ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ropme3
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2019 18:04
Son Ziyaret:
08 Şubat 2020 10:39
Toplam Mesaj:
46 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet G.
Doğum Tarihi:
28 Ekim 1980
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet G.

SON 10 MESAJI

Peşpeşe Lepistes Ölümleri. Sorun Ne? Ne Yapmalı?
[QUOTE=Sheyda27]Su değişim sıklığınız nedir?
Hacim baya küçük nüfus kalabalık eğer su değişimleri de azsa ölüm kaçınılmaz[/QUOTE]

Haftada 1 10 lt kadar su değişimi yapıyorum

[QUOTE=Esnaf]

Selam

25 litrede canlı doğuran beslemek zor , canlı doğuranlar sürekli ürer nüfus artar, üreme hızı daha yavaş ve zor olan neon tetra cinsine yönelmenizi tavsiye ederim bitkili küçük tanklarda 10 adet neon besleyeblirsiniz güzel bir görsel oluşur lepistesleri sahiplendirebilirsiniz hayvanlar kurtulur, alınmayın ama canlı doğuranlar için 25 litrede bir istikbal olmaz.

Saygılar[/QUOTE]


Estağfurullah, ben hobiye çocukluğumdan sonra, belki 30 yılın ardından döndüm. Amacım buradaki deneyimli arkadaşlardan bilgi almak bu nedenle alınmam söz konusu olamaz.

Aslında akvaryumu ilk kurduğumda 4 kardinal Tetra atmıştım. Ancak karidesler ve diğer lepisteslere karşı biraz agresif oldukları için onları vermek zorunda kalmıştım. Neon tetraların kardinallere göre daha sakin olduklarını yazmıştı bir arkadaşımız belki onlara dönmeli yavaş yavaş.

İlginçtin albino L144 yavrusu var 3 tane, ben onları hassas bilirdim ama lepistesler birer birer giderken onlar maşallah öylece duruyor
Peşpeşe Lepistes Ölümleri. Sorun Ne? Ne Yapmalı?
[QUOTE=ibrahim43]Eğer akıtı fazlaysa bu sorun olabilir ancak öldürürmü bilmem çünkü bitkiler vs. Sayesinde saklanacak alanda mevcut. Isıtıcıyı çılartmak yaz aylarında daha iyi olur zaten çalışmazda pek. Su değişimlerinde mutlaka ağzı açık şekilde en az 2 gün dinlenmiş su kullanmalısınız. Yem diyetiniz nasıl kabızlık ve ya her hangi bakterilerden ve ya parazitlerden kaynaklanan bir durum olabilirmi balıklara sarımsaklı yem,haşlanmış ıspanak ve kaliteli çeşitli yemlerle besleme yapmak en doğrusudur. Lepistesler parazitlerden en çok etkilenen türlerdendir[/QUOTE]



Yem olarak 4 farklı çeşit yem veriyorum. Haftada 1 kez de haşlanmış sebze takviyesi yapıyorum. Yemle ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum ama bilemedim

[QUOTE=Yas400]Aslında cevap hemen hemen hepsi. Filtre büyük, hacim yetersiz dolayısı ile balıklar stres altında. Üstüne yer az olunca sürekli kovalanmaları da muhtemel. Tavsiyem balıkları başka bir yere alın veya sahiplendirin. Filtreyi bir pipo filtre ile değiştirin çok güzel bir karides akvaryumunuz olur.[/QUOTE]

Peki iç filtreyi çıkarıp pipo yapsam, lepistesler yaşayamaz mı?
Peşpeşe Lepistes Ölümleri. Sorun Ne? Ne Yapmalı?
Arkadaşlar herkese merhaba.

25 lt’lik bir akvaryumum var.

İç Filtre: 13 W 800L/H (fits 150L)
Işık: 8W
Isıtıcı: 100W


İç filtre biraz büyük 150 lt içinmiş. Akvaryumcu verdiği için sorgulamadan almıştım. Haftada 1 kez yüzde 10 litre kadar su değişimi yapıyorum. Yemlemeyi de az tutmaya çalışıyorum. Isıtıcıyı çıkardım, ama su sıcaklığı 28 derece civarında şu an. Su değişiminde düşüyor ama yaz vakti ister istemez çıkıyor (içine 1-2 küp buz atmak aklıma geldi ama balıklara zarar verir diye vazgeçtim [:D])

Başlarda 10 kadar yetişkin lepistes, 20 kadar karides vardı. (Yaklaşık 3 aylık bir tank). Tabi bir ara peşpeşe doğum yaptıkları için çok sayıda da yavru. Zamanla önce erkekler ve yavrular birer birer gitmeye başladı. Şimdi neredeyse her gün 1 balık kaybediyorum. Ölen balıklarda herhangi bir hastalık belirtisi olmuyor. Küt diye suyun üstünde görüyorum. Ya da bazen tamamen yok oluyor akvaryumda. Sanırım karidesler ve balıklar yiyor.

