaktır.) kadar daha steril bir ortamda olması daha sağlıklı olacaktır.
Ayrıca mantar kaynaklı kuyruk erimesi tekrarladıysa suyu paylaştığı diğer canlılara bulaşmasını önlersiniz. Hem de takip edersiniz bir ilerleme var mı yok mu diye.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.