Mevcut popülasyon: 1E1D yetişkin, 4 genç, 5 kadar yavru, 3 yavru tül kuyruk vatoz (3 cm kadar) 40 kadar karides.

Sizce:

-Biyolojik yük mü fazla?
- Su mu çok sıcak?
- iç filtre mi çok yoruyor?
- sadece lepistesleri etkileyen bir hastalık mı var?
- 1 tane sarı dişi var, çok hareketli, o mu öldürüyor (yavruları en çok o kovalıyor çünkü)

Bilemedim. Sizce sorun ve muhtemel çözümleri ne olabilir? Fikirlerinizi almak isterim


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213921/280520192304101.jpg[/IMG]
Karides Başlangıcı
[QUOTE=pelerinlikedi]Ölçüler: 49 29 20
Canlı Türleri: Nerite Salyangoz
Bitki Türleri: Amazon hançeri, anubias.
Tankın Yaşı: 2
Filtrasyon ve Işıklandırma: Askı filtre, günışığı fluoresan 4 saat açık 2 saat kapalı 4 saat açık
Tasarım ve Dekorasyon: Betam ölünce bitkileri budayıp, çok eskiden alıp kullanmadığım şato dekorunu koydum. Fona fırın kağıdı ekledim. Karides türü olarak bloody marry düşünüyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/113193/260320190015301.jpg[/IMG]
Herkese keyifli hobiler.[/QUOTE]

Fona fırın kağıdı çok iyi fikirmiş. Uluslararası paylaşımlarda buzlu cam etiketleri yapıştırıyorlardı ama fırın kağıdı da aynı etkiyi göstermiş gibi.
Karides İle Hangi Baliklar Beslenir.
Ben de 1,5 ay önce kurduğum akvaryumda karideslerin yanına lepistesleri koydum. Ancak birer birer azalıyor. Büyük boydakilere dokunamıyorlar ama zaman zaman akvaryum içinde balıkların ağzında "kırmızı parçacıklar" görüyorum. Muhtemelen kabuk değişimden sonra avlıyorlar direk
Bu Akvaryuma Hem İç Filtre Hem Pipo Filtre Olur Mu
[QUOTE=Bettalink]Bitki kum u olarak ne kullanıyorsunuz ?[/QUOTE]

Lav kırığı
Bu Akvaryuma Hem İç Filtre Hem Pipo Filtre Olur Mu
Almamın üzerinden 1,5 ay geçti filtre hem kirlendi hem de hava hortumu üzerinde beyaz beyaz bakteri izleri var. Değiştirme şansım yok yani.

Peki hava hortumunu kapatsam, içeri hava almasa balıklar için bir sıkıntı olur mu?

Çünkü o kısmı kapatınca hiç hava baloncuğu olmuyor. Sadece üste doğru hafif bir akıntı oluyor. Hatta balıklar, ağzın yakınında daha rahat yüzebiliyor. Baloncuk çıkarken yapamıyorlar.

Sanki o kısmı kapatınca filtre çalışmıyor gibi geliyor bana. Hem çorap takıp hem de o kısmı kapatsam filtre motorunu zorlar mıyım sizce?

Bu Akvaryuma Hem İç Filtre Hem Pipo Filtre Olur Mu
Filtrenin üzerinde dışarı çıkan bir hortum var malum (eminim bir adı vardır ama ben bilmiyorum maalesef - Hani ağzı açık olunca suyu çok köpürtüp kapağını kapatınca az köpürten) Onu tamamen çıkarıp filtre üzerine o hava hortumunun girdiği deliği kapatabiliyorum. Bu durumda su köpürmüyor ama bir akım oluyor. Bu hortum suya daha mı çok hava vermeye yarıyor ve onu çıkarıp kapatsam akımı azaltır mı?

Bir de 2 günde bir 10 damla bacteria feeder bekteri kültürü damlatıyorum. Yeşillenmeye o da neden olabilir mi? (Üzerinde 100 lt için 40 damla damlatın yazıyor)
Bu Akvaryuma Hem İç Filtre Hem Pipo Filtre Olur Mu
Gübre kullanmıyorum. Yemlemeye dikkat ediyorum ama ışık gündüz 10 saat kadar aralıksız çalışıyor. Yeşil suyun nedeni bu mu bilemedim. Su değişimi yapıp ışıklandırmayı birkaç gün kısmayı deneyeceğim bakalım.
Bu Akvaryuma Hem İç Filtre Hem Pipo Filtre Olur Mu
Benim aklımda da karides-vatoz birlikte yaşar mı sorusu vardı ama forumda birlikte beslenebildiği yazıyor. Aynı akvaryumda besleyenler var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